Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 03-03-12, 12:56 PM   #201
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
080任務,寶石在強化版商店有得買(不過很貴)
升拜金女到lv60都要100萬. . .邊d關賺錢最快??
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-12, 04:52 PM   #202
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
升拜金女到lv60都要100萬. . .邊d關賺錢最快??
沒理由?我現在升到53左右都已變到92萬了……

http://asitagamienai.blog118.fc2.com...ntry-1546.html

rance系列人物關係圖新版(neta注意)
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-12, 04:58 PM   #203
stcdavidhk

引用:

http://asitagamienai.blog118.fc2.com...ntry-1546.html

打錯左,50lv=$100至岩...但d錢真係好難賺,打一場至得幾百蚊...
舊 03-03-12, 09:57 PM   #204
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
其實你快D爆機然後清X層儲錢會快好多…
入面通常有一格係錢格,行一層連錢格通常都有五六萬

而家隻Aegis餵到同拿Chaos既爛屎差唔多攻
成長率R真係屈機

此篇文章於 03-03-12 10:00 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-12, 03:04 PM   #205
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
想問下強化版係唔係要打過?
我一開始得主角同マジック

原來眼殘睇錯,,當我無講過- -

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475

此篇文章於 03-04-12 03:10 PM 被 ayato 編輯。
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-12, 06:16 PM   #206
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
引用:

有好多爆點...

原來四方護天個阿町未被蘭斯KO?

雪姬歷史係in love with蘭斯?

舊 03-04-12, 07:08 PM   #207
鐵之侍

終於爆機了,真的將之前那ed當黑歷史(算是啦)

比起打三代還是有一個這樣的boss和大事件才像樣

倒有點遺憾
魔人大隻佬這麼快領便了,還想他下集可以成為同伴:

不過rance你今次連法王和傲驕魔人少女都成為你後宮了,你真夠威啊

(

差不多所有角色都加回一點戲份,最重要有數位有cg的,可惡是我喜歡的3位都是沒有……(在某程度都是重要角色啊……)

此篇文章於 03-04-12 07:13 PM 被 鐵之侍 編輯。
舊 03-04-12, 07:16 PM   #208
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
喔, 我都覺得兩個ED都是一樣啦...有黑歷史嘛?

那三個?

舊 03-04-12, 11:48 PM   #209
stcdavidhk

引用:
終於爆機了,真的將之前那ed當黑歷史(算是啦)

比起打三代還是有一個這樣的boss和大事件才像樣

倒有點遺憾
魔人大隻佬這麼快領便了,還想他下集可以成為同伴:

不過rance你今次連法王和傲驕魔人少女都成為你後宮了,你真夠威啊

(

差不多所有角色都加回一點戲份,最重要有數位有cg的,可惡是我喜歡的3位都是沒有……(在某程度都是重要角色啊……)
我都終於爆機
last boss唔太夠lv打搞到re左幾次
個end比之前的好好多
舊 03-05-12, 03:39 AM   #210
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: Oscarzero 查看文章
有好多爆點...

原來四方護天個阿町未被蘭斯KO?

雪姬歷史係in love with蘭斯?

我睇到都覺得奇怪
原來雪姫係LOVE蘭斯?
咁講其實仲有好多角色都LOVE蘭斯先係

但クルックー・モフス都算係LOVE?
感覺上係利用關係..

但睇到呢到先勾番起
原來南條蘭死左..真係差D唔記得左

睇完呢幅圖真係覺得呢張好似歷史見證咁..
ALICESOFT真係翻炒舊角都夠玩幾集

舊 03-05-12, 03:41 AM   #211
蛋撻王子
功德完滿

話說個D卷軸係資料片有冇易拎到D番?
同舞姫Lotion都係..
上一集打爆左都仲未拎到..
搞到有幾個角色仲未拎到
學左開運會唔會易D?

舊 03-05-12, 06:44 AM   #212
stcdavidhk

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
但クルックー・モフス都算係LOVE?
感覺上係利用關係..

但睇到呢到先勾番起
原來南條蘭死左..真係差D唔記得左
今集個end最後睇得出係love(只係冇面紅所以較難睇得出)

南條蘭點死完全冇印象orz
舊 03-05-12, 07:06 AM   #213
蛋撻王子
功德完滿

引用:
今集個end最後睇得出係love(只係冇面紅所以較難睇得出)

南條蘭點死完全冇印象orz
原來係咁
因為上集真係完全利用蘭斯去蒐集個D"神器" (定應該叫禁制品?)
話說呢個角色好似幾多人唔鐘意

南條蘭真係一D印象都無
係咪好似救北條?

反而毛利三女都仲記得下佢張CG..
但點死都係唔太記得
有機會都應該要翻煲番蘭斯7先得..

舊 03-05-12, 08:40 AM   #214
鐵之侍

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
原來係咁
因為上集真係完全利用蘭斯去蒐集個D"神器" (定應該叫禁制品?)
話說呢個角色好似幾多人唔鐘意

..
クルックー在追加版相信都會加回不少分數啦
她一直做的事都是想將會引起世界混亂的東西封印,遺憾好心做壞事引起了卡拉村的悲劇(收了那兒的神器,失去了護罩被入侵的大慘劇),偏偏就是這行動使創世神很高興使她成為了法王(本來應是那該死的胖子),對創世神來說能產生使世界混亂的一切就是一種樂趣,結果クルックー收集回來的危險品又要歸還原位,今後她還要夾在自己的良知和創世神這麼自我中心的上司上……

(
舊 03-05-12, 08:55 AM   #215
蛋撻王子
功德完滿

引用:
クルックー在追加版相信都會加回不少分數啦
她一直做的事都是想將會引起世界混亂的東西封印,遺憾好心做壞事引起了卡拉村的悲劇(收了那兒的神器,失去了護罩被入侵的大慘劇),偏偏就是這行動使創世神很高興使她成為了法王(本來應是那該死的胖子),對創世神來說能產生使世界混亂的一切就是一種樂趣,結果クルックー收集回來的危險品又要歸還原位,今後她還要夾在自己的良知和創世神這麼自我中心的上司上……

(

原來係咁..
卡拉村既悲劇真係睇到人幾心痛下
明明玩開ALICESOFT既GAME都知一定有呢D劇情
但故事發展太歡樂一時之間都係接受唔到

不過我一直以為佢係全無感情..原來佢仲係有良知

舊 03-06-12, 07:38 AM   #216
stcdavidhk

想問びより無效之係點解?(唔會暈?)
舊 03-07-12, 08:37 PM   #217
casio
Ultimate Gamer

求教,
之前玩完摌咗隻ランス・クエスト,依家想入番玩ランス・クエスト マグナム但佢話我已經install咗,
不話之後入ランス・クエスト マグナム又話我無ランス・クエスト,可以點搞?

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 08:40 PM   #218
stcdavidhk

引用:
作者: casio 查看文章
求教,
之前玩完摌咗隻ランス・クエスト,依家想入番玩ランス・クエスト マグナム但佢話我已經install咗,
不話之後入ランス・クエスト マグナム又話我無ランス・クエスト,可以點搞?
可能係game本身個註冊檔未洗,可以用ccleaner睇下有冇隻game個名
舊 03-07-12, 09:54 PM   #219
casio
Ultimate Gamer

引用:
可能係game本身個註冊檔未洗,可以用ccleaner睇下有冇隻game個名
試完,都係唔得……
大番長舊擦膠又唔對應……早知乖乖地用uninstall

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-12, 01:22 AM   #220
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
卡關

畫面全黑

之前川中島試過,盲摸摸都行到goal,但今次條路搵唔到

舊 03-12-12, 03:48 AM   #221
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 若天 查看文章
卡關

畫面全黑

patch

舊 03-12-12, 10:05 AM   #222
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

引用:
作者: maxwaver 查看文章
patch
已經用左,另外將3D調到最低質素都係咁

舊 03-12-12, 01:02 PM   #223
鐵之侍

引用:
作者: 若天 查看文章
卡關

畫面全黑

http://www.alicesoft.com/support/rance8magnum.html

去官網下戴修正檔就可以了(請用日本線上代理服務)
舊 03-12-12, 11:46 PM   #224
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

我以為裝2.010已經ok

謝各位

舊 04-05-12, 05:52 PM   #225
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
4/1 個PATCH明顯係玩早雲

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
蘭斯8 rance quest可予約了( wow左?) johnlam H-GAMEの部屋 0 05-05-11 11:23 PM
有冇人有玩alice soft新出o個隻game? 亞瑪迪拉 H-GAMEの部屋 197 07-14-05 12:43 AM
ALICE-SOFT 新作:「大番長」 彩子 H-GAMEの部屋 48 12-18-03 11:58 AM
ALICE SOFT新作 |0| H-GAMEの部屋 2 04-02-03 11:17 AM
ALICE SOFT新作「DALK外伝」「Rance5D」製作告知 彩子 H-GAMEの部屋 2 06-29-02 11:59 AM

現在的時間是 07:00 PM

手機版 | APP版