Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-12-10, 03:07 PM   #276
mousekiki
Junior Member

註冊日期: Jul 2010
引用:
作者: ty1106 查看文章

只要中0左中度或以上釘宮病毒
就會聽得出香港配音同日語原聲0既分別
即係我輕微啦~
但係Ac嘟都聽到釘宮把聲~

此篇文章於 07-12-10 03:09 PM 被 mousekiki 編輯。
mousekiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 03:15 PM   #277
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
「搵娜歐重生」呢個梗咁偏門都識
我服了
HenryAbyss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 04:53 PM   #278
mousekiki

好似係h野黎...

入宅先識(誤)..哈哈~
舊 07-12-10, 05:43 PM   #279
HenryAbyss
Crazy Gamer

引用:
作者: mousekiki 查看文章
好似係h野黎...

入宅先識(誤)..哈哈~
你講邊樣?
舊 07-12-10, 06:13 PM   #280
mousekiki

引用:
作者: HenryAbyss 查看文章
你講邊樣?
娜歐~

google同yahoo~search的''
舊 07-12-10, 06:48 PM   #281
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
即係我輕微啦~
但係Ac嘟都聽到釘宮把聲~
足證香港配音員/聲優可以高度模仿日語原聲(不過T記限定... )

引用:
娜歐~

OLG 「mabinogi 瑪奇」 入面最出名0既NPC之一

關H物咩事...

此篇文章於 07-12-10 06:52 PM 被 ty1106 編輯。
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 07:58 PM   #282
HenryAbyss
Crazy Gamer

引用:
娜歐~

原來我玩左幾年online H game
係全年齡向的online game來架

如果有得同娜歐姐姐H就好
雖然我承認當年係因為娜歐姐姐的大咪咪而誤入game途
舊 07-12-10, 10:02 PM   #283
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: HenryAbyss 查看文章
原來我玩左幾年online H game
係全年齡向的online game來架

如果有得同娜歐姐姐H就好
雖然我承認當年係因為娜歐姐姐的大咪咪而誤入game途
呃... 同人H就有好多...

個人比較鍾意魅魔 (又大咪咪又性感到噴鼻血←窩披琶)
舊 07-12-10, 10:39 PM   #284
HenryAbyss
Crazy Gamer

引用:
作者: ty1106 查看文章
呃... 同人H就有好多...

個人比較鍾意魅魔 (又大咪咪又性感到噴鼻血←窩披琶)
次次打魅魔我都好有耐性除佢衫
舊 07-13-10, 01:09 PM   #285
mousekiki

好似je,唔洗咁大反應~

正如爆笑管家同旋風管家search都有h...

此篇文章於 07-13-10 01:40 PM 被 mousekiki 編輯。
舊 07-13-10, 02:30 PM   #286
結城yuuki
Senior Gamer
軍曹

註冊日期: Sep 2006
話說有一集睇到「貓耳管家」同「happy eden」,
後來search都找到同名的h同人…
結城yuuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-10, 09:15 PM   #287
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
小魔女doremi唸咒後係講解除封印, 笑左

仲有錫巴斯"陳欣"

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-10, 02:12 AM   #288
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: W!LL 查看文章
小魔女doremi唸咒後係講解除封印, 笑左

仲有錫巴斯"陳欣"
今話都幾多動畫捏 (實情係超多歌曲捏)
時事捏唔係好覺 睇多次先

一開波唔再玩水銀燈改玩慳電膽
(字幕又出包喇...)
呆... 0個套動畫竟然用呢個花名...
某松岡聲演角色0既口頭蟬仲爭一個音
(又見字幕出包...)

此篇文章於 07-18-10 04:19 AM 被 ty1106 編輯。
舊 07-24-10, 10:17 AM   #289
神風@AMD
God of Gamer
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
一瞬間全部車動都結合為一wwwww

舊 07-24-10, 10:29 AM   #290
ゆり

全靠你救番我 我先可以食宵夜

好順口sad

舊 07-24-10, 10:57 AM   #291
結城yuuki
軍曹

話說,我本來不是叫"有希"
不過的確用過大萌神頭像的

表參道西同華爾街交界,連TXB劣質劇集都自抽
禁毒報章好假,連東X日報都夠膽抽!!! (其實睇畫面東X係東SPORT,不過大家都會腦補做X方)
開頭仲竟然強調少年JUMP VS 少年 SUNDAY
天音有段電視玩籮,個語氣仲好鬼似籮記~~~~~

此篇文章於 07-28-10 12:45 AM 被 結城yuuki 編輯。 原因: 原來某個詞語是禁語,因此改了
舊 07-24-10, 10:59 AM   #292
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 結城yuuki 查看文章
話說,我本來不是叫"有希"
不過的確用過大萌神頭像的
表參道西同華爾街交界,連TXB劇都自抽
禁毒報章好假,連東X日報都夠膽抽!!! (其實睇畫面東X係東SPORT,不過大家都會腦補做X方)
開頭仲竟然強調少年JUMP VS 少年 SUNDAY
天音有段電視玩籮,個語氣仲好鬼似籮記~~~~~
三日後見|=/
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 11:00 AM   #293
結城yuuki
軍曹

話說ANIWAVE的介紹文字都寫得好有喜感
"關關難過關關過",陳水騙的NETA
手持阿颯"腳痛照片"wwwwww

此篇文章於 07-24-10 05:06 PM 被 neo2046 編輯。
舊 07-25-10, 09:07 PM   #294
ty1106
Game Master
おれいも

今日睇0左Animax版第二季
可能因為無咩捏玩 所以翻譯無咩大問題 (只係稍稍玩「事業線」而已)

PS 第一週放送OVA及第1話
舊 07-29-10, 12:25 PM   #295
mousekiki

yuuki呢個字如果拼返中文點讀? 有希?
http://baike.baidu.com/view/1729624.htm
kaka~

此篇文章於 07-29-10 02:15 PM 被 mousekiki 編輯。
舊 07-29-10, 11:58 PM   #296
結城yuuki
軍曹

引用:
yuuki呢個字如果拼返中文點讀? 有希?
http://baike.baidu.com/view/1729624.htm
kaka~
可以嘅,所以上週六那集就出咗「結城有希」囉~
舊 07-30-10, 12:00 AM   #297
結城yuuki
軍曹

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
一瞬間全部車動都結合為一wwwww
我要衝線、高智能、首都go battle、頭文D……
但估唔到連亞記播那套大陸的玩具車(雷速登)都有
舊 08-02-10, 12:55 AM   #298
mousekiki

估下先,唔知中唔中。
------------------------------
我覺得下一集會有 -
叛逆的魯魯修 - (奇蹟的誕生日)
全美一叮 / 搞笑漫畫日和 - (開場白)
http://uncyclopedia.hk/wiki/%E4%B8%8D%E6%AD%BB%E8%BA%AB 不死身其實一個~''
迷途貓, 金坷垃, 陰陽師, 真相只有一個 <--機會很低...''
遊戲王黑魔導士惡搞 - (果四個箱)
東京鐵塔...白蘭地/新力啤
越前龍馬名句 : (你仲未夠水準呀!)
....
估下都無坊…ha

此篇文章於 08-02-10 02:11 AM 被 mousekiki 編輯。
舊 08-07-10, 10:18 AM   #299
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
叫錯電視姬名果個吐糟,原版係咪咁w

李錦年靠得住wwwww

舊 08-07-10, 11:01 AM   #300
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
叫錯電視姬名果個吐糟,原版係咪咁w

李錦年靠得住wwwww
原版一定唔係叫錯電視姬名
個聲優都唔同

此篇文章於 08-07-10 11:08 AM 被 風萌翔 編輯。
風萌翔 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 原作:あさのますみ(浅野真澄) 作画:畑健二郎 「それが声優!」好評放送中丨第4話ゲスト 銀河万丈(CV: 銀河万丈) money 日本動漫畫討論版 56 10-09-15 11:27 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 12:52 PM

手機版 | APP版