Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 189 689 1089 1139 1179 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1199 1239 1289 1689  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Fate/Grand Order「サーヴァント・サマーキャンプ! ~カルデア・スリラーナイト~」夏之恐(笑)
GN00508771 12:00 PM 01-15-17
https://docs.google.com/spreadsheets...view?sle=true#
蛋撻王子 12:22 PM 01-15-17
https://twitter.com/ShiketanBuilder/...01805590106113

呢部尼祿好搞笑w
唔知咩黎
鐵之侍 01:07 PM 01-15-17
某榜哈桑王的評分出來了:

6.0

........最差也值7 分吧。。。。。
夜貓 01:19 PM 01-15-17
發生咩事大部分跌0.5分
雷帝.嘉芙 01:20 PM 01-15-17
作者: 鐵之侍:

6.0

終於都有5字頭出現
stcdavidhk 01:21 PM 01-15-17

6.0

個榜求其睇下咪算囉
都唔知做乜除左頭幾個外其他減0.5分
我雖然只用過大腿的山翁王,但感覺點都唔止6分啦
佢評青吾得6.5->6.0 tim,我咪一樣用得好開心
樹靈DRYAD 01:49 PM 01-15-17
6.0

我仲以為今耐打的山翁有7.5..真係估唔到佢俾到6分今低....

雖然山翁持有一般RPG遊戲中強力的技能但係FGO的生態上根本沒有機會發揮~(因為FGO唔係正常RPG^^")

普攻即死同強化即死機率..老問題即死係無用,看看師匠就知道了大家只係記得神性特攻(技能)
3B係強力的輸出指標,但得1HIT再加上殺職0.9倍影響
NP回轉上山翁用唔到自己張A卡差不多等於係唔會點加到NP
即死無效狀態+強力魅惑耐性...無咩關卡係敵人打LEE D狀態(太屈),而正常常見的負性狀態又無抗性
蛋撻王子 01:58 PM 01-15-17

6.0

個評價其實好短
但樹靈兄已經解釋晒
而且個評分不嬲係以挑戰高難度關為前題
所以玩即死既其實好難高分...
(師匠係特例
T.K. 01:59 PM 01-15-17
以挑戰高難度黎講,金時一定高過狂犬
奶光直頭去到8,你出金閃都唔出奶光
根本矛盾
樹靈DRYAD 02:17 PM 01-15-17
作者: T.K.:
以挑戰高難度黎講,金時一定高過狂犬
奶光直頭去到8,你出金閃都唔出奶光
根本矛盾
其實appmedia由此至終只係睇幾點~~

單體寶具~生存力(一般都係計頂唔頂到寶具)~NP回轉能力(技能+普攻)~特攻(範圍)

一到尼碌祭果類複數英靈排隊打的關卡..佢所謂低分的其實幾有用下
大破人間 02:21 PM 01-15-17
或者講好難想像哈桑王會低過X,唔通因為X有寶解同有DD打星能力?

另一重點係梅芙脫離左最下位帝王
只剩下貞德同伊莉亞包尾
T.K. 02:26 PM 01-15-17
咁講j德又咁低?磨到天長地久,你連劍式、難j又可以解決stun狀態
鐵之侍 02:38 PM 01-15-17
咁講j德又咁低?磨到天長地久,你連劍式、難j又可以解決stun狀態
就是有高分魔人梅林在貞德才會這樣低……(前者技能可以替代後者的寶具)

說真的我覺得哈桑王怎也比X好用多了反正寶具本未開(應有吧?)還是有評價回升機會
大破人間 02:54 PM 01-15-17
就是有高分魔人梅林在貞德才會這樣低……(前者技能可以替代後者的寶具)

說真的我覺得哈桑王怎也比X好用多了反正寶具本未開(應有吧?)還是有評價回升機會
老實講一個技能可以吊打一個同星級英靈既寶具呢D真係SET都好錯,麻痺兩回合又做成貞德寶具連發極為困難。

貞德唔拎走麻痺負效果同加返集中技能真係永無返身之日
T.K. 02:55 PM 01-15-17
如果以有某英靈、使用朋友的前提作計算
他的分數更不能參考

不加前提,月神不會這麼低
有前提下,金時一定頂尖
樹靈DRYAD 02:55 PM 01-15-17
就fgo而言~~appmedia最有趣的地方係我地明明知佢只係用一般經常看到的高難度設定去評分...但每一次官方都可能出d奇怪skill或效果令個評分可信性下降^^"

各位師兄記唔記得白貞個評分係由幾時開始急降...係唔係出左梅林之後?

唔係你地提起都都完全無留意X添~~~佢比山翁高分又真係幾迷~~
T.K. 02:59 PM 01-15-17
継続火力について

・カリスマなど3ターンバフ持ちを評価。
・バスター枚数を評価。
・ATK値を評価。
・クリバフ3ターンなど不安定なものも評価。
・スター生産、集中を持ちクリティカルを継続的に狙えるサーヴァントは優遇。クリティカル威力3ターン持ちはさらに優遇
※星出しを継続してできない、星を継続して集められない、は”汎用性“で評価。

單單呢點,大家都唔係好明吧?
大破人間 03:05 PM 01-15-17
如果以有某英靈、使用朋友的前提作計算
他的分數更不能參考

不加前提,月神不會這麼低
有前提下,金時一定頂尖

應該有加
因為我記得黑J出了的時候,所有吾王系列同有龍屬既光砲一齊雞犬升天強左0.5分

作者: 樹靈DRYAD:
就fgo而言~~appmedia最有趣的地方係我地明明知佢只係用一般經常看到的高難度設定去評分...但每一次官方都可能出d奇怪skill或效果令個評分可信性下降^^"

各位師兄記唔記得白貞個評分係由幾時開始急降...係唔係出左梅林之後?

唔係你地提起都都完全無留意X添~~~佢比山翁高分又真係幾迷~~
印象中貞德之前雖然評分偶爾會微降,但都係8分以上的前段班

但梅林出了後就直接急降成最尾段班沒錯
T.K. 03:29 PM 01-15-17
我記得以前j德俾9.5分
黑j有時期係同分
fufufu123456 04:00 PM 01-15-17
好記得入坑既時候(16年2月)貞德同金時系同分排最高
依家就

另外黑貞個page有句cm幾好
邪ンヌが9.5だったらアタッカー鯖は永久に評価10もらえないわ
T.K. 04:11 PM 01-15-17
佢寫黑j汎用性5
黑狗10
6078 05:47 PM 01-15-17
山翁6.0,好似開始亂黎
魔伊差極都唔會同白j同分掛
gingq7 08:22 PM 01-15-17
山翁6.0真係好難幫佢兜, 點都唔可能低過X吧?

伊莉亞又係俾得低分過頭, 佢衰衰地都單體寶具+雙魔放, 而且法職單體打手得佢同唐僧,
無理由在有伊莉亞在手的情況下,打殺職用孔明/梅林/狂職做打手掛

貞德低分就好合理, 大家回想吓對上一次係幾時support揀白貞就明
鐵之侍 08:31 PM 01-15-17
伊莉雅是寶具有後遺症(可用技能防止) 和儲np 慢,有些人打暗殺會覺得上狂戰更好,不過也真的和哈桑王一樣沒理由這麼低分數

貞德大慨只有等saber 版了
小嘉 09:44 PM 01-15-17
哈桑王我覺得可以7分既
但整體我唔會覺得好勁
標籤:FGO, 歐洲人, 非洲人
第一 ... 189 689 1089 1139 1179 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1199 1239 1289 1689  ... 最後

返回主題版面