Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-21-11, 11:47 AM   #226
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: HON HON 查看文章
上sat終於去左ifc朝聖, 入面的確係另一種感覺....
多唔多人?系咪有好多自由行?

DC 97 目前離線  
舊 11-21-11, 02:08 PM   #227
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: DC 97 查看文章
多唔多人?系咪有好多自由行?
多人呀, 但又未至於行唔到嗰隻.

我夜晚7點去都幾舒服.

但...可能香港小呢類型既shop, 感覺上係一間好大既店舖only.

HON HON 目前離線  
舊 11-21-11, 03:23 PM   #228
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
不過間鋪好似有D浪費電力, 我凌晨1點行到去都係所有燈長開中...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線  
舊 11-21-11, 03:50 PM   #229
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
去過幾次, 上星期日(唔係尋日)朝8:30AM去拎iPhone4S, 除左一大堆sales同少量拎機人仕之外, 一個人都無, 完全係另一個感受...
(不過唔比落下層, 因為未夠9點, 未開門)

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 11-21-11, 05:17 PM   #230
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

我見好多人買ipad 2同mac機, 同埋即場開黎玩, 但個感覺始終怪怪地....哈哈.

舊 11-22-11, 10:27 AM   #231
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
一直冇買過任何 tablet
破處作想出部 iPad2~

因為 tablet 方面完全係新手, 有 d 初心問題想問下大家:

因為 tablet 畫面比平時手機大, 貼mon貼係咪要技術(手工)要求要高d??
想問大家有冇邊間鋪, 幫人貼mon貼係貼得好, 值得推介??

同埋關於選購 cover, 我見過有 d 摺到可以直放同橫放, 橫放又可以較幾個角度
好似好實用咁. 實際呢一類 cover 得唔得??

thx~
Zaku 目前離線  
舊 11-22-11, 04:13 PM   #232
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
引用:
作者: irismong 查看文章
你呢個PLAN係SIM ONLY都唔係跟機出
跟機出個PLAN, 無限的話係3百尾的
終於有時間走左去問,個姐姐仔完全答我唔到~XD
我話我本身係帶機上台客戶,用有$298計劃冇得轉4s,還是要轉用第二個計劃.
佢就「嗯..嗯..都係用返你申請計劃...係囉..係囉..」
即時無晒信心
搵日出mk/ssp個邊問仲好。

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線  
舊 11-22-11, 09:17 PM   #233
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
my TV 11月28開始有J2直播!
Dangerous-boy 目前離線  
舊 11-22-11, 11:38 PM   #234
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: Zaku 查看文章

因為 tablet 方面完全係新手, 有 d 初心問題想問下大家:

因為 tablet 畫面比平時手機大, 貼mon貼係咪要技術(手工)要求要高d??
想問大家有冇邊間鋪, 幫人貼mon貼係貼得好, 值得推介??

同埋關於選購 cover, 我見過有 d 摺到可以直放同橫放, 橫放又可以較幾個角度

thx~
其實真係唔建議入 iPad2

用左一個月有攞苦來辛的感覺

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線  
舊 11-23-11, 01:00 AM   #235
Zaku
The One

引用:
作者: B|WINS 查看文章
其實真係唔建議入 iPad2

用左一個月有攞苦來辛的感覺
可以講下點解嗎??
Zaku 目前離線  
舊 11-23-11, 09:48 AM   #236
gon-ying
Junior Member

註冊日期: Nov 2011
引用:

thx~
相對iphone而言,ipad2係難貼d,但又未至於自己貼唔到,由於我所有機都係一個技術非常好既朋友代貼,所以建議唔到。
至於cover問題,如果需要唔同角度黎睇片,你講個類都幾ok,無記錄apple smartcover都可以咁做,有日見到人就全麥記棟起部機,一路睇片一路食包,都幾過癮!
gon-ying 目前離線  
舊 11-23-11, 11:13 AM   #237
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:

thx~
Smart Cover算係保護到個面而又最輕,又可以架起部機用
mon貼就唔建議啦,如果你已經有Cover的話
mon貼點好,始終都冇原本個mon咁好
我自己就有個moshi袋仔+SmartCover
袋仔係部iPad唔用時放落背囊已用
平時就SmartCover only,背部裸跑

Metal Gear NT 目前離線  
舊 11-23-11, 03:11 PM   #238
Zaku
The One

thx 以上兩位~

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
Smart Cover算係保護到個面而又最輕,又可以架起部機用
mon貼就唔建議啦,如果你已經有Cover的話
mon貼點好,始終都冇原本個mon咁好
我自己就有個moshi袋仔+SmartCover
袋仔係部iPad唔用時放落背囊已用
平時就SmartCover only,背部裸跑
但唔貼 mon.... 唔怕有好多手指摸嗎??
Zaku 目前離線  
舊 11-23-11, 03:13 PM   #239
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
有冇用貼都要得閒用眼鏡布抹下ga啦

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線  
舊 11-23-11, 04:27 PM   #240
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
thx 以上兩位~

但唔貼 mon.... 唔怕有好多手指摸嗎??
你用mon貼咪又有指模,不過係印落塊貼
你用o既時候都係要抹
係咪都要抹的話,咁點解用貼?
而且好多貼話防指模防乜防物...我見過根本防唔到乜,仲搞到好難抹得乾淨
我以為你要貼係驚刮花,如果單係防指模就不如唔好貼啦

Metal Gear NT 目前離線  
舊 11-23-11, 06:00 PM   #241
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

防指模....算把LA, 除非你真係好大個指模印, 否則開著部機, 光猛底下唔會覺既.

舊 11-24-11, 11:51 AM   #242
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
想問大家一個問題:
我同我老婆都係用緊iPhone 4S
大家都係IOS5.01
但係我果個既Calendar果到係冇左個"+"係右上角
即係Calendar冇得加新event
但係我老婆果部就有
大家有冇遇到咁既情況?
惡魔X魔鬼 目前離線  
舊 11-24-11, 12:51 PM   #243
シスグノ
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
作者: 惡魔X魔鬼 查看文章
想問大家一個問題:
我同我老婆都係用緊iPhone 4S
大家都係IOS5.01
但係我果個既Calendar果到係冇左個"+"係右上角
即係Calendar冇得加新event
但係我老婆果部就有
大家有冇遇到咁既情況?
你試下reboot. 我之前都試過。
シスグノ 目前離線  
舊 11-26-11, 07:01 AM   #244
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
你用mon貼咪又有指模,不過係印落塊貼
你用o既時候都係要抹
係咪都要抹的話,咁點解用貼?
而且好多貼話防指模防乜防物...我見過根本防唔到乜,仲搞到好難抹得乾淨
我以為你要貼係驚刮花,如果單係防指模就不如唔好貼啦
雖然係咁, 不過一張好既mon貼, 易清潔D(不過有時都會中地雷買到D唔多掂既, 超難抹)

舊 11-26-11, 04:44 PM   #245
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
我個itune 忽然同 itunestroe 連接唔到 , 重新裝過好多次都係咁
之後連我部 iphone 都同步唔到 , 開頭我以為係itune 0既問題 , 後尾我用i funbox 都入唔到部 iphone
有冇版友知道點解 ?
黑澤夜 目前離線  
舊 12-03-11, 05:38 AM   #246
saint-barry
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
請問各位我部仲係保養期內ipod touch 4有一點死點, 拎去apple維修會唔會受理架?
係唔係就甘換番新機俾我就算?

Gundam vs Gundam : 冇玩
戦場の絆 : 冇玩
saint-barry 目前離線  
舊 12-13-11, 12:39 PM   #247
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
想問下有冇咩途徑
可以搵人整4s case指定既圖案 (單件)
突然想用自己鍾意既圖案做case

暫時香港區只搵到呢個
http://www.gigonzone.com/productinfo...productid=2339
雖然已經結束左就是

呢個比上面貴好多
http://www.diygift.com.hk/goods.php?id=64

仲有淘寶

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!

此篇文章於 12-13-11 12:51 PM 被 埃及使者 編輯。
埃及使者 目前離線  
舊 12-13-11, 01:07 PM   #248
劍路
Crazy Gamer
GWF社工

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDmcfung427
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
想問下有冇咩途徑
可以搵人整4s case指定既圖案 (單件)
突然想用自己鍾意既圖案做case

暫時香港區只搵到呢個
http://www.gigonzone.com/productinfo...productid=2339
雖然已經結束左就是

呢個比上面貴好多
http://www.diygift.com.hk/goods.php?id=64

仲有淘寶
仲有呢個: (ifc apple都有呢個牌子既殼賣)
http://www.getuncommon.com/

不過係神檯級的貴

劍路 目前離線  
舊 12-13-11, 02:23 PM   #249
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 劍路 查看文章
仲有呢個: (ifc apple都有呢個牌子既殼賣)
http://www.getuncommon.com/

不過係神檯級的貴
真係<神檯級的貴>
我只係預1舊水到買case
太貴真係唔多買得落手

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 12-14-11, 08:46 PM   #250
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
今朝有得賣
xxxxxx 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
itunes更新iphone內mp3問題 lunn Mac 討論區 0 06-07-11 03:21 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 V (iPhone OS 3.0 Update已經推出) Metal Gear NT 影音館 1002 06-19-09 10:53 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IV (iPhone Software 2.1 / iTunes 8 / 七彩 iPod nano) Metal Gear NT 影音館 1001 10-04-08 01:18 PM
[Iphone] Super Monkey Ball Iphone - US $9.99, 110 Level GimGim 手提遊戲機討論版 6 06-11-08 02:15 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 III (3G iPhone 8GB US$199, 16GB US$299) Metal Gear NT 影音館 1020 06-11-08 12:50 AM

現在的時間是 03:50 PM

手機版 | APP版