Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-10-17, 08:19 PM   #38276
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
咁請問點開日本帳號
或者將帳號轉做日本?
用OpenVPN 連左日本vpn之後開新google acc
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 08:23 PM   #38277
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
第1分站第1名~~~
吾王+暴君

時間:24h41m02s

但可以繼續打佢啲關~~~~
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 08:24 PM   #38278
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
唔 未入過event頁

岩岩先o完t收工~~~~~~
好似蝕左d乜野咁

舊 08-10-17, 08:32 PM   #38279
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
唔 未入過event頁

好似蝕左d乜野咁
沒有任何蝕...
總之汽油boost往後用光就行
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 08:43 PM   #38280
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
第二名:エレナ~~~

時間:25h11m02s
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 09:21 PM   #38281
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
唔 未入過event頁

好似蝕左d乜野咁
我都只係剛剛先打左3場, 開頭果段導入超級長
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 09:26 PM   #38282
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
真係唔衝線都唔知黑肉組架車咁大部

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 09:50 PM   #38283
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: 細路翔 查看文章
真係唔衝線都唔知黑肉組架車咁大部
因為是 可變形的 MS ....
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 09:53 PM   #38284
細路翔
The One

引用:
作者: digiharuka 查看文章
因為是 可變形的 MS ....
我覺得個車主肯定係因為怕死已經做好一世neet係入面既準備所以先咁大部

英國說大家抱團死
舊 08-10-17, 10:42 PM   #38285
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
引用:
我覺得個車主肯定係因為怕死已經做好一世neet係入面既準備所以先咁大部
仲有防地雷機能

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-17, 12:30 AM   #38286
gingq7

其實係唔係只打AP 40就可以, 頭兩關唔駛打? 今次AP 10連銅果都唔送
舊 08-11-17, 02:41 AM   #38287
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
頂!event禮又得4張換
引用:
作者: gingq7 查看文章
連島崎信長都射斜到崩潰想用無記名靈基, 5-6隻5星都未出尼錄: https://twitter.com/nobunaga_s/statu...99774651416576
跟住佢先發現無記名靈基只能換一隻 (即係佢應該未換過)
連信長樣都咁
引用:
其實我已經見倒wiki有晒part 2三隻的技1-2 + 寶具

海倫娜十分普通, 和術版差唔多
奶光OP (我上面個post)
騎吾王, 微妙

但仲有技3未開, 仲有變數
其實有得試用
我反而覺得女僕王好勁,技2lv10 CT6
通當CT長o既Skill都比較勁,而家有佢加埋玉藻寶具,應該可以成日用都唔係問題
引用:
其實係唔係只打AP 40就可以, 頭兩關唔駛打? 今次AP 10連銅果都唔送
雖然我打哂,但唔打應該都無問題,只係素材掉落量同應援Point有分別

此篇文章於 08-11-17 02:47 AM 被 the fool 編輯。
the fool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-17, 06:49 AM   #38288
gingq7

引用:
作者: the fool 查看文章
頂!event禮又得4張換
昨晚打第二場(AP 30)就出左, 煩少樣

引用:
作者: the fool 查看文章
其實有得試用
我反而覺得女僕王好勁,技2lv10 CT6
通當CT長o既Skill都比較勁,而家有佢加埋玉藻寶具,應該可以成日用都唔係問題
但佢綠寶具和C狐完全唔夾,
體感上佢NP率一般, 無C尼祿咁好
技1自己加攻30%+全體綠卡加20%, 其實算勁, 但在一堆妖怪的騎職當中只係微妙, 不過當然, 技3充滿變數...

---------------

C尼祿真係越用越好用,
技3上俾自己打又得, 打混職關又可以放寶具清卒後, 將50%攻buff上俾有剋制職階的隊友打boss,
如果用appmedia的基準黎評分, 應該可以和弓凛同分甚至高0.5, 技能組其實兩隻都差唔多強, 係輸術職0.9和零集星能力, 但贏藍綠卡NP率
舊 08-11-17, 07:07 AM   #38289
gingq7

C尼祿 A卡 0.4% x 6hit x 陣地作成A 11% = 2.664
武藏 A卡 0.87% x 3hit = 2.61
山之翁 A卡 1% x 3hit = 3

但尼祿有2張A卡

同是2張A卡:
弓伊絲塔 0.45% x 4hit = 1.8
弓王 0.59% x 3hit x +10% = 1.947

此篇文章於 08-11-17 07:10 AM 被 gingq7 編輯。
舊 08-11-17, 07:37 AM   #38290
細路翔
The One

自己用過既實感係c尼祿個np回轉大概輸弓王少少,但都係大幅超越其他大部份角色....

弓王贏係因為本身定位就係完全的藍卡隊攻擊手你基本唔會擺佢同藍卡三幻神以外既角色組隊

c尼祿定位比較似係術職版本既拉二,
因為自己唔夠qp未餵爆試唔到,但抱過人地隻100lv大腿平A打非剋職黎講尼祿同拉二差唔多,寶具就無得講肯定係拉二贏

英國說大家抱團死

此篇文章於 08-11-17 07:45 AM 被 細路翔 編輯。
舊 08-11-17, 08:44 AM   #38291
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
究竟有份出糧個班人最後有無錢淨落到袋

今夜のマスターは、奏者の人、マシュの人、ニトクリスの人、ブンブン回す人、梶田教教祖、金星の人、そしてほぼ宝具5のカルデアのマスター。
https://twitter.com/uedakana/status/895649009594908673

舊 08-11-17, 11:21 AM   #38292
seks
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDseks
EVENT故事比起1.5 第二部精彩太多. 第二ROUND的王組好熱血
seks 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-17, 01:03 PM   #38293
gingq7

引用:
自己用過既實感係c尼祿個np回轉大概輸弓王少少,但都係大幅超越其他大部份角色....

弓王贏係因為本身定位就係完全的藍卡隊攻擊手你基本唔會擺佢同藍卡三幻神以外既角色組隊

c尼祿定位比較似係術職版本既拉二,
因為自己唔夠qp未餵爆試唔到,但抱過人地隻100lv大腿平A打非剋職黎講尼祿同拉二差唔多,寶具就無得講肯定係拉二贏
C尼祿升滿技,寶具打得比寶解了的船長仲多,其實已經算很強
同時,佢係A卡四天王: 山翁,劍肯娘,恩奇都,尼祿,武藏; 但只有C尼祿兩張A卡, 兼有NP充能
再兼全game最高自buff加成(普攻+80%, 寶具+100%), 實際平砍能力力壓黑貞/亞提拉, 應該只係輸比拉二

拉二 11971 x 1.6 = 19153.6
尼祿 10857 x 1.8 x 0.9 = 17588.34
黑貞 13244 x 1.2 x 1.1 = 17482.08
亞提拉 12343 x 1.3 = 16045.9

完全係OP角, 應該會係未來一段長時間都OP, 可以放心升技/餵聖杯

此篇文章於 08-11-17 01:34 PM 被 gingq7 編輯。
舊 08-11-17, 01:21 PM   #38294
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
信長完全係jojoネタ
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-17, 01:34 PM   #38295
gingq7

無聊假設一下:

尼祿lv100+餵滿2000狗肉+黑聖杯 = (11885+2000+2400) * 1.8 * 0.9 = 26381.7
黑狗lv90 + 餵滿2000狗肉+月霊髄液 = (12805+2000+0) * 1.06 * 1.1 * 1.5 = 25893.9

平砍可以KO埋黑狗
舊 08-11-17, 01:59 PM   #38296
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

咁佢得3turn skill3又CT7
其實冇咁理想

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

舊 08-11-17, 02:07 PM   #38297
gingq7

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
咁佢得3turn skill3又CT7
其實冇咁理想
咁當然要搵狂職黎比先夠吸睛
但尼祿能夠以術職0.9可以挑戰狂職1.5, 已足以證明佢係OP

正正常常計, 唔計狂職, C尼祿都坐住平砍5強兼A卡5強 (再兼我覺得係綜合NP最強)

此篇文章於 08-11-17 02:10 PM 被 gingq7 編輯。
舊 08-11-17, 02:20 PM   #38298
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

另一個問題係
依家走左個史上最強術攻擊手出黎
以後仲點出☆5術好

支援有2個男人
攻擊依家又上左天井

舊 08-11-17, 02:48 PM   #38299
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
另一個問題係
依家走左個史上最強術攻擊手出黎
以後仲點出☆5術好

支援有2個男人
攻擊依家又上左天井
[妄想]出多隻單體寶具術職咪得
B咭寶具,配咭QAABB或者QQABB都得[/妄想]
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-17, 03:01 PM   #38300
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
可以插隻綠support架

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 12:55 PM

手機版 | APP版