Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 25 75 115 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 135 175 225  ... 最後
手提遊戲機討論版>PS Vita 綜合情報討論區│全新「PCH-2000」型號 HK$1680│「Vita TV」HK$798
GN00508771 10:52 PM 02-25-13
我想問問 日版派錢係幾時既事-.-
武藤遊戲 11:10 PM 02-25-13
作者: GN00508771:
我想問問 日版派錢係幾時既事-.-
派點數?
不明你說什麼
安安 11:18 PM 02-25-13
呢度
http://www.jp.playstation.com/psn/st...ta_debut130228
武藤遊戲 11:48 PM 02-25-13
點數就點數
送錢嚇鬼
sunhikari 12:40 AM 02-26-13
有無人試過PSV備份話成功,但復原就話失敗?
因為今日由4GB轉32GB,
所有程序都係電腦做
備份就無問題,但一去到9成左右就話還原失敗.............
TCS_disable 01:14 AM 02-26-13
作者: sunhikari:
所有程序都係電腦做
備份就無問題,但一去到9成左右就話還原失敗.............
換卡就逐個 File 搞
sunhikari 06:52 AM 02-26-13
作者: TCS_disable:
換卡就逐個 File 搞
點逐個FILE搞?
BACK UP檔係有,但搞親都死
最慘就係無係PS3到做BACKUP........
亍 ◣ 08:28 AM 02-26-13
用複製檔案逐個game file 抄出,之後再逐個抄入........
pet3 08:33 AM 02-26-13
作者: jaVaj ◣:
用複製檔案逐個game file 抄出,之後再逐個抄入........
電腦轉卡不可以用完整備份嗎 ?

咁用番4gb 卡 用回備份後 去ps3 做多次不就好嗎
亍 ◣ 08:39 AM 02-26-13
應該得吧....因為我一開始已經轉32GB,唔知
( ゚ω゚)? 08:47 AM 02-26-13
剛剛由16gb 做 full backup upgrade 去 32gb 都無事, 試吓用 4gb 再做多一次 full backup, 另有無update 去最新 firmware

所有程序都係電腦做

sunhikari 10:07 AM 02-26-13
作者: 名無しさん:
剛剛由16gb 做 full backup upgrade 去 32gb 都無事, 試吓用 4gb 再做多一次 full backup, 另有無update 去最新 firmware
firmware已更新到最新了
基本上昨日做的正正只是按備份->關機->換卡->按還原
係去到還原先出事........

另外,部機還原失敗時卻給我還原返基本設定,之後我用4gb卡再做多次還原都失敗,搞到連4gb卡都無埋資料........
另外我又用返之前係電腦backup的備份(之前係成功還原的)
係同一個位都出現還原失敗

錯誤code係C2-12858-4
都唔知係軟件問題定係機問題......
反而ps3 n年前的那個備份卻可以還原成功......

基本上肯定所有firmware及管理軟件都係最新,係差在未試把電腦的備份放入ps3到試.......(得唔得都成問題)

已經send左信比sony睇下有無方法解決
按道理,你備份成功應該無可能話備份損毀或出問題才對.....偏偏係呢個時間出問題......
TCS_disable 10:51 AM 02-26-13
作者: pet3:
電腦轉卡不可以用完整備份嗎 ?

咁用番4gb 卡 用回備份後 去ps3 做多次不就好嗎
其實OK (我做過), 但我建議逐份App Copy, 因為佢做全 Backup 個方法係成張卡 Data 去 Dump

基本上昨日做的正正只是按備份->關機->換卡->按還原
你做關機呢個動作, Timing 係幾時? 備份完成,定開始無耐之後?
sunhikari 10:55 AM 02-26-13
其實OK (我做過), 但我建議逐份App Copy, 因為佢做全 Backup 個方法係成張卡 Data 去 Dump
之前講左........張4gb卡還原失敗後連資料都無埋......
TCS_disable 11:07 AM 02-26-13
之前講左........張4gb卡還原失敗後連資料都無埋......
我唔明你 4GB 搞 Back up, 點解要玩 Recover,
同想捐精之前自宮有嘜分別
sunhikari 12:06 PM 02-26-13
已經打左去sony個邊,話要等技術部個邊覆電話

最差情況要拿個backup檔去客戶服務中心個邊睇下有無可能回復返......
TCS_disable 12:12 PM 02-26-13
已經打左去sony個邊,話要等技術部個邊覆電話

最差情況要拿個backup檔去客戶服務中心個邊睇下有無可能回復返......
你既然係4GB度扯左Data做 Back up, 你明知扯出黎份Data有問題
點解你仲要倒個有問題嘅版本入最原本果份原稿度?

現實未試過用石頭撼自己腳咩 m9

你果份 Back up 倒落去 32GB 唔得, 你就應該 Delete 左佢, 由頭整過份新 Backup / 逐個 Apps 由 4GB 果度 Upload 返 PC啦
(逐個 Apps Upload 你都唔明我講嘜,你都應該唔知你要做嘜架啦...)

而唔係將個壞左嘅 File, overwrite 你份原稿搞死自己
sunhikari 12:16 PM 02-26-13
你既然係4GB度扯左Data做 Back up, 你明知扯出黎份Data有問題
點解你仲要倒個有問題嘅版本入最原本果份原稿度?

現實未試過用石頭撼自己腳咩 m9

你果份 Back up 倒落去 32GB 唔得, 你就應該 Delete 左佢, 由頭整過份新 Backup / 逐個 Apps 由 4GB 果度 Upload 返 PC啦
(逐個 Apps Upload 你都唔明我講嘜,你都應該唔知你要做嘜架啦...)

而唔係將個壞左嘅 File, overwrite 你份原稿
我想話,個case係個backup係做時係完全無問題,係成功的
但復原時係出問題,而且唔係同一個backup咁簡單
係連我係12月做的backup,之前做回復都無問題
但今次都係同一個位到出事(都係91%,餘下94秒個陣)
所以都唔知係必part出問題

人一遇到突發事,有時會忘記左d重要野係好正常吧......
TCS_disable 12:17 PM 02-26-13
我想話,個case係個backup係做時係完全無問題,係成功的
但復原時係出問題,而且唔係同一個backup咁簡單
係連我係12月做的backup,之前做回復都無問題
但今次都係同一個位到出事(都係91%,餘下94秒個陣)
所以都唔知係必part出問題

人一遇到突發事,有時會忘記左d重要野係好正常吧......
玩過兩次 Back up, 你都唔睇下 Back up 同 逐個 App Back up 有嘜分別, 係你問題啦
sunhikari 12:20 PM 02-26-13
玩過兩次 Back up, 你都唔睇下 Back up 同 逐個 App Back up 有嘜分別, 係你問題啦
咁一整個backup總比逐個 App Back up 方便吧?

一回復就可以回復返之前backup個樣
連save都backup埋
TCS_disable 12:25 PM 02-26-13
咁一整個backup總比逐個 App Back up 方便吧?

一回復就可以回復返之前backup個樣
連save都backup埋
有無諗過如果張卡/Dump Back up果時出問題?

我試過幾次 Card Reader 有問題,已經發覺成張卡 Backup 唔係咁用
安安 02:18 PM 02-26-13
港服更新:
忍龍(佢寫"日英文版") $312
Urban Trial Freestyle $78(plus free)
ricky828 04:01 PM 02-26-13
為左一試SS既DEMO,我決定轉日服
sunhikari 04:20 PM 02-26-13
sony個邊覆左我,話我個ERROR-CODE,係寫入CARD時出的ERROR黎
叫我先換部電腦再試,唔得就上去佢個客服到比師父到CHECK機同睇下可唔可以代RECOVER部機

今晚試下轉電腦睇下得唔得,唔得就上客服好了.....
ai. 11:57 PM 02-26-13
有人知香港的psv會跟住減嗎?打算為了pso2買機,不過都係等機減價為先.
第一 ... 25 75 115 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 135 175 225  ... 最後

返回主題版面