Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23 63  ... 最後
日本動漫畫討論版>「Fate/stay night [Unlimited Blade Works]」第22話「冬の日、遠い家路」丨ufotable制作 Vol.3
FURIMUKI 12:43 AM 06-10-12
有用財宝
就係因為用財宝係咁射征服王佢都唔停
所以先出天の鎖....
tat0gd 01:35 AM 06-10-12
想問一下動畫是想表達EA有破解敵人結界的能力嗎?這個好像在FSN沒有出現過,若有這種能力,金archer就不用在UBW 被土朗整死啦
Whirlwind 02:04 AM 06-10-12
Enuma Elish 相對Excalibur 個氣勢好似差左啲
枉我期待左兩季

作者: leotam3:
我指掃果下effect唔夠震撼
另外
1) 歡樂王最後衝果下原作老馬王好似直接用天之鎖鎮住歡樂王同隻馬, 冇用王之財寶wor?
定係我記錯?
(佢用天之鎖唔用王之財寶插係尊重呢個對手, 而家唔係咁做到個意思
2)老馬王同真女主角講果最後一句字幕番錯左吧....
果句係我覺得老馬王最型既一句.....
1) 有用 原着仲有話服左佢即使全身都被王之財寶穿刺,都仲要用天之鎖先搞得掂

作者: tat0gd:
想問一下動畫是想表達EA有破解敵人結界的能力嗎?這個好像在FSN沒有出現過,若有這種能力,金archer就不用在UBW 被土朗整死啦
如果只計電影版既話唔係佢連EA都未攞到就俾人斬左隻手?
(無睇過原着)
Led Mirage 02:11 AM 06-10-12
當年(?)UBW係士郎feel(?)到好危險
係老馬王抽個下就片左佢隻手
the fool 03:15 AM 06-10-12
歡樂王敗因:離敵人太遠
安息吧,吾王
想問一下,有人知道按摩棒出來前那棵像樹一樣的東西係乜嗎?
P.S.原來按摩棒可以用o黎捅人的(<---有d估唔到金閃閃竟然願意俾歡樂王的血沾污佢枝按摩棒)

おまけ:

外道王
小嘉 05:53 AM 06-10-12
第5次金閃閃會輸真係輸比主角威能
IntelligentGene 06:46 AM 06-10-12
EA本身是對界寶貝嘛

UBW只能怪被加上去的老馬屬性
leotam3 10:18 AM 06-10-12
歡馬王出結界果段既bgm好似係滿天........
埃及使者 10:59 AM 06-10-12
今集D姐費又去哂戰場果度

B叔終於見到面具樣
但想問下, 十二圓桌中係咪只有
LANCELOT同SABE係FATE系列出現過?

作者: the fool:
[COLOR=#ffffff]
外道王
笑了
鐵之侍 11:00 AM 06-10-12
像昔日的自己不怕萬箭衝向敵陣,轟轟烈烈的去到盡頭……

這份王者風範連金閃閃也敬佩(可惜沒有回憶到金閃閃的「馬子」恩奇都)

再見了,偉大的歡樂王!!

saber vs 蘭斯洛特都很精彩,要不是成了狂戰士和主人太「廢」真是有勝利的機會啊

作者: 小嘉:
第5次金閃閃點解會輸真係輸比主角威能
很簡單:不認真(老馬,所以小金閃也說不想長大成為老馬的大人)

作者: 埃及使者:
今集D姐費又去哂戰場果度

B叔終於見到面具樣
但想問下, 十二圓桌中係咪只有
LANCELOT同SABE係FATE系列出現過?
還有高文(在fate extra出場)
6eo 11:44 AM 06-10-12
作者: the fool:
歡樂王敗因:離敵人太遠
安息吧,吾王
想問一下,有人知道按摩棒出來前那棵像樹一樣的東西係乜嗎?
P.S.原來按摩棒可以用o黎捅人的(<---有d估唔到金閃閃竟然願意俾歡樂王的血沾污佢枝按摩棒)

おまけ:

外道王
笑了
someday 01:15 PM 06-10-12
作者: 鐵之侍:
像昔日的自己不怕萬箭衝向敵陣,轟轟烈烈的去到盡頭……

這份王者風範連金閃閃也敬佩(可惜沒有回憶到金閃閃的「馬子」恩奇都)

再見了,偉大的歡樂王!!

saber vs 蘭斯洛特都很精彩,要不是成了狂戰士和主人太「廢」真是有勝利的機會啊

很簡單:不認真(老馬,所以小金閃也說不想長大成為老馬的大人)

還有高文(在fate extra出場)
唔做 berserker 佢 d 屬性就扣好多分了
siuterry 01:24 PM 06-10-12
今集真係好精彩,
FZ金閃閃同FSN金閃閃D氣度真係天與地
imons 01:35 PM 06-10-12
成套fz最唔捨得都係歡樂王…
雖然由一開始已經知結局係咁,
但轟轟烈烈咁退場都不失王者風範…

安息啦!你已經係fz既代表人物喇
亍 ◣ 01:43 PM 06-10-12
千軍萬馬又如何....一支按摩棒就打消了
石原夏織 01:51 PM 06-10-12
征服王好鬼型
希望下集好睇
Van仔 03:20 PM 06-10-12
騎兵連馬都無埋真係睇到個到已經覺得輸到連影都無埋

明明金閃閃都唔係咁古惑,係去到FSN個陣奸到唔知想點
GN00508771 03:39 PM 06-10-12
FSN的慢心王究竟是什麼一回事呢...........
利家 04:07 PM 06-10-12
其實可唔可以將FSN的 金閃閃打入黑歷史?? = =

唔通拿到肉體會冇左王者風範??==
小昭Teddy 04:09 PM 06-10-12
歡樂王

EA有少少失望, 氣勢麻麻地
冬雨 04:15 PM 06-10-12
英雄王對征服王的整個部份真係好正!
最後大雄的回答好感動!
下集終於開打,兩位一直未能相見的人xd!
leotam3 04:26 PM 06-10-12
作者: GN00508771:
FSN的慢心王究竟是什麼一回事呢...........
雜種->唔(想)認真>老馬
老馬王之名不是蓋的
GN00508771 04:35 PM 06-10-12
作者: leotam3:
雜種->唔(想)認真>老馬
老馬王之名不是蓋的
佢係咪打機砌模型唔想走咋
Leaf 04:42 PM 06-10-12
下星期果集應該未完掛;
再下星期係唔係有48分鐘做?
尼路 06:34 PM 06-10-12
真主角組下場,一路好走
話說……這個金閃閃好陌生啊……十年後都係咁就……
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23 63  ... 最後

返回主題版面