Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-03-17, 07:37 PM   #2976
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
個手制點叉電?

插番落部機度?

果個手制匣無得叉架?
插落主機然後成部入座叉

想握把叉電要另外買個叉電握把,$21X
野良猫 目前離線  
舊 03-03-17, 07:38 PM   #2977
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 野良猫 查看文章
插落主機然後成部入座叉

想握把叉電要另外買個叉電握把,$21X
咪成日插來插去囉…

好衰…

舊 03-03-17, 07:40 PM   #2978
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
個手制點叉電?

插番落部機度?

果個手制匣無得叉架?
連主機插入DOCK

信長 目前離線  
舊 03-03-17, 07:40 PM   #2979
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
個手制點叉電?

插番落部機度?

果個手制匣無得叉架?
跟機O個舊差唔到電O既,唔想插住差電請科水買呢舊:

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 03-03-17, 07:40 PM   #2980
野良猫
肥倫

引用:
咪成日插來插去囉…

好衰…
唔想咁可以買個PRO制

不過我都會睇下慣唔慣到JOY CON啲制貼咁埋
真係頂唔順嘅話都係要買PRO,至少玩魷魚少啲出錯先
野良猫 目前離線  
舊 03-03-17, 07:41 PM   #2981
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
各位,左掣有冇斷線? 想知情況嚴唔嚴重

仲有,Pro 同 Joycon 柄比較,係咪Pro 手感好好多?
1515 目前離線  
舊 03-03-17, 07:42 PM   #2982
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
可能UPDATE 左
未斷過

信長 目前離線  
舊 03-03-17, 07:43 PM   #2983
96neko
Junior Member

註冊日期: Sep 2016
有冇ching測試左邊隻尿袋好用?
我隻5v 2.4a好慢,玩zelda個時不升反跌 ....
96neko 目前離線  
舊 03-03-17, 07:44 PM   #2984
野良猫
肥倫

引用:
作者: 1515 查看文章

仲有,Pro 同 Joycon 柄比較,係咪Pro 手感好好多
PRO較好就一定架喇
至少啲制冇貼咁埋,XZAB制又大粒啲
野良猫 目前離線  
舊 03-03-17, 07:45 PM   #2985
wario

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 1515 查看文章

仲有,Pro 同 Joycon 柄比較,係咪Pro 手感好好多?
pro controller analog 比 Joycon 好好多, better than wiiu pro
wario 目前離線  
舊 03-03-17, 07:47 PM   #2986
kingsman

註冊日期: Dec 2016
有冇買咗pro掣嘅ching講兩句,得唔得?

Joycon真係偏細,唔多就手,但pro摯又成五舊水,真係好用先買得落手...

有pro掣嘅ching請評價一下~
kingsman 目前離線  
舊 03-03-17, 07:47 PM   #2987
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: david 查看文章
跟機O個舊差唔到電O既,唔想插住差電請科水買呢舊:
咁都要屈多你兩舊…

舊 03-03-17, 07:48 PM   #2988
野良猫
肥倫

頭先見到有藍店出售主機俾大6人,係咪可以話俾罪大知

同埋見到有員工工作時間2P玩炸彈人,成何體統
野良猫 目前離線  
舊 03-03-17, 07:48 PM   #2989
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: kingsman 查看文章
有冇買咗pro掣嘅ching講兩句,得唔得?

Joycon真係偏細,唔多就手,但pro摯又成五舊水,真係好用先買得落手...

有pro掣嘅ching請評價一下~
好細架?我以為有dc果個咁大…

舊 03-03-17, 07:49 PM   #2990
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
粒掣真係細,兼「好逼夾」..... 唔知歐/美玩家點玩

仲有,SNK (hamster移植)果5隻舊games
其中shock troopers 都有點興趣,
可否taplet mode 雙打? 無限con?
1515 目前離線  
舊 03-03-17, 07:51 PM   #2991
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 信長 查看文章
開左陣Tablet 玩zelda ,畫面真係靚, 不過D 細字 睇得少少吃力,
如果做GAME 時有優化,手提/Tablet 加大番D 字大細會好D
NS真係做到全方位打機
大電視輪出有無比wiiU好?
tablet嗰mon係咪同iphone 6嗰size咁上下?
aquarius 目前離線  
舊 03-03-17, 07:52 PM   #2992
david
The One

引用:
作者: 96neko 查看文章
有冇ching測試左邊隻尿袋好用?
我隻5v 2.4a好慢,玩zelda個時不升反跌 ....

---
david 目前離線  
舊 03-03-17, 07:52 PM   #2993
kingsman

引用:
成個手掣揸上手我覺得細,玩咗個靚鐘都未有舒服感覺,左analog東菇底下嗰四粒上下左右唔就手,同埋ABXY都係細粒,好易撳錯
舊 03-03-17, 07:54 PM   #2994
kingsman

引用:
作者: aquarius 查看文章
大電視輪出有無比wiiU好?
tablet嗰mon係咪同iphone 6嗰size咁上下?
上大電視我覺得比WiiU好,但玩zelda,公仔邊都會有少少鋸齒

tablet mon大過 iphone 6plus少少
舊 03-03-17, 07:54 PM   #2995
野良猫
肥倫

引用:
咁都要屈多你兩舊…
都唔算屈
JOY CON可以玩廿粒鐘,如果你唔係一日內玩咁多個鐘意嘅其實每次玩完插番落座度由佢叉一晚都可以

我自己係因為唔想日日咁叉法縮短舊電壽命先買多個叉把
因為我一定唔會明明有足夠電第二日番工搭車用都插落去叉

不過哩個只係個人習慣問題吧了
野良猫 目前離線  
舊 03-03-17, 07:55 PM   #2996
david
The One

引用:

---
david 目前離線  
舊 03-03-17, 08:01 PM   #2997
kingsman

引用:
作者: david 查看文章
[IMG]http://cdn.gamer-network.net/2017/usgamer/Switch-System-Preview-Test--(91).jpg[ /IMG]

[IMG]http://cdn.gamer-network.net/2017/usgamer/Nintendo-Switch-Review-Shot-08.jpg[ /IMG]
ABXY粒掣真係爭好遠

同埋左東菇底下嘅上下左右,joycon係直落,pro掣斜落,都係斜落順手啲

此篇文章於 03-04-17 08:45 AM 被 neo2046 編輯。
舊 03-03-17, 08:01 PM   #2998
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
跪求pro掣review , 今日係hmv見到諗緊買唔買

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 03-03-17, 08:05 PM   #2999
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007

聽朝AEON玩具部可以訂四月貨,可以訂淨機

Sent from my iPhone using Gaforum
kita 目前離線  
舊 03-03-17, 08:05 PM   #3000
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
要制不如等HORI出
呢個又唔靚睇落又唔順手
Kain 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5831 今天 01:03 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 04:23 PM

手機版 | APP版