Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後
電影版>平、靚、正、新、舊...影碟情報站 (歡迎報料!)
魔王-將 01:08 AM 04-09-08
想問下呢d係咪都有中文字幕架?
咁同出面碟鋪賣果d有咩唔同?
メソウサ 01:20 AM 04-09-08
動物之森劇場版$18
我心郁但又淆底
HFK 07:36 AM 04-09-08
作者: メソウサ:
動物之森劇場版$18
我心郁但又淆底
為個袋仔定真係想睇先~
wing 10:24 AM 04-09-08
king kong其實最好買3碟版, 因為多出了13分鐘, 有新怪獸, 而且d feature都同雙碟版唔同.
wing 10:26 AM 04-09-08
作者: 魔王-將:
想問下呢d係咪都有中文字幕架?
咁同出面碟鋪賣果d有咩唔同?
2區碟, 要全區DVD機或者水貨DVD機或者用電腦先睇到.

雙碟版的包裝靚好多, 畫面質素可能會高d (視套套片唔同), 但9成冇中文字幕.
如果係西片, 會有齊英文字幕同英文原音.

日本片的話, 9成只得日文字幕同語音.

所以買西片是冇問題的.
Astaroth 01:11 AM 04-10-08
見唔到ff7有$25樓下...
IDGAF 01:58 AM 04-10-08
作者: Astaroth:
見唔到ff7有$25樓下...
睇過膠袋,我係信和B/F間YOHOO買的(YAHOO!?)
好似跟隻碟有幾爛定價的,不過我隻$18FFVII AC個盒重完好過之前POST圖
$25果位… 都唔知點定價的。

KING KONG 2DVD版同E.T. 2DVD版隻bonus disc都有繁中字幕…
Astaroth 02:00 AM 04-10-08
我無搵度...求其係間28蚊買左...
IDGAF 02:04 AM 04-10-08
作者: wing:
2區碟, 要全區DVD機或者水貨DVD機或者用電腦先睇到.

雙碟版的包裝靚好多, 畫面質素可能會高d (視套套片唔同), 但9成冇中文字幕.
如果係西片, 會有齊英文字幕同英文原音.

日本片的話, 9成只得日文字幕同語音.

所以買西片是冇問題的.
我得一部國產全區DVD機,
想問下如果PC個DVD ROM係3區的,點先可以改做全區碼?
因為我見入2區DVD落機會出句有3次改區碼的機會之後會鎖死用最後一次選的區碼…

字幕我諗係國內D字幕網應該OK易搵,但係想問下宜家興用邊款軟件加入字幕?
又有無字幕網推介,想搵DN的。
koala 03:33 AM 04-10-08
作者: 機場美少年:
想問下如果PC個DVD ROM係3區的,點先可以改做全區碼?
因為我見入2區DVD落機會出句有3次改區碼的機會之後會鎖死用最後一次選的區碼…

去找返你個dvd rom型號,update fireware做rpc-1,就會永久變成全區碼
不像用軟件次次改咁煩...
http://forum.rpc1.org/dl_all.php
wing 12:52 PM 04-10-08
作者: 機場美少年:

字幕我諗係國內D字幕網應該OK易搵,但係想問下宜家興用邊款軟件加入字幕?
又有無字幕網推介,想搵DN的。

你部全區碼DVD機可以睇到日版碟.

如果想用3區DVD ROM睇, 又唔想改firmware咁冒險, 可以搵一隻叫dvdidle的software, 呢隻野可以搵harddisk做dvd drive的cache, 順便破埋區碼.
arcadia 09:49 PM 04-10-08
建議大家可以用AnyDVD呢個software
入碟前開左哩個software就得,自動同你轉區碼
不會減你個dvd drive既轉區碼次數
mihimaru GT 11:12 PM 04-10-08
作者: メソウサ:
動物之森劇場版$18
我心郁但又淆底
我都買唔落.....就算有袋送都無乜興趣.......(同行見到兩個日本人對住d 海鮮碟都無乜興趣XD)

隻東京鐵塔特別板好正,不過要$68....好似貴左少少

頭先仲見到Z高達soundtrack $28
Ayumania 09:44 AM 04-11-08
星期二去時明明仲見到有大量東京タワー
諗住會好似DEATH NOTE咁長賣長有唔駛急
點知尋日再去發覺已經幾乎俾人掃哂咁滯
好在都買到一隻

本來仲諗住問我日文先生有無興趣駛唔駛幫佢買一隻...
希望遲D會再有新貨番啦
メソウサ 09:50 AM 04-11-08
真係買泥練啪碟一流
gsw 11:19 PM 04-11-08
作者: MS331:
GUN X SWORD DVD都係$38@
不過搵唔到水著果話,無買
今日係地庫終於等到FIGURE BOXSET番左貨掃晒10 12 13,
係一樓見到間有水著個BOXSET,不過勁殘之餘仲要賣成199 ...
luciferdark 11:21 PM 04-11-08
作者: gsw:
今日係地庫終於等到FIGURE BOXSET番左貨掃晒10 12 13,
係一樓見到間有水著個BOXSET,不過勁殘之餘仲要賣成199 ...
連figure個幾set?
幾錢﹖
Thanks~
gsw 12:05 AM 04-12-08
作者: luciferdark:
連figure個幾set?
幾錢﹖
Thanks~
12 13賣$120
10唔知點解賣$160
不過我買完食完飯再行過未見佢有補貨.
luciferdark 12:10 AM 04-12-08
12 13賣$120
10唔知點解賣$160
不過我買完食完飯再行過未見佢有補貨.
可以講講係邊幾個人物嗎﹖
thanks~
gsw 12:48 AM 04-12-08
作者: luciferdark:
可以講講係邊幾個人物嗎﹖
thanks~
VOL.9 「ウェンディ」
VOL.10 「プリシラ」
VOL.11 「ファサリナ」
VOL.12 「ユキコ」
VOL.13 「カルメン」
luciferdark 12:51 AM 04-12-08
VOL.9 「ウェンディ」
VOL.10 「プリシラ」
VOL.11 「ファサリナ」
VOL.12 「ユキコ」
VOL.13 「カルメン」
Thanks!
咁10最貴都好正常woo
但最想要合體個隻偽GGG
事丫娃些 02:39 AM 04-12-08
今日見到以下新貨:

東京鐵塔 (初回版) - 小田切讓果套

怪俠多羅羅 (初回同普通版都有) - 早一日前見賊船斜對面果間初回版賣四百幾,一日後全場已買緊一百幾

風味絕佳 - 可惜對澤尻已經完全冇性趣…

d日本原裝DVD係咁賤買,如果當時第一時間以原價買入而家都幾惆悵…

早前我幾經掙扎終於以四百幾買左夏帆「天然子結構」原裝日本初回版DVD,千祈唔好比我見到遲d會有大量十八蚊貨源出現…我會吐血的…
_張學良_ 02:51 AM 04-12-08
作者: 事丫娃些:
早前我幾經掙扎終於以四百幾買左夏帆「天然子結構」原裝日本初回版DVD,千祈唔好比我見到遲d會有大量十八蚊貨源出現…我會吐血的…
原本幾円?
邊間有?
事丫娃些 03:22 AM 04-12-08
作者: _張學良_:
原本幾円?
邊間有?
初回版: 4,441Yen
本來想上網訂,但講明冇哂初回限定版的話要屈你買通常版…

最後幫襯百老匯電影中心Kubrick.
_張學良_ 03:39 AM 04-12-08
作者: 事丫娃些:
初回版: 4,441Yen
本來想上網訂,但講明冇哂初回限定版的話要屈你買通常版…

最後幫襯百老匯電影中心Kubrick.
重以為係地庫買添
地庫好似有喎,又係[代訂日版DVD/VCD]果間...(?)
唔知價錢
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後

返回主題版面