Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-17-13, 08:29 AM   #1
playst
Senior Gamer

註冊日期: May 2009
員工話得尖沙咀同沙田有配件同機賣, game都未返
playst 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 08:42 AM   #2
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: playst 查看文章
員工話得尖沙咀同沙田有配件同機賣, game都未返
玩野咩

唔即時買game 無追加保養

但你又無game賣

卡柏

你說哪裡

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 08:44 AM   #3
playst

引用:
作者: pet3 查看文章
玩野咩

唔即時買game 無追加保養

但你又無game賣

卡柏

你說哪裡
講明架啦,之前訂先有呢個優惠,過左緊係無啦
舊 12-17-13, 08:52 AM   #4
pet3
The One

引用:
作者: playst 查看文章
講明架啦,之前訂先有呢個優惠,過左緊係無啦
你答緊咩 ?

藍店 是訂左之後 再要在拿機時購買任何一隻遊戲 即可多一年免費保養

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 12-17-13, 08:57 AM   #5
playst

引用:
你答緊咩 ?

藍店 是訂左之後 再要在拿機時購買任何一隻遊戲 即可多一年免費保養
講緊Sony style shop呀哥
舊 12-17-13, 08:43 AM   #6
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
留意,尋日問左首賣會staff, 首賣會個booth今日開始係有得買野架,包括機同配件,但數量有限!
另,尋日同太郎傾左幾句計,巧開心,仲見到豬鬆阿游雲,佢好有霸氣!
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 08:49 AM   #7
卡柏

pet3, 機正面usb位同機右面較前位置,希望係佢個設計本身係咁啦
不過望真d張圖,usb位真係好似有少少拱出黎...
舊 12-17-13, 09:05 AM   #8
小晶晶
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDalfred_cht
引用:
作者: 卡柏 查看文章
pet3, 機正面usb位同機右面較前位置,希望係佢個設計本身係咁啦
不過望真d張圖,usb位真係好似有少少拱出黎...

check here?

link:http://unwire.hk/2013/12/17/playstat...nbox/top-news/
小晶晶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 09:07 AM   #9
卡柏

引用:
作者: 小晶晶 查看文章
[img]http://cdn.unwire.hk/wp-content/uploads/2013/12/P1070867.jpg

check here?

link:http://unwire.hk/2013/12/17/playstat...nbox/top-news/
係呀, 咁即係呢PART冇問題
比你第一眼未見過真機係咪都會懷疑下喇
仲有機身右面果PART, 暫時睇唔到係咪本身都係咁樣, 希望真係佢個design黎啦
舊 12-17-13, 08:59 AM   #10
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
在3C買左隻HGST 7200rpm 1TB 返去做一次scan 發現有bad sector
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 09:06 AM   #11
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: X&Y 查看文章
在3C買左隻HGST 7200rpm 1TB 返去做一次scan 發現有bad sector
邊個叫你咁做... 呢d 野做左只會唔開心
去代理換吧...
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 09:10 AM   #12
Hello MiMi
Game Master

又係機背無USB... 隻 Camera 條cable 要經過機側拉去後面攪到核核突突咁...

(我認我無睇過部機)

Update: 原來 PS Camera 用 Aux Port, 當我無講過 ! Good job Sony

此篇文章於 12-17-13 09:18 AM 被 Hello MiMi 編輯。
舊 12-17-13, 09:21 AM   #13
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
又係機背無USB... 隻 Camera 條cable 要經過機側拉去後面攪到核核突突咁...

(我認我無睇過部機)

Update: 原來 PS Camera 用 Aux Port, 當我無講過 ! Good job Sony
隻CAM好似唔係插USB,要插佢機身後面個專用port

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 09:36 AM   #14
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
請問各版友你地部機係Made In where???
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 09:44 AM   #15
playst

引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
請問各版友你地部機係Made In where???
Made in China FOX
舊 12-17-13, 09:19 AM   #16
Hello MiMi
Game Master

卡柏不如你影張相上黎比大家睇下...
就咁講真係好難估
舊 12-17-13, 09:24 AM   #17
卡柏

引用:
卡柏不如你影張相上黎比大家睇下...
就咁講真係好難估
我依家返左工, 冇機o係身邊, sorry
到你地拎左機, 你地試下望望機既右側, 即係打直放時變做機底既位置, 有冇拱左d出黎

唔記得講, 部機係mic的...
我估mij係難過中3T....
舊 12-17-13, 09:21 AM   #18
playst

係旺角SONY STYLE SHOP囉左機, 一入去又學apple拍手
都好少人囉機三四十人排
舊 12-17-13, 09:27 AM   #19
Hello MiMi
Game Master

終究敵唔住心魔,隊左隻 1TB 5400 落 PS3, 攪左兩粒幾鐘 (無restore, PSN+ 過save)
Re-install FF14, LR:FF13, Sync 杯, setting 都攪左好耐
PS4 黎講, 都係建議大家盡早換HDD 喇

引用:
作者: 卡柏 查看文章
我依家返左工, 冇機o係身邊, sorry
到你地拎左機, 你地試下望望機既右側, 即係打直放時變做機底既位置, 有冇拱左d出黎

唔記得講, 部機係mic的...
我估mij係難過中3T....
話時話你中左個隻 Vita TV 係咪比張野你等部機出你先去換?
其實我最想係 Vita TV 快d support 香港store 我就可以買黎係房TV 打 PS4
因為天氣實在太凍
係廳打實在無動力

此篇文章於 12-17-13 09:30 AM 被 Hello MiMi 編輯。
舊 12-17-13, 09:34 AM   #20
卡柏

引用:
話時話你中左個隻 Vita TV 係咪比張野你等部機出你先去換?
其實我最想係 Vita TV 快d support 香港store 我就可以買黎係房TV 打 PS4
因為天氣實在太凍
係廳打實在無動力
係呀, 1月18-21日又去CWB拎...
我又唔係返果頭, 又唔係住近果頭, 又少去果頭行, 其實都幾係野
我冇睇清楚封信, 不過好似係冇手制PACK, SONY好小氣呀~~~
舊 12-17-13, 09:39 AM   #21
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
人在老深等開門
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 09:39 AM   #22
pet3
The One

引用:
作者: 野良猫 查看文章
人在老深等開門
你還真的請假去

FGO 目標預算
舊 12-17-13, 09:44 AM   #23
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
你還真的請假去
反正仲有日補假,經理又叫我放埋佢嘛
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 10:02 AM   #24
pet3
The One

引用:
作者: 野良猫 查看文章
反正仲有日補假,經理又叫我放埋佢嘛
昨晚咁凍

我病左唔番係好合理既

FGO 目標預算
舊 12-17-13, 10:04 AM   #25
卡柏

引用:
昨晚咁凍

我病左唔番係好合理既
你.....可惡

如果唔係我條o靚放左病假, 我今日都放呀

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 11:01 PM

手機版 | APP版