Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-03-08, 11:04 AM   #326
Lenneth
Senior Gamer
Valkyrie

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 真!DC 查看文章
之前未出game時見到皇女已經好鍾意
(如果加入d大小姐格會更好)

game時我戰鬥都有出佢
(其他3人係luke(自己用), tear(回復用) 同大佐(譜術支援攻擊))
我覺得王女的回復術好用過tear的,
打boss時王女專責補血, tear和大佐用譜術攻擊,
Luke / Guy 負責打遊擊

Lenneth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-08, 12:49 PM   #327
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
引用:
作者: Lenneth 查看文章
我覺得王女的回復術好用過tear的,
打boss時王女專責補血, tear和大佐用譜術攻擊,
Luke / Guy 負責打遊擊
王女補係補得多,但都係單人居多(學黎用響Luke身上?)
而且佢TP真係好低,用得幾次已經見底…

點解今集d打鬥咁頹既…前兩集都唔錯架喎
主角群多d用特技奧義sm班卒仔相信會緊湊好多

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-08, 01:42 PM   #328
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
卒就普通招ko佢算la
不過今集隻boss都普通斬秒左

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-08, 02:37 PM   #329
Lenneth
Valkyrie

引用:
作者: 團子~o~ 查看文章
王女補係補得多,但都係單人居多(學黎用響Luke身上?)
而且佢TP真係好低,用得幾次已經見底…

點解今集d打鬥咁頹既…前兩集都唔錯架喎
主角群多d用特技奧義sm班卒仔相信會緊湊好多
動畫就算有26集, D時間都好趕, 又點會浪費TP在卒仔身上

我睇對六神將時不如直接出秘奧義KO掉吧
就好似第二集大佐一出場就用神雷

舊 11-04-08, 10:28 AM   #330
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
http://images.google.co.jp/images?hl...-8&sa=N&tab=wi

有無人覺得 其實未婚妻是這位東方角色在客串?
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-08, 10:36 AM   #331
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
http://images.google.co.jp/images?hl...-8&sa=N&tab=wi

完全冇諗過 你太多心
更何況似既地方太少

舊 11-04-08, 11:01 AM   #332
Lenneth
Valkyrie

引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章

吓!? 完全唔覺得有咩相似

舊 11-04-08, 09:37 PM   #333
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
雨中相遇好似GAME正d...
今集進度又慢番d... 記得game個時我廢工廠個度搞d油搞左好耐.
睇黎#8先到礦山.
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 09:44 AM   #334
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
搭單問下GAME的問題

有時同敵人打打下, 地下會有D 白色圈圈, 入面會有個ICON(好似閃電/菜之類), 其實個d係咩同有咩用架?

另仲想問下manual同semiauto有咩分別...? 好似冇分別咁

load得慢打得更慢... 岩岩先玩到tear擋刀.... 睇黎好難追上動畫
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 09:48 AM   #335
chh622
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
搭單問下GAME的問題

有時同敵人打打下, 地下會有D 白色圈圈, 入面會有個ICON(好似閃電/菜之類), 其實個d係咩同有咩用架?

另仲想問下manual同semiauto有咩分別...? 好似冇分別咁

load得慢打得更慢... 岩岩先玩到tear擋刀.... 睇黎好難追上動畫
FOF變化~~~一部份的招在圈入面會變左第二招.
白色無用的,除左你D招裝左野.

一個係全手動,一個係半自動,個人喜歡用全手動.

此篇文章於 11-05-08 09:51 AM 被 chh622 編輯。
chh622 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 10:25 AM   #336
Lenneth
Valkyrie

引用:
搭單問下GAME的問題

那個白色圈圈是代表FOF, 入面個ICON是代表個白色圈圈的屬性,
你在白色圈見到果個好似閃電/菜的icon, 係代表風屬性的無色FOF,
初期如果無FSチャンバー就要個白圈變成綠圈先可以出FOF變化

如果有裝黃色的FSチャンバー, 個無色FOF(我指個白色圈圈)都可以出到FOF變化
但要留意並不是每種特技/奧義都有FOF變化

一星期一集, 要追返都唔難
何況睇完動畫即刻開GAME打仲有FEEL

此篇文章於 11-05-08 11:17 AM 被 Lenneth 編輯。
舊 11-05-08, 12:32 PM   #337
6eo
美波様!

thx各位

睇黎我仲未玩到咁後, FOF個D完全唔識, 只係知有呢樣野...
其實隻GAME個系統我好多都唔太明, 好似料理咁, 最煩佢又唔多解釋, wiki又冇咩講個system
semiauto 同 manual 又唔知分別係邊... 好似完全一樣咁, 唔明有什麼是auto

每次 LOAD EVENT / 對白部PS2真係好似就爆咁
舊 11-05-08, 12:52 PM   #338
Lenneth
Valkyrie

引用:
thx各位

睇黎我仲未玩到咁後, FOF個D完全唔識, 只係知有呢樣野...
其實隻GAME個系統我好多都唔太明, 好似料理咁, 最煩佢又唔多解釋, wiki又冇咩講個system
semiauto 同 manual 又唔知分別係邊... 好似完全一樣咁, 唔明有什麼是auto

每次 LOAD EVENT / 對白部PS2真係好似就爆咁
你用普通攻擊時如果按"O"時 + 方向制 會有不同效果, 如劈上, 劈下, 橫斬

manual 時點樣攻擊你自己揀,
semi-auto你不加方向電腦都幫你自選攻擊, 另外如果要操縱個角色跳起都會同用MANUAL時有D唔同
四個都set auto 即係全權由電腦幫你打, 你只要睇住個螢幕就得

你係咪睇lee個 wiki?

http://toawiki.com/index.php?FrontPage

這個講得都幾詳細

舊 11-05-08, 01:45 PM   #339
6eo
美波様!

引用:
作者: Lenneth 查看文章
你用普通攻擊時如果按"O"時 + 方向制 會有不同效果, 如劈上, 劈下, 橫斬

manual 時點樣攻擊你自己揀,
semi-auto你不加方向電腦都幫你自選攻擊, 另外如果要操縱個角色跳起都會同用MANUAL時有D唔同
四個都set auto 即係全權由電腦幫你打, 你只要睇住個螢幕就得

你係咪睇lee個 wiki?

http://toawiki.com/index.php?FrontPage

這個講得都幾詳細
終於明白manual同semi的分別, thx
試過4個AUTO, 好似打得好過自己打

我係睇呢個wiki, 詳細到有d唔想睇

另想問戰鬥完結時出個個grade會對什麼有影響? thx

見到大佐出譜術自自然然聯想起vp的Lizard....
舊 11-05-08, 02:06 PM   #340
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
終於明白manual同semi的分別, thx
試過4個AUTO, 好似打得好過自己打

我係睇呢個wiki, 詳細到有d唔想睇

另想問戰鬥完結時出個個grade會對什麼有影響? thx

見到大佐出譜術自自然然聯想起vp的Lizard....
grade for2周目開始買野用
如經驗10倍 繼承稱號等等

舊 11-05-08, 07:05 PM   #341
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
FOF是好物, 打Boss放下d grade賺超快

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-08, 01:46 AM   #342
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 11-09-08, 01:58 AM   #343
闇影風

Nintendo Switch ID207717831903
次回 : 崩落\/
真係打算同TOA玩8集一大事?

[
16集就第一次決戰老師
24集就第二次決戰老師a

常駐突滿村姑或鶴媽
舊 11-09-08, 04:03 AM   #344
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
出事了 終於出事了~下一集

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-08, 12:32 PM   #345
亞比斯
Insane Gamer
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
Kai 同 Luke打果時都唔肯嗌招名既 唔開心

剩係係度(8+1)斬
我最鍾然烈破掌
用粒螺旋丸炸人真係好型
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-08, 02:15 PM   #346
團子~o~
Crazy Gamer

引用:
作者: 亞比斯 查看文章
Kai 同 Luke打果時都唔肯嗌招名既 唔開心

剩係係度(8+1)斬
我最鍾然烈破掌
用粒螺旋丸炸人真係好型
其實luke同guy裝左經驗值1.5倍,但術技封印的道具(誤)
如果唔係每場係咁以打兩打,點夠lv打贏shinku同黑獅子,分明有裝野

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

舊 11-09-08, 04:19 PM   #347
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
聽到大佐同Tear 出特技叫招式名好感動

教官跳左唔洗打
銀色流星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-08, 05:36 PM   #348
闇影風

...無左Tear條鏈既Event既

想比起Luke同Guy, 我想聽到有人叫一聲臥龍裂破多少少
總覺係Game到叫得好型

另外岩岩諗返起, 會唔會有某人既葬禮? sub-event黎, 但又同學第5譜歌有關...

常駐突滿村姑或鶴媽

此篇文章於 11-09-08 05:40 PM 被 闇影風 編輯。
舊 11-09-08, 05:54 PM   #349
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 闇影風 查看文章
...無左Tear條鏈既Event既

想比起Luke同Guy, 我想聽到有人叫一聲臥龍裂破多少少
總覺係Game到叫得好型

另外岩岩諗返起, 會唔會有某人既葬禮? sub-event黎, 但又同學第5譜歌有關...
希望有dvd特典補完

舊 11-09-08, 07:10 PM   #350
團子~o~
Crazy Gamer

以前的tear萌過平時
獨眼look始終太cool…

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Tales of the Abyss(仮題) money 手提遊戲機討論版 390 06-07-17 02:50 PM
[問題] 哪裡有the best版TALES OF THE ABYSS賣 112914 電視遊戲討論版 2 10-08-08 10:30 PM
[PS2] Tales of the Abyss 深淵傳說 攻略心得 vol.2 武藤遊戲 攻略及心得交流區 67 12-03-06 05:03 PM
Tales Of The Abyss 一些cosplay House Cosplay同人MIX討論區 9 01-05-06 09:14 AM
[PS2]Tales of The Abyss [發售中] (予約特典 Tales of Phantom) steve 電視遊戲討論版 386 12-16-05 02:52 PM

現在的時間是 07:13 AM

手機版 | APP版