Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-02-10, 01:22 PM   #276
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
就算有成就都唔該可以自由off左佢.
我個人極唔鍾意呢樣野.
一分都無反而好地地,陣間有少少分又唔滿就硬係好怪咁.
我認為隻game玩完未應該由我自己決定,唔應該比個分數綁住.

舊 10-02-10, 01:30 PM   #277
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
用個註冊code先可以登記到隻game開成就如何?
可以順手斬埋二手無code無得屈成就

不過講咁耐都係唔明,一個你無視佢就得既系統
點解一直要反對x N次再 x N次
BlackWing 目前離線  
舊 10-02-10, 01:31 PM   #278
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: chunmanx 查看文章
獎盃/成就系統有好過無
至少可以吸引人買多d game爆盃先
而且花費的成本和機能相應上係好低
追唔追求爆盃每人都會有自己的睇法
我自己就唔太會花時間咁做

有冇版友熟知日本的經濟?
老任會唔會在3DS出時迫日本政府將日圓降價以加強出口架?
但3DS又全部國內生產
所以日圓匯價對日本商品輸出去美國係唔會有太大影響?
一間公司就可以迫到政府將日圓降價以加強出口?

會唔會太誇張

一間公司.仲要係出遊戲機咋喎
引用:
作者: 摩亞 查看文章

唔好
如果咁樣既話咪即係一定要買一手?
咁樣既話.一d唔係大作既game,d人會連買都唔買
因為買左番來放唔出
其實有成就都係好事[對d跟本唔好玩既game來講]
得閒上去ps3區睇睇.好多game跟本無咩遊戲性.但勝左廿個鐘唔洗就白金到.先至會有人買

基本上個D game已經係變左比人用錢買成就咁樣了

此篇文章於 10-02-10 01:36 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線  
舊 10-02-10, 01:35 PM   #279
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:

咁會影響到我有一d半桶水既成就係度.
咁即係話我成就好低好差啦.
一係就可以比人選擇公唔公開成就.

舊 10-02-10, 01:35 PM   #280
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
唔好
如果咁樣既話咪即係一定要買一手?
咁樣既話.一d唔係大作既game,d人會連買都唔買
因為買左番來放唔出
唔一定架,你睇樓上幾多人反對成就系統
咪果d人買二手咪得囉

其實愈講愈覺得,反對既各位,某程度上係咪怕比人話分數低之類既野?
剛剛睇到樓上可以唔公開分數都得架

再講返二手,廠商一般服務對象係第一手買家,二手理論上應該係"話之你死"
我玩game到宜家記憶上剩係買過一隻ps2既二手game,無了

此篇文章於 10-02-10 01:43 PM 被 BlackWing 編輯。
舊 10-02-10, 01:39 PM   #281
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
咁會影響到我有一d半桶水既成就係度.
咁即係話我成就好低好差啦.
一係就可以比人選擇公唔公開成就.
其實你咁講.咪即係你自己睇唔開姐嗎
比你成就好高又點?無實際得益
跟本就唔洗介意成就有無100%
否則你都走唔出[比game玩]呢個現像

引用:
咪果d人買二手咪得囉

其實愈講愈覺得,反對既各位,某程度上係咪怕比人話分數低之類既野?
我指你話要入code先玩到game.定係入code先可以有成就?
呀/睇到了
咁都岩既
雷火武 目前離線  
舊 10-02-10, 01:40 PM   #282
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
就算有成就都唔該可以自由off左佢.
我個人極唔鍾意呢樣野.
一分都無反而好地地,陣間有少少分又唔滿就硬係好怪咁.
我認為隻game玩完未應該由我自己決定,唔應該比個分數綁住.
認同,整左個分數制反而感覺好怪
本來我覺得打爆機就完美,但你就set左一堆儲乜儲物既表面野來束縛住
依家打PS3都唔會特登追求白金,打夠就收埋
總之你有你成就,我有我享受

Nintendo3DS
Suda 目前離線  
舊 10-02-10, 01:40 PM   #283
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:

我指你話要入code先玩到game.定係入code先可以有成就?
入code先有成就
舊 10-02-10, 01:43 PM   #284
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
我唔知點解仲係咁多人鐘意玩遊戲儲印仔

舊 10-02-10, 01:43 PM   #285
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
咪果d人買二手咪得囉

再講返二手,廠商一般服務對象唔係第一手買家,二手理論上應該係"話之你死"
我玩game到宜家記憶上剩係買過一隻ps2既二手game,無了
身為人,介意係一定既.
唔係每個人都有咁多時間去打機,甚至為分數玩d廢games.
不如玩d正經野oY,夠膽就用會考ALEVEL D成績做成就,考完就印係個額頭度,睇下d低分既有無面出街.

舊 10-02-10, 01:45 PM   #286
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:

呀/睇到了
咁都岩既
高分既當然係咁講啦....
但如果要你公開你最差果範,係咪真係咁睇得開咁唔介意?

舊 10-02-10, 01:45 PM   #287
BlackWing
World Order
↘本氣度0

咁講到尾都係介意人既目光姐,根本唔關個系統事
我有無都得,自己都唔係隻隻野玩晒
係某d好鐘意既遊戲先會掘晒d野

又將現實同遊戲拉埋,政府通過法律要貼係頭上面的
我無問題架/
舊 10-02-10, 01:52 PM   #288
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
咁講到尾都係介意人既目光姐,根本唔關個系統事
我有無都得,自己都唔係隻隻野玩晒
係某d好鐘意既遊戲先會掘晒d野

又將現實同遊戲拉埋,政府通過法律要貼係頭上面的
我無問題架/
唔係現實同遊戲拉埋,我只係打個比喻,相信無人鍾意用自己較差既一面同人比.
可能你真係十項全能啦,但如果萬一你真係有個弱點,又有人不停搵你弱點黎比既,你會點諗?

舊 10-02-10, 01:55 PM   #289
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
唔係現實同遊戲拉埋,我只係打個比喻,相信無人鍾意用自己較差既人面同人比.
可能你真係十項全能啦,但如果萬一你真係有個弱點,又有人不停搵你弱點黎比既,你會點諗?
首先,你真係要明白遊戲分數(成就)你唔好睇咁重先
世界上總有人喜歡存呢d數分,都有人唔鐘意呢d分數
成就分數多都唔一定勁,只係代表得閒攪出呢堆分數

同埋,點計你不斷覺得會有人掘你d分數睇,之後再恥笑低分之類?
舊 10-02-10, 01:55 PM   #290
雷火武
ワールド・エンド

我只可以講
追成就分只係一個無止境既活動
你係可以將空餘時間都放落去打機追成就上
不過有朝一日比你去到好高成就時.除左那份高成就分數既profile外
你會覺得無任何其他有價值既野...亦會可能後悔點解浪費咁多金錢時間去追求呢d虛幻...

咁當然每個人都有佢既自由
不過就勸你唔好咁介意囉
引用:
唔係現實同遊戲拉埋,我只係打個比喻,相信無人鍾意用自己較差既一面同人比.
你諗得太多
或者你可唔可以大方d呢?
你既人生仲有好多其他野吧
你將遊戲放得太重要了

你唔放得佢太重時
你仲點會咁介意
雷火武 目前離線  
舊 10-02-10, 01:58 PM   #291
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
我只可以講
不過有朝一日比你去到好高成就時.除左那份高成就分數既profile外
你會覺得無任何其他有價值既野...亦會可能後悔點解浪費咁多金錢時間去追求呢d虛幻...

不過就勸你唔好咁介意囉
就係咁啦
玩某d online game d pvp排行都會show係個頭上面比一睇
一直我都係中間位置左右,但未試過無神神比人恥笑

道理應該就係類似咁,你自己唔介意之後話之人地d瘋言瘋語都影響唔到你
始終呢d只係遊戲上既分數,帶唔出現實世界
舊 10-02-10, 01:59 PM   #292
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
首先,你真係要明白遊戲分數(成就)你唔好睇咁重先
世界上總有人喜歡存呢d數分,都有人唔鐘意呢d分數
成就分數多都唔一定勁,只係代表得閒攪出呢堆分數

同埋,點計你不斷覺得會有人掘你d分數睇,之後再恥笑低分之類?
上網同鬼仔玩,佢真係會恥笑你架,你未試過咩?
可以off q左佢見唔到就好地地.

舊 10-02-10, 02:01 PM   #293
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
上網同鬼仔玩,佢真係會恥笑你架,你未試過咩?
可以off q左佢見唔到就好地地.
我玩外國online game未試過無神神比人恥笑
有都係成隊人之後反串佢自動消失

家用機我就唔知,我無玩今代家用機
睇宜家情況,似乎係上網玩既時候有過d不愉快的經歷攪到你好憎呢個系統?
舊 10-02-10, 02:02 PM   #294
雷火武
ワールド・エンド

為左唔好比某d無品既人恥笑
要浪費金錢時間去追求d自己都唔係太想追求既分數

你覺得值既
GO囉

我又未試過因為成就低比人笑喎
不過如果玩對戰online game時有人不停比我殺.我就會笑囉.哈
雷火武 目前離線  
舊 10-02-10, 02:02 PM   #295
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
我只可以講

不過就勸你唔好咁介意囉

你諗得太多
或者你可唔可以大方d呢?
你既人生仲有好多其他野吧
你將遊戲放得太重要了

你唔放得佢太重時
你仲點會咁介意
我就人生有太多野,一個星期都無一兩個鐘打到機.
我唔想再有個每隻game都唔合格既list跟住我.
我大部份game買返黎,都係只可以初部瞭解到個系統就要封印左佢....

舊 10-02-10, 02:06 PM   #296
BlackWing
World Order
↘本氣度0

出街賣卡
希望AshleyYan睇開d,唔好將d分數睇得太重啦
一係就真係有成就都可以隱藏之類啦

上得網玩就去到邊都預左有瘋言瘋語
唔係話呢d氣係應該要受,但現實上周圍都係呢d人
舊 10-02-10, 02:08 PM   #297
雷火武
ワールド・エンド

回埋最後一次
咩野叫唔合格?我有d game只係獎盃完成幾%,十幾%就唔玩拎去放了
唔通我又會驚比人笑..

總之一句到尾.你諗太多了.你一日睇唔開.都唔會覺得開心
打機係為自己開心.你反而係為介意人地,就本末倒置
雷火武 目前離線  
舊 10-02-10, 02:15 PM   #298
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

我都係最後一回.
我既重點係,點解唔可以比個自由人地用唔用呢個系統呢?
如果有得選既,一定唔止我一個會熄左佢.

舊 10-02-10, 03:03 PM   #299
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
回埋最後一次
咩野叫唔合格?我有d game只係獎盃完成幾%,十幾%就唔玩拎去放了
唔通我又會驚比人笑..

總之一句到尾.你諗太多了.你一日睇唔開.都唔會覺得開心
打機係為自己開心.你反而係為介意人地,就本末倒置
咁多分?
360好多game問人借完返來睇完op,舞兩舞就還返比人..
好多時0成就或1,20成就.....咁我咪要撞牆死左佢,免得比人恥笑?

成就不嬲都唔會係打機叻同差既標準...
況且打機之麻......鐘意咪打囉,唔鐘意咪唔打囉...

我近年都無咩點打機啦,唔通比人問某d game打成點,打得差會比人恥笑???

嘿哈兒 目前離線  
舊 10-02-10, 09:45 PM   #300
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: diabloex 查看文章
有成就/獎杯容乜易, 要做, PSP 都已經可以做到
睇下佢點樣將Mii 串連 Wii 同3DS 啦
呢樣我覺得重殺食..
其實NDS已經有GAME support下載Wii既Mii落NDS度...
Mii Channel都有呢個function...

問題係會唔會攪可以將啲紀錄sync,
定係Wii同3DS各有各既Mii
MO 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
[NDS] Nintendo DSi Vol.2 W!LL 手提遊戲機討論版 35 02-22-09 09:45 AM
3DS 畫幾域人 d關節點整? ZeroChow 手機資訊/電腦軟硬討論 33 03-07-08 01:33 AM
有冇覩嘅男女3ds model download? ZeroChow 手機資訊/電腦軟硬討論 3 02-21-08 04:32 PM

現在的時間是 03:57 AM

手機版 | APP版