Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後
日本動漫畫討論版>「新テニスの王子様」総合THREAD丨(向世界出發)
money 05:21 PM 02-27-08

Jamie 05:37 PM 02-27-08
似乎去了美國...
到底是全劇終了還是新章突入 XD
暗黑流星cal 07:17 PM 02-27-08
咁快黎到呢個地步....仲以為要打多10零話tim......
~昊~ 10:35 PM 02-27-08
唔好咁快完呀…
好難得有漫畫每一回都咁好笑咋架…
Shadow 神 11:15 PM 02-27-08
其實畫到依家佢都仲係跟住行南次郎條路,唔知幾時先會超越佢?!

神之子咁快被神捨棄??
money 02:24 PM 02-28-08
唱歌

暗黑流星cal 04:46 PM 02-28-08
唱歌既話,應該唱"あいつこそがテニスの王子様"先得ma....

http://www.youtube.com/watch?v=5vUWsEOtrrc
HikariY 04:53 PM 02-28-08
作者: 暗黑流星cal:
唱歌既話,應該唱"あいつこそがテニスの王子様"先得ma....

http://www.youtube.com/watch?v=5vUWsEOtrrc
X2

我都係諗起呢隻歌~~~
要湯淺版喎!!
新堂愁一 07:44 PM 02-28-08
Yu☆a☆sa☆de☆su~~~~~~~~~
呢首係我第一首聽過全首都可以空耳既
money 11:00 PM 02-28-08
今話係END
首歌真係會出CD
「9年近く本当にありがとうございました。今回作った歌は発売されるのでよろしく!
あるメッセージが隠されていますよ」

なんか試合に勝つ→歌詞と共に優勝シーン→噴く→
4月→桜乃が越前の(?)ラケットカバンに入れてる(間違えだったらゴメン)
→越前アメリカに飛ぶ→カラーページ。「だったらオレにもテニス教えてくれない」

細路翔 11:03 PM 02-28-08
美國完了
money 11:13 PM 02-28-08

今話首歌

GN00508771 11:13 PM 02-28-08
9年了 睇住佢由正經的運動 變成 殺人漫畫 真係感觸良多...

但..個END 馬虎得有點兒...
Roger-YuGi 12:09 AM 02-29-08
這個是最終回嗎?
我本來還很期待幸村ge演出, 點知重快過d二打六收工........
切原o個場又係無睇頭.....上次關東大賽重好睇
Jamie 12:12 AM 02-29-08
作者: Roger-YuGi:
這個是最終回嗎?
我本來還很期待幸村ge演出, 點知重快過d二打六收工........
切原o個場又係無睇頭.....上次關東大賽重好睇
居然有人對網王的劇情舖排有期待... 我只會看有什麼新必殺技 XD

反而我很欣賞今次龍馬終於不用打搶七
經常都後追搶七太公式化了.... 今次提早解決是突破呢 XDDDD
小草 12:34 AM 02-29-08
真是end 嗎
那張彩色圖是我多疑嗎總覺得是新篇開始
細路翔 12:38 AM 02-29-08
作者: 小草:
真是end 嗎
好似足小咁
david 11:12 AM 02-29-08
真是end 嗎
日本聯賽終了,番外篇突入之美國循迴賽!
GN00508771 01:28 PM 02-29-08
真是end 嗎
向足少致敬 得閒又來一個 road to 20xx.....
新堂愁一 01:55 PM 02-29-08
棋魂咁
"青學篇 完"
Roger-YuGi 08:58 PM 02-29-08
作者: Jamie:
居然有人對網王的劇情舖排有期待... 我只會看有什麼新必殺技 XD

反而我很欣賞今次龍馬終於不用打搶七
經常都後追搶七太公式化了.... 今次提早解決是突破呢 XDDDD
只係神人開頭講到咁勁, 但咁就玩完.
只有神人win左, 我先會覺得突破
Leong 10:09 PM 02-29-08
終於完咗, 希望單行本時會再講吓各人的去向

另希望Konami快d出返隻全人物的網球game啦, 因為自最強team之結成之後, 該系列都有段長間無出了
Carl@William 11:52 PM 02-29-08
作者: Roger-YuGi:
只係神人開頭講到咁勁, 但咁就玩完.
只有神人win左, 我先會覺得突破
其實龍馬win左先至係突破~

因為我從來未見過一套運動漫畫

可以由主角加入隊伍開始參加縣大賽到區賽

最後到全國大賽都未輸過,一年就羸哂所以過往勁旅

而且呢套漫畫已經好大膽創新,突破哂所有以往運動漫畫既界限

由個個都係天才到達反物理原則開始

到打網球打到被人奪去五感爆超西突然強化自己同有預知力

最後個訊息原來係想講打網球打得快樂就可以變到超人咁

試問有邊套運動漫畫會神到咁?你竟然話冇突破?
Jamie 12:19 AM 03-01-08
作者: Carl@William:
試問有邊套運動漫畫會神到咁?你竟然話冇突破?
其實這套漫畫最大的突破是成功令到少年JUMP吸引腐女們的注意 XDDDDD
小草 01:25 AM 03-01-08
睇左翻譯最後果句請期待作者新作
咁快有新作
真係好不安
我對西洋男子沒興趣
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後

返回主題版面