Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-09-14, 03:40 PM   #3626
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
真心問

一開機 梗有幾次出 error code 同埋 連唔到live ,入唔到game .

點解party 成日 邀人 入黎都無聲 ?
明明 on左line 一齊玩緊 既friend 成日 無端端 又彈 通知出黎話上線

係咪 到依家都重係好多bug

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-14, 05:23 PM   #3627
仁魂
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
作者: rokuna 查看文章
真心問

一開機 梗有幾次出 error code 同埋 連唔到live ,入唔到game .

明明 on左line 一齊玩緊 既friend 成日 無端端 又彈 通知出黎話上線

真心答, 我無遇上咩Error, 近一年數埋得兩三次
好似港行出時, 連唔到Live, 返去美服就無問題
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-14, 05:26 PM   #3628
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: rokuna 查看文章
真心問

初出時見鬼佬係投訴有呢D問題.
之後M$就不斷出system update (以前XB360係一年3,4次, 無而家一個月1次咁密), 話大部份問題都fix左.

我自己就好少用呢D功能. 唔知了..........
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 02:31 PM   #3629
蘭花系
Junior Member

註冊日期: Oct 2014
請問xo係咪都有share game功能?
如果係應該點整?
蘭花系 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 02:40 PM   #3630
rokuna
Crazy Gamer

引用:
作者: 蘭花系 查看文章
請問xo係咪都有share game功能?
如果係應該點整?

舊 11-13-14, 04:02 AM   #3631
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
成日開機都唔可以即連live , 要等5-10分鐘先ok …
好煩
想打鋪fifa姐…

舊 11-13-14, 11:38 AM   #3632
仁魂

引用:
作者: 山內 一典 查看文章
成日開機都唔可以即連live , 要等5-10分鐘先ok …
好煩
想打鋪fifa姐…
咦~成日都係咁,就唔關佢事,可能係你Router或者ISP路向有問題
我平時無事,一開就連到,只係有幾次,開機連唔到Live, Reboot Router就無事
不過事前Router被我扯得太行,狂BT,幾部機係度扯Network
舊 11-13-14, 01:06 PM   #3633
rokuna
Crazy Gamer

引用:
作者: 山內 一典 查看文章
好煩
想打鋪fifa姐…
係woh. 入game出error.

都唔知想點。

舊 11-14-14, 11:10 PM   #3634
仁魂

要白機好買, M$暫時無打算再補貨同出
http://www.gamespot.com/articles/whi.../1100-6423592/
舊 11-15-14, 09:14 AM   #3635
bearkat

註冊日期: Dec 2011
又話有tvb app??
如果hktv 都有專用app就good!方便d
由手機版發出
bearkat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-14, 01:25 PM   #3636
GTO
Insane Gamer
I'm GTO

XBox Live GamertagKitse Tse
我又有問題啦!,xbox one 錄影功能點用,雙按logo 按x , 好似錄得30秒?

下面是我的測試品
[XBOXONE] Sunset Overdrive TEST01:http://youtu.be/j8Bvhk7YEMw

JAM PROJECT WORLD FIGHT 2008 @ HONK KONG!!!

下川みくにLiveTour2008 「ASIAN LOVERS ~Season2~」 in Hongkong
期待JAM,392下一次的來臨
我的XBOX成就
GTO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-14, 02:07 PM   #3637
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: GTO 查看文章
我又有問題啦!,xbox one 錄影功能點用,雙按logo 按x , 好似錄得30秒?

下面是我的測試品
[XBOXONE] Sunset Overdrive TEST01:http://youtu.be/j8Bvhk7YEMw
可以call 個game dvr app 出黎錄 , 有幾種長度揀 , 最多5分鐘
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-14, 08:09 PM   #3638
taikin0901
Crazy Gamer

mrk ching , xbox one dam 出左啦 , 我義大利版都可以DL 同RUN , 不過過左TITLE畫面之後就話唔知咩通訊障礙 . 會唔會用VPN可以行到呢 ?
舊 11-19-14, 02:09 PM   #3639
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

Xbox One睇港視兼購物

http://hkm.appledaily.com/detail.php...issue=20141119

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-14, 02:14 PM   #3640
sAmA

註冊日期: Jan 2014
想問下xb1對應external hdd, 係咪一般usb 3.0既已經可以?
sAmA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-14, 02:38 PM   #3641
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: bearkat 查看文章
又話有tvb app??
如果hktv 都有專用app就good!方便d
由手機版發出
早排TBB開左記者會, 但原來app未出的. 我都俾佢fake左.

另外睇樓上, 而家都計劃會出HKTV app.
舊 11-19-14, 02:39 PM   #3642
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: sAmA 查看文章
想問下xb1對應external hdd, 係咪一般usb 3.0既已經可以?
yes, 容量無明確上限. M$示範過4TB drive都得.
舊 11-19-14, 05:21 PM   #3643
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: ahleung 查看文章
早排TBB開左記者會, 但原來app未出的. 我都俾佢fake左.

另外睇樓上, 而家都計劃會出HKTV app.
聞說hktv app已經可以dl
舊 11-19-14, 06:12 PM   #3644
蘭花系

我有個3.5' HDD,係咪有d盒可以將個HDD轉做usb比xbone當做外置?
舊 11-19-14, 06:46 PM   #3645
ahleung
The One
Bannnned

引用:
我有個3.5' HDD,係咪有d盒可以將個HDD轉做usb比xbone當做外置?
你意思係你有個一般PC用既內置 HDD?

Yes, 有D類似盒既配件可以將 內置HDD 變成外置USB HDD.

而XBONE係支援USB HDD.

但你要留意, 果D盒可能要另外插插蘇.
舊 11-19-14, 06:52 PM   #3646
蘭花系

引用:
你意思係你有個一般PC用既內置 HDD?

Yes, 有D類似盒既配件可以將 內置HDD 變成外置USB HDD.

而XBONE係支援USB HDD.

但你要留意, 果D盒可能要另外插插蘇.
個d盒正確名稱係咩?有無唔洗令外插電,直接係usb攞電?
thanks
舊 11-19-14, 08:13 PM   #3647
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
wa頭先好恐怖
我長用usb connect,依排個手制d connect成日斷,點知頭先開機兩分鐘都冇,拎起個手制,high到下usb線個頭feel到有d熱以為錯覺,點知再掂係勁熱. 即炆
發覺個micro usb頭d膠開始溶到變形.
換過第二條線無野,但手制個usb頭應該鬆鬆地, 而且又好驚再發熱. 點知入電芯無線link吾到, sync過都吾得orz

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-14, 11:18 PM   #3648
ahleung
The One
Bannnned

引用:
thanks
我都唔清楚, 無留意開呢類產品.
舊 11-19-14, 11:20 PM   #3649
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: taikin0901 查看文章
聞說hktv app已經可以dl
因為你咁講我突登開機check過, 未有.

除非又要經第二D渠道download個installer再copy去XBONE道裝, 咁我唔知了......
舊 11-19-14, 11:20 PM   #3650
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
thanks
引用:
我都唔清楚, 無留意開呢類產品.
HDD docking

https://www.google.com.hk/search?q=H...m=119&ie=UTF-8

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 04:59 PM

手機版 | APP版