Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-09-08, 11:54 PM   #326
SLAER
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDCyrus_faith0706
佢連潮吹果d都冇打返出來~
字幕組d人真係大不敬
SLAER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 11:55 PM   #327
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
唔怕...應該有人係網絡上作出修正

舊 03-10-08, 02:19 AM   #328
ben_fung924
Ultimate Gamer
人生如戲..

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDbenfung924
一句字幕SHOW左成幾秒

等完美翻譯版好過

ben_fung924 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 10:05 AM   #329
Villasaki
現正播放: 賴床

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagDie Zauberflote
引用:
作者: ben_fung924 查看文章
一句字幕SHOW左成幾秒

等完美翻譯版好過
大家都要明白一下atv都有難言之隠, 句句都譯到咁白會出事的, 就當atv試緊反對團體既底線吧.

睇完訪問之後, 覺得兩個女優都好尊重同尊敬佢地份職業.

等 x 2!

阿沙奇發燒球會 2010 FC de TORO Eleven 魚腩十一:
:今晚要打好D.

賴床 - Kay
想於被窩植根 如可將我家變賣化作這份氣溫
不消半秒資產盡賣 來購取這無價品
Villasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 11:56 AM   #330
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
無睇到添....仲有冇邊度有得睇番...
YOUTUBE
沒名字的?君 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 01:00 PM   #331
imgahou
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDrexenos
XBox Live Gamertagrexenos
有無人記得琴晚最露骨嘅字幕是邊句?我只記得"做愛"
imgahou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 04:38 PM   #332
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
玩D遊戲雖然好無聊,但個意識好正

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 04:41 PM   #333
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
田雞抽水

舊 03-10-08, 11:43 PM   #334
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
黎la

希望今晚叫有d野睇

舊 03-10-08, 11:49 PM   #335
阿高
完美女神林志玲

註冊日期: Jun 2002
我想問下呢 x n..............
阿高 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 11:50 PM   #336
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 阿高 查看文章
我想問下呢 x n..............
煩到嘔...

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 11:52 PM   #337
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
字幕中段

重點空白左

失望

舊 03-10-08, 11:55 PM   #338
jocker
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
今晚第一次睇~~mihiroさんd pose好誘人~~

不過....好多野都無如實譯到出黎.....有d失望....

另~~個女主持好似幾ok~~

舊 03-10-08, 11:56 PM   #339
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
我女神步姐個樣仲乜殘左咁多
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 11:58 PM   #340
dannythebest

註冊日期: Mar 2005
呢個節目應該冇咩收視

有老婆有仔女有阿媽

反而網上點擊率會好高

舊 03-11-08, 12:00 AM   #341
dannythebest

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: jocker 查看文章

不過....好多野都無如實譯到出黎.....有d失望....

快D 組織 字幕還完組

還我字幕

舊 03-11-08, 12:15 AM   #342
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
怎麼會說秋葉原的?
秋葉原真的不覺和那些有關係。

舊 03-11-08, 12:15 AM   #343
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
啲字幕真係好掂......
真係"有料到"
好明顯......
呢個節目係俾識聽日文嘅觀眾睇嘅

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-08, 12:17 AM   #344
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: kyu 查看文章
怎麼會說秋葉原的?
秋葉原真的不覺和那些有關係。
哈哈哈......
女僕cafe係色情事業喎......

許許許許許許許許
舊 03-11-08, 12:38 AM   #345
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
哈哈哈......
女僕cafe係色情事業喎......
這樣標籤maid cafe、ACG物
難怪有些人對ACG迷討厭啦

舊 03-11-08, 01:43 AM   #346
Villasaki
現正播放: 賴床

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagDie Zauberflote
引用:

mihiro加分中!
真係誘人到冇朋友...

阿沙奇發燒球會 2010 FC de TORO Eleven 魚腩十一:
:今晚要打好D.

賴床 - Kay
想於被窩植根 如可將我家變賣化作這份氣溫
不消半秒資產盡賣 來購取這無價品
Villasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-08, 02:11 AM   #347
ben_fung924
人生如戲..

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDbenfung924
頂~d字幕又係咁~atv驚乜呀= =

已徑講明係M節目

ben_fung924 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-08, 02:18 AM   #348
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: ben_fung924 查看文章
頂~d字幕又係咁~atv驚乜呀= =

已徑講明係M節目
well......
出咗M字唔等於可以乜都出
有人投訴嘅話就自然會有人做嘢
亞記好明顯係嚴重自我審查中......

又要怕死又要做
一向都係亞記嘅作風喎
所以乜嘢都係搞到唔拖唔水囉

許許許許許許許許
舊 03-11-08, 08:15 AM   #349
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:

無如實譯到出黎之餘,還有一些係譯錯 對字幕組失望...
不過自己聽得明就算
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-08, 08:38 AM   #350
sqling

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: fiendray 查看文章
無如實譯到出黎之餘,還有一些係譯錯 對字幕組失望...
不過自己聽得明就算
大家都明知佢有野會唔出得街架啦

唔明大家總係鐘意睇下佢底線去到邊
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:16 AM

手機版 | APP版