Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 07-10-13, 10:53 PM   #301
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
pistons都簽返舊將rasheed wallace兩年喎 愛回家系列

但係做助教囉 XD
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 10:16 AM   #302
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
又係愛回家:

引用:
Corey Brewer has agreed to a three-year, $15 million deal with the Minnesota Timberwolves.

Brewer was drafted by the Minnesota Timberwolves in 2007.
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 12:25 PM   #303
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
The Cleveland Cavaliers will guarantee $6 million of a possible $24.5 million to free agent Andrew Bynum in a two-year, incentive-laden contract that the two-time NBA champion center agreed upon on Wednesday, a league source told Yahoo! Sports.

The agreement includes reasonable incentives on playing time and games played for this season that could pay Bynum $12 million, a league source said. The Cavaliers hold an option for the 2014-15 season worth $12.5 million.
Bynum 搵到 Cavs 落腳。

我覺得唔錯,下年係 Team Option,唔啱用可以即棄,反正今年 Cavs 大把 Cap 剩,又想衝 Playoff。
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 03:36 PM   #304
Penny仔

引用:
作者: Greenhead 查看文章
Bynum 搵到 Cavs 落腳。

我覺得唔錯,下年係 Team Option,唔啱用可以即棄,反正今年 Cavs 大把 Cap 剩,又想衝 Playoff。
反正頭一年 guarantee 6m
mavs 究竟搞乜鬼...連bynum 也爭不到
拎完冠軍之後,cuban關水喉了

另...某人急了:

引用:
Monta Ellis, one of the premier players remaining on the free agent market, parted ways with his longtime agent, Jeff Fried, on Wednesday.

Ellis, who opted out of the final year of a six-year, $66 million deal, is frustrated that he has yet to receive a high-paying contract offer. Industry sources expect him to sign with agent Dan Fegan.

此篇文章於 07-11-13 03:41 PM 被 Penny仔 編輯。
舊 07-11-13, 03:42 PM   #305
Greenhead

引用:
作者: Penny仔 查看文章
反正頭一年 guarantee 6m
mavs 究竟搞乜鬼...連bynum 也爭不到
拎完冠軍之後,cuban關水喉了

另...某人急了:
Mavs在 Nash/Finley/Dirk年代時,記得講到隊波幾鬼咁好,又話球員福利超好,又話話過100分 Cuban 請球迷食Pizza。冠軍後有感開始縮水,無再架構鑽石陣容....

同 Chelsea 一樣
又,大家都係藍色...
舊 07-11-13, 03:50 PM   #306
Penny仔

引用:
Mavs在 Nash/Finley/Dirk年代時,記得講到隊波幾鬼咁好,又話球員福利超好,又話話過100分 Cuban 請球迷食Pizza。冠軍後有感開始縮水,無再架構鑽石陣容....

又,大家都係藍色...
以前出手很果斷...唔怕做錯交易
而家爭得遠,完全冇逐鹿中原既野心
如果Al Jefferson 肯去bobcats的話, mavs冇理由爭唔到....

咁dirk 就慘,睇佢係想搏多一冠返黎
舊 07-11-13, 04:25 PM   #307
Greenhead

引用:
作者: Penny仔 查看文章
以前出手很果斷...唔怕做錯交易
而家爭得遠,完全冇逐鹿中原既野心
如果Al Jefferson 肯去bobcats的話, mavs冇理由爭唔到....

咁dirk 就慘,睇佢係想搏多一冠返黎
當年拆散冠軍陣容都唔難理解,但呢幾年完全無計劃打散重建或者簽大明星加盟,就有點奇怪。

目前陣容,下年頂多只到季後賽邊緣吧。
舊 07-11-13, 04:27 PM   #308
Greenhead

講起輝煌之後,如果 Suns 肯簽 Bynum,應該可以醫好佢吧?
舊 07-11-13, 07:48 PM   #309
srx

註冊日期: Jan 2003
引用:
當年拆散冠軍陣容都唔難理解,但呢幾年完全無計劃打散重建或者簽大明星加盟,就有點奇怪。

目前陣容,下年頂多只到季後賽邊緣吧。
當年根本冇可能keep到chandler..(小牛有開過一年20m比佢..但佢要長約)
cuban唔係唔肯洗錢...但一比長約佢成個salary會綁死晒...
點估到d-will,howard個個都睇唔起小牛唔過黎...
最激心係d-will...竟然係因為換左joe johnson唔過黎
隻忠誠獸就算啦
打散重建點睇都要dirk退休之後先得...
如果你同我講要換走marion我唔覺得仲有可能拎到冠軍
而家睇最可惜都係 kidd 陰差陽錯教唔到林書豪...
srx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 08:20 PM   #310
Penny仔

引用:
講起輝煌之後,如果 Suns 肯簽 Bynum,應該可以醫好佢吧?
......腦冇得醫
而且有Len, 加上又話唔trade gortat
舊 07-11-13, 08:37 PM   #311
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:

又,大家都係藍色...
和Chelsea不一樣
Chelsea其實冇散水,只係變左不斷高價買小朋友,雖然呢個policy在執行上好有問題
但其實都係有心長遠發展

但小牛近年真係......
完全覺得係奪冠後就慳皮了
根本睇唔到有任何會變強的希望
HenryAbyss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 09:01 PM   #312
Penny仔

引用:
Chauncey Billups has agreed to a two-year deal with the Detroit Pistons.

Billups was Finals MVP for the Pistons in 2004 and remained with the team until November of 2008.
又黎愛回家系列

呢單簽得好呀,用billups睇住班細
舊 07-12-13, 09:18 AM   #313
Penny仔

引用:

The Brooklyn Nets have agreed to sign Andrei Kirilenko for the mini mid-level on a two-year deal starting at $3.18 million Kirilenko will have a player option in the second season.
又去nets....痴q左線

引用:
Nick Young has agreed to a deal with the Los Angeles Lakers.

Young played collegiately at USC and had a previous stint with the Los Angeles Clippers.
估中了,nick young 去 lakers,
斷估又係一年約

引用:
Jeff Teague has signed a four-year, $32 million contract offer sheet with the Milwaukee Bucks, according to sources.

Teague is a restricted free agent, giving the Atlanta Hawks three days to match the offer.

New Bucks coach Larry Drew coached Teague with the Hawks.
是否sign and trade Jennings?
冇晒聲氣既?
舊 07-12-13, 09:28 AM   #314
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
AK 1千萬年薪唔要去網隊....
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 09:45 AM   #315
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
雖然 ak 跳出合同本身已俾人話傻
但小中產就簽到仲兩年
我唔信背後無古惑囉

此篇文章於 07-12-13 09:48 AM 被 不是藍星人 編輯。
不是藍星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 01:15 PM   #316
JMi

湖人特赦了世界和平
舊 07-12-13, 02:12 PM   #317
okabe

註冊日期: Aug 2002
nets
個陣加下愈來愈強,但活力成疑....
要睇下KIDD點排陣
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 02:22 PM   #318
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: JMi 查看文章
湖人特赦了世界和平
睇YAHOO講好似想去姚明隊球隊度打波

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 02:50 PM   #319
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: okabe 查看文章
nets
個陣加下愈來愈強,但活力成疑....
要睇下KIDD點排陣
入到PLAYOFF仲夠唔夠氣力打

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 06:10 PM   #320
JMi

大家以為AK傻仔咁蝕左好多錢
但可能佢可以講幾句俄文同老細吹幾句就係家鄉有個油田呢 XD
舊 07-13-13, 04:38 AM   #321
JMi

MONTA去左MAVS
DIRK連波都無得掂了 lol

唔使兩年 mavs由砌低heat的好球隊
變左做未開季都知無希望的唔知想點隊 唉 cuban你搞乜鬼
舊 07-13-13, 11:50 AM   #322
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
MONTA去左MAVS

我覺得同上年差不多吧? 都係高不成低不就
只係 mayo 換做應該拎到多 d 分的 ellis ...

橫掂都係不如擺爛然後抽波啦 ... 真係唔知 cuban 拎完 champ 之後諗乜

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-13, 06:18 PM   #323
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
個俄國大金一個電話就搞店啦

舊 07-13-13, 07:31 PM   #324
Penny仔

引用:
MONTA去左MAVS

考慮到Devin Harris暫時回家不成
10m 一年左右簽到ellis都還可以...至少佢為dallas提供了一直欠缺的切入進攻
不過ellis用波的確係一個大問題
舊 07-14-13, 08:52 AM   #325
JMi

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
我覺得同上年差不多吧? 都係高不成低不就
只係 mayo 換做應該拎到多 d 分的 ellis ...

橫掂都係不如擺爛然後抽波啦 ... 真係唔知 cuban 拎完 champ 之後諗乜
我覺得MONTA同MAYO差唔多
只係一個會怯場 一個就對住LBJ都會覺得自己係勁D咁 XD

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM
NBA 討論區 VOL. 22 - NBA 2009 正式開鑼 ~~Where amazing happens ? 阿聰 體育版 990 01-20-09 12:44 PM

現在的時間是 07:47 PM

手機版 | APP版