Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... 最後
國家隊討論區>全新Oranje 荷蘭國家隊討論區 [繼續做 "無冕之王"......]
犬夜叉 09:07 PM 07-14-10
作者: (=v=)b:
12歐國展望~

雲佩斯  亨特拿  洛賓
    雲達華冶 史奈達
       德倫特
艾曼紐臣 馬菲遜 希汀加 雲違維爾
       史基倫堡

古冶/艾費利/艾利亞/迪莊/馬杜路

事與願違, 如無意外古治應該繼續有正選打
(=v=)b 09:20 PM 07-14-10
作者: 犬夜叉:
事與願違, 如無意外古治應該繼續有正選打
古冶今年都30啦~係時候開始退落黎啦~佢個種打法~年齡係一個幾大既問題~
mario0606 10:23 PM 07-14-10
亨特拉爾真係要睇下佢羅唔羅得返個信心
(個人好中意佢)

P.S. 之前為左支持荷蘭入左決賽買左件史尼達Tee,最後輸左
依幾日想再著都...
chunmanx 11:00 PM 07-14-10
12歐國展望~

雲佩斯  亨特拿  洛賓
    雲達華冶 史奈達
       德倫特
艾曼紐臣 馬菲遜 希汀加 雲違維爾
       史基倫堡

古冶/艾費利/艾利亞/迪莊/馬杜路

我諗防中都係用迪莊穩陣d
覺得德倫特踢單防中唔夠身型
調佢踢左閘比佢踢晒成條左路好似好d

出亨特拿都係搵洛賓打返左翼好d
右邊我覺得阿費利已經係時候
世盃見佢出場表現都好好
比08進步左好多
犬夜叉 12:07 AM 07-15-10
古冶今年都30啦~係時候開始退落黎啦~佢個種打法~年齡係一個幾大既問題~
君不見國米有個辛尼迪.......
(=v=)b 07:02 AM 07-15-10
君不見國米有個辛尼迪.......
辛尼迪係異數~中前場好少過到34耶~
(=v=)b 07:06 AM 07-15-10
作者: chunmanx:
覺得德倫特踢單防中唔夠身型
我等緊德倫特~神打戴維斯上身~
犬夜叉 06:36 PM 07-15-10
辛尼迪係異數~中前場好少過到34耶~
肯跑就得
古治第日應該可以頂到辛尼迪個位
chunmanx 12:27 AM 07-16-10
我等緊德倫特~神打戴維斯上身~
好似體格上不及戴維斯好
不過佢仲有大把進步空間
最大問題係佢應該快d轉會
轉去一間可以常打正選的球會
如果係想佢踢防中
更加要去間比佢踢防中的球會
鳳熾魂 03:00 AM 07-16-10
作者: T123:
個人愚見:
經此一役, Oranje反正擺脫唔到二奶命, 就唔好再誤入歧途踢埋晒d死守/功夫/插水足球, 好似d邪教想稱霸武林咁, 無謂做臭自己個名, 第日就算捧到盃都無人服,正正經經踢番華麗進攻風格吧拉.
同時要正視團隊精神問題, 真係唔知洛賓/史奈達/vps有咩深仇大恨, 幾個人好似唔係踢緊同一隊波, robben獨食都要有個譜
轉風格有咩問題唔通真係下下打華麗進攻咩
無錯,華麗係好好睇,但未必好食o尼我覺得球員落場係想贏,而唔係表演俾人睇
德國現家打快速反擊都轉左風格啦,唔通又話佢邪魔外道,下下應該斬入去頂咩
作者: Shadow 神:
我諗打乜風格都要睇有乜材料 ge,好似上面都有人講,今年因為後場人腳麻麻先要咁打,同埋真係無乜話誤入歧途,只要唔係功夫足球就得啦

至於 robben ... 佢一向都係咁,都應該無乜得救 ... vps 己經比佢好,只係佢無態,無野好講 ...

個年真係睇到叫救命 ... 自己一手一腳送自己局 ...
Rvp真係好左好多佢同洛賓真係不能共存咁
DevilElvis 11:00 PM 07-18-10
史奈達古堡成婚

王子與公主!國際米蘭「三冠王」核心史奈達,藉歐洲足球的空檔期,與女友約蘭迪在古堡舉行盛大婚禮,猶如現實中的童話故事。

荷蘭雖然在世界盃決賽落敗,但無損史奈達的大婚心情,在意大利錫耶納的古堡舉行婚禮,而出席的嘉實包括荷蘭名宿尹巴士頓、古華特、現役國腳雲達華治以及國米隊友捷禾、蒙達利、哥度巴等,可見新郎人緣頗佳。

史奈達與老婆乘坐四匹白馬步入殿堂,在聖吉烏斯托教堂前,約有500多名親朋好友見證神聖一刻,教堂門口有三層白色玫瑰編織出的拱門,格外浪漫。

除了親友和球星,26歲的史奈達亦吸引了大批國米球迷到場送上祝福,盛況空前,可是球會主席莫拉堤因私事未能親自到賀。婚禮結束後,一對新人將將飛往迪拜歡度蜜月。
mario0606 01:27 PM 08-31-10
雲佬終於入返國家隊
mario0606 09:11 AM 09-07-10
雲佬先壓告魯夫

荷蘭球員早熟早殘,歷來只有 3名球員能取得超過 100頂喼帽,而國家隊歷來最佳射手的入球數字亦不算多,暫時由前阿積士及 AC米蘭球星古華特,以 40個入球列首位。
不過,與古華特同年同月同日出生( 01/07/76)的「雲佬」雲尼斯達萊,卻老而彌堅; 34歲的他因尹佩斯受傷而獲重召,並在上周五鬥聖馬力諾時取得一個入球,得以壓過荷蘭名宿告魯夫,成為荷蘭歷來第 4大射手。若單計世盃外及歐國外,現效力德甲球隊漢堡的雲尼斯達萊,更於 27場取得 21球,僅以 1球落後排榜首的告魯夫。文:吾中
荷蘭歷來最佳射手

球員:古華特
國家隊上陣: 79場 入球: 40球

球員:伯金
國家隊上陣: 79場 入球: 37球

球員:韋基斯
國家隊上陣: 38場 入球: 35球

球員:雲尼斯達萊
國家隊上陣: 65場 入球: 34球

球員:蘭斯查
國家隊上陣: 47場 入球: 33球

球員:告魯夫
國家隊上陣: 48場 入球: 33球
-------------------------------------------------
加油呀!雲佬!
犬夜叉 08:32 PM 09-07-10
歐國盃期望陣容

GK : 史迪基倫堡
CDF : 希汀加, 馬菲遜(如果未退出的話)
LDF : 古治 (我覺得佢應該可以勝任呢個位)
RDF : 雲達維爾
DMF : 尼祖迪莊, 史尼達(作用大概好似派路咁)
LMF : 雲佩斯
RMF : 洛賓
AMF : 雲達華治
ST : 雲尼斯達萊(呢個應該冇人有異議)
POKA 09:17 PM 09-07-10
史奈達同派路完全唔同路數喎
(=v=)b 09:48 PM 09-07-10
今晚2點半呀~記得起身睇~
chunmanx 09:49 PM 09-07-10
即係差不多08歐國盃的陣容
不過我覺得雲達華治同史尼達一人一邊
打類似巴塞的雙核心好d
雲佩斯打右岩佢射門多d
有優秀的中鋒
洛賓打返左翼出高質的傳中球絕冇問題
犬夜叉 10:56 PM 09-07-10
作者: chunmanx:
即係差不多08歐國盃的陣容
不過我覺得雲達華治同史尼達一人一邊
打類似巴塞的雙核心好d
雲佩斯打右岩佢射門多d
有優秀的中鋒
洛賓打返左翼出高質的傳中球絕冇問題
以洛賓既踢法, 有冇傳中球都成問題

但而家話擺雲達華治做正選其實都言之過早

作者: POKA:
史奈達同派路完全唔同路數喎
以史尼達既走動範圍同傳球質索, 其實可以試下
initial 11:55 PM 09-07-10
洛賓好唔好得返仲未知..........
(=v=)b 03:29 AM 09-08-10
亨特拿又入2粒~
chunmanx 10:16 PM 09-08-10
以洛賓既踢法, 有冇傳中球都成問題

但而家話擺雲達華治做正選其實都言之過早
洛賓以前其實同雲佬都夾得幾好
都出唔少波比佢架

以史尼達既走動範圍同傳球質索, 其實可以試下
作者: initial:
洛賓好唔好得返仲未知..........
好唔返就阿費利啦
覺得佢今年踢國家隊大賽進步了很多
對比返08歐國盃時
犬夜叉 09:41 PM 09-09-10
http://www.goal.com/hk/news/3392/%E6...99%A3%E5%AE%B9

Goal.com 歐國盃外围賽第二輪最佳陣容
Goal.com將為您選出第二比賽日的最佳11人……

By Inzaghi
2010年9月9日 下午08:54:00

Goal.com將為您選出第二比賽日的最佳11人……

2012歐國盃外圍賽第二比賽日爆出很多冷門,黑山、立陶宛和挪威分別擊敗了強大的對手保加利亞、捷克和葡萄牙,而斯洛伐克也在作客戰勝逐漸褪掉強隊色彩的俄羅斯。不過另一些傳統強隊則拒絕陰溝翻船,愛爾蘭、德國和瑞典都戰勝各自對手全取三分。

阿積士龍門史基倫堡用出色的表現幫助荷蘭擊退芬蘭。該名參加過世界盃決賽的龍門用三次世界級撲救讓芬蘭人只剩感歎。

司職右後衛的史坦基域薩斯助攻隊友打入制勝一球,幫助立陶宛作客1比0擊敗捷克,立陶宛能在兩場比賽中奪得4分,他居功至偉。巴斯杜柏不僅防守滴水不漏,還攻入一球幫助德國大勝阿塞拜疆。俄羅斯有強大的攻擊力,但是艾沙雲的進攻卻被斯洛伐克中堅史基泰爾扼殺。基歷治與法國隊一起經歷了一個美妙的夜晚,他助攻一球幫助「高盧雄雞」2比0作客擒下波斯尼亞。

卡斯唐導演了瑞典的大勝,雖然少一人,但他在中場中路關鍵的傳球以及攔截還是幫助「北歐海盜」6比0狂掃聖馬利諾。艾天托用出色的表現以及入球幫助土耳其3比2擊敗比利時。在英格蘭3比1擊敗瑞士的比賽中,比賽開始不久華確特因傷離場,阿當莊臣獲得表現機會,而他也抓住這次良機攻入英格蘭的第二球。卡斯辛奴魔術師般的表現讓人覺得很是困惑:為什麼纳比會看不上他?法羅群島就像被他玩弄於鼓掌之中。

這兩年,亨特拉爾在皇家馬德里和AC米蘭過得並不如意,所以依舊保持專注和高傲的鬥志對經歷過這樣坎坷生活的人來說並不容易。在外圍賽的兩場比賽中,他一共為荷蘭攻入5球。伊巴謙莫域很享受9年來在馬爾默市的第一場比賽,他以隊長的身份帶領球隊6比0擊敗聖馬利諾,其中他攻入2球。

陣型: 4-2-2-2

龍門

史基倫堡

後衛

史坦基域薩斯 巴斯杜柏 史基泰爾 基歷治

中場

卡斯唐 艾天托 阿當莊臣 卡斯辛奴

前鋒

亨特拉爾 伊巴謙莫域

(Goal.com)

原來, 放錯人既唔只係皇馬, 連AC都係........
Busconcamp 12:32 PM 10-09-10
獵人又入波...一箭定江山
(=v=)b 12:51 PM 10-09-10
作者: Busconcamp:
獵人又入波...一箭定江山
佢係要踢國家隊先有貨賣~
POKA 12:52 PM 10-09-10
佢係要踢國家隊先有貨賣~
亨特拉爾係皇馬都係好勁~~
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... 最後

返回主題版面