Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-15, 03:48 PM   #3851
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: rokuna 查看文章
個d 警示 廢既

最衰既係 digital 版 game 就算玩你想玩單機連唔到live

連game都入唔到.
你有無set 部機做home xbox ? set左就唔會玩唔到 , 結果你有同人share game就無辦法
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 03:50 PM   #3852
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: 山內 一典 查看文章
呢個就係我問題
點解同一條lan線部部機無問題就係one 有問題 , 我唔想左set右set
最慘佢係間歇 , 一時等一陣ok , 一時要重新開機先ok
甘到底係ONE問題定LIVE 問題 ? 係setting 又話所有服務可用…
部機唔連live 咩都做唔到, 單機game / TV / YOUTUBE ……
真心嬲…
只可以講你唔好彩 , 我首日機開頭乜事都無 , 但係其它地方開賣後多左好多唔同問題 , 但係經過幾次update後啲已經正常返好多
舊 02-26-15, 07:38 PM   #3853
Akira1205
Senior Gamer
冇錢

註冊日期: May 2007
XBox Live GamertagZZZ
原來個個都係咁...
不過我就入SETTING 等佢自動load一陣, 顯示自動變"上線",
再出HOME畫面就得返。(不過都係一時時)
Akira1205 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 07:44 PM   #3854
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
Home XBOX ? 咩黎嫁 ? 真係唔知
無同人share game
只知連唔到live 想打鋪fifa 都唔得……

舊 02-26-15, 11:36 PM   #3855
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
Home XBOX ? 咩黎嫁 ? 真係唔知
無同人share game
只知連唔到live 想打鋪fifa 都唔得……
SETTING入面有得揀 , SET左OFFLINE都可以玩到 DL GAME
舊 02-27-15, 01:35 AM   #3856
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

其實我都係咁,
不過我多數一開機都係玩 offline game,
玩完就要手動上返網入 store。

另外,順便問問有 XBOX360 的機主,
你們可否在網頁版登入後,成功買到遊戲呢?(包括免費的東西)
謝謝。

http://www.xbox.com/zh-HK/

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 02-27-15 01:39 AM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 03:32 AM   #3857
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
引用:
作者: taikin0901 查看文章
SETTING入面有得揀 , SET左OFFLINE都可以玩到 DL GAME
Ok , thanks , 睇睇先
引用:
作者: 八仙果 查看文章
其實我都係咁,
不過我多數一開機都係玩 offline game,
玩完就要手動上返網入 store。

另外,順便問問有 XBOX360 的機主,
謝謝。

我之前兩次買USF4 DLC 衫都係用網頁版買

舊 02-27-15, 04:03 AM   #3858
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
Ok , thanks , 睇睇先

我之前兩次買USF4 DLC 衫都係用網頁版買
請問 XBOX360 的機主,
謝謝。

我的情況是,
戶口有足夠購物的結餘,
沒有登記信用卡,
在網頁版想下載免費的東西,或付費的遊戲,
都會出現以下訊息,在網頁版不能購入 / 下載 360 的所有東西:

XBOX 360
網頁購入 唔得
主機購入 OK

(會出紅圈的訊息)

XBOX ONE
網頁購入 OK
主機購入 OK

打過去 CS,話係咁。
一定要你登記信用卡,
我同佢講,我就係唔想入信用卡資料,
佢又變左錄音機,
來來回回通過三次電話 ……
所以唔想紏纏下去……

所以想問問大家。
謝謝。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 02-27-15 04:12 AM 被 八仙果 編輯。
舊 02-27-15, 07:44 AM   #3859
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
請問 XBOX360 的機主,
謝謝。

我的情況是,
戶口有足夠購物的結餘,
沒有登記信用卡,
在網頁版想下載免費的東西,或付費的遊戲,
都會出現以下訊息,在網頁版不能購入 / 下載 360 的所有東西:

XBOX 360
網頁購入 唔得
主機購入 OK

(會出紅圈的訊息)

XBOX ONE
網頁購入 OK
主機購入 OK

打過去 CS,話係咁。
一定要你登記信用卡,
我同佢講,我就係唔想入信用卡資料,
佢又變左錄音機,
來來回回通過三次電話 ……
所以唔想紏纏下去……

所以想問問大家。
謝謝。
係, 唔記得幾時開始變左一定要入信用卡.

就算我戶口有錢剩, 買免費野, 都係要我入信用卡.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 11:06 AM   #3860
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
我試過XB1 有時買FREE野都要入 , 主機要入 , APP都要入
但隔左日又唔洗
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 03:08 PM   #3861
仁魂

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
呢個就係我問題
點解同一條lan線部部機無問題就係one 有問題 , 我唔想左set右set
甘到底係ONE問題定LIVE 問題 ? 係setting 又話所有服務可用…
部機唔連live 咩都做唔到, 單機game / TV / YOUTUBE ……
真心嬲…
應該Xbox Live有D技術野...
如果你Router係Asus, 係近期Firmware的話, 就發現Setting多一項, 係比用Xbox Live的人開.
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 11:23 PM   #3862
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: ahleung 查看文章
係, 唔記得幾時開始變左一定要入信用卡.

就算我戶口有錢剩, 買免費野, 都係要我入信用卡.
咁唯有開機先買o野,
不可以在網頁上買,慳好多。

引用:
作者: kakajit 查看文章
我試過XB1 有時買FREE野都要入 , 主機要入 , APP都要入
但隔左日又唔洗
我反而在 XBOX One 唔入都冇問題。

引用:
作者: 仁魂 查看文章
如果你Router係Asus, 係近期Firmware的話, 就發現Setting多一項, 係比用Xbox Live的人開.
引用:
呢個就係我問題
真心嬲…
我今日放假,
在網頁買o左 XBOX One BH Revelations 2,
諗住開機下載,
又係連唔到 Live,
攪o左好耐,
諗住玩 offline game,
又 load 唔到個 save …… @#@!(除非由頭玩過)
嬲嬲o地訓覺,
之後再開,一開機又得喎,
不過中途不知是否主機 set 了一小時自動關機,
沒了畫面,手動再開機又上唔返,
真係完全唔 friendly,
第一代 XBOX 同 360 都沒問題,
Online、System 方面非常滿意,
但現在好像比 Wii U 更差!

舊 02-27-15, 11:35 PM   #3863
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
咁唯有開機先買o野,

我今日放假,
在網頁買o左 XBOX One BH Revelations 2,
諗住開機下載,
又係連唔到 Live,
攪o左好耐,
又 load 唔到個 save …… @#@!(除非由頭玩過)
嬲嬲o地訓覺,
正常 ,今日我都係咁

廢到嘔血

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-15, 12:43 AM   #3864
ccfa

註冊日期: Nov 2009
可不可以 set 唔登入也可以玩 game ?
ccfa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-15, 01:46 PM   #3865
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
好似琴晚開始XBLIVE都虧虧地1
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-15, 04:26 PM   #3866
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
N

引用:
作者: rokuna 查看文章
個d 警示 廢既

最衰既係 digital 版 game 就算玩你想玩單機連唔到live

連game都入唔到.
叫做得個知字,
知道係佢壞唔駛再自己搞試一輪。

引用:
我一直覺得任記果D主機係合理進化出嚟的良心製品,
所以就算香港無行貨都可以安心買。

舊 02-28-15, 04:48 PM   #3867
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 仁魂 查看文章
其實上面提到堆登入問題係咪同router setting有關多過主機同LIVE服務問題?

我開頭買機之前見有唔少教學,教人係router開放d什麼閘道/防火場之類的,
去解決什麼NAT中等變返開放的問題(主要解決返Party同Online打機方面)

不過,到我自己買機時,
我就順把所有行lan線的主機、PC都重新駁過晒d lan線,又轉咗d線做cat 6同cat 7線,
係全部主機都通電的情況下,再用router附送果隻簡易安裝CD的軟件,
重新安裝一次個router同搞Wifi setting果類嘢,
可能因為個router係自動重新安裝呢部份,
已經確認晒現有主機的存在,佢已經自動開放返相關權限/閘道/防火場之類比XBOX One
咁我之後玩就無遇到上網方面的問題了。(除咗XBOX LIVE自己出問題時)

舊 02-28-15, 07:57 PM   #3868
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
咁唯有開機先買o野,

我今日放假,
諗住開機下載,
又係連唔到 Live,
攪o左好耐,
嬲嬲o地訓覺,
ching用smartglass 買一樣係先扣戶口錢唔夠再扣信用卡
舊 02-28-15, 11:20 PM   #3869
ccfa

I still cannot log in to xbox live up to now, but just check from the connection test, it said my connection is in good condition but there is no xbox live ! Any comment ?
舊 02-28-15, 11:27 PM   #3870
Akira1205
冇錢

註冊日期: May 2007
XBox Live GamertagZZZ
引用:
作者: ccfa 查看文章
I still cannot log in to xbox live up to now, but just check from the connection test, it said my connection is in good condition but there is no xbox live ! Any comment ?
今天下午試過,情況一模一樣。
熄機開機三四次都係咁, 之後放棄剩係玩單機。
玩玩下又自動connect返...
真係開始頂唔順
Akira1205 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 12:54 AM   #3871
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: ccfa 查看文章
引用:
作者: Akira1205 查看文章
真係開始頂唔順
最慘單機又搵唔返雲端個 save。

我昨天試了很久也是這樣,
之後長按主機的開關掣關機,
再開機就成功了,
不知是否有關。

暫時唯有用 stand by。

但我已決定日後會買 PS4 版為先,
不想興致勃勃的 online 打機,
攪到興烚烚 ……

都重未玩到囉

此篇文章於 03-01-15 12:57 AM 被 八仙果 編輯。
舊 03-01-15, 01:04 AM   #3872
ccfa

引用:
作者: Akira1205 查看文章
真係開始頂唔順
But I only play 單機, but still need to log in first !!
舊 03-01-15, 04:55 AM   #3873
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

而家5點我開機
RESET左3次,又係login 唔到live ………
再係甘落去…
睇下MS 有無改善
如果唔係玩埋TR 同FORZA 6 放左機算…
不知所謂的毛病……

放係旁邊用左6,7年的65nm HDMI 360日日健健康康,無3紅過
新機就連打鋪機都要睇彩數
甘我打少部算….

舊 03-01-15, 07:01 AM   #3874
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
而家5點我開機
RESET左3次,又係login 唔到live ………
再係甘落去…
睇下MS 有無改善
如果唔係玩埋TR 同FORZA 6 放左機算…
不知所謂的毛病……

放係旁邊用左6,7年的65nm HDMI 360日日健健康康,無3紅過
新機就連打鋪機都要睇彩數
甘我打少部算….
唉,我都死心,
剛剛開 XBOX360 又話 error,
不停 loop log-in account、記住密碼同自動 log-out XBOX Live,
想點?

係咪分開玩 XBOX360 同 ONE 都唔得先?

剛 check email 更收到 XBOX ONE 的宣傳廣告,
推荐朋友玩 XBOX ONE ……

攞景定增興?

舊 03-01-15, 02:27 PM   #3875
ccfa

其實係咪一定要 log in 才可玩 game, 就算隻 game 得單play 或只想玩單人模式?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 06:41 PM

手機版 | APP版