Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-09-08, 10:49 PM   #301
com1010hkjp
God of Gamer
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: GateHacker 查看文章
Golden Finger !!!!!
[他的黃金二指真的十分 ]

舊 03-09-08, 10:50 PM   #302
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
字幕翻譯非常唔掂!!!
唔出得街?
你翻譯黎睇睇

舊 03-09-08, 10:50 PM   #303
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
正喎
仲有歌唱
真係幾好睇同聽

舊 03-09-08, 10:50 PM   #304
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
字幕翻譯非常唔掂!!!
X2 ...
我唔識太多日文,但都明顯聽到佢 miss 左好多野 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 10:51 PM   #305
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
字幕係咪特登架,好多野都冇譯

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 10:52 PM   #306
GateHacker
Baned

Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
[他的黃金二指真的十分 ]
搞到我好奇佢既動作片

好想快D有D和服相睇下
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 10:52 PM   #307
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
引用:
作者: lauchai 查看文章
?
你翻譯黎睇睇
擺明唔出得街la

舊 03-09-08, 10:53 PM   #308
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
X2 ...
我唔識太多日文,但都明顯聽到佢 miss 左好多野 ...
+1
我係完全唔識日文,淨係睇動畫學,我都覺得佢miss左好多

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 10:57 PM   #309
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
中間幾句好明顯無譯到

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 10:59 PM   #310
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: Castor 查看文章
中間幾句好明顯無譯到
咪係

舊 03-09-08, 11:00 PM   #311
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: lwl 查看文章
正喎
仲有歌唱
真係幾好睇同聽
以偶像派來講
佢唱得唔錯
好過真係走去唱歌嘅蒼井杏兒

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 11:02 PM   #312
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
咪係
ATV真係當人白痴,字幕咁耐係人都知咩事啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 11:05 PM   #313
GateHacker
Baned

Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
作者: Castor 查看文章
ATV真係當人白痴,字幕咁耐係人都知咩事啦
好難譯囉,大家唔好怪佢
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 11:06 PM   #314
MS331
Game Master

黃金二指,官方譯名?

有無人可以譯字幕果part?
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 11:07 PM   #315
雷火武
ワールド・エンド

無睇到添....仲有冇邊度有得睇番...
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 11:08 PM   #316
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
所有有"味"的對話都無去做字幕,對聽唔明日文的人來說應該會miss左好多野不過在香港的電視制度應該一出街就會有人打去投訴吧

還有明明佢叫加藤鷹...點解班人要幫佢改名叫加藤英
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 11:12 PM   #317
Moderator
核搭載二足步行戰車

乜唔係God Finger咩?點解係Golden Finger?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 11:14 PM   #318
fiendray
未来は僕らの手の中

Nintendo Switch ID8526-5981-1889
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
以偶像派來講
佢唱得唔錯
好過真係走去唱歌嘅蒼井杏兒
正版的蒼井空都出過兩隻single(如無記錯),都真係唱得唔錯
而最近(around上個月)麻美ゆま都出左隻single,都ok的說
舊 03-09-08, 11:18 PM   #319
fiendray
未来は僕らの手の中

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
乜唔係God Finger咩?點解係Golden Finger?
日文名叫"ゴールドフィンガー"
佢感譯都無錯
舊 03-09-08, 11:26 PM   #320
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
吉澤太密實了
佢講田雞似教師...反而令我諗起佢女教師d造型
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 11:26 PM   #321
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: fiendray 查看文章
正版的蒼井空都出過兩隻single(如無記錯),都真係唱得唔錯
而最近(around上個月)麻美ゆま都出左隻single,都ok的說
我就係講緊蒼井空...
我覺得佢唱得麻麻,把聲太粗豪

舊 03-09-08, 11:43 PM   #322
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: GateHacker 查看文章
好難譯囉,大家唔好怪佢
大佬,個show已經拍完很久............

點回上不到正確的字幕

大失望中

舊 03-09-08, 11:46 PM   #323
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 燈蛾撲火 查看文章
吉澤太密實了
佢講田雞似教師...反而令我諗起佢女教師d造型
若果有.........

我們已經給吉吉........集體謀殺

舊 03-09-08, 11:48 PM   #324
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: darkvolver 查看文章
大佬,個show已經拍完很久............

點回上不到正確的字幕

大失望中
唔係譯唔切
點譯先譯到出得街先係問題所在

舊 03-09-08, 11:53 PM   #325
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
田雞推車個下真係笑死左~~~~
估唔到mihiro 會咁講,atv 做得個節目又唔敢翻譯,真係不知所謂~~~~

論壇跳轉

現在的時間是 12:23 AM

手機版 | APP版