Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-31-15, 03:35 PM   #276
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
作者: tallken 查看文章
yeah 已經贏左 斧頭太強

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 04:10 PM   #277
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
打爆左,二周目有咩好做?
隻game咩都無,無隱藏要素(一周目應該玩齊),無咩魔法,好似無武器要二周先可入手,無得入吾同宗教,npc又少,二周除左d怪勁左好似無咩分別

吾通真係要玩金杯?

舊 03-31-15, 04:10 PM   #278
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

重生古神邊忽神

舊 03-31-15, 04:17 PM   #279
ianbbhoho
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDiancat
引用:
作者: ist 查看文章
打爆左,二周目有咩好做?
隻game咩都無,無隱藏要素(一周目應該玩齊),無咩魔法,好似無武器要二周先可入手,無得入吾同宗教,npc又少,二周除左d怪勁左好似無咩分別

吾通真係要玩金杯?
.
3個Ending

有武器係聖杯先拿到
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 04:23 PM   #280
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
一周目以經真end
條主線故事無分支,劇情內容一樣
吾通真係為左見其他end個大佬一面,由頭打多廿個鐘咩....

中間有其他劇情改變就話姐....

舊 03-31-15, 04:26 PM   #281
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: ist 查看文章
一周目以經真end
條主線故事無分支,劇情內容一樣
吾通真係為左見其他end個大佬一面,由頭打多廿個鐘咩....

中間有其他劇情改變就話姐....
ng+駁住打 同打下聖杯, 再唔係玩pvp
都唔岩胃口的話可以放game

舊 03-31-15, 04:41 PM   #282
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
會唔會有dlc ???? 好似加關, 加boss 呢d???

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 04:44 PM   #283
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
巴哈白金攻略唔係寫有2週目先出現既武咩

舊 03-31-15, 04:48 PM   #284
ianbbhoho
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDiancat
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
會唔會有dlc ???? 好似加關, 加boss 呢d???
Dark Souls 兩集都有,希望今次都有
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 05:39 PM   #285
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

個宇宙之女又laser又勁快投技

原來企正面好易打 望住閃等頭落

此篇文章於 03-31-15 05:47 PM 被 reiyaw 編輯。
舊 03-31-15, 07:32 PM   #286
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
一時時,有時成日fing觸手

舊 03-31-15, 09:37 PM   #287

請問該隱城堡既招待狀要邊度拎?

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 10:16 PM   #288
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
請問該隱城堡既招待狀要邊度拎?
禁域森林有路上返雅南 主角一開始訓教果度(診療所)
係果邊其中一張病床上面

舊 03-31-15, 11:35 PM   #289

引用:
作者: reiyaw 查看文章
禁域森林有路上返雅南 主角一開始訓教果度(診療所)
係果邊其中一張病床上面
我已經開咗門通雅南中部, 但我無入去診所就出番獵人之夢, 如果我直接由診所出生可以嗎?

地球不曾為誰停一停

舊 03-31-15, 11:40 PM   #290
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
我已經開咗門通雅南中部, 但我無入去診所就出番獵人之夢, 如果我直接由診所出生可以嗎?
要開左shortcut度門先得
(診所盞燈後面條梯 即係本來同npc講野度門

舊 04-01-15, 12:17 AM   #291
Antares
Insane Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
小提示,少少劇透

如果你未打蜘蛛boss,由森林去診所時,一入去轉右攞完信好走,唔好激嬲女醫生同佢打

此篇文章於 04-01-15 12:47 AM 被 Antares 編輯。
Antares 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-15, 12:56 AM   #292
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
舊雅南到底殺血獸

[日文]依強度建議攻略順序(有捏他 唔想睇又未打到唔好按

必ず倒さなければならないボスは太字表記。

ヤーナム市街「聖職者の獣」
ヤーナム市街「ガスコイン神父」
聖堂街
ヘムウィックの墓地街「ヘムウィックの魔女」
旧市街「血に渇いた獣」
医療教会の工房
捨てられた古工房
聖堂街「教区長エミーリア」
禁域の森「ヤーナムの影」
(聖杯ダンジョン「トゥメル遺跡」)
隠し街ヤハグル「黒獣パール」
廃城カインハースト「殉教者ローゲリウス」
教室棟
悪夢の辺境「アメンドーズ」
(聖杯ダンジョン「中央トゥメル遺跡」)
ビルゲンワース
月前の湖「白痴の蜘蛛、ロマ」
隠し街ヤハグル「再誕者」
聖堂街 上層「星界からの使者」
嘆きの祭壇「星の娘、エーブリエタース」
メンシスの悪夢「悪夢の主、ミコラーシュ」
メンシスの悪夢「メルゴ―の乳母」
狩人の夢「最初の狩人、ゲールマン」

故仔的話我諗要玩晒三個結局
打完神父...
我發現去打魔女果條路(10000蚊開門後果段路)仲難過舊雅南...果d大隻野(行路有聲果d)好厚血 又大力 變相壓力大左...
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-15, 01:09 AM   #293
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: minekaoru 查看文章
打完神父...
我發現去打魔女果條路(10000蚊開門後果段路)仲難過舊雅南...果d大隻野(行路有聲果d)好厚血 又大力 變相壓力大左...
一來都係建議順序 二來以boss來計魔女真係削過下一隻好多

舊 04-01-15, 02:06 AM   #294

引用:
作者: Antares 查看文章
小提示,少少劇透

如果你未打蜘蛛boss,由森林去診所時,一入去轉右攞完信好走,唔好激嬲女醫生同佢打
開頭我隔住度門試下斬佢, 點知斬咗幾下, 好似激嬲咗個護士, 之後我由後面上梯, 上屋頂, 直上診所二樓, 拎咗招待狀, 但入面除咗個大頭男色人就咩都無...............個護士係未走咗?

另外我之前叫禁忌之森既伯伯走去診所, 之後手賤打多佢幾嘢發嬲, 變咗身, 唔對路, 都無打佢, 走咗, 咁個男人會唔會最後都係去咗診所???

隻愚笨蜘蛛都幾煩.............係咁calld 蜘蛛仔 , 打落推嘢度又扣得個小小, 於是唔理直衝本體, 都無死........一中藍光, 成堆蜘蛛仔一隻一隻擁上嚟, 最後都係死

想拎d 閃電紙, 有無人邊到有得拎, 想用嚟清蜘蛛仔

地球不曾為誰停一停

此篇文章於 04-01-15 02:09 AM 被 martinyau1979 編輯。
舊 04-01-15, 02:11 AM   #295

另外a9 有人貼咗舊雅南 個機槍佬可以唔殺 , 變埋友善npc

地球不曾為誰停一停

舊 04-01-15, 02:40 AM   #296
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
引用:
開頭我隔住度門試下斬佢, 點知斬咗幾下, 好似激嬲咗個護士, 之後我由後面上梯, 上屋頂, 直上診所二樓, 拎咗招待狀, 但入面除咗個大頭男色人就咩都無...............個護士係未走咗?

另外我之前叫禁忌之森既伯伯走去診所, 之後手賤打多佢幾嘢發嬲, 變咗身, 唔對路, 都無打佢, 走咗, 咁個男人會唔會最後都係去咗診所???

隻愚笨蜘蛛都幾煩.............係咁calld 蜘蛛仔 , 打落推嘢度又扣得個小小, 於是唔理直衝本體, 都無死........一中藍光, 成堆蜘蛛仔一隻一隻擁上嚟, 最後都係死

其實你閃去隻蜘蛛仔後面先打佢, 1-2 下就死一隻, 鎚仔就一下一隻, 好快打晒, 清晒 D 蜘蛛仔先打本體會好 D , 如果唔係積左 2-3 次蜘蛛 CALL 你好難埋身

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-15, 02:41 AM   #297
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
-skip-
你應該純粹未行到最入面

條友送去診所應該無咩問題 送去教堂就...

蜘蛛1take過...用果度岩岩攞到既秘法附魔
一下一隻蜘蛛仔(大細蜘蛛頭都係硬既地方 要斬汁邊)
第一次傳走之前好彩打左二千幾打停左佢 再斬多千幾二千
傳送完得返1/7度 衝埋去唔理小怪斬死左 (不過我有點arcane 可能先勁d)
引用:
另外a9 有人貼咗舊雅南 個機槍佬可以唔殺 , 變埋友善npc
多個動作咁解 不過變左初頭來舊雅南要忍佢好耐
(打贏黑獸先會唔射

舊 04-01-15, 03:15 AM   #298
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

http://www.reddit.com/r/bloodborne/c...just_released/

引用:
I just got the patch and tested the infamous dupe glitch, its seems to have been fixed.
睇黎已經fix左copy bug

舊 04-01-15, 09:28 AM   #299
Antares
Insane Gamer

註冊日期: May 2009
引用:

隔住度門激嬲佢唔緊要,係驚你未殺蜘蛛之前當面同佢打過,殺左佢

森林條npc就由佢啦,不過你真係好手痕開頭又隔門斬人,好易miss野

我唔打蜘蛛仔,只打本體

舊 04-01-15, 09:35 AM   #300
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
斷網玩..............
係我未copy到進化石之前 (+10石一周只有一粒吧)
我不會升級

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] Bloodborne ブラッドボーン 血源詛咒 | From Software | Metascore 93 信♡保證 | DLC『The Old Hunters』 登場 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 318 12-06-17 05:57 AM
sold............. henrywk 買賣專區 0 04-18-15 11:59 PM
sell bloodborne pureman 買賣專區 2 04-04-15 09:38 AM
[SELL]全新 PS4 行貨 Bloodborne (sold) lauyan 買賣專區 0 03-27-15 07:35 AM
PS4 Bloodborne 中文版 i611i 買賣專區 1 03-27-15 02:17 AM

現在的時間是 12:01 AM

手機版 | APP版