Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-14-13, 02:25 PM   #3901
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: tylau 查看文章
唔好意思、想問下

PS4 要 SSD 做乜? loading 好慢咩?
Online 咪又係要等全部人load 完?
又RELOAD?唔好啦…

原本我都冇諗住換,不過睇過GTA V嘅情況後認為都係換下好
而且500GB去到後期未必夠用

總之
自己認為跟機夠用就唔需要花錢去換,唔夠或者想LOAD快啲嘅就換,係咁多
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 02:38 PM   #3902
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: tylau 查看文章
唔好意思、想問下

PS4 要 SSD 做乜? loading 好慢咩?
Online 咪又係要等全部人load 完?
你是某人分身?

用字語氣似到咁

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 12-14-13 02:59 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 03:10 PM   #3903
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: 野良猫 查看文章
又RELOAD?唔好啦…

原本我都冇諗住換,不過睇過GTA V嘅情況後認為都係換下好
而且500GB去到後期未必夠用

總之
自己認為跟機夠用就唔需要花錢去換,唔夠或者想LOAD快啲嘅就換,係咁多
Ching你會換1TB SSD?羨慕,有錢多好
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 03:16 PM   #3904
野良猫
肥倫

引用:
作者: taikin0901 查看文章
Ching你會換1TB SSD?羨慕,有錢多好
邊有咁富貴
我買咗SSHD咋
舊 12-14-13, 03:38 PM   #3905
Hello MiMi
Game Master

Sshd 用耐左都會慢番
唔好expect 有超大效能增長

我隻 sshd 750gb 7200rpm 係越用越慢 @mac osx
大家要有心理準備先好
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 04:00 PM   #3906
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
17號一開鋪就可拎机

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 04:06 PM   #3907
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: pet3 查看文章
好像一開門就可以拿
引用:
我希望佢係跟訂單次序打電話叫人拎貨(藍店)

如果真係無差別派貨的話到時又要請假去排
佢就算跟順序打電話都無用,d人未收到電話都會一窩蜂去pick up...
如果一開門就有就要趁未到lunch time蛇出去拎,博d人返緊工唔得閒

舊 12-14-13, 04:13 PM   #3908
野良猫
肥倫

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
佢就算跟順序打電話都無用,d人未收到電話都會一窩蜂去pick up...
如果一開門就有就要趁未到lunch time蛇出去拎,博d人返緊工唔得閒
如果藍店係跟單次序派貨的話就算你冇電話+早去都唔會派俾你吧
所以話知佢一開鋪就有都唔夠

嘛,可能係我諗多咗啦
舊 12-14-13, 04:31 PM   #3909
taikin0901
Crazy Gamer

Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
邊有咁富貴
我買咗SSHD咋
我之前500幾蚊1TB無買到而家超後悔
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 04:49 PM   #3910
gigogo
Junior Member

註冊日期: Sep 2008
PSN  IDgigogo
plextor or samsung?這樣就更看价錢!
gigogo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 04:49 PM   #3911
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
你地講到好似訂左,遲拎都冇貨咁

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 04:55 PM   #3912
野良猫
肥倫

引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
你地講到好似訂左,遲拎都冇貨咁
如果佢一日貨量夠派哂俾一鋪頭嘅訂客咁當然冇問題
但真係可以?
遲去冇得拎又唔知幾時番到貨咁點?睇人玩?

我係心急人,當然想首日就拎到機
舊 12-14-13, 05:06 PM   #3913
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
突然醒起 日服PSV同PSV TV 係咪未玩到REMOTE PLAY
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 05:09 PM   #3914
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
如果佢一日貨量夠派哂俾一鋪頭嘅訂客咁當然冇問題
但真係可以?
遲去冇得拎又唔知幾時番到貨咁點?睇人玩?

我係心急人,當然想首日就拎到機
先唔好講訂機先
買game都係問題啦
拿機時要購買一隻遊戲先有追加免費保養

你慢去拿機
無哂你想要的遊戲點算
唔通格硬購買一隻唔想玩的遊戲咩

完全想不到不早去的理由

雖然就算跟單拿我都係第1個有得拿~(我是該藍店第1個訂的)

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 12-14-13 05:12 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 05:42 PM   #3915
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: JO JO 查看文章
突然醒起 日服PSV同PSV TV 係咪未玩到REMOTE PLAY
咩叫日服PSV同PSV TV…Remote Play?

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 06:02 PM   #3916
gigogo
Junior Member

註冊日期: Sep 2008
PSN  IDgigogo
PS4™將於12月17日起在Sony Store 尖沙咀及沙田專門店提供現貨發售,而其營業時間將會提前至上午10時。由於反應熱烈,每位客人只限購一部,多謝合作。數量有限,售完即止。
gigogo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 06:27 PM   #3917
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: mrk 查看文章
咩叫日服PSV同PSV TV…Remote Play?
即係用日服 玩PS4
PSV 同 PSV TV 配對到未?
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 06:51 PM   #3918
wongkit23232223
Registered User

註冊日期: Apr 2012
3DS Friend Code3480 3388 7812
PSN  IDcatkit1990
XBox Live GamertagCatson1990
引用:
香港也有jcb好不好......
你唔怕哂錢
可以購買日服專用的日版點卡
8點幾算
sorry
之前聽香港jcb用係日本網上購物好多地方都用唔到
所以一直無申請
星期一去匯豐整返張先
wongkit23232223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 07:01 PM   #3919
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
如果藍店係跟單次序派貨的話就算你冇電話+早去都唔會派俾你吧
所以話知佢一開鋪就有都唔夠

嘛,可能係我諗多咗啦
咁如果訂第一果個唔出現,後面所有人都唔派貨..?
所以跟順序發貨根本係無可能既事,好大機會係先到先得.
而且以香港game鋪既面積好難擺得晒所有預購貨,最後只可以要客仔分幾日去拎.
咁就變相遲去=無貨

舊 12-14-13, 07:03 PM   #3920
haluforever

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
引用:
作者: gigogo 查看文章
PS4™將於12月17日起在Sony Store 尖沙咀及沙田專門店提供現貨發售,而其營業時間將會提前至上午10時。由於反應熱烈,每位客人只限購一部,多謝合作。數量有限,售完即止。
仲要有現貨,多貨到呢,仲有我訂左係cwb拎
haluforever 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 07:06 PM   #3921
野良猫
肥倫

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
咁如果訂第一果個唔出現,後面所有人都唔派貨..?
所以跟順序發貨根本係無可能既事,好大機會係先到先得.
而且以香港game鋪既面積好難擺得晒所有預購貨,最後只可以要客仔分幾日去拎.
咁就變相遲去=無貨
所以要打電話
打去問今日係咪嚟拎,一直打到夠額為止
咁做起碼等其他人知,未有電話即係自己件貨未到唔駛去排隊
不過睇SONY都係嫌煩唔會咁做

P.S
未試過咁樣拎GAME?
舊 12-14-13, 07:08 PM   #3922
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
行貨已經派到部分人手上

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 07:09 PM   #3923
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
先唔好講訂機先
買game都係問題啦
拿機時要購買一隻遊戲先有追加免費保養

你慢去拿機
無哂你想要的遊戲點算
唔通格硬購買一隻唔想玩的遊戲咩

完全想不到不早去的理由

雖然就算跟單拿我都係第1個有得拿~(我是該藍店第1個訂的)

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-13, 07:10 PM   #3924
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
所以要打電話
打去問今日係咪嚟拎,一直打到夠額為止
雖然係煩但可以做到分流

P.S
未試過咁樣拎GAME?
未,今次相熟鋪無得首賣所以先要出黎撲
平時新機出佢未開門我都拎到貨啦

無論點我都應該拎到掛,我次序係頭十個

舊 12-14-13, 07:10 PM   #3925
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: whassupbun 查看文章
[I]http://i.imgur.com/T9RKO8Z.jpg[/IMG]
你好鬼抵死

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 08:37 PM

手機版 | APP版