Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 15 65 105 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 125 165  ... 最後
日本動漫畫討論版>「仮面ライダーリバイス」第18話「バディの軌跡、炎と氷の奇跡」/Vol.16
滅龍士 11:41 AM 08-26-18
睇完,零雞蛋一隻,寫build劇本班友唔死都冇用
C.Ryo 04:13 PM 08-26-18
HeHe的新世界,直接係時王世界?
W教授 06:44 PM 08-26-18
最後一集對比龍騎真係得啖笑
不是藍星人 07:20 PM 08-26-18
為打倒Evolto犠性自己個世界俾第二個世界取代
最後同萬丈雙宿雙棲
Dangerous-boy 11:17 PM 08-26-18
Bad ending!結果係犧牲了兩個世界去做一個新世界。
最無辜係W至EX-AID的A世界也被攪亂,變成融合了Build的B世界的新世界C世界。
即係本來A世界的首相唔係冰室,現在變成冰室做首相的C世界。
鐵之侍 10:24 AM 08-27-18
這結尾還不錯,就是e總這樣被ko有點不滿(作為boss他能從第一集直到結尾也算這樣了,雖然感覺將來劇場版他又會復活), 其他人有機會在劇場版回復記憶吧

希望時王不要弄得這麼腐就是了
iu fu pig 03:46 PM 08-27-18
這樣一來,兔兔同龍龍會不斷在時王客串吧
到最尾都無再提店長下落

雖然新世界所有嘢都建在,不過總係有一陣悲傷感⋯⋯⋯
物質目標達成,不過內在目標達成唔到⋯⋯
Dangerous-boy 09:41 PM 08-27-18
作者: iu fu pig:
這樣一來,兔兔同龍龍會不斷在時王客串吧
到最尾都無再提店長下落

雖然新世界所有嘢都建在,不過總係有一陣悲傷感⋯⋯⋯
物質目標達成,不過內在目標達成唔到⋯⋯
店長咪在醫院瞓到在新世界的咖啡店重生囉
kakajit 12:23 AM 08-28-18
對面個世界一早有同一個人 , 而家合左體但又無晒記憶即係點?
救左定係無救?
合體果陣下面D人慘叫緊架喎 , 你SURE你救左佢
ra2hk 01:19 AM 08-28-18
作者: kakajit:
對面個世界一早有同一個人 , 而家合左體但又無晒記憶即係點?
救左定係無救?
世界reset左對於其他人嚟講成套build冇發生過
赤兵尉SETH 01:27 AM 08-28-18
結局OK啦...最後用兔+龍Best Match, 回收返頭兩話用唔到龍樽個伏線幾燃, 可惜用CG
但矛盾係本來話打唔贏Evolto先要用新世界個方法, 依家又變左要打贏Evolto先換到新世界...

呢套算合格...前半節奏明快又超展開, 係後半開始普通

作者: kakajit:
救左定係無救?
慘叫個下畫面笑左
結論黎講係救左自己世界
但對面世界就無辜被拖過黎...
作者: Dangerous-boy:
Bad ending!結果係犧牲了兩個世界去做一個新世界。
最無辜係W至EX-AID的A世界也被攪亂,變成融合了Build的B世界的新世界C世界。
因為天壁個設定, 官方好似有講過Build同以前W~EX-AID世界無關
Dangerous-boy 02:25 PM 08-28-18
作者: 赤兵尉SETH:
因為天壁個設定, 官方好似有講過Build同以前W~EX-AID世界無關
上一套劇場平成Generations FINAL已講咗是兩個世界了,而且兩個世界的時間流速是不一樣的。
次期Cekehe 06:14 PM 08-29-18
呢套算合格...前半節奏明快又超展開, 係後半開始普通
其實我覺得係因為突然話出年先至係平成最後一年,突然要撐多一年,所以就臨時改劇本,結果「世界融合」就要拖長來做到結局.......

之前一直話Build係平成最後一輯,而平成GENERATIONS FINAL時已經講明BUILD同其他拉打係平行世界。所以我估「兩個世界融合」一早已經係TV版後半預定劇情,不過可能原定兩個世界融合只係四十集左右已發生,融合之後,餘下集數就會有其他平成拉打一齊合力打EVOLTO,整一場大龍鳳出來為平成作終結。
fami~yan 03:34 PM 08-28-18
但BUILD又有出現過係EX-AID度?
casio 04:48 PM 08-28-18
作者: fami~yan:
但BUILD又有出現過係EX-AID度?
劇場版講咗係因為劇場版嘅事端,所以葛城巧跳咗過去為之後做準備
Sito 05:54 PM 08-28-18
劇場版尾橙神佢地仲話有乜大鑊嘢再一齊戰鬥,跟住build世界就快陷球鏟都無人來幫手
赤兵尉SETH 07:03 PM 08-28-18
套套拉打都係咁架啦, 歐美英雄都一樣
開頭都仲可以話駐守地區唔同
到最後全日本危機都係無其他拉打過黎幫

TV印象得RX最後全班前輩出晒黎幫手
鐵之侍 07:38 PM 08-28-18

以前昭和系強者,飛天,zx都有全員集合,平成基本上只能劇場看到(某魔法師最終回不知算不算例外?)
casio 09:42 PM 08-28-18

平成班前輩出嚟幫手嘅話對面會好慘
隨便一個最終型態都係一個人單挑一個國家嘅級別
赤兵尉SETH 09:57 PM 08-28-18
我都唔想再見到類似畫面

次期Cekehe 11:33 PM 08-28-18
我都唔想再見到類似畫面

史上最慘惡役,沒有之一......
ComeLOLoh 04:33 PM 08-30-18
我都唔想再見到類似畫面

其實我當年不知幾鐘意影月個造型。我想佢變返好人。

睇Drive既Chaser有種類似當補完既感覺。雖然唔係同一角。
但我總係覺得另類補完。Black/ RX同Drive有好多同通之處。
鐵之侍 08:31 AM 08-30-18
https://twitter.com/tokusatsumynavi/...23673403023360

555 乾巧,草加回歸確定!
axe1292 04:28 PM 09-02-18
睇左第一話,
BUILD仲有果個基地,
即係果時BUILD仲未完?
W教授 05:22 PM 09-02-18
作者: axe1292:
睇左第一話,
BUILD仲有果個基地,
即係果時BUILD仲未完?
時點是2017年11月,
龍我剛獲得變身能力。
第一 ... 15 65 105 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 125 165  ... 最後

返回主題版面