Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 08-06-16, 03:10 PM   #251
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
總體來說ok既, 一定唔係爛片先,
不過我覺得佢d背景音樂用得好奇怪...
劇情上班人亦都合作得太快, 亦唔似係一班壞人,
最後boss亦死得太輕易
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 10:04 PM   #252
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
究竟憑咩覺得呢班馬戲團可以對付下一個邪惡O既超人?...氪氣石子彈氪氣石球棒氪氣石回力標?

救左世界的

好明顯唔係班壞蛋,係兩粒炸彈

舊 08-07-16, 03:48 PM   #253
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
睇完,好睇

可能因為入戲肉入得快,無咩悶場,我覺得好過BVS。
感想

呢班壞蛋真係超有人情味
DEADSHOT落唔到手殺 Harley Quinn
Harley Quinn對"呢班朋友"都超有人情味
烈魔簡直係聖人MODE

個女黑人簡直八婆一個

老老實實以套片中DEADSHOT的經歷,只係一個殺手雇傭兵
完全可以用錢同佢個女既前途及安穩生活,將佢直接收編為自己人
何必用咁粗暴既方法呢…

不過估唔到一套非主力既英雄片竟然都搵Will Smith做DEADSHOT
印象中佢片酬都幾高下
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 04:16 PM   #254
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
睇完唔太差,但唔合理的地方都唔少……最主要係你班友唔講我以為你地識左好耐……
女黑人真係超霸氣同反映現實……真正的壞蛋

舊 08-07-16, 04:51 PM   #255
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
今朝睇完...

差???
我又唔覺WOR, 起碼佢做到故事所要既壞蛋救地球, 但覺得剪接同BVS一樣, 希望佢出個加長版兼重新剪接過會變得好啦.

好???
當然又未至於好好, 因為佢個故事流程簡單左D, 不過簡單得黎又易明嗰下叫好.

整體咁講, 我都明點解D人會話唔好睇, 因為睇得太多正義打壞人既戲, 第1次睇壞人合力救地球, 的確要D時間去接受, 不過咁又未至於話唔好睇, 因為呢套戲反而黎個突破, 起碼唔會咁悶, 中段故事我會覺得好睇過英雄戲, 大家都有DIE HARD不死能力, 所以形成結局就唔駛講架LA.

講到尾, FANS向電影都唔會有合理既價, 只可以話自己想睇就去睇, 唔好理咁多.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 07:32 PM   #256
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
主要角色十分討好,反而小丑表現不多有小小失望

但劇情有啲細位都幾蠢(魔法力超強的女巫要用刀殺人,打成分鐘原來可用魔法搶走主角d武器),剪接都有啲奇怪

最緊要係以而家華納的做法,我最想睇的劇情根本唔會詳細拍出來,好似Harley點樣慢慢由常人比小丑影響,點樣殽死羅賓之類,華納只想出多d角色拍大亂鬥,而唔係講故事
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 07:34 PM   #257
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: HON HON 查看文章

因為睇得太多正義打壞人既戲, 第1次睇壞人合力救地球, 的確要D時間去接受,
.
但講真除左把口話佢地係壞人 (主要係殺人) ,單講劇情其實唔係好覺得佢地係壞人,反而amanda waller咁冷血,就真係似壞人
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 11:05 PM   #258
Rance
The One
ガハハ

我覺敵人能力SET得太高,開頭毀天滅地咁結果最後要弱體化黎等可以畀佢地班友殺,
真係整D恐怖份子或者打下俄羅斯人咪算囉,重吹到想用黎殺超人....

此篇文章於 08-07-16 11:13 PM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 11:48 PM   #259
lodar
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
講真我而家都開始信外國影評有心同DC電影過唔去
講到佢咩暑期最差電影呀,Fantastic Four都好過佢呀之類

呢套戲以商業片黎講絕對合格有餘,好過唔少戲啦
反而我覺得成日用黎比較既GOTG有D悶同老土......
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 11:48 PM   #260
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
睇完, 不過不失吧, 上次BVS我畀70, 呢套我畀60.

角色太多, 又多背景要交代, 但實際戲份出嘅少, 不過睇開啲角色多嘅超級英雄片嘅應該都仲HANDLE倒. 前中段都還OK, 但有少少爛尾, 問題有啲似BVS. BVS對於BATMAN同超人之間個茅盾描寫不足, 令人代入唔倒作為主要戲軌點解BATMAN會咁憎超人. 呢套就代入唔倒點解班壞蛋肯幫手打到尾, 由其後段响BAR嗰段文戲, 個理由太牽強. BOSS個角色唔知想點, 由其女嗰個响變左身後, 啲姿勢動作不倫不類, 明明前段神神秘秘咁個LOOK都仲好地地. 小丑不過不失, 反正都係配角, 戲份又唔多, 可能大家對呢個經典角色要求高吧

其實都係嗰個問題, DC急於要追返MARVEL, 將一大堆角色塞晒落一套戲度, 變左幾頭唔到岸. 其實呢套戲有咁多角色得兩個鐘太短.

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-16, 12:10 AM   #261
Rance
The One
ガハハ

可能女巫個師父係佢

佢D動作真係一路睇一路笑

舊 08-08-16, 01:16 AM   #262
王小虎

註冊日期: Apr 2002
不過魔法真係超人弱點之一。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-16, 09:16 AM   #263
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
但講真除左把口話佢地係壞人 (主要係殺人) ,單講劇情其實唔係好覺得佢地係壞人,反而amanda waller咁冷血,就真係似壞人
其實好簡單, 單睇張海報實有好多人會話佢地係壞人所以唔入場, 呢個係先入為主感覺, 到我地睇完至知好似你所講咁囉.

AMANDA都有佢一套既, 講真佢份人唔係咁癲都幾難諗到呢條橋, 同埋佢要冷血至可以有事既時候俾佢地食晒死貓, 即係壞人管壞人至會WORK.

引用:
作者: YHW 查看文章
睇完, 不過不失吧, 上次BVS我畀70, 呢套我畀60.

角色太多, 又多背景要交代, 但實際戲份出嘅少, 不過睇開啲角色多嘅超級英雄片嘅應該都仲HANDLE倒. 前中段都還OK, 但有少少爛尾, 問題有啲似BVS. BVS對於BATMAN同超人之間個茅盾描寫不足, 令人代入唔倒作為主要戲軌點解BATMAN會咁憎超人. 呢套就代入唔倒點解班壞蛋肯幫手打到尾, 由其後段响BAR嗰段文戲, 個理由太牽強. BOSS個角色唔知想點, 由其女嗰個响變左身後, 啲姿勢動作不倫不類, 明明前段神神秘秘咁個LOOK都仲好地地. 小丑不過不失, 反正都係配角, 戲份又唔多, 可能大家對呢個經典角色要求高吧

其實都係嗰個問題, DC急於要追返MARVEL, 將一大堆角色塞晒落一套戲度, 變左幾頭唔到岸. 其實呢套戲有咁多角色得兩個鐘太短.
一來佢要追返MARVEL個進度, 二來開新LINE仲要係壞人, 谷晒落一套黎講睇得出係無辨中既辨法, 就咁睇我之前講既每個壞人一套FILM已經無可能成立, 亦睇得出佢無咁打算, 只想拿拿聲講完呢套就鋪超人出返黎再打過.

此篇文章於 08-08-16 09:19 AM 被 HON HON 編輯。
舊 08-08-16, 10:10 AM   #264
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
尋日睇完,以商業片嚟講已經係水準之中,起碼應交待既野都叫交待得乾乾淨淨,唔會好似BVS甘尷尬睇到非漫迷一頭霧水。

不過WB可唔可以搵一個好啲既動作指導同燈光?仲要Harley同Katana好多埋身肉搏,真係要落番多啲工夫處理先得

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-16, 02:57 PM   #265
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: HON HON 查看文章
其實好簡單, 單睇張海報實有好多人會話佢地係壞人所以唔入場, 呢個係先入為主感覺, 到我地睇完至知好似你所講咁囉.

AMANDA都有佢一套既, 講真佢份人唔係咁癲都幾難諗到呢條橋, 同埋佢要冷血至可以有事既時候俾佢地食晒死貓, 即係壞人管壞人至會WORK.

一來佢要追返MARVEL個進度, 二來開新LINE仲要係壞人, 谷晒落一套黎講睇得出係無辨中既辨法, 就咁睇我之前講既每個壞人一套FILM已經無可能成立, 亦睇得出佢無咁打算, 只想拿拿聲講完呢套就鋪超人出返黎再打過.
HQ好似話有自己獨立電影?

舊 08-08-16, 03:52 PM   #266
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
SS 之後拍咩好.除左SS2 的選擇

1 .HQ 飛甩JOKER . 同密友 IVY 發展 . (佢地相識追溯到HQ 仲係醫生時都得.. 漫畫有段話HQ 專登比間照到陽光的監倉比IVY)

2. SS2 加Deadstroke (敵/友)

3. Bird of prey .. 一堆蝙蝠家族故事可以拍, 有無HQ 都得.. 可能配合番BATMAN SOLO.. 睇佢地想出咩人... 好多人期待NIGHTWING .. 對家有Winter soldier.
好應該出大師兄坐鎮. 雙棍,超強空翻動作.. 出Black Canary. 再引伸出綠箭

4.HQ.IVY.CATWOMAN = Gotham City Sirens

and 一堆2線奸角,上唔到做各英雄電影做主要奸角. team up 做SS 續集敵人 (好似parasite.Livewire 尼D )

17 年會出 HQ and Batman 動畫 (食死敵條女??? 老爺)

easter eggs
http://screenrant.com/suicide-squad-easter-eggs/

Spotify 有OST 同 SCORE (Steven Price)
OST 易搵. 另一隻打Suicide Squad score 就搵到

此篇文章於 08-08-16 04:38 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-16, 10:59 PM   #267
王小虎

註冊日期: Apr 2002
票房跌得(41%)仲勁過BvS(38%),而家只可以睇吓海外票房幫唔幫到手。
http://www.hollywoodreporter.com/new...ay-drop-917872
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-16, 11:08 PM   #268
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
HQ好似話有自己獨立電影?
我唔睇好佢獨立電影有好結果...

話晒D人依家都咁搞法.

舊 08-08-16, 11:11 PM   #269
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
海外票房.... 好似中國唔上(全球最大票房來源),因為好似話BVS 麻麻. 所以唔上
有傳同墨西哥其中最TOP 的院線拆唔掂帳, 唔上定上少左
以上情況就唔知有無變化..

另外日本係最遲上.. 有D國家如俄國.印度就報捷. 上Reddit 睇.. 印度類似的影評APP/網站比81%...
美國本土有統計女性觀眾佔40%以上.

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-16, 11:19 PM   #270
Rance
The One
ガハハ

大陸唔上因為D大人的事情咋掛

舊 08-09-16, 01:50 AM   #271
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
中國D自家野呢排唔多掂 要保護下
然後海外 韓國同法國個觀衆評分仲低過非常盜2

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-16, 08:19 AM   #272
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

小丑cut 好多??

https://news.gamme.com.tw/1430229

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-16, 08:41 AM   #273
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
在komica 看到的删減片段明顯真是cut 了很多

還有殺手鱷本來也有個人描寫(很接近漫畫原作)

如果全有了電影的評價應好很多。。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-16, 09:03 AM   #274
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 王小虎 查看文章
票房跌得(41%)仲勁過BvS(38%),而家只可以睇吓海外票房幫唔幫到手。
http://www.hollywoodreporter.com/new...ay-drop-917872
上次BvS已經屢破紀錄,SS仲要勁O的...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-16, 09:15 AM   #275
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

呢個小丑比TRAILER中無咁吸引...

反而小丑女出晒位, 難聽D講句... 我覺得無小丑真身出場可能仲好

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
beIN SPORT Asia Takes UEFA EURO 2016 Rights Coquelicot 體育版 8 07-19-14 03:59 AM
[西片] Sly Cooper 電腦動畫電影 (2016) ( ゚ω゚)? 電影版 0 01-28-14 10:31 PM
吹水專區 2016《》 ★星人44★ 吹水專區 1000 07-09-13 04:50 PM
[西片] Gangster Squad 吸血伯爵 電影版 1 12-25-12 04:28 AM
GHOST SQUAD neo2046 街機遊戲討論版 265 04-12-05 12:04 PM

現在的時間是 02:12 PM

手機版 | APP版