Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後
日本動漫畫討論版>兒時卡通結局之迷?
sugihara 12:04 PM 02-25-15
>>電腦警察Cyber cop
搞到果期見到電燈柱都想打開個蓋
Rance 12:05 PM 02-25-15
作者: sugihara:
咁你有無FING隻手轉圈
david 12:07 PM 02-25-15
作者: Garnet_Crow:
戰隊系列一向比無記壟斷,點解當年ATV會買到五星戰隊、忍者戰隊同超力戰隊?唔通當年無記同bandai講唔掂數?
當年亞視播戰隊同日劇都係6點鐘新聞後接住播
你咁講我又記得,當年阿媽要睇無記新聞,五星戰隊我要錄起到週末先睇翻...
魔璃 12:08 PM 02-25-15
戰隊系列一向比無記壟斷,點解當年ATV會買到五星戰隊、忍者戰隊同超力戰隊?唔通當年無記同bandai講唔掂數?
呢樣真系唔知

我淨系記得無記系回歸之後要硬食2套舊戰隊 (烏人, 地球) 之後先有得播新戰隊.

不解之謎 - 點解火星系綠色, 木星系紅色
歌絲˙暮斯 12:09 PM 02-25-15
作者: teealpha:

BLUE SEED佢TV版唔錯,雖然結尾理解唔到,但都好過套OVA,玩太大接受唔黎
BLUE SEED 當時睇只係因為高田裕三, TV 版個人覺得好差下.

TVB CUT 得好勁, 紅葉差唔多集集都俾怪物爆衫爆到得條 UNDER

OVA 係純粹為出而出, 不過幾養眼 LOR, 我仲有 KEEP 到 LD

同埋川井憲次音樂好正.
sugihara 12:11 PM 02-25-15
作者: Rance:
咁你有無FING隻手轉圈
點會無

仲有當年比較喜歡水星,所以去完廁所會大叫一聲「沖廁茅」
Garnet_Crow 12:14 PM 02-25-15
早幾年亞視每日晨早重播電腦警察同RX,但起唔到身睇
想亞視再重播的機會係零,但youtube同大陸某幾個視頻都搵唔齊成套電腦警察,雖然當年的科技好多穿崩位,但好想再睇多次
歌絲˙暮斯 12:14 PM 02-25-15
有部好似係美日合作既, TVB 播.

三人組宇宙警察, 一男一女加一隻改造貓, 仲有部有 AI 既飛機.

有無人知真名係乜 ?
嘿哈兒 12:15 PM 02-25-15
早期無記唔會買特攝番,憑記憶,無記主要買兒供向番.
可能係見亞記播特成功先買返掛.

感覺亞視當年個買手係好宅(其實會唔會都係GAF會員,因為GAF太多臥虎藏龍)
除東映特攝外..
七星鬥神同電腦警際都係特攝中比較另類,等同你唔會覺得無記會買牙狼?
仲有青年向既橙路真係買得好正(保全叔 ).
當年係資訊唔流通之下都買到咁多正野,個買手要真係好留意日本市場先得.
而且要再三強調,當年亞記既動畫配音真係好掂..
JAckJAck 12:21 PM 02-25-15
其實細個(10歲以下)睇好多卡通,不過絕大多數都唔知/唔記得結局
好明顯細個係冇睇大結局呢個concept
T.K. 12:21 PM 02-25-15
作者: 魔璃:
以前我仲系返上晝班小學
返屋企做哂功課就開始睇動

當時會追既系變形金剛隱者戰士同z gundam, 跟住夜晚睇南光太郎
隱仔戰士星期日播
風雲再起一至五播喎a
魔璃 12:23 PM 02-25-15
作者: 嘿哈兒:
早期無記唔會買特攝番,憑記憶,無記主要買兒供向番.
可能係見亞記播特成功先買返掛.

感覺亞視當年個買手係好宅(其實會唔會都係GAF會員,因為GAF太多臥虎藏龍)
除東映特攝外..
七星鬥神同電腦警際都係特攝中比較另類,等同你唔會覺得無記會買牙狼?
仲有青年向既橙路真係買得好正(保全叔 ).
當年係資訊唔流通之下都買到咁多正野,個買手要真係好留意日本市場先得.
而且要再三強調,當年亞記既動畫配音真係好掂..
但細細個點識分東映東寶Yen谷, 有野就睇架啦
起碼多得亞視我仲會識埋咸超同哥師奶

中學時期下晝動畫時段又系唔會睇無記, 播gundam都唔鬼睇
扭過亞視睇囡囡啦, 有St. tail, 有魔法騎士, 有紅頭巾cha cha
魔璃 12:25 PM 02-25-15
作者: T.K.:
隱仔戰士星期日播
風雲再起一至五播喎a
隱者戰士我星期一至五會手動錄架喎

星期日播勝利之鬥爭下話
管家婆 12:27 PM 02-25-15
有無人知小蜜蜂結局係點丫~~~
大情大性武大帝 12:28 PM 02-25-15
講開又講,「新世紀福音戰士」其實即是點??

所謂「人類保完計劃」即是殺所有人類??

同埋,如果計成套故仔,「福音」係設計上一流!!但對我係編劇來講,講故事手法十流…邊有故仔,講在十幾年,都未講到?而家仲要補充緊?

在香港播最奇怪係,原本在有線播即係用原亞視班底配,我可以講,係香港配音界頂峰之作,但亞視再播,竟然相同班底,但「刻意(我覺得)」轉左來配,即原本定司令果個就配左另一個…好靈異…
HI_Ricky 12:33 PM 02-25-15
亞視最強的event 係peterpen 1分鐘任攞。
J+1 12:33 PM 02-25-15
Eva係當年令我精神去了另一層面嘅神作...tv我個人覺得好完滿的,之後出嘅已經唔係嗰回事....呢兩年電影變成賣女就更加垃圾...
由手機版發出
魔璃 12:35 PM 02-25-15
TV版EVA最簡單既解釋其實應該系 .....

碇元堂痴戀亡妻既愛情故事

劇場版唔知
真!DC 12:38 PM 02-25-15
但細細個點識分東映東寶Yen谷, 有野就睇架啦
起碼多得亞視我仲會識埋咸超同哥師奶

中學時期下晝動畫時段又系唔會睇無記, 播gundam都唔鬼睇
扭過亞視睇囡囡啦, 有St. tail, 有魔法騎士, 有紅頭巾cha cha
兩台都睇晒b
由手機版發出
pierrekwok 12:44 PM 02-25-15
作者: Ginji:
班fd成日得閒就唱兩咀
仲有五星戰隊
gsw 12:46 PM 02-25-15
旱天雷

不過遺憾冇睇完成套既
Rance 12:48 PM 02-25-15
結局咪帶埋條女同個基友返未來
Leaf 12:49 PM 02-25-15
CUT就預左,但套野真係唔得嘛
扮晒正經煮食片,實際係怪力亂神劇
動畫淡化左主角果邊d人都係任殺廚師
pet3 12:50 PM 02-25-15
作者: 大情大性武大帝:
講開又講,「新世紀福音戰士」其實即是點??

所謂「人類保完計劃」即是殺所有人類??

同埋,如果計成套故仔,「福音」係設計上一流!!但對我係編劇來講,講故事手法十流…邊有故仔,講在十幾年,都未講到?而家仲要補充緊?

在香港播最奇怪係,原本在有線播即係用原亞視班底配,我可以講,係香港配音界頂峰之作,但亞視再播,竟然相同班底,但「刻意(我覺得)」轉左來配,即原本定司令果個就配左另一個…好靈異…
那個世界的所有生物其實只是心之場先保持到個體

人類補元計劃就是把全世界的心場打破
這樣全世界的人都會互相意識同化不會再人爭吵的美好世界(老人覺得這樣好)
ikari28 12:50 PM 02-25-15
作者: HI_Ricky:
大家真幸福,睇左3版,
夢戰士,cat eye, city hunter,橙路,touch,陰毛響子,阿伯文 沒人堤....

有人跳樓攪到沒超人沒卡邦.... 認該沒乜人知
好多細過鍾意既動漫,出黎做野之後都會睇番/買番
到今時今日我都覺得夢戰士係桂正和既no 1作品

作者: Rance:
講起運動動畫
我記得有套亞視播O既,規則係跟棒球O既,但係D隊員係用其他運動黎擊球O既,有個用腳踢,有個女用網球拍....叫咩鬼呢?...
作者: 陸奧 貴志:
http://ja.wikipedia.org/wiki/%E5%89%...83%9E%E3%83%B3

剛Q超児イッキマン

呢套真係超正

作者: 亍 ◣:
搵片搵唔到最後一戰,不過睇番中間...當年有冇cut出浴???冇咩印象....

印象中好似無cut

作者: Sam=R:
BLUE SEED有無人記得??
我果陣完全唔明呢套野係講乜春
BLUE SEED佢TV版唔錯,雖然結尾理解唔到,但都好過套OVA,玩太大接受唔黎
睇過漫畫同TV,到最後都唔知主角鍾意既係家姐家細妹

其實仲有一個更早既時間就系朝早6點, 即系播香港早晨同亞洲早晨之前

有冇重播動就唔系好有印象, 因為最有印象系播特攝
無記播日版恐龍戰隊同美版電光超能人, 亞記就播RX
呢個時段播過足球小將,記得當年有日屋企停電
熱到瞓唔到,有番電已經係第二朝
開電視做緊足球小將

有冇人記得tvb播過足球小旋風同埋鐵甲小寶(唔係小露寶)?
2000年暑假深夜播扭計小霸王(學級王山崎),笑到收唔到聲;同埋行運超人,好想tvb再重播呢兩套
主角叫 大地翔 果套足球動?

同埋亞視好有心買特攝播, 播過既香港人都會有印象

除左Black同RX, 仲有電腦警察Cyber cop, 七星鬥神
仲有洗腦洗到阿媽都識唱既GO GO POWER RANGER b
我想問有無人記得RX條靚係小山力也
我知道呢個事実既時候唔係好接受到

另外POWER RANGER都要講講外國版
變身前重拍變晒西人,再改左男女人數
變身後有人會變左性...
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後

返回主題版面