Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版 > 攻略心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-22-05, 08:41 PM   #301
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

註冊日期: Mar 2005
Nintendo Switch IDSW-8478-3947-6670
引用:
作者: 勃勃
....恭喜恭喜。
(做完都冇o野出,即係點呀?型o羅! )

千人斬之後,仍然無新圖出....唔通要萬人斬?

此篇文章於 09-22-05 08:47 PM 被 ~繪~ 編輯。
~繪~ 目前離線  
舊 09-22-05, 08:46 PM   #302
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

Nintendo Switch IDSW-8478-3947-6670
引用:
作者: 是但
其實d連技係點連的?
個個人唔同ga?
通常都係B,前B,Y,前Y,X。

但因為呢隻Game冇得空中擋,
以鼻毛為例,就可以B,上Y打起對手,之後出招雖然唔連但只要起手唔係太慢都中硬。
~繪~ 目前離線  
舊 09-23-05, 04:20 PM   #303
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
武裝鍊金果關...
其中一個條件係只受屬性攻擊............
點先可以做到?
好難呀

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線  
舊 09-23-05, 10:49 PM   #304
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: ~繪~
唔覺....香港的話就好多人用悟空(呢個係非正式統計.... )
係一個好唔健康o既對戰環境....

每次四人對戰....總會有個悟空o係左近,亦都試過四打入面有三個用悟空。
(我都已經唔係點樣用悟空,每次聚會只會用過一、兩次,明知個情況已經係非常之濫。 )
由起初用悟空o既係咁放龜波發展到而家放龜波之餘仲要撈埋電磁銃....光線系攻擊進化史。

要改善呢個唔健康o既對戰環境,避免演化成為四打版o既「超武鬥傳」,似乎仲需要一段時間。
我覺得用得勁就好多角色都可以好勁....
但我同人玩時發覺悟空唔夠JoJo多喎.......
我時時要面對三個JoJo..........

舊 09-25-05, 03:11 AM   #305
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

引用:
作者: M-eye
我覺得用得勁就好多角色都可以好勁....
但我同人玩時發覺悟空唔夠JoJo多喎.......
我時時要面對三個JoJo..........
「我覺得用得勁就好多角色都可以好勁....」呢句我係高度認同。
識得用其實好好用!

果然係各人遭遇唔同,或者我可以話我只係管中窺豹,從中推敲而未能全對。

Jojo講真的確唔錯,勝在一般攻擊比悟空實用,
摸得熟時間停頓o既Timing的話亦都會好屈。
(日本....竟然會係有奇人使用時間停頓→只係走去對方面前喔啦喔啦.... )

雖然我係睇龍珠成長甚至因此開始步向動漫迷之路,
但JSS仲未至於悟空死忠,仍然係努力尋求突破,繼續探究其他角色奧妙之處。
曾經見過有一種人只識死用格古達劍去推人落街,但不幸俾連技屈死就話悶。
(格鬥Game唔玩Combo,仲可以玩乜? )

始終輕易地殺NPC時所得到o既快樂只係幻覺。
所以都期望能夠多從玩家交流對戰中吸取更多經驗,共同進步。

講真....曾經有種衝動想搵夠一班人組團買機票遠征日本,
以訪客(或者係香港代表隊XD)身份參加JSS地區賽,一挫日本人o既銳氣....可惜,冇錢買機票....

此篇文章於 09-25-05 09:00 AM 被 ~繪~ 編輯。
~繪~ 目前離線  
舊 09-26-05, 12:54 AM   #306
xdcck
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
想問好耐, 兩格 彥 點加必殺魂

舊 09-29-05, 09:16 PM   #307
devilgenio
Junior Member

註冊日期: Jul 2005
help~~~點解我打左成300 個 battle d hidden card 都未出現ga...help me..
devilgenio 目前離線  
舊 09-30-05, 08:46 AM   #308
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

引用:
作者: xdcck
想問好耐, 兩格 彥 點加必殺魂
出超必時篤「兩格 彥」,如果招超必出招時間耐的話可以連用。
例如六格吹笛出上X時,時間足夠叫「兩格 彥」四次。

此篇文章於 09-30-05 10:24 AM 被 ~繪~ 編輯。
~繪~ 目前離線  
舊 10-01-05, 11:04 AM   #309
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
ペガサスはオレが倒す!!
用咩人物砌?

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
舊 10-01-05, 10:16 PM   #310
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

引用:
作者: 強化人間~★
倒!!
用咩人物砌?
遊戲 + 翼神龍 + 
~繪~ 目前離線  
舊 10-09-05, 02:21 AM   #311
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
有幾個對白唔知點砌...~o~
我去頭post果d網都搵唔到邊度有得睇...

2014 FTCL Approved!!

BLOG

此篇文章於 10-09-05 02:49 AM 被 是但 編輯。
是但 目前離線  
舊 10-11-05, 10:54 AM   #312
Terry仔
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
隻game可唔可以1開4 or 8??
Terry仔 目前離線  
舊 10-14-05, 08:50 PM   #313
tassadar_hung
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDTassadar0031
我想問卡卡西同櫻木係唔係有格漫畫
要畫隻鞋同一塊葉先可以拿到?
有沒有人有圖比我睇下
我唔知點畫呀?
thx
tassadar_hung 目前離線  
舊 10-14-05, 10:36 PM   #314
Raze
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDRazeLok
引用:
作者: tassadar_hung
我想問卡卡西同櫻木係唔係有格漫畫
要畫隻鞋同一塊葉先可以拿到?
有沒有人有圖比我睇下
我唔知點畫呀?
thx

就咁玩 story mode 都會有的, 畫o既話只係早o的咧.
Raze 目前離線  
舊 10-26-05, 09:46 PM   #315
Terry仔

我打左D"人頭"圖 & "對白"圖
但係唔知邊個"人頭"+邊個"對白"
唔通要一個一個慢慢試???
Terry仔 目前離線  
舊 10-26-05, 10:05 PM   #316
景*
Crazy Gamer
..........

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: Terry仔
我打左D"人頭"圖 & "對白"圖
但係唔知邊個"人頭"+邊個"對白"
唔通要一個一個慢慢試???
你一係睇攻略啦.....

抑係上黎問人啦
景* 目前離線  
舊 10-27-05, 06:18 PM   #317
Terry仔

我點樣知道人物的屬性?和招式的屬性?

有D圖片入手條件係"J魂全/半滿"
J魂即係邊條bar?
Terry仔 目前離線  
舊 10-27-05, 06:20 PM   #318
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
我點樣知道人物的屬性?和招式的屬性?

有D圖片入手條件係"J魂全/半滿"
J魂即係邊條bar?
hp
jason 仔 目前離線  
舊 10-27-05, 08:47 PM   #319
Terry仔

頭先將"人頭"&"對白"圖片"
一張一張咁match,真係煩到爆
Terry仔 目前離線  
舊 10-28-05, 01:52 AM   #320
asktang77

註冊日期: May 2005
小弟岩岩買, 想問下有冇website 講點拼d圖架?
完全唔知點砌... thx ar~~
asktang77 目前離線  
舊 10-28-05, 09:21 AM   #321
nick

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: asktang77
小弟岩岩買, 想問下有冇website 講點拼d圖架?
完全唔知點砌... thx ar~~
頭post有.
enjoy~

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線  
舊 10-29-05, 11:30 AM   #322
asktang77

註冊日期: May 2005
引用:
作者: nick
頭post有.
enjoy~
thx, 但唔係好明點砌, 有d要砌兩格架喎, 可唔可以教下我呢?
asktang77 目前離線  
舊 10-29-05, 02:58 PM   #323
Terry仔

草原 3-2,有無達成條件係"只用屬性攻擊過關"
我用唔同人物試,淨係按"X"出絕招,無到其它招式
點解都係達成唔到?
Terry仔 目前離線  
舊 10-29-05, 03:07 PM   #324
景*
Crazy Gamer
..........

註冊日期: Sep 2005
引用:
草原 3-2,有無達成條件係"只用屬性攻擊過關"
我用唔同人物試,淨係按"X"出絕招,無到其它招式
點解都係達成唔到?
你要用番尅屬性對手既招先得

佢係力....你就用笑
佢係笑....你就用知
佢係知....你就用力
景* 目前離線  
舊 10-29-05, 08:34 PM   #325
Terry仔

引用:
作者: 景*
你要用番[屬性對手既招先得

佢係力....你就用笑
佢係笑....你就用知
佢係知....你就用力
頭post攻略話"只可以屬性攻擊"
係唔係全程只可用屬性攻擊(包括打"水桶")

我已經用左屬性相刻去攻擊,但係唔知點解都係唔得!
Terry仔 目前離線  

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] Nintendo Wi-Fi Connection 交流區 2 GimGim 手提遊戲機討論版 147 07-08-08 01:04 PM

現在的時間是 01:13 AM

手機版 | APP版