Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-12-06, 11:50 PM   #326
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: greatultraman 查看文章
度, 公主真係比maid有過之而無不及, 基本上只要才人開口, 公主就會自動獻身, 果然係呢套野入面外表越清純的就越
話說回來, 最近一兩集真係越來越 , 真係就算動畫化都要大cut特cut, 才人同Luis都成日想住果味野, 才人重要係Luis實家企圖老強人地, 比Luis屋企人斷正
不過我都希望能夠再次動畫化, 因為胸革命真在太萌了
強個下真係幾正同埋才人既勇氣!
再次動畫唔係問題
都唔預左會跟足
但唔好亂加野同埋將套片變成色色的...

舊 12-13-06, 12:46 AM   #327
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
強個下真係幾正同埋才人既勇氣!
再次動畫唔係問題
都唔預左會跟足
但唔好亂加野同埋將套片變成色色的...
我唔擔心佢加野, 只係希望唔好好似今輯咁猛cut劇情已經還得神落
今輯動畫剩係識賣萌, 一到D認真劇情就草草了事, 令我非常不滿
最憎佢大半本第二卷同我cut鬼晒, 連最重要Albion決戰前夕, 尤其係才人同王子果段劇情都無埋, 令到才人D內心戲無晒
王子果段劇情對才人黎講係一個轉捩點, 我敢講如果無左果段劇情, 就唔會有之後才人一人面對七萬大軍發生
greatultraman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-06, 06:34 PM   #328
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
引用:
我唔擔心佢加野, 只係希望唔好好似今輯咁猛cut劇情已經還得神落
今輯動畫剩係識賣萌, 一到D認真劇情就草草了事, 令我非常不滿
最憎佢大半本第二卷同我cut鬼晒, 連最重要Albion決戰前夕, 尤其係才人同王子果段劇情都無埋, 令到才人D內心戲無晒
王子果段劇情對才人黎講係一個轉捩點, 我敢講如果無左果段劇情, 就唔會有之後才人一人面對七萬大軍發生
係啦,大戰前描寫各人心理變化嗰段寫得好好架,睇到才人由一個外人既心態續漸變得溶入哈魯吉尼亞
我都覺得如果無左果段劇情, 就唔會有之後才人一對七萬大軍發生,才人在書中係頗認同"為守護要既信念,勇敢地戰鬥,勇敢地死"這個觀念!
才人在小艇上對露易絲上下其手嗰段真係o正到爆,好少睇到有男主角抽水抽到咁狼狽,仲以為露易絲佢老頭同大姐會露一手

我覺得動畫再出都唔會再跟小說既劇情,畢竟才人和子爵既結局改得太離譜,假日打工嗰集又做咗(嗰集係引出亞尼艾斯這個角色)
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-06, 06:47 PM   #329
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

引用:
作者: lbiceman 查看文章
係啦,大戰前描寫各人心理變化嗰段寫得好好架,睇到才人由一個外人既心態續漸變得溶入哈魯吉尼亞
我都覺得如果無左果段劇情, 就唔會有之後才人一對七萬大軍發生,才人在書中係頗認同"為守護要既信念,勇敢地戰鬥,勇敢地死"這個觀念!
才人在小艇上對露易絲上下其手嗰段真係o正到爆,好少睇到有男主角抽水抽到咁狼狽,仲以為露易絲佢老頭同大姐會露一手

我覺得動畫再出都唔會再跟小說既劇情,畢竟才人和子爵既結局改得太離譜,假日打工嗰集又做咗(嗰集係引出亞尼艾斯這個角色)
重有佢連D基本設定都改埋, Luis無左本始祖之祈禱書, 傀儡皇Cronwell比人捉左, 水精靈指環比Tabasa攞左, 第時真係銜接唔到D劇情
greatultraman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-06, 08:26 PM   #330
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
其實中文小說係咪確定左會出?

舊 12-13-06, 10:38 PM   #331
lbiceman
Game Master

引用:
重有佢連D基本設定都改埋, Luis無左本始祖之祈禱書, 傀儡皇Cronwell比人捉左, 水精靈指環比Tabasa攞左, 第時真係銜接唔到D劇情
仲有,水手服嗰part+才人被禁錮虐待、打工嗰陣同公主半夥激吻、才人戰團 vs 皇子+公主六芒星水龍捲,差唔多最精彩嗰啲全部cut晒,劇情又過埋,都唔仲點接落去;而且阿魯多應該斷臂仲比機關炮射穿,但動畫又無野,分分鐘最後以boss身份出場。

一啲都唔睇好第二季
舊 12-13-06, 10:39 PM   #332
lbiceman
Game Master

引用:
作者: R222 查看文章
其實中文小說係咪確定左會出?
好似大陸簡体版有出,但唔知係唔係正版
舊 12-13-06, 11:20 PM   #333
3x3eye
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
= =
中文版
尖端出
好像是下年一月
3x3eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-06, 12:04 AM   #334
lbiceman
Game Master

引用:
作者: 3x3eye 查看文章
= =
中文版
尖端出
好像是下年一月
年下一月才出,真不知何年何月先睇到才人1 vs 70000 + 半妖精出場
舊 12-14-06, 07:43 AM   #335
3x3eye

註冊日期: Jan 2005
網上有大陸版看
自己去找下吧
現在我看到第六期的第三回
3x3eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-06, 08:32 AM   #336
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
大陸版都係十數元,
出到第六,
香港買到

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-06, 10:23 AM   #337
sunnylau

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: blindman102 查看文章
大陸版都係十數元,
出到第六,
香港買到
想問下邊到有第六呀?
上次我到旺角x綠仙x [樓上]
先買到1-5期qq

不過真係正過動畫好多
ps才人好
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-06, 02:36 PM   #338
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: sunnylau 查看文章
想問下邊到有第六呀?
先買到1-5期qq

不過真係正過動畫好多
ps才人好
我想問大陸譯名是甚麼 ?
原來才人咁利害......俾動畫騙了...

舊 12-14-06, 04:05 PM   #339
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
想問下邊到有第六呀?
先買到1-5期qq

不過真係正過動畫好多
ps才人好
第六一樣係嗰到買到

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-06, 04:43 PM   #340
lbiceman
Game Master

引用:
想問下邊到有第六呀?
先買到1-5期qq

不過真係正過動畫好多
ps才人好
可唔可以指點下即係邊度?
舊 12-14-06, 07:51 PM   #341
sunnylau

引用:
可唔可以指點下即係邊度?
旺角地鐵站
出銀行中心出口...
個鋪在樓上...
機下會有個牌寫住x綠仙x

細心找找..
一定會找到@@
舊 12-14-06, 08:27 PM   #342
lbiceman
Game Master

引用:
旺角地鐵站
出銀行中心出口...
個鋪在樓上...
機下會有個牌寫住x綠仙x

細心找找..
一定會找到@@
THANKS
星期日出去找找,話唔定可以找到第7卷也說不定,大陸出很快呢!
舊 12-14-06, 08:35 PM   #343
sunnylau

引用:
THANKS
星期日出去找找,話唔定可以找到第7卷也說不定,大陸出很快呢!
應該是叫綠野仙x
這樣應該一看便會找到了

剛剛看完第五話..
明天打算買第六話回來..
真的很好看
舊 12-14-06, 08:38 PM   #344
sunnylau

引用:
作者: 正樹(masaki) 查看文章
我想問大陸譯名是甚麼 ?
原來才人咁利害......俾動畫騙了...
一樣叫零之使魔
我覺得翻譯不錯呀
動畫版的才人太正經了
看完小說你會發覺小說中的才人跟動畫中的才人完全是另一個人
舊 12-15-06, 01:01 AM   #345
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

引用:
一樣叫零之使魔
我覺得翻譯不錯呀
動畫版的才人太正經了
看完小說你會發覺小說中的才人跟動畫中的才人完全是另一個人
動畫中才人同班女角都比人清純化
尤其係maid同王女浄係睇動畫的話, 絶對估唔到佢地係咁開放的
舊 12-15-06, 12:02 PM   #346
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
動畫中才人同班女角都比人清純化
尤其係maid同王女浄係睇動畫的話, 絶對估唔到佢地係咁開放的
是好狼死啊

舊 12-15-06, 05:58 PM   #347
lbiceman
Game Master

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
是好狼死啊
但作者成日埋門一腳就要佢地縮沙,完全違反咗才人既性格
基本上佢喺地球唔受女歡迎,去到哈魯吉尼亞有咁好機會,個女王仲講明唔洗佢負責任,個maid仲洗定白白比佢食,咁都縮真係睇到人睇火爆

從網上得知,簡体版第7卷出咗

此篇文章於 12-15-06 07:09 PM 被 lbiceman 編輯。
舊 12-16-06, 04:03 AM   #348
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
簡體出得咁快既

我諗多數都係邪道野,下次去買本睇下先,如果譯得好就算係老返都成套照殺
relight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-06, 08:47 AM   #349
sunnylau

對!第7出了
昨天才買了回來@@
舊 12-16-06, 03:42 PM   #350
lbiceman
Game Master