Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24  ... 最後
電視遊戲討論版>Final Fantasy VII フルリメイク l PS4 已售 PS5 6月10日発売
koala 04:23 PM 06-16-15
作者: Noble6:
係真係以現今標準重做定之前講嘅高清remaster先?
SE終於向現實低頭?
SE幾年前講做乜唔重製FF7
佢話要等到FF系列冇錢賺之時,先會重製FF7
ComeLOLoh 04:26 PM 06-16-15
1:00 AM 重有個SQ-ENX Press Con,可能重有d角野睇都未定。
gingq7 04:26 PM 06-16-15
我唔認為現時的SE本部(square果系)有人力同時開發2隻AAA級game,
如果係得既, FFv13就唔駛拖到變FF15啦
D.K. 04:30 PM 06-16-15
會唔會因為KONAMI果邊好多技術人員過左黎呢~
所以而家齊人開多幾TEAM
ComeLOLoh 04:36 PM 06-16-15
其實會唔會係秘密地開發左好多年,而家先公開?
jk5 04:48 PM 06-16-15
真係能係PS4 樹出到?

定係我太天真!

以往ff versus 都講咗好耐... (宜家改埋名...)

JK
鈴蘭 04:48 PM 06-16-15
作者: Marco:
難講,FF15 同 FF7 Remake 唔係同一組開發團隊
FF15 其實而家野村個名都只係掛住 Character Designer 既名
Producer 更加係兩個唔同既製作人
XV: 橋本真司
VII Remake: 北瀨佳範
平行開發理論上唔係問題
加上VII有一部分Model其實係 AC/CC/DC 已經整起左

我唔敢講2017一定出到,不過我覺得作為原FF7開發團隊黎做今次FF7 Remake
佢地一定係想係20週年度出到
其實重點係 究竟幾時開始正式全力開發
如果以調野村同野島返去就係開始全力計既
咁應該都係講緊年頭開始左右

其實照而家和田一走,SE社就狂出Title既情況睇
FF15進度緩慢似乎同和田都好有關係:o)
Marco 04:53 PM 06-16-15
作者: 鈴蘭:
其實重點係 究竟幾時開始正式全力開發
如果以調野村同野島返去就係開始全力計既
咁應該都係講緊年頭開始左右

其實照而家和田一走,SE社就狂出Title既情況睇
FF15進度緩慢似乎同和田都好有關係:o)
我估啦
今年應該都係主力做FF15先
之後 FF7 Remake,再緊接KH3

但明年Square Enix又話有新既 FF Numbering Series (FF16?)
到時真係點玩真係唔知
廢人 04:55 PM 06-16-15
>其實照而家和田一走,SE社就狂出Title既情況睇
>FF15進度緩慢似乎同和田都好有關係

拿拿拿
依家真係狂出TITLE咋
全部都仲係空頭支票
由手機版發出
鈴蘭 04:56 PM 06-16-15
作者: 廢人:
>其實照而家和田一走,SE社就狂出Title既情況睇
>FF15進度緩慢似乎同和田都好有關係

拿拿拿
依家真係狂出TITLE咋
全部都仲係空頭支票
由手機版發出
咁起碼FF15我見到佢地真係全力緊既......然後又好肯係番家用機出DQ關連作咁
起碼唔係龜到出汁先
鈴蘭 04:58 PM 06-16-15
作者: ComeLOLoh:
其實會唔會係秘密地開發左好多年,而家先公開?
Plan就應該一早已經有 即係當年果條跳火車果時
但我相信本格始動係呢一兩年既事啦
其實真係幾巧合 FF15有聲氣其實又係呢兩年既事
而和田2013年頭退位
STRIFE 05:01 PM 06-16-15
作者: 鈴蘭:
Plan就應該一早已經有 即係當年果條跳火車果時
但我相信本格始動係呢一兩年既事啦
其實真係幾巧合 FF15有聲氣其實又係呢兩年既事
而和田2013年頭退位
其實和田在位期間有咩GAME出左黎
魔璃 05:01 PM 06-16-15
隻"四個男人去旅行"好賣既話FF7 remake咪出得快d囉
你地記得買多幾隻
鈴蘭 05:04 PM 06-16-15
作者: STRIFE:
其實和田在位期間有咩GAME出左黎
和田2002年開始坐到2013
咁當中當然都係有出過好多名作既
只係近呢幾年實在太保守
遊戲怪 05:15 PM 06-16-15
SQUARE都算係咁啦 終於有一隻睇得上眼既GAME
ist 05:22 PM 06-16-15
有排啦
到時出埋FF7 手機,動畫,cg電影呃夠錢先開發都得
等等下都PS5了
KARAS 05:52 PM 06-16-15
FFV13講左幾多年先出到?

2017出的標準係咪只有過場係remake? 玩落就ps1 minecraft 形式
我周邊d fd一睇到呢個消息都出哂水咁話即買ps4,我心諗出到ps5都未知se執左未啦
到時se執左, 班制作組係kickstarter 搞可能仲快上市
fantasy俊仔 06:03 PM 06-16-15
作者: ist:
有排啦
到時出埋FF7 手機,動畫,cg電影呃夠錢先開發都得
等等下都PS5了
你講呢堆野,都好似出過晒啦
細路翔 06:04 PM 06-16-15
SE依幾年剩計賣手遊都賺到笑執條毛

不要小看國際手遊天尊

佢地絕對唔會無錢無人力做,只會係唔願做

當然我唔會肯定咁話出到黎既成品無問題
money 06:22 PM 06-16-15

RPG之鬼 06:34 PM 06-16-15
其實想佢出XENOGEARS也好CHRONO TIGGER2也好,還未到FF7
HM 07:30 PM 06-16-15
作者: RPG之鬼:
其實想佢出XENOGEARS也好CHRONO TIGGER2也好,還未到FF7
前者發下夢或者OK
SE社而家唔係唔知xenogears有賣錢能力
不過佢地亦都心知肚明,無高橋整咩都晒氣
細路翔 07:38 PM 06-16-15
作者: 平山深雪:
前者發下夢或者OK
SE社而家唔係唔知xenogears有賣錢能力
不過佢地亦都心知肚明,無高橋整咩都晒氣
xenogears普及率點同ff7比呀

ff7連好多2000年出世既都返轉頭走去玩過

炒左鳥山求比返隻真正既PE3我先啦唔該,就算係2D手遊我都會照殺
零式 07:56 PM 06-16-15
問題係.....幾時出到?
Sam=R 08:00 PM 06-16-15
點解我更渴望FF6會3D化remark呢......
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24  ... 最後

返回主題版面