Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-10-13, 09:14 PM   #251
etwithme
Senior Gamer
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: ammms 查看文章
暫定 mk lc?
我不去了 0.0 你不要太想我

陣間有喪屍出黎講 : who fxxxing care*.*

此篇文章於 05-10-13 09:58 PM 被 etwithme 編輯。
etwithme 目前離線  
舊 05-11-13, 12:08 AM   #252
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
呢排想執番哂 d 太坦出黎玩進撃之巨人
不過發覺唔係好o岩 theme
下次諗下點砌先
ammms 目前離線  
舊 05-11-13, 12:42 AM   #253
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
想問問奇蹟的時機

我抽到bonfire了
我正要以奇蹟cost使用
我可唔可以響呢個時候使用mana的咒語, 例如:戰鬥讚歌
加mana燒痛d
或者以PW茜卓-2將bonfire複製?
女裝少年 目前離線  
舊 05-11-13, 01:46 AM   #254
Insane Gamer
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
想問問奇蹟的時機

我抽到bonfire了
我正要以奇蹟cost使用
我可唔可以響呢個時候使用mana的咒語, 例如:戰鬥讚歌
加mana燒痛d
或者以PW茜卓-2將bonfire複製?
先post 官方規則比你睇

***新关键字: 奇迹***

在人类最黑暗的时刻,大天使艾维欣重现人间,证明适时出现的奇迹足以扭转乾坤。奇迹是见于瞬间和法术咒语的新异能,让你在适当的时机抓到具有此异能的牌时,仅需极少的法术力就能施放。 具有奇迹异能的牌都具有不同的牌框,好让你在抓到的时候就能立刻知道。

猎物雪仇
{四}{绿}{绿}
法术
直到回合结束,目标生物得+6/+6并获得践踏异能,且所有能够阻挡它的生物皆须阻挡之。
奇迹{绿}(当你抓此牌时,如果它是你于本回合抓的第一张牌,你可以支付其奇迹费用来施放它。)

奇迹的正式规则解析如下:

702.91. 奇迹

702.91a 奇迹是与触发式异能有连结关系的静止式异能(参见规则603.10)。「奇迹[费用]」意指:「于你抓到此牌时,若其为你本回合抓到的第一张牌,你可以从手上展示它。 当你以此法展示此牌时,你可以支付[费用]并施放之,而不需支付其法术力费用。」

702.91b 如果牌手选择通过某张牌的奇迹异能来展示,则直到该牌离开其手牌,该异能结算,或该异能因故离开堆叠为止,该牌手须以展示此牌的方式进行游戏。

* 无论你是否要利用奇迹异能,你依然是抓了这张牌。举例来说,任何注记着在「每当你抓一张牌时」触发的异能都将会触发。 如果你并未利用该牌的奇迹异能来施放它,此牌会留在你手上。

* 如果具有奇迹异能的牌是你于该回合中抓的第一张牌,即使不是你的回合,你都可以展示并施放该牌。

* 如果你不希望在抓到具有奇迹异能的牌时马上施放,便不必展示它。

* 你只有于奇迹触发式异能结算时,才可以支付其奇迹费用来施放该牌。如果当时你不想施放(或无法施放,可能是由于没有可用的合法目标),你便无法在稍后时段通过支付该牌的奇迹费用来施放它。

* 你是在触发式异能结算的时候施放具有奇迹异能的牌。不会受到牌张类别的使用时机限制。

* 请务必在将具有奇迹异能的牌混入其他手牌前展示之。

* 抓多张牌始终视为一连串地抓单张牌。 举例来说,如果你在回合中尚未抓任何牌,而施放了一个指示你抓三张牌的咒语,你会逐一抓起这三张牌。只有以此法抓到的第一张牌,才可以利用该牌的奇迹异能展示并施放。

* 如果具有奇迹异能的牌在触发式异能结算前离开了你的手牌,你将无法利用该牌的奇迹异能来施放它。

* 在回合尚未开始之前,你便抓了你的起手牌。你起手抓到的牌不能利用奇迹异能来施放。

你係可以用瞬間牌回應奇蹟bonfire,但唔可以用法術時機嘅卡回應奇蹟bonfire.
正確步驟:抽到bonfire,展示bonfire使用奇蹟,確認有無人回應bonfire,支付bonfire mana,結算bonfire.

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
26378669 目前離線  
舊 05-11-13, 02:33 AM   #255
狂氣が唯一の友達さ

to.ammms,Cancer,scathezombie,mgsyfw,孤鎗客,PaladinX,Gary_Token
小弟就成功係鋪頭果邊爭取到一箱mm比大家訂,唔知各位有無興趣.名額只有四名
價錢1392一盒,但係要24號前full pay.就6月7曰正日到貨.
小弟就委託咗深雪做中間人,負責收錢同分貨.宜家就講下規則.
1.每人限訂1盒
2.必須24號前要比到全款.唔接受遲d比或者睇完全cardlist先決定等借口
3.比咗全款就
無得反口唔要
4.先到先得.每日我都更新個list
5.假如到24號都唔夠6人
或有人比唔到全款.我同深雪會平分買下剩餘的貨物.

如果無問題就開post留名,然後自覺
24號前上鋪頭比全款給我或比深雪.到25號時深雪會去鋪頭把全款交比我.貨到果時會委託深雪比d貨比你地.

暫時list
1.26378669
2.
平山深雪
3.
4.
5.
6.

p.s 小弟無收取任何利益.只係為呢個playgroup略盡棉力,唔好令小弟難做.thx

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか

此篇文章於 05-11-13 02:48 AM 被 26378669 編輯。
舊 05-11-13, 07:00 AM   #256
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: 26378669 查看文章
to.ammms,Cancer,scathezombie,mgsyfw,孤鎗客,PaladinX,Gary_Token
小弟就成功係鋪頭果邊爭取到一箱mm比大家訂,唔知各位有無興趣.名額只有四名
價錢1392一盒,但係要24號前full pay.就6月7曰正日到貨.
1.每人限訂1盒
2.必須24號前要比到全款.唔接受遲d比或者睇完全cardlist先決定等藉口
3.比咗全款就
無得反口唔要

24號前上鋪頭比全款給我或比深雪.到25號時深雪會去鋪頭把全款交比我.貨到果時會委託深雪比d貨比你地.

暫時list
1.26378669
2.
平山深雪
3. ammms
4.
5.
6.

p.s 小弟無收取任何利益.只係為呢個playgroup略盡棉力,唔好令小弟難做.thx
要一盒
多謝數字兄

P.S. mm 是指 Modern Masters 而不是 Mercadian Masques 吧

此篇文章於 05-11-13 07:07 AM 被 ammms 編輯。
ammms 目前離線  
舊 05-11-13, 07:24 AM   #257
HM

應該落樓下買賣版講?

算我講講我做法

因為得閒,我會今個星期日就上鋪頭交全數(即係唔夠人我同數字食埋佢),所以直接將款項交俾我就得,可以面交就最好,如果唔得就銀行過數(PM問我囉),過好之後就請打電話俾我,我會出PM做確認(你當收據都OK),過兩日未出PM就請追我出

同埋為免爭執,請想要既人COPY個LIST再加自己個名落去,先留名後付款,另外24號前我收唔到全數會假設你放棄

暫時list
1.26378669
2.平山深雪
3. ammms
4.
5.
6.

此篇文章於 05-11-13 07:37 AM 被 HM 編輯。
HM 目前離線  
舊 05-11-13, 07:45 AM   #258
mgsyfw

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
1.每人限訂1盒
2.必須24號前要比到全款.唔接受遲d比或者睇完全cardlist先決定等借口
3.比咗全款就
無得反口唔要

暫時list
1.26378669r
2.
平山深雪
3.
4.
5.
6.

要硬Plz add me

暫時list
1.26378669
2.平山深雪
3. ammms
4. mgsyfw
5.
6.

今日應該會出黎,但多數早走,可以到時俾埋$

此篇文章於 05-11-13 08:00 AM 被 mgsyfw 編輯。
mgsyfw 目前離線  
舊 05-11-13, 09:19 AM   #259
BASARA
Junior Member

註冊日期: Oct 2005
陳年CD-ROM浮上( ^ω^ )
數字兄受唔受我玩
我係河馬巨巨個fd(?)

1.26378669
2.平山深雪
3. ammms
4. mgsyfw
5.BASARA
6.
得我等陣兩點過來j數
BASARA 目前離線  
舊 05-11-13, 09:56 AM   #260
孤鎗客

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
多謝數字的心力
不過我PASS
孤鎗客 目前離線  
舊 05-11-13, 10:25 AM   #261
scathezombie

註冊日期: Jun 2011
引用:
1.每人限訂1盒
3.比咗全款就
無得反口唔要

暫時list
1.26378669
2.
平山深雪
3.
4.
5.
6.

你真係: 心在G.A.
四盒你打算點平分六份? 打散佢之後除六?
scathezombie 目前離線  
舊 05-11-13, 11:03 AM   #262

引用:
呢排想執番哂 d 太坦出黎玩進撃之巨人
不過發覺唔係好o岩 theme
下次諗下點砌先

進撃之太坦專用卡套
舊 05-11-13, 11:25 AM   #263
狂氣が唯一の友達さ

引用:
作者: BASARA 查看文章
陳年CD-ROM浮上( ^ω^ )
數字兄受唔受我玩
我係河馬巨巨個fd(?)

1.26378669
2.平山深雪
3. ammms
4. mgsyfw
5.BASARA
6.
得我等陣兩點過來j數
ok ,你係用Steins;Gate卡套果位眼鏡男.無問題

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
舊 05-11-13, 11:58 AM   #264
狂氣が唯一の友達さ

估唔到反應熱烈,最後個位睇下河馬有無興趣.無興趣就先比其他人join.
宜家再考慮下要唔要再加一箱.
如果有興趣又係先留名,但我唔肯定攞唔攞到.
如果星期一5月13日我攞到又夠四人留名就開多一箱.
to.ammms
當然係 Modern Masters ,即使比Mercadian Masques都唔差

to.scathezombie同etwithme
你果邊使唔使問下佢地要唔要.或者要盒用嚟draft
講名先到先得.好明顯一人一盒

其實其他有join過我地playground嘅人而且我同深雪都識嘅人都可以join
只不過都係自己人優先.

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか

此篇文章於 05-11-13 12:00 PM 被 26378669 編輯。
舊 05-11-13, 12:09 PM   #265
HM

名單

肯定有的
1. 26378669
2. 平山深雪 (未付款)
3. ammms (未付款)
4. mgsyfw (未付款)
5. BASARA (未付款)
6. Cancer (等本人CONFIRM) (未付款)

未肯定有的
7.
8.
9.
10.
11.
12.

此篇文章於 05-11-13 12:36 PM 被 HM 編輯。
HM 目前離線  
舊 05-11-13, 12:28 PM   #266

引用:
估唔到反應熱烈,最後個位睇下河馬有無興趣.無興趣就先比其他人join.
to.ammms
當然係 Modern Masters ,即使比Mercadian Masques都唔差

其實其他有join過我地playground嘅人而且我同深雪都識嘅人都可以join
只不過都係自己人優先.

太貴la唔要, draft一次呢D = 我draft三次, guys good luck with that!
舊 05-11-13, 02:48 PM   #267
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
名單

肯定有的
1. 26378669
3. ammms (未付款)
4. mgsyfw (未付款)
5. BASARA (未付款)
6. Cancer (等本人CONFIRM) (未付款)

未肯定有的
7.
8.
9.
10.
11.
12.
我Pass

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線  
舊 05-11-13, 02:59 PM   #268
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
引用:
to.ammms

只不過都係自己人優先.
嘿嘿...多謝你既好意
不過我就pass了 , 個人對這個的興趣不大
etwithme 目前離線  
舊 05-11-13, 09:00 PM   #269
ammms
渣根懦夫

今日同 zombie 兄打左好多局 EDH
有一局佢用 bury alive 掉黑太坦
結果到我果陣快過佢掘左佢隻巨人出黎
呢個時候神奇o既事情出現左
背後竟然響起左進撃之巨人o既主題曲
原來後面果張木台有人電話響
ammms 目前離線  
舊 05-11-13, 09:27 PM   #270
HM

名單

肯定有的
1. 26378669
3. ammms (已付款)
4. mgsyfw (已付款)
5. BASARA (已付款)
6.

未肯定有的
7.
8.
9.
10.
11.
12.
HM 目前離線  
舊 05-11-13, 10:12 PM   #271

引用:
今日同 zombie 兄打左好多局 EDH
有一局佢用 bury alive 掉黑太坦
結果到我果陣快過佢掘左佢隻巨人出黎
呢個時候神奇o既事情出現左
背後竟然響起左進撃之巨人o既主題曲
原來後面果張木台有人電話響
哇咁都留意到
舊 05-12-13, 12:17 AM   #272
狂氣が唯一の友達さ

小弟就無能為力.拎唔到第2盒MM
而且MM個list訂list己滿額.多謝各位支持
最後决定list
1. 26378669
3. ammms (已付款)
4. mgsyfw (已付款)
5. BASARA (已付款)
6. mgsyfw個fd derek

希望下次有機會再搞呢d活動.到時希望大家多多支持

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
舊 05-12-13, 12:27 AM   #273
HM

同河馬撞紅藍
不過河馬勁d
HM 目前離線  
舊 05-12-13, 12:40 AM   #274
ammms
渣根懦夫

Thx 數字兄 and 深雪
今次拎到一定用黎玩 draft
開哂可以 draft 兩次
之後再 24 包黎 cube draft 唔知得唔得
ammms 目前離線  
舊 05-12-13, 01:02 AM   #275
mgsyfw

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
作者: scathezombie 查看文章
哇咁都留意到
今日LC少人,好應聲
mgsyfw 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 - Magic 2012 7月15日正式發售 簡.. 收藏品討論版 1011 07-17-11 08:18 AM

現在的時間是 06:43 AM

手機版 | APP版