Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24 64 114  ... 最後
手提遊戲機討論版>Nintendo 3DS 綜合情報討論區 xx || 超任版 N3DSLL 已經出貨
blackpighk 08:57 AM 12-06-11
請問各3ds 機主, 3ds 既 input / output A/V 係幾多?

因為睇緊外置電池, 想買隻 iphone4 (0.5) ipad(1) / psv(1.5) / 3ds(?) 都岩用既

又驚買 2.x 會傷電池 (有冇電子高手識呢門野) ?

thanks!
shodanng2 03:22 PM 12-06-11
作者: blackpighk:
請問各3ds 機主, 3ds 既 input / output A/V 係幾多?

因為睇緊外置電池, 想買隻 iphone4 (0.5) ipad(1) / psv(1.5) / 3ds(?) 都岩用既

thanks!
我同你一樣
搵緊4種產品都適合既外置電
6402oen 06:14 PM 12-06-11
『マリオカート7』初週販売本数は45.2万本
ニンテンドー3DS向けソフトで最高の出足に
http://www.famitsu.com/news/201112/06006603.html

作者: :
●貫禄のスタートダッシュ! はたしてどこまで伸びる!?

エンターブレインは、任天堂が2011年12月1日に発売した、ニンテンドー3DS向けソフト『マリオカート7』の国内推定販売本数を速報として発表した。集計期間は2011年12月1日~2011年12月4日の4日間。国内推定販売本数は45万1932本で、ニンテンドー3DS向けソフトの初週販売本数としては過去最高のスタートとなった。また、同ソフトが発売された週のニンテンドー3DS本体の週間販売台数は、本体発売初週に続く歴代2位の21万6350台となり、ハードの牽引にも大きく貢献した。

※参考データ
ニンテンドー3DSの国内累計販売台数:285万9158台
(集計期間:2011年2月26日~2011年12月4日)

cknjoshua 06:28 PM 12-06-11
作者: 6402oen:
http://www.famitsu.com/news/201112/06006603.html
本體好似多左一個double咁制
enishi 06:41 PM 12-06-11
作者: shodanng2:
我同你一樣
搵緊4種產品都適合既外置電
[唔係電子高手]
正常電子產品都有 over current protection, 叉電只會拎自己要求既 current, 所以就算火牛/外置電可以出到 2A, 實際用既時候都係睇 loading 決定出幾多

所以買個出到 2.1A 以上既電就 ok (當然, 太山寨既產品唔包括在內 )

iPhone, iPad, 3DS (即係 NDSi) 出面好多外置電都有插頭支援, 剩低係 PSV 用邊個頭, 如果 share PSP 用同一個頭就無問題, 否則可能要等返一兩個月先
[/唔係電子高手]
N0T51B 06:43 PM 12-06-11
作者: 6402oen:
又想玩05尾啲變態野
enishi 06:46 PM 12-06-11
作者: BistonC:
又想玩05尾啲變態野
呢個星期先正式開始
teealpha 07:19 PM 12-06-11

thanks!
我推左朋友買Energizer隻XP 4001A,兩個USB頭一邊出0.5A另一個出2A基本上乜都可以用到,只不過係個電量唔算太多,4000mAh@3.7V,如果出5V去幫機充電的話只係得3000mAh咁上下
blackpighk 08:30 PM 12-06-11
作者: enishi:
[唔係電子高手]
正常電子產品都有 over current protection, 叉電只會拎自己要求既 current, 所以就算火牛/外置電可以出到 2A, 實際用既時候都係睇 loading 決定出幾多

所以買個出到 2.1A 以上既電就 ok (當然, 太山寨既產品唔包括在內 )

iPhone, iPad, 3DS (即係 NDSi) 出面好多外置電都有插頭支援, 剩低係 PSV 用邊個頭, 如果 share PSP 用同一個頭就無問題, 否則可能要等返一兩個月先
[/唔係電子高手]

(外置電唔知會唔會OT)
2.1A 我見有幾隻 , 6000~8000mah 都有諗過
不過如果3ds 都係1.5A 以下, 其實我想買SANYO KBC L54D 有5400 又唔係太大舊
但係又淨係得日版唔見有3 隻腳版
norip999 01:01 AM 12-07-11
作者: neo:
報價~

旺角好景

亞洲版(美版+220V牛):$1350
美版:$1279
日版:$1379

Mario Kart 3DS
曰版$369 ~$399, 美版$279~$299

Mario 3D Land
日版約$390, 美版約$280~$300
個1379假既,一定要跟100蚊豬頭骨
佢重要我行左轉,專登行返轉頭先同我講一定要跟買。
(我芒貼同殼都買左hori,唔想要配件。)
hap3afrien 01:13 AM 12-07-11

bought from eBay, and finally arrived
the seller is so lovely
cknjoshua 01:37 AM 12-07-11
作者: hap3afrien:

bought from eBay, and finally arrived
the seller is so lovely
enjoy
johnlam 01:50 AM 12-07-11
作者: winsonandcyndi:
亞洲版? 邊度嘅行貨
唔係行架5555555
enishi 09:20 AM 12-07-11
新 firmware 已經推出
由手機版發出
N0T51B 09:30 AM 12-07-11
新 firmware 已經推出
由手機版發出
咁快!???
enishi 09:36 AM 12-07-11
作者: BistonC:
咁快!???
美日歐版同步更新,我開左 WiFi sharing 龜速更新中
由手機版發出
enishi 09:48 AM 12-07-11
Ver 3.0.0-5

Mii Plaza 多左 Spotpass, 有新 puzzle, 加左成就系統 (78 個)
由手機版發出
Funny 10:11 AM 12-07-11
(外置電唔知會唔會OT)
2.1A 我見有幾隻 , 6000~8000mah 都有諗過
不過如果3ds 都係1.5A 以下, 其實我想買SANYO KBC L54D 有5400 又唔係太大舊
但係又淨係得日版唔見有3 隻腳版
SANYO 果款, 你有psp 既話係可以用psp 個火牛差佢既
電壓完全無問題
我用緊舊款既KBC L2B
N0T51B 10:23 AM 12-07-11
Ver 3.0.0-5

Mii Plaza 多左 Spotpass, 有新 puzzle, 加左成就系統 (78 個)
由手機版發出
quest玩咗一半
地圖支線多, 迫你玩多幾次
請打手方面重遇次數越多 LV.就越高
我合體魔法最高試過去到40
新 puzzle係 mario 3D land
enishi 10:29 AM 12-07-11
Demo 總數 3 個,MH3G,Cooking Mama 4,小新
由手機版發出
沒名字的?君 10:42 AM 12-07-11
作者: Funny:
SANYO 果款, 你有psp 既話係可以用psp 個火牛差佢既
電壓完全無問題
我用緊舊款既KBC L2B
L54D 火牛係直出MIRCO-USB的
Faifaifai2007 11:21 AM 12-07-11
我用緊美版機,想請問喺香港係咪用唔到Nintendo Video呢個application架?!因為我入到去search嘅時候就話我connection唔ok啦。同埋update完新firmware有個新function叫Ninento Zone係咩嚟呢?Thanks!
草薙さん 11:21 AM 12-07-11
block左IP, 真係想睇既可以自行set VPN
hap3afrien 11:24 AM 12-07-11
我一直以為3DS都係同DS一樣插頭, 又要出去買
Irwin 11:36 AM 12-07-11
3DS係同對上果部機用同一個插頭沒錯

因為有唔少人都忘了其中有部過渡性機體叫NDSi的東西…
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24 64 114  ... 最後

返回主題版面