Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後
日本動漫畫討論版>八神太一、17歳高校生の物語「デジモンアドベンチャー tri.」11月21日公開!丨今、再び 冒険が進化する―
Kain 08:12 PM 01-10-12
你地忘記左DIGI CORSS,太一部機入面有加布獸(或者同龍馬隻色違合),豆腐有蟲蟲獸
pet3 08:13 PM 01-10-12
作者: 細路翔:
咁阿爾法算咩?

明明無出過黎都要比人拉入會,雖然依隻根本係大門大既同等存在
註定最後一位皇騎+隊長
但只有世界樹出問題時先會出現
廢人 08:13 PM 01-10-12
英二獸打唔贏大門大獸嫁啦
就算戰鬥力高過大門大獸都好
大門大獸先係主角
細路翔 08:14 PM 01-10-12
作者: 廢人:
大門大獸先係主角
最記得都係劇場版

大門大一拳車低果隻野,轉過頭捏爆閃暴把劍
pet3 08:15 PM 01-10-12
大門大獸先係主角
我其實一直覺得亞保加利獸先係最勁既壞人
只要佢晚點出場 就會不斷無限勁落去

再加上 卡2的op 太神

MS331 08:27 PM 01-10-12
作者: pet3:
明明黑影果時
似係太一, 遼,啟,拓也,大門大獸

彩色時變左2手真失望

單體最強 次序
大門大獸(世界樹級)>紅連騎士獸(一般版-比較高級的究極體)>戰鬥暴龍獸(究極體)>金甲龍獸(完全體級)>拓也(雙重戰魂果隻叫咩 ?完全體級)

我無d咁既朋友
如果照卡既數值同動畫表現睇金仔應該係包尾
拓也人獸版應該勁dd
廢人 08:29 PM 01-10-12
唔好意思
op1我都係鐘意1

不過無奶油奧米加會「被」 廢過帝王龍囉

美堂蠻 08:36 PM 01-10-12
金仔係後來出左皇家騎士呢個class先改勁番個設定
正统進化出黎果隻仲勁啦

不過都係果句,大門大獸先係最強!
正所謂「當今世上,邊個受得起我一拳!」
GN00508771 08:42 PM 01-10-12
作者: 美堂蠻:
金仔係後來出左皇家騎士呢個class先改勁番個設定
正统進化出黎果隻仲勁啦

不過都係果句,大門大獸先係最強!
正所謂「當今世上,邊個受得起我一拳!」
佢拍擋隻亞古獸
hap3afrien 08:56 PM 01-10-12
太一: 我現在的心情你怎麼可能了解!
KARO 11:08 PM 01-22-12
最愛加魯魯>____<
想問有冇人知大和有冇得出...
GN00508771 02:56 AM 02-08-12
根據東映動畫及多個官方人員證實,本作將會於2012年3月25日以腰斬的形式播放《穿越時空的少年獵人們》第79話最終回,而本作亦是數碼寶貝系列動畫的最後一部作品,意味著數碼寶貝合體戰爭播放結束後,這部風靡一時的系列動畫將會成為歷史。有關本作突然完結的消息會列於「數碼寶貝系列動畫完結」的主題中。

堅定流0,0?
a147852987 12:16 PM 02-08-12
作者: GN00508771:
根據東映動畫及多個官方人員證實,本作將會於2012年3月25日以腰斬的形式播放《穿越時空的少年獵人們》第79話最終回,而本作亦是數碼寶貝系列動畫的最後一部作品,意味著數碼寶貝合體戰爭播放結束後,這部風靡一時的系列動畫將會成為歷史。有關本作突然完結的消息會列於「數碼寶貝系列動畫完結」的主題中。

堅定流0,0?
接住播星矢
應該堅
wyvern 02:43 PM 02-08-12
自從呢套野播完第54集之後就差左好多啦
畫風都hea晒
故事仲差左, 播到而家71集都仲係無主線, 好多野又無解釋到...

a147852987 03:00 PM 02-08-12
作者: wyvern:
自從呢套野播完第54集之後就差左好多啦
畫風都hea晒
故事仲差左, 播到而家71集都仲係無主線, 好多野又無解釋到...
換主角後差到......
一早入歷代主角條線應該好好多
埃及使者 03:06 PM 02-08-12
我睇到60集到已經冇追落去
冇畫風冇劇情
數碼又唔夠吸引
wyvern 03:22 PM 02-08-12
好多野都無交代啦
點解無啦啦會有digi quartz
點解會有digimon hunter
高吼獸佢地見返不行獸之後D反應好平常, 明明之前一直係敵對, 而家搞到好似一直都係同伴咁
搞左咁多集都只係對付一堆搗亂的digimon... 幕後的敵人係誰?? 主線係講乜?? 都而家都無交代到
kwsyeung 03:30 PM 02-08-12

堅定流0,0?
紅字部分其實早就估到,
但是後面的部分我就是找不到,求消息來源
pet3 03:39 PM 02-08-12
psp 果隻應該就是最後的最後了吧......
如果賣不好就真的玩完
Dangerous-boy 12:24 AM 02-09-12
唉~雖然我覺得「穿越時空的少年獵人們」係咁多輯最唔好睇的,而主角明石激亦係咁多代的主角中唯一唔鍾意的;但係都唔想佢被腰斬,更加唔想數碼暴龍系列動畫完結。
♀宮野真守♀ 12:49 AM 02-09-12
我都冇睇幾集
其實自從見到高吼獸x3之後己經覺得DM就玩完..
一乘不變咁玩D暴龍機~仲有邊個玩?
佢之前有套劇場版第十三皇家騎士仲做得好
玩暴龍機呢範以前就D MON型,歌又正
而家!?D MON作嘔,歌又完全唔掂
佢想賣公仔不如行十三皇家騎士既劇情賣FIGER拉
動漫遊戲迷 09:19 AM 02-09-12
作者: wyvern:
好多野都無交代啦
點解無啦啦會有digi quartz
點解會有digimon hunter
高吼獸佢地見返不行獸之後D反應好平常, 明明之前一直係敵對, 而家搞到好似一直都係同伴咁
搞左咁多集都只係對付一堆搗亂的digimon... 幕後的敵人係誰?? 主線係講乜?? 都而家都無交代到
編審666到了Fourze編分集,DXW就交給其他編劇編獨立單元,主線的解謎就要觀眾等編審返來先做到。講真,主線真係有吸引力,只係單元就普通得滯。

其實悠同不行獸在上一章的尾段已被大器說服。666在上一章解開所有謎都係於最後一集先做(仲要用約數句對白),我不排除這一章佢會在最後兩集先解謎,XD。

堅定流0,0?
東映播的幪面超人、超級戰隊同光之美少女全走大同小異的題材同路線,Digimon而家又用類似方式做,就算DXW真係高質素(姑勿論現實不是),但係也教觀眾吃不消而收視低。
suger_ohkawa 12:18 PM 02-09-12
作者: ♀宮野真守♀:
我都冇睇幾集
其實自從見到高吼獸x3之後己經覺得DM就玩完..
一乘不變咁玩D暴龍機~仲有邊個玩?
佢之前有套劇場版第十三皇家騎士仲做得好
玩暴龍機呢範以前就D MON型,歌又正
而家!?D MON作嘔,歌又完全唔掂
佢想賣公仔不如行十三皇家騎士既劇情賣FIGER拉
其實本人反而覺得今回DXW的插曲同BGM都幾好聽的
(畢竟有幾個PROJECT.R的成員都跑去負責插曲,
而他們歌曲製作水準一向佷高的,
當然些許暇玼總會有的)

不過我覺得DM最大死因還是東映(包括哥倫比亞)那種因循苟且的宣傳,
沒錯這套是主打子供向, 不過就不能多花些成本上NEWTYPE
這些年齡層較高的雜誌宣傳一下???
只是要期望這些傳統大廠改變真的很難就是......
動漫遊戲迷 10:36 PM 02-09-12
作者: suger_ohkawa:
不過我覺得DM最大死因還是東映(包括哥倫比亞)那種因循苟且的宣傳,
沒錯這套是主打子供向, 不過就不能多花些成本上NEWTYPE
這些年齡層較高的雜誌宣傳一下???
只是要期望這些傳統大廠改變真的很難就是......
同感。我相信愛看動畫的觀眾是不分年齡,即使觀眾有不同類型,充其量是題材。我覺得這類老牌式製作商最需要一個新的良好市場分析及策略。
鳳熾魂 10:40 PM 02-09-12
大門大獸先係主角
我反而覺得英二獸勁D
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後

返回主題版面