Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 43 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 63 103 153  ... 最後
手提遊戲機討論版>PS Vita 綜合情報討論區│全新「PCH-2000」型號 HK$1680│「Vita TV」HK$798
2009 07:37 AM 06-15-12
作者: 光熱斗:
好...聽日買...
咁其餘2隻係...?
Uncharted

Golf
issac92354 12:15 PM 06-15-12
想入PSV(因為P4G)
想問下PSV wifi版係咪行貨同水貨無分別,想入日本psn就地區set 日本就得?
係咪要dlc就要日版game先先可以?
定係港日psn一樣?
仲有之前印象中有d獎盃問題,係咪要日文獎盃語言要set日文?

另外行貨game盒係咪好似psp行貨game咁同日版有d唔同?
fhdelibird 12:35 PM 06-15-12
作者: issac92354:
想入PSV(因為P4G)
想問下PSV wifi版係咪行貨同水貨無分別,想入日本psn就地區set 日本就得?
係咪要dlc就要日版game先先可以?
定係港日psn一樣?
仲有之前印象中有d獎盃問題,係咪要日文獎盃語言要set日文?

另外行貨game盒係咪好似psp行貨game咁同日版有d唔同?
之前日服有個活動送1000點就會認主機,唔係日規機就唔送
除此之外行貨同水貨分別不大

通常只要行貨遊戲是日文版就可以在日服下載DLC使用
行貨是中文版的就不能使用日服DLC了,要返港服 (例如重力)

獎盃我唔肯定,我不太理會語言的

行貨game封面唔係CERO評級而是台灣的評級,size兩者差不多
還有盒肯下半的文字是中英文而不是日文
對行貨遊戲可能有附送的DLC碼只能在港服用
assy 02:15 PM 06-15-12
重有分別在行有保養
online pass 有d要對應返地區PSN
獎盃語言唔係問題,機個語言轉返就ok
ZOMA 07:13 PM 06-15-12
近排想正式轉日本PSN~~
港PSN比錢方便呢樣野越來越冇用
來緊又有Digimon~
武藤遊戲 10:46 PM 06-15-12
作者: ZOMA:
近排想正式轉日本PSN~~
港PSN比錢方便呢樣野越來越冇用
來緊又有Digimon~
唔期望港服上架。。。不負責任
光熱斗 05:20 AM 06-16-12
想問一下轉區的話本身機D GAME點算? SAVE又會唔會冇曬?
作者: Transformers:
Uncharted

Golf
哈2隻都有Lu...
golf算咩..因為聽人講都係upscale, 畫質一般. (雖然我覺得好好玩...但係有D金冠好難...)
pet3 08:12 AM 06-16-12
想問一下轉區的話本身機D GAME點算? SAVE又會唔會冇曬?

哈2隻都有Lu...
golf算咩..因為聽人講都係upscale, 畫質一般. (雖然我覺得好好玩...但係有D金冠好難...)
先做一次系統備份吧
GAOGAIGAR 10:27 AM 06-16-12
黑畫面時會睇到黑班係咪正常架
沒名字的?君 10:30 AM 06-16-12
作者: GAOGAIGAR:
SONY解釋的話
只有光死點先叫唔正常

Orphan 01:16 PM 06-16-12
作者: GAOGAIGAR:
正常黎講
部機用得幾百個鐘之後會少左好多印
光熱斗 02:50 PM 06-16-12
作者: pet3:
先做一次系統備份吧
喔喔...
SOR問得唔清楚..
想問係如果我現在美版買的GAME,
轉左日版PSN,
係唔係玩唔到?
每次想玩唔同PSN的GAME就要轉一次??
THANKS.
shodanng2 03:40 PM 06-16-12
PSN出左Dokuro demo
http://www.youtube.com/watch?v=iUDEv_VHDsQ&hd=1

Escape Plan有個新dlc
賣$2超平

依家好似PSV dl 野中途
手動熄mon都會繼續dl
pet3 08:00 PM 06-16-12
喔喔...
SOR問得唔清楚..
想問係如果我現在美版買的GAME,
轉左日版PSN,
係唔係玩唔到?
每次想玩唔同PSN的GAME就要轉一次??
THANKS.
實game無問題
psn 遊戲就要次次轉
DevilElvis 01:29 PM 06-18-12
話時話,個地獄round 2唔係6月的嗎?做乜無晒聲氣
J+1 07:46 PM 06-18-12
作者: Orphan:
正常黎講
部機用得幾百個鐘之後會少左好多印
用左咁耐我仲有一pet 黑點+四邊有小量。。。
由手機版發出
Orphan 06:46 PM 06-20-12
Escape Plan值唔值得買?
見佢dlc做緊特價20yen
DevilElvis 06:49 PM 06-20-12
作者: DevilElvis:
話時話,個地獄round 2唔係6月的嗎?做乜無晒聲氣
慘囉,無人理
square-enix 07:02 PM 06-20-12
作者: DevilElvis:
慘囉,無人理
條河野弘搞既天國, 真係唔好預佢有咩好野, 條友之前講6月初時段, 而家就來6月尾都無聲氣
猩猩~ 07:59 PM 06-20-12
我想問下psn日版點數卡依家大概幾錢架?
TCS_disable 08:00 PM 06-20-12
作者: 猩猩~:
約 10算 再另加 20-50 蚊
dust11 08:00 PM 06-20-12
作者: square-enix:
條河野弘搞既天國, 真係唔好預佢有咩好野, 條友之前講6月初時段, 而家就來6月尾都無聲氣
一堆UMD PASS
不過HKPSN更垃圾
連UMD PASS都好似冇
TCS_disable 08:38 PM 06-20-12
日本 PSN WipeOut 2048 兩隻 DLC 有半價,直至8月21日

DLC 內容係 WipeOut HD 同 Fury
草薙さん 09:20 PM 06-20-12
作者: 猩猩~:
作者: TCS_disable:
約 10算 再另加 20-50 蚊
買10,000円既有機會9.x算
猩猩~ 09:52 PM 06-20-12
作者: 草薙さん:
買10,000円既有機會9.x算
轉了做日服仲諗住買隻機戰玩下,但貴成咁........
第一 ... 3 43 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 63 103 153  ... 最後

返回主題版面