Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-20-12, 12:41 PM   #301
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

今日未得閒睇~聽日睇完上黎同你地一齊鬧爆個八婆~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-12, 12:57 PM   #302
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: elmond 查看文章
T-dog應該係因為要有黑人角色吧…
希望佢唔好成為美式足球員就好了

Carl在漫畫農場個位都有中槍
由手機版發出
Season 1都有個黑人女人的,不過選擇咗死之嘛!

美式足球員....?唔明
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-12, 02:54 PM   #303
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Playboy連載的關於Michonne後面果兩條喪屍
佢地其實係佢條仔同佢條仔個friend,故事係源自Playboy連載的超短篇Michonne's story。故事講到喪屍橫行當日,Michonne趕返去屋企,趕入屋時同居男友已經比喪屍咬左,之後佢去隔離屋搵鎗,只係比佢搵到把東洋刀,隔一日翻屋企男友已經屍變,亦咬埋佢個friend。Michonne見根本冇方法離開,忽然想到d喪屍唔會互咬,於是將男友同佢個friend雙手斬斷,斬埋個下巴,用狗鍊鎖住佢地,其他喪屍就當左佢都係同類(可能因為佢地見最接近Michonne兩隻都冇攻擊佢),佢就可以大搖大擺離開。

王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-12, 10:32 PM   #304
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
引用:
作者: 暉暉816 查看文章
Season 1都有個黑人女人的,不過選擇咗死之嘛!

美式足球員....?唔明
"美式足球員"係漫畫裡面,其中一個中途加入的角色,我唔得佢叫咩名,只記得是前美式足球員(亦是一名黑人)

舊 03-21-12, 02:18 AM   #305
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
劇迷們會否對GAME版The Walking Dead 有興趣呢?

The Walking Dead Debut Trailer

The much anticipated debut trailer for The Walking Dead is finally here!

舊 03-21-12, 02:47 PM   #306
王小虎

引用:
"美式足球員"係漫畫裡面,其中一個中途加入的角色,我唔得佢叫咩名,只記得是前美式足球員(亦是一名黑人)
Tyreese,喺Abraham未出場前幾重要一個角色,漫畫裡面先搞Carol(Sophia阿媽),再搞Michonne。
舊 03-21-12, 04:28 PM   #307
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

死八婆~

死8婆一上車~叫安xxx落去搵人妻~自己就叫肥黑人開車走~掉低佢2個~賤格到佢呀~
唖仔到死先有對白~原來佢唔係唖既~
如果依套野有good ending~依班友應該死剩rick個仔~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-12, 10:51 PM   #308
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
最強人類戰士出場

有氣勢過漫畫版好多....

舊 03-22-12, 03:43 AM   #309
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
兜帽有加分

其實我唔明白部RV接左RICK同Carl頂唔即刻渣車走.......
好似有D白死

舊 03-22-12, 06:23 AM   #310
IDGAF
The One

引用:
作者: Sar8 查看文章
兜帽有加分

其實我唔明白部RV接左RICK同Carl頂唔即刻渣車走.......
好似有D白死
留返Jimmy同Patricia條命有咩用?

反而唔係好明個農場點解會咁易失守,之前幾集好似好有效定期清理周邊的喪屍,
又好似好有計劃咁,點知走得咁狼狽,果幾架車連基本裝備都無…

此篇文章於 03-22-12 06:27 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-12, 08:10 AM   #311
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
冇用都唔代表要白死
條女會死我覺得正常
反而開到架車埋去居然唔揸走佢,而係好似想落車果個舉動好奇怪

舊 03-22-12, 11:35 AM   #312
Anson225

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
yeh the RV death is weird

but the farm was fine was simply because the zombies weren't nearby yet
the beginning of the episode shows the walkers are migrating towards the farm throughout the season

舊 03-22-12, 02:49 PM   #313
IDGAF
The One

引用:
作者: Anson225 查看文章
yeh the RV death is weird

but the farm was fine was simply because the zombies weren't nearby yet
the beginning of the episode shows the walkers are migrating towards the farm throughout the season
其實都唔知係咪前幾集Rick同Shane出車去放人質來回果幾程車的聲音引咗群喪屍嚟。

如果係我在末世搵到農場呢個樂土,我一定係外圍整定戰壕,留返兩三個出入口搵人守住過世,
因為除了喪屍也有其他幸存的人類敗類。

舊 03-22-12, 02:56 PM   #314
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 機場美少年 查看文章

反而唔係好明個農場點解會咁易失守,之前幾集好似好有效定期清理周邊的喪屍,
我的愚見是農場之前沒有失守,是因為之前一直都養住一大班喪屍,所以外來的喪屍們離遠聞到陣喪屍味,覺得冇肉食便自自然離去。但是現在清理哂班喪屍、沒有了屏障,所以便咁易失守。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-12, 02:57 PM   #315
IDGAF
The One

引用:
作者: Sar8 查看文章
冇用都唔代表要白死
條女會死我覺得正常
反而開到架車埋去居然唔揸走佢,而係好似想落車果個舉動好奇怪
如果Jimmy駛架RV去救晒兩父子再駛走期間戰死就英勇好多,宜家RV的作用只係當樓梯…

Dale的遺物(RV)及佢堅守的道德高地係農場編就一次過被消滅了…

舊 03-22-12, 03:00 PM   #316
IDGAF
The One

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
我的愚見是農場之前沒有失守,是因為之前一直都養住一大班喪屍,所以外來的喪屍們離遠聞到陣喪屍味,覺得冇肉食便自自然離去。但是現在清理哂班喪屍、沒有了屏障,所以便咁易失守。
又有道理喎,不過我無睇漫畫版唔知之後有乜奇招可以保命~!

舊 03-22-12, 03:30 PM   #317
王小虎

漫畫的解釋:d喪屍係有種習慣,如果見到另一隻喪屍打吓個門,就會個個跟住打度門(羊群心理,其實又係諷刺緊現代人)。佢地會一直重複,直到有喪屍做下一個動作,又會個個跟住做。所以第二季最後一集一開始都有講,係有一隻喪屍聽到一d聲,開始向果邊行,然後就個個跟住行,漫畫內亦稱一大群喪屍叫做Herd(一大群)。所以先有一大群herd咁啱來到附近,然後聽到Shane同Carl個兩吓槍聲。

對住Herd好難搞,就算後來佢地去到一條村有圍板(比較實淨果種),但如果Herd來到,幾十隻喪屍一齊打度圍板都係有機會冧。

農場太開揚了,事實上到後來監獄都可以失守,不過漫畫個監獄同電視好似有d唔同,漫畫的監獄係見到較為開放式,個籃球場係可以見到室外,只係有兩重鐵絲網。漫畫最搞笑係長期有喪屍圍住個鐵絲網,要不時走去篤佢地d頭清一清。電視好似真係有石屎圍牆,當然漫畫個監獄最尾失守係另有原因。

我希望電視可以繼續唔同落去,如果照住漫畫拍,冇咩驚喜可言。
舊 03-22-12, 11:52 PM   #318
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
追緊漫畫版
我覺得目前電視版改得唔錯
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 12:21 AM   #319
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: 機場美少年 查看文章

唔係話佢地殺貨倉入面個堆個陣開咗好多槍先引咁大批過嚟的嗎?

舊 03-23-12, 12:35 AM   #320
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
唔係直升機飛過,引起果邊方向咩

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 03:54 AM   #321
Anson225

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
引用:
作者: T.K. 查看文章
lol i think this is the reason

舊 03-23-12, 08:04 AM   #322
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
最後果幕係條小鎮定監獄離黎架?
Skip左落雪小鎮?要死的都死得七七八八,冇人加入,係監獄仲有咩人死?
由手機版發出
elmond 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 09:05 AM   #323
IDGAF
The One

引用:
係喎…咁架直昇機又去邊的呢?

舊 03-23-12, 09:10 AM   #324
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
漫畫就有解釋,戲就無

留tdog唔死,可能係之後箭手大哥再出場時既戲份

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 10:56 AM   #325
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
原來係咁
引用:
最後果幕係條小鎮定監獄離黎架?
Skip左落雪小鎮?要死的都死得七七八八,冇人加入,係監獄仲有咩人死?
由手機版發出
監獄

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Red Dead Redemption《碧血狂殺》 [已售] neo2046 電視遊戲討論版 814 07-11-16 08:35 AM
Left 4 Dead 2 neo 電視遊戲討論版 365 07-04-13 12:51 PM
Left 4 Dead 2 neo PC電腦遊戲討論版 863 11-11-11 09:49 PM
[多機種] ▲▽▲ Red Dead Redemption▲▽▲ 紅色死亡救贖 ◆◇◆◇◆ 1000成就白金攻略討論區 ◆◇◆◇◆ updated ㊣㊣㊣ yKS 攻略及心得交流區 935 10-31-10 01:34 PM

現在的時間是 05:00 AM

手機版 | APP版