Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-10-17, 11:20 PM   #31026
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
Fate/Grand Order [ガチャ“バレンタイン2017ピックアップ召喚]文系狂巴ヒロインXオルタ

咦???

跟職階出中間個層既大怪喎
咁唔同階會有唔同職既素材刷喎

劍-精靈根
弓-血淚石
槍-槍角
騎-龍麟
法-心臟
殺-血脂
狂-胆石

應該係咁???
我乜都缺
唔知點刷添

此篇文章於 02-10-17 11:25 PM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-17, 11:25 PM   #31027
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
書頁同心都要都唔知刷得邊邊

舊 02-10-17, 11:28 PM   #31028
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
頭先試過用老組合4060玩bx發覺比想像中好
bx用執行者(我有諗過用neet減傷增加生存力),另外2個用2030
因為bx係狂職入面回np算高(我覺得比劍呆重要高少少)
玩abq/用隊員a頭自己a尾都回得唔錯,爆擊回重回得好快
雖然其他人都係咁,但狂職回快爆快回np輸出上比較高

我暫時只諗到咁玩可以令佢有工打(利申狂職5星我得佢同三公)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-17, 11:30 PM   #31029
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
刷狂職應該帶咩職同禮裝?

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-17, 11:37 PM   #31030
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
帶返狂職,咩禮裝都得
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-17, 11:39 PM   #31031
大破人間

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
咦???

劍-精靈根
弓-血淚石
槍-槍角
騎-龍麟
法-心臟
殺-血脂
狂-胆石

應該係咁???
我乜都缺
唔知點刷添

唔知係咪錯覺,新關刷朱古力效率好似低過舊關,一隻大怪跌既格數好似不如三隻小怪?
舊 02-10-17, 11:41 PM   #31032
蛋撻王子
功德完滿

引用:
狂職
唔易刷

我建議換好晒所有野先
直接用np禮裝刷胆石會比較好

舊 02-10-17, 11:41 PM   #31033
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 大破人間 查看文章
帶返狂職,咩禮裝都得
謝 都係刷返術算

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-17, 11:57 PM   #31034
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
感覺上新關同舊關個量差不多係絆多左

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 12:06 AM   #31035
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
其實打狂關有2個好處,
1. 用換果D禮裝係全加唔洗計你用咩職打, 咁你可以用的組合就變相多左, 想升其他人的絆都多選擇D
2. 狂職掉模組都係狂, 唔洗怕打到A模組用完要換打其他職
3. 狂職被打2倍, 相對地比其他職易殺(除非你用全相剋)

但都有壞處,
1. 你要比佢打1.5倍傷, 被集火分分鐘1TURN秒
2. 有機會殺太快儲唔到NP (不過禮裝本身+30~50NP都應該唔難儲)
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 12:35 AM   #31036
蛋撻王子
功德完滿

引用:
唔知係咪錯覺,新關刷朱古力效率好似低過舊關,一隻大怪跌既格數好似不如三隻小怪?

我無去計
但感覺真係書頁/齒輪關好跌d

考慮左陣
我應該都係刷番書頁就算
不過素材類剩綠方全換完了

舊 02-11-17, 12:53 AM   #31037
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: hell & heaven 查看文章
書頁同心都要都唔知刷得邊邊
書頁打lv 80 的溶岩關最好,心臟真是未見。。。。。。

暫時我應會刷兩個lv 80關(為書頁和齒輪) ,全部人裝櫻禮刷得好快

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 12:55 AM   #31038
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
書頁打lv 80 的溶岩關最好,心臟真是未見。。。。。。

暫時我應會刷兩個lv 80關,全部人裝櫻禮刷得好快

朋友大概說自己體感一果一心
我估常人預二果一心就差唔多了

舊 02-11-17, 02:49 AM   #31039
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
o岩o岩見到話會出:Fate/Grand Order カルデアエース
引用:
今年換朱古力及回禮時的劇情量和上年簡直完全是兩回事。

上年的劇情量少則像荊軻白貞之類得幾句就完,多則像吾王也只有十幾句。

今年剛交換了劍龍女和劍元師的朱古力和禮物, 不止劇情長還有玩家選項,劍元師個段劇情又勁好笑

唔換來睇會非常可惜
聽你講完更加想打哂佢但有近100個x150粒=約15000粒要農,諗起都地獄
順便問下各位師兄情況如何?目標有幾多人要換?
引用:
洗乜理乜職,搵孔明+アトラス院制服基本上都可以秒左對面(最近無乜時間打所以都係用呢個組合)
引用:
我無去計
但感覺真係書頁/齒輪關好跌d

考慮左陣
我應該都係刷番書頁就算
不過素材類剩綠方全換完了
咁快

舊 02-11-17, 09:24 AM   #31040
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
見各大大評價...
都係返去刷書頁

舊 02-11-17, 09:32 AM   #31041
大破人間

引用:
作者: the fool 查看文章
o岩o岩見到話會出:Fate/Grand Order カルデアエース

聽你講完更加想打哂佢但有近100個x150粒=約15000粒要農,諗起都地獄
順便問下各位師兄情況如何?目標有幾多人要換?

:
因上年換左唔少舊角,所以今年約要換10000左右
暫時HEA打已經換完劍職和弓職

不過素材未郁過

但今次活動有成兩星期,應該唔難搞
舊 02-11-17, 10:20 AM   #31042
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:

不過素材未郁過

像我大約6 場差不多有2000左右,儲齊要換禮裝的數再選單一職去刷餘下1星期夠刷換素材的數了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 12:10 PM   #31043
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
引用:
咦???

劍-精靈根
弓-血淚石
槍-槍角
騎-龍麟
法-心臟
殺-血脂
狂-胆石

應該係咁???
我乜都缺
唔知點刷添
血脂即係黑獸脂?
咁我剩係缺膽石
安心刷毛/頁

舊 02-11-17, 12:46 PM   #31044
蛋撻王子
功德完滿

引用:

不過素材未郁過

咦 大破師兄你上年個D朱古力係未食的嗎?

好似我呢D已經食左既
今年可以換番多一次 好似

如果留得到去到禮裝大成功兩倍都好多經驗剩

引用:
作者: 6078 查看文章
血脂即係黑獸脂?
咁我剩係缺膽石
安心刷毛/頁
應該係
咁岩 11點更新個刻我同小嘉師兄食緊飯
無去Check番d正名就趕住出post

舊 02-11-17, 01:58 PM   #31045
空調

註冊日期: Jun 2004
模具都好睇臉 已經十場冇出過
書頁就得一張

舊 02-11-17, 02:34 PM   #31046
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 空調 查看文章
模具都好睇臉 已經十場冇出過
書頁就得一張
模具係指掉落朱古力嗎?
我都係愈打愈少..
有D後悔用左咁多狂既掉落朱古力~
一陣都唔知點刷胆石好

舊 02-11-17, 02:44 PM   #31047
大破人間

引用:
咦 大破師兄你上年個D朱古力係未食的嗎?

好似我呢D已經食左既
今年可以換番多一次 好似

如果留得到去到禮裝大成功兩倍都好多經驗剩

應該係
咁岩 11點更新個刻我同小嘉師兄食緊飯
無去Check番d正名就趕住出post
未食

我都係今日先知食左可以換多次
舊 02-11-17, 02:50 PM   #31048
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
食既價值大唔大
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 02:54 PM   #31049
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 小嘉 查看文章
食既價值大唔大
尋晚朋友咁樣同我講

溫馨提醒
這次巧克力一張有30000經驗 100隻=300w
所有英靈的都換完等加倍經驗非常划算 用力肝吧

舊 02-11-17, 02:57 PM   #31050
空調

註冊日期: Jun 2004
引用:
模具係指掉落朱古力嗎?
我都係愈打愈少..
有D後悔用左咁多狂既掉落朱古力~
一陣都唔知點刷胆石好
係 有啲擔心用哂果時點算

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 03:03 PM

手機版 | APP版