Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-01-09, 02:52 AM   #301
Montague
God of Gamer
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
真係拉打可能會係隻game其中一個特點(或者講隻game較講究的部份也說不定 )
有d機好似cyper,angelan等,比temjin踩一野板都瓜得咁濟,好難怪要用距離戰取勝
不過真係唔係幾接受到angelan穿牆攻擊,本身密集式既rw+冰龍cw加埋穿牆冰柱,點都會中佢dd的感覺.....

舊 05-01-09, 04:53 AM   #302
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
輪左成16,17次終於有4條了~(相信大家一早已取)
引用:
作者: 柚原konomi 查看文章
不過晚上部機比人拎左黎打,所以冇上到去打...
唔知大家有冇開PARTY 黎玩...

-skip-

不過都好鬼難追...好在個場唔算大...
唔怪知見你打bio5.還以為你咁快玩悶左.
昨天無人show我~可能前一天見到我過份弱,所以已經無人理我~
等我昨天幫部sailormoon上色,點知都比唔到人睇.....

我依家打rank次次都係希望個場細d~
不過最好唔遇到angelan

引用:
作者: Montague 查看文章
不過真係唔係幾接受到angelan穿牆攻擊,本身密集式既rw+冰龍cw加埋穿牆冰柱,點都會中佢dd的感覺.....
其實真係唔明點解會有條穿牆冰柱~
如果online見到angelan只會希望個場細d,又或是空廣d.

其實用raiden可以點打angelan,
剛剛在rank mode試過打算不理血,死沖找佢,但都係失敗~

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-09, 08:04 AM   #303
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
引用:
作者: AiStudio 查看文章
你找我吧,我都係被人打到叫救命那一類~

其實我原本想找你,因為見到你買左,不過我見到你好似同一大班朋友打緊,所以先無找你~只好自己同自己打.

不過我今天只係不停edit color和set制~
冇friend打xb
下次同你操下
不過我見你已經開晒成就咁濟
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-09, 08:27 AM   #304
ai.
RELEASED

引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
冇friend打xb
下次同你操下
不過我見你已經開晒成就咁濟
你無fd打??
點解我check你個fd list時好似見你到有一班fd玩,唔通看錯?
那今天有綠就一齊打吧.

你要解成就係好易~
online打10次ranked mode,(輸/win都無咩所為)
之後去customize選自己以前用開的一部幫佢上色&save,
將cpu改為very easy去打single play的score attack,記得要選之前自己上色的那一部,
(score要爆機,如果唔係要打多次arcade mode爆機)
打完observer看一次replay~
咁就會解到同我一樣或以上的成就.

此篇文章於 05-01-09 08:30 AM 被 ai. 編輯。
舊 05-01-09, 08:32 AM   #305
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

XBox Live Gamertaggoldensteven
引用:
你無fd打??
點解我check你個fd list時好似見你到有一班fd玩,唔通看錯?
那今天有綠就一齊打吧.

你要解成就係好易~
online打10次ranked mode,(輸/win都無咩所為)
之後去customize選自己以前用開的一部幫佢上色&save,
將cpu改為very easy去打single play的score attack,記得要選之前自己上色的那一部,
(score要爆機,如果唔係要打多次arcade mode爆機)
打完observer看一次replay~
咁就會解到同我一樣或以上的成就.
friend list所謂既friend都唔係好friend
可能我琴日先買睇唔到人玩啦

ok thx a lot
等我快D解左D成就先
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-09, 09:56 AM   #306
LED
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagHI LED
引用:
輪左成16,17次終於有4條了~(相信大家一早已取)

唔怪知見你打bio5.還以為你咁快玩悶左.
昨天無人show我~可能前一天見到我過份弱,所以已經無人理我~
等我昨天幫部sailormoon上色,點知都比唔到人睇.....

我依家打rank次次都係希望個場細d~
不過最好唔遇到angelan

其實真係唔明點解會有條穿牆冰柱~
如果online見到angelan只會希望個場細d,又或是空廣d.

其實用raiden可以點打angelan,
剛剛在rank mode試過打算不理血,死沖找佢,但都係失敗~
raiden既話LTCW(HC)(電網放半邊)插唔中既話好難贏

http://tw.nicovideo.jp/mylist/4778226
LED 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-09, 09:59 AM   #307
LED

一個party最多8人好易爆 =n=

http://tw.nicovideo.jp/mylist/4778226
舊 05-01-09, 02:30 PM   #308
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
我有看你edit之前的回覆,其實我唔係好明點解你會咁覆我?我講錯咩?

係有d機好難硬碰硬,
雖然我都唔係好介意拉打,(基本上有些對手永遠唔會走近,有些就不停近身戰)
但我唔明點解有d機的武器件件穿牆,
好似我用raiden會感覺好唔公平,(對cpu就無咩所為,因為佢地唔會永遠拉打)
部機已經唔快,但佢無一件武器係可以穿牆,不過部angelan就下下位打,並且武器有些跟蹤,有些穿牆,(連冰柱都穿牆...)
raiden對住angelan真係頭都大......
如果所有射擊的武器都不能穿就覺得公平.
我冇正式練過raiden我都講唔到俾你聽可以點打
不過raiden插下電網係必要. 但如果個場多障礙物就真係.....

舊 05-01-09, 02:40 PM   #309
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
不過raiden插下電網係必要. 但如果個場多障礙物就真係.....

多練HC有益身心。//

引用:
作者: LED 查看文章
raiden既話LTCW(HC)(電網放半邊)插唔中既話好難贏
師傅, 拉登個CW中間有無判定。
屋企部電視收左皮, 有排都未會買。

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-09, 04:08 PM   #310
LED

引用:
作者: Tenzan 查看文章
多練HC有益身心。//

師傅, 拉登個CW中間有無判定。
屋企部電視收左皮, 有排都未會買。
無HC中間都會中 (RTCW,CW)

不過開場正面細機(ANG,FEI)前DASH滑行攻擊可以係LASER下面避過

舊 05-01-09, 04:22 PM   #311
ai.
RELEASED

引用:
一路以為只有cw可以射一半,原來電網都可以插一半!?
其實有個問題,我次次插完人都唔知用咩武器好,
因為樣樣都好似扣得好少,但人地好快就走得開.
引用:
昨天同你打完之後我先想起有電網依樣野
多障礙物時,真係唔知點打~我部raiden要不停咁飛~

舊 05-01-09, 04:28 PM   #312
LED

引用:
一路以為只有cw可以射一半,原來電網都可以插一半!?
其實有個問題,我次次插完人都唔知用咩武器好,
因為樣樣都好似扣得好少,但人地好快就走得開.

昨天同你打完之後我先想起有電網依樣野
多障礙物時,真係唔知點打~我部raiden要不停咁飛~
raiden所有狀態下既cw都可以HC

插完通常用RTRW
唔夠時間就用蹲下RW
夠近就DASH近接

又raiden無必要就唔好空中DASH因為好慢+落地硬直好大(RW CANCEL都好大)

此篇文章於 05-01-09 09:20 PM 被 LED 編輯。 原因: 打少野
舊 05-01-09, 08:36 PM   #313
麥C
專業R水吹

PSN  IDmaxcmwong
新手試練緊
成日都唔知自己做緊咩
打得gundam耐好唔習慣

to AiStudio
我仲練緊所以尋晚冇回你
sor

舊 05-01-09, 08:46 PM   #314
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
射鑽同射鉗o個隻d鉗同鑽點避架?

舊 05-01-09, 09:19 PM   #315
LED

引用:
作者: Rance 查看文章
射鑽同射鉗o個隻d鉗同鑽點避架?
您乜機先?

一殷都係用斜前DASH

橫DASH避會個鑽追得返

舊 05-01-09, 09:27 PM   #316
ai.
RELEASED

引用:
raiden所有狀態下既cw都可以HC

插完通常用RTRW
唔夠時間就用蹲下RW
夠近就DASH近接

又raiden無必要就唔好空中DASH因為好慢+落地硬直好大(RW CANCEL都好大)
那下次試下rtrw.

不過有時有d人打慣地下的raiden,佢地會有時打唔到空中dash的raiden~唔知點解~
但係落地真係好硬~
引用:
作者: 麥C 查看文章
to AiStudio
我仲練緊所以尋晚冇回你
sor
無所為,不過我都係新手~接近個個都可以打敗我~

舊 05-01-09, 09:34 PM   #317
ryoba
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
引用:
新手試練緊
成日都唔知自己做緊咩

to AiStudio
我仲練緊所以尋晚冇回你
sor
x2,仲係新手試機中
打落用橫dash多,少左用前後dash同jump
慢慢練番近攻擊

舊 05-01-09, 09:43 PM   #318
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
新手試練緊
成日都唔知自己做緊咩

to AiStudio
我仲練緊所以尋晚冇回你
sor
我當年係玩慣VO之後玩gundam, 仲唔慣

舊 05-01-09, 10:07 PM   #319
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
死火..........Bal 浮遊炮唔記得曬點玩

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-09, 10:32 PM   #320
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
為VO而出機既茂利報到

試左鋪arcade
AI醒過DC版

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-09, 10:45 PM   #321
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Viper II 查看文章
為VO而出機既茂利報到

試左鋪arcade
AI醒過DC版
利害, 一隻arcade game可以令人買機, VO果然係冇得頂

希望呢次如果反應好既話會出新一集啦

舊 05-01-09, 10:52 PM   #322
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
為VO而出機既茂利報到

試左鋪arcade
AI醒過DC版

為左VO 出機.....服左你..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-09, 10:54 PM   #323
ai.
RELEASED

引用:
利害, 一隻arcade game可以令人買機, VO果然係冇得頂

希望呢次如果反應好既話會出新一集啦
現在至少賣左13551隻(唔計無打ranked的人),希望可以多些.

舊 05-01-09, 10:55 PM   #324
ryoba
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
引用:
為VO而出機既茂利報到

試左鋪arcade
AI醒過DC版
果然厲害
忠實的vo fans
既然出左機,就跟住入多幾隻game

舊 05-01-09, 10:57 PM   #325
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
我只係試左demo..

dreamcast 張save card 有乜用. demo disable 左..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:10 AM

手機版 | APP版