Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-10-13, 02:56 AM   #3676
LKC
God of Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
LKC好耐無見喇,多D番上嚟 GAF la
是啊,好啊
有空會多點上來

引用:
作者: 益優格 查看文章
其實我睇晒

爆一次機十個鐘左右
收集一系列既野可以解開某D野,但你未集齊
每關有唔同特色,玩法都多
BOSS都有唔同打法

其實我想知既係手感,體型大小手感,技能分別進落好似都唔大
解迷要素重唔重,有無試過雙打模式
係咪完全一本道,劇情如何
係咪真係好似D GAME評講普通難道好簡單,唔會想玩二周目
打怪,過版,打怪,過版係咁LOOP係呢隻GAME比人評低分既原因
但你話佢玩法都幾多樣化,你覺得係咪真係足夠彌補呢個缺點???

同埋睇你片,死左即刻係果個場境再黎過,唔會GAMEOVER,呢樣野好似令隻GAME刺激性大減...
OK,果然有睇哂
其實easy都會成日死(第一次玩)
唔算話簡單,我示範係用easy,玩Hard相信都難玩的
又確係一本道,無分路,無捷徑
解迷要素好少,基本上仲唔可以當係
主要都係為[收集/最高難度/獎盃]而吸引你玩多次
必殺招式得三招,基本上都變化唔大
不過勝在佢每版既風格都唔同,依方面加返唔少分
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 06:13 AM   #3677
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: 益優格 查看文章
其實CHING你無必要答我,只係因為PS4既GAME仲係無乜人討論先令我有咁多問題,只係想作為參考
BTW,刺客等出中文版,2K14買左PS3版,無雙唔鍾意呢集係咁打據點(鍾意2,3,4多D),BF4等豪華版,COD唔岩玩,NFS只係鍾意MOST WANTED/CARBON

所以首發都係必入KZ,FIFA同KNACK
就算點都會買黎試下
呢度有篇介紹都幾詳細架
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=281&t=3652926
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 09:33 AM   #3678
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: LKC 查看文章

OK,果然有睇哂
其實easy都會成日死(第一次玩)
唔算話簡單,我示範係用easy,玩Hard相信都難玩的
又確係一本道,無分路,無捷徑
解迷要素好少,基本上仲唔可以當係
主要都係為[收集/最高難度/獎盃]而吸引你玩多次
必殺招式得三招,基本上都變化唔大
不過勝在佢每版既風格都唔同,依方面加返唔少分
之前有版友都反駁過我既...但其實我依然覺得GOW都係咁啫, 點解無人話呢??靚畫面同故事可以彌補到咁多???
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 09:51 AM   #3679
僕は夢を見てる?

引用:
作者: taikin0901 查看文章
其實我係Sky100都係好單純咁試玩哩隻, 一D都唔差 (淨係畫面有咁鮮艷既顏色和非GOW果種陰陰沈沈已經令我有心機玩落去)
只係擔心有D媒體覺得佢太簡單 (畫面/系統), 點知見到鬼佬比咁低分有D意外
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 10:42 AM   #3680
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
細路向設定,但又不可愛
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 10:45 AM   #3681
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: now_loading 查看文章
細路向設定,但又不可愛
始終呢D人設都係要任記做先好
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 11:15 AM   #3682
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: tylau 查看文章
如果出到一隻比卡超遊戲是真的用聲控即時指令的對戰遊戲
應該好好玩

只有數個指令,玩家自己先錄音做記錄
各精靈共通行動形指示
前進,後退,左右迴避,跳高迴避, 防守,

飛行
鑽地
入水
某一些精靈特有行動

之後4種招式

一隻精靈玩家只要錄下4個招式
其他行動指示都是全精靈共通錄一次就得
不會麻煩

這樣就已經好像一個真正的訓練師咁玩法了

不過看任天堂的能耐
噗 我看不行吧

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 12-10-13 11:46 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 11:20 AM   #3683
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: pet3 查看文章
應該好好玩

前進,後退,迴避,跳起

招式1,2,3,4

一隻精靈玩家只要錄下4個動作

好像一個真正的訓練師咁玩

不過看任天堂的能耐
噗 我看不行吧
咁就真係變左online專用
面連就等往被人聽住你出咩招之後對應

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 11:32 AM   #3684
pet3
The One

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
咁就真係變左online專用
面連就等往被人聽住你出咩招之後對應
因為是自己錄
所以 應該可以講假話

例如
前進,後退,左右迴避,跳高迴避, 防守
這5個基礎指令不變

但把招式 地震的發動指令 錄成落雷
因為空中 落雷加成
敵人不會選跳高 ,咁就食哂地震了

因為實時指示遊戲,你落指令後 精靈還要一時間作行動
真正重現 動畫漫畫果種作戰方式

做到的話應該好好玩

以ps4 和xbox one 的計算機能+聲控
其實已經做得到吧

wiiu 唔知做唔做到呢......
佢做到咁的話
真係買部當pm專用機都抵

不一定要比卡超
出一隻咁既玩法遊戲我都ok
雖然最好是比卡超,亞古獸之類童年夢想比較好

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 12-10-13 11:36 AM 被 pet3 編輯。
舊 12-10-13, 11:34 AM   #3685
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
想問今日係咪最後一日預訂?
ps4 續保一年其實值幾錢?
係咪要預訂先有買多隻game送一年保?依個offer 如果係蘇零訂係咪無?
重諗緊訂吳訂好。。。見水貨好似幾多機有問題。。。
由手機版發出
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 11:53 AM   #3686
pet3
The One

引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
想問今日係咪最後一日預訂?
ps4 續保一年其實值幾錢?
係咪要預訂先有買多隻game送一年保?依個offer 如果係蘇零訂係咪無?
重諗緊訂吳訂好。。。見水貨好似幾多機有問題。。。
由手機版發出
300元之內

只有藍店有

你可以選唔買住睇別人玩,但其實很少人壞,最少gaf 一人也沒有,很多都是中立不斷重提/轉貼朋友話

FGO 目標預算
舊 12-10-13, 12:00 PM   #3687
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
訂左KZ版
除左無双、COD、AC
仲有咩GAME好買?(唔要KNACK)

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 12:06 PM   #3688
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
之前有版友都反駁過我既...但其實我依然覺得GOW都係咁啫, 點解無人話呢??靚畫面同故事可以彌補到咁多???
我都覺得幾好玩,因為難度一啲都唔低,令我勁想征服佢
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 12:14 PM   #3689
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
引用:
作者: DC 97 查看文章
訂左KZ版
除左無双、COD、AC
仲有咩GAME好買?(唔要KNACK)
FIFA / 2K14

RESOGUN強烈推介DL

舊 12-10-13, 12:21 PM   #3690
lamdog123
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
想問下要2年保一定要預定??

17日當日去藍店買+ GAME 有無2年保???
lamdog123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 12:23 PM   #3691
wai2408
Crazy Gamer

引用:
作者: tylau 查看文章
引用:
作者: lamdog123 查看文章
想問下要2年保一定要預定??

17日當日去藍店買+ GAME 有無2年保???
想要加game 多1年保一定要訂 walk in 無的
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 01:01 PM   #3692
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: pet3 查看文章
應該好好玩

各精靈共通行動形指示
前進,後退,左右迴避,跳高迴避, 防守,

飛行
鑽地
入水
某一些精靈特有行動

之後4種招式

一隻精靈玩家只要錄下4個招式
其他行動指示都是全精靈共通錄一次就得
不會麻煩

這樣就已經好像一個真正的訓練師咁玩法了

不過看任天堂的能耐
噗 我看不行吧
offtopic 吹水
比卡超 + 聲控,
即時想到這隻,真係好得意!

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 05:35 PM   #3693
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
想去首賣會重有機會

引用:
https://www.facebook.com/PlayStation...723592016966:0

PlayStation HK

把握最後機會參與「PlayStation®4 午夜首賣會」!

12月16日晚舉行的PS4首賣會現正接受最後登記,可訂購的套裝如下:
.『Killzone Shadow Fall』主機同梱裝 (HK$3,780) – 名額:10名

有興趣粉絲請即發送訊息(PM)並提供以下資料:
1. 英文全名
2. 聯絡電話
3. 聯絡電郵
4. 會否同時購買PS4《Assassin’s Creed® IV Black Flag》額外免費獲贈「PS4長保用計劃一年」

今晚23:59截止報名,成功登記者將於明天收到通知,並須於本周五前到銅鑼灣Sony Store完成付款手續。

.必須填妥個人資料,若發現任何不正確或不完整的資料,將被取消參加資格。
.活動參加者將以抽籤方式抽選。
.如有任何爭議,SCEH保留最終決定權。

舊 12-10-13, 05:50 PM   #3694
Alphaaldo
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2010
PSN  IDAlphaaldo
XBox Live GamertagAlphaaldo
Sony 好野, 人哋俾左錢藍精靈佢就放quota

Alphaaldo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 05:55 PM   #3695
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
o岩o岩pm左,希望中啦!
中左可以即晚出機yeah!!
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 08:26 PM   #3696
安安

註冊日期: Jan 2002
http://gnn.gamer.com.tw/gamecrazy.php?k=12 【直播】
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 08:30 PM   #3697
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
再問藍店, 無得訂GAME先, 無講幾點拎機, 放棄唔再問, 果朝整完頭髮食完飯就係旺角等拎機
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 11:49 PM   #3698
LKC

引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
其實按遊戲種類而言
動作遊戲一本道路徑也是常見的事
我個人可以接受
舊 12-11-13, 03:14 AM   #3699
LKC

Youtube版已發佈,感謝大家支持

此篇文章於 12-11-13 03:20 AM 被 LKC 編輯。
舊 12-11-13, 05:23 AM   #3700
僕は夢を見てる?

引用:
作者: LKC 查看文章
其實按遊戲種類而言
動作遊戲一本道路徑也是常見的事
我個人可以接受
係喇,動作Game一定係一本道架喇,玩咁多年Games而家先黎講,佢地(外國傳媒)係咪玩Open World玩到傻咗?

當年超任Final Fight果D都係一本道喇, 唔通唔係好Games???

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 05:26 AM

手機版 | APP版