Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-19-13, 11:43 PM   #301
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
引用:
作者: catho7 查看文章

係,而且可以同紅線一齊用(即刻會另外遺傳4項)
正,就係想諗住咁做,
一次遺傳晒兩隻既31
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 12:21 AM   #302
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
引用:
作者: NEAR 查看文章
請問我見add左既朋友地區係hong kong, 請問點set?
我自已果個係日本。。。。。

想轉返。
人地用緊行貨機玩

引用:
原因不明,已另外加左LINK

咩係紅線?

舊 10-20-13, 12:25 AM   #303
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
首頁fd list全加了~~~
希望可以加返小弟
3024-5823-7515
ROCAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 12:47 AM   #304
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
引用:
作者: Sea 查看文章
人地用緊行貨機玩
OH SO SAD....

咁我身邊都幾多行機

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 12:56 AM   #305
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: reiyaw 查看文章
用呢個npc佢睇到我四個v講 いいね
但唔知點解佢講漏左特防
去完佢度略略簡過之後再用糖試
我一周目努力亂晒的魯卡狗(CHECK唔返個體)話佢的物攻優秀
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 12:57 AM   #306
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
原因不明,已另外加左LINK

紅線唔係5項咩?!
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 12:57 AM   #307
oneal
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
新加入,
啱啱捉緊電珠比卡超,
LIST 上 ADD 到既已全ADD,
麻煩各位ADD番我, THANKS

oneal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 01:07 AM   #308
carloslee

註冊日期: May 2004
想問下fairy 屬性精靈點練好?整體數值都好似偏低...
carloslee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 01:07 AM   #309
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

3DS Friend Code1564 6017 4097
hangx hang 3479-0425-9544我登你唔到

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 01:23 AM   #310
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: Sea 查看文章
咩係紅線?
あかいいと,帶住佢黎生蛋,會由原本遺傳3項個體值,變成遺傳5項

引用:
作者: lineage19 查看文章
紅線唔係5項咩?!
上面講既CASE係配狗圈一齊用,由於狗圈已強制遺傳一項,變到得番4項會遺傳

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 03:59 AM   #311
terrycat

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: oneal 查看文章
新加入,
啱啱捉緊電珠比卡超,
LIST 上 ADD 到既已全ADD,
麻煩各位ADD番我, THANKS

你味ADD 我 PLS ADD147841352459
terrycat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 10:12 AM   #312
Sea

註冊日期: May 2011
洗save試左好多次.....
試過3DS/3DSLL, X/Y版, 實體版/DL版, 揀唔同lang
幾乎唔同組合都試齊(只限日版機)
原來男女配角個造型係固定左
自己揀男角: 房間部wiiu 係黑色, 女配角金髮馬尾
自己揀女角: 房間部wiiu 係白色, 男配角同一開始3揀1中間果個差唔多

舊 10-20-13, 12:02 PM   #313
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
想問今次學習機器會唔會share埋努力值?
ROCAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 02:05 PM   #314
天恨情

引用:
作者: ROCAS 查看文章
想問今次學習機器會唔會share埋努力值?
會share
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 02:47 PM   #315
DunMok
Junior Member
紅蓮團

註冊日期: Jun 2008
努力加頭POST中,
請加小弟~

4339-2493-3749
DunMok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 05:23 PM   #316
rictws

註冊日期: Jan 2013
Wii U IDrictws
PSN  IDric_tws
請問POKEMON 能加值,如果係淺藍色、淺粉紅代表咩?
rictws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 05:44 PM   #317
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
作者: rictws 查看文章
請問POKEMON 能加值,如果係淺藍色、淺粉紅代表咩?
淺藍色係減, 淺粉紅係加
有add我既都回add左
FC list都爆左

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 06:00 PM   #318
carloslee

再想請教下~~練完射波波所加既數值, 又唔會係隻精靈既實際數值有加, 咁其實加左去邊呢?
carloslee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 07:17 PM   #319
oneal

引用:
作者: terrycat 查看文章
你味ADD 我 PLS ADD147841352459
應該係FC LIST冇, 所以冇加到, 但岩岩加左

引用:
作者: DunMok 查看文章
努力加頭POST中,
請加小弟~

4339-2493-3749

已加!
oneal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 07:55 PM   #320
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
作者: carloslee 查看文章
再想請教下~~練完射波波所加既數值, 又唔會係隻精靈既實際數值有加, 咁其實加左去邊呢?
每加四點會實際加左1
果d叫努力值,本來係隱藏數值,但今代開始可以睇到大概升到幾多
由手機版發出
issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 09:23 PM   #321
haluforever

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
而家捉超夢,想問下咩性格好?
haluforever 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 10:34 PM   #322
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
引用:
作者: haluforever 查看文章
而家捉超夢,想問下咩性格好?
睇你咩版啦,兩個版mega進化唔同,
X物攻Y特攻
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-13, 10:52 PM   #323
haluforever

Nintendo Switch ID0208-7629-1209
Dele.

此篇文章於 10-20-13 11:47 PM 被 haluforever 編輯。
舊 10-21-13, 12:47 AM   #324
haluforever

有我fc既c兄,可不可以同我睇下我的狩場係咩pm?

Fc叫halu
舊 10-21-13, 02:09 AM   #325
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
今日入手 X 版, 只玩到見到博士.
FC: 1693 0391 8181

Add 左我請講聲, 得幾十個位而且見前幾頁已經有板友滿 100人.
我唔將頭 post 所有都 add 喇. 因為都唔知邊個滿左

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]美科學家將致癌因子命名為POKEMON!Pokemon公司提出抗議 neo2046 手提遊戲機討論版 13 12-27-05 08:03 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[機種未定]Pokemon系列最新作發表預定!(係GBA Pokemon Emerald?!) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 06-28-04 07:21 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 05:56 PM

手機版 | APP版