Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-23-12, 11:27 PM   #101
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
玩完大嗚人.....和上集落差很大.....
而且好似有一堆只可以做support的角色.....

ps.360的動畫不見壓得太過份.最少無光榮那種起格.
引用:
作者: raver_leung 查看文章
4. 上集極難閃身(個人而言)今集就俾閃身BAR 取代左..呢個改動應該係最大.基本上禁L2 就一定閃到..但有限閃4次..之後要等怇RELOAD.
其實上集有一個好易閃到的方法,基本上一定閃到,
但今次完全不用,只要一按就一定閃到.
今次依個改動令到今集要令對方先用掉四個閃身~咁對方就

引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
初時自豪的木葉村不見了,
那我要考慮下先買不買,thx!
條村我覺得鬼佬出個隻好好多.

此篇文章於 02-23-12 11:30 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 03:21 AM   #102
清清清清
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDonionToT
今集要控多條替身氣,而且又唔可以亂閃。
間接連替身後出咩招反擊都唔可以亂黎..
唔係應該勁同廢人更明顯咩
系統方面..除左替身,仲有邊方面有大轉變
清清清清 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 10:14 AM   #103
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 清清清清 查看文章
有d人物是閃完之後好難反擊

因為佢閃完係在身後幾個人位而唔係正正後方(這也是今集的改變)
佢又手短打唔到,基本拳腳和投技都點不到人,忍術又唔係入畫面技/會追人的術
真係閃完就要向後逃走

一般可以
閃>丸丸丸帶追,所以是後左的身位可以無視 輕鬆多了

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 10:15 AM   #104
pet3
The One

引用:
作者: ai. 查看文章
玩完大嗚人.....和上集落差很大.....
而且好似有一堆只可以做support的角色.....

ps.360的動畫不見壓得太過份.最少無光榮那種起格.

其實上集有一個好易閃到的方法,基本上一定閃到,
但今次完全不用,只要一按就一定閃到.
今次依個改動令到今集要令對方先用掉四個閃身~咁對方就

條村我覺得鬼佬出個隻好好多.
ps3 的1集 也很好
而且作為動漫遊戲
ps3的1更合符原作風格

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 02-24-12, 11:37 AM   #105
清清清清

引用:
作者: pet3 查看文章
有d人物是閃完之後好難反擊

因為佢閃完係在身後幾個人位而唔係正正後方(這也是今集的改變)
佢又手短打唔到,基本拳腳和投技都點不到人,忍術又唔係入畫面技/會追人的術
真係閃完就要向後逃走

一般可以
閃>丸丸丸帶追,所以是後左的身位可以無視 輕鬆多了
就算真係有D角色閃完完全反擊唔到(唔知有邊個係咁,未試哂
咁只係角色強弱問題吧?
加上大家一樣氣的情況下,打>閃>打>閃咁LOOP,
最多去到得返1-2條氣,
閃先果個都應該走佬先架啦。
仲要有埋援助,就算四格氣閃完亂打都隨時俾人打返轉頭...
---
要睇位閃,閃完做d乜,點呃人條替身氣
唔覺意玩哂條氣後果仲要好嚴重
我真心覺得難玩左同好玩左..
當然,以上只係玩左一晚既感覺,玩多排可能唔同
舊 02-24-12, 11:59 AM   #106
pet3
The One

引用:
就算真係有D角色閃完完全反擊唔到(唔知有邊個係咁,未試哂
咁只係角色強弱問題吧?
加上大家一樣氣的情況下,打>閃>打>閃咁LOOP,
最多去到得返1-2條氣,
閃先果個都應該走佬先架啦。
仲要有埋援助,就算四格氣閃完亂打都隨時俾人打返轉頭...
---
要睇位閃,閃完做d乜,點呃人條替身氣
唔覺意玩哂條氣後果仲要好嚴重
我真心覺得難玩左同好玩左..
當然,以上只係玩左一晚既感覺,玩多排可能唔同
小朋友回天閃完出一定打唔到

對我最煩的就是
我一直習慣防是用L2
但投技我是R2+O
成日想防變果人不動OTL

FGO 目標預算
舊 02-24-12, 12:09 PM   #107
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
即係今集唔駛係個村行黎行去?
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 12:12 PM   #108
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
作者: 三刀流路飛 查看文章
即係今集唔駛係個村行黎行去?
爆咗四個人物都冇,應該都係冇嫁喇。
由手機版發出
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 12:17 PM   #109
ai.
RELEASED

引用:
作者: pet3 查看文章
ps3 的1集 也很好
而且作為動漫遊戲
ps3的1更合符原作風格
ps3的第一集也有買來玩。依個系列的角色表情和招演繹係好過鬼佬那隻。

舊 02-24-12, 12:39 PM   #110
raver_leung

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code4768 7407 4078
PSN  IDraver_leung
XBox Live GamertagRaverLeung
仲有今集投技既距離比上集短左.(仲記得上集卡卡西個投技距離好遠.對方閃唔到通常實中).閃左出投技因為距離短左通常都唔會打中..
變左今集投技實用度低左.

: EX VS, MK7

半放棄中: UNCHARTED 3, TOX
預定購入: --
raver_leung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 02:17 PM   #111
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
第一集玩的結印系統 係幾過引
但長期係村到行黎行去好惡頂

2代 我覺得村中行走時間叫適中

3代無又搞笑
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 02:33 PM   #112
pet3
The One

引用:
作者: 三刀流路飛 查看文章
第一集玩的結印系統 係幾過引
但長期係村到行黎行去好惡頂

2代 我覺得村中行走時間叫適中

3代無又搞笑
結印系統是什麼

第1集不是只是打星星嗎 ?

注: 360根本沒有1

FGO 目標預算
舊 02-25-12, 10:52 AM   #113
半熟くん

註冊日期: Jan 2010
3DS Friend Code0645 5951 8148
上線打勁多人用団蔵同仮面の男 火力強到喊
半熟くん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-12, 12:51 PM   #114
ronaldob
Junior Member

註冊日期: Sep 2011
story mode 用完大鳴門,再用細鳴門,隻手短左好唔慣,對佐助一想行埋少少就千鳥車埋黎
ronaldob 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-12, 01:15 PM   #115
CCHander

註冊日期: Dec 2011
岩先玩左幾場
好多人都用波風水門
CCHander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-12, 01:49 PM   #116
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
我唔鐘意玩網戰因為對住唔同既人都係打某幾個角色

舊 02-25-12, 04:16 PM   #117
elvo

註冊日期: Oct 2009
引用:
講真我就係上集閃身好差既人,對住攻速快既角色幾乎閃唔到
今集黎講,閃身既技術比閃身格數既控制取代左,其實個門檻係低左
elvo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-12, 04:25 PM   #118
pet3
The One

知唔知有一些通名(稱號)是怎樣拿?

FGO 目標預算
舊 02-25-12, 04:33 PM   #119
ai.
RELEASED

引用:
作者: elvo 查看文章
今集黎講,閃身既技術比閃身格數既控制取代左,其實個門檻係低左
其實上集閃係易~如果你按得唔好,又或是網絡問題你只要連按就行~你最多比人入到一兩下就閃到.

今集好似心理戰~到底閃唔閃都要考慮下~

唔看game書都唔知多了cancel系統?(好似類似的東西)
只係見cpu係咁用又唔知佢做咩~

舊 02-25-12, 04:38 PM   #120
半熟くん

依2日打來來去去都係果D強角色 的確幾無癮
舊 02-25-12, 05:22 PM   #121
CCHander

註冊日期: Dec 2011
唉,d人都仲係中意打打下就輸個時斷線
CCHander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-12, 05:48 PM   #122
半熟くん

引用:
作者: elvo 查看文章
閃身易左->變左考你cancel
舊 02-25-12, 06:15 PM   #123
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: CCHander 查看文章
岩先玩左幾場
好多人都用波風水門
上集熱門屈機角色, 上網見到有人用, 都已經預要比人屈

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-12, 10:52 PM   #124
清清清清

打打下爆黃CANCEL
係的話就係O連技中 三角Xor後X
---
有無人玩PS3版可以得閒連下線?
<<<有意可ADD PSN

此篇文章於 02-25-12 10:56 PM 被 清清清清 編輯。
舊 02-26-12, 12:34 PM   #125
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
有冇人囉到金色九尾嗚門?
我爆哂story mode都冇

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Naruto 3DS ittihad 手提遊戲機討論版 27 04-13-11 10:58 PM
NARUTO-鹿丸 udon Cosplay同人MIX討論區 7 04-28-07 05:20 PM
NARUTO!~~COSPLAY seraph Cosplay同人MIX討論區 12 08-29-04 08:40 PM
NARUTO-- jerry 電視遊戲討論版 4 07-16-04 09:44 PM
NARUTO Ψ★HYSKOA★Ψ 收藏品討論版 2 06-04-03 02:05 AM

現在的時間是 03:25 AM

手機版 | APP版