Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-22-10, 11:45 PM   #51
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: greatultraman 查看文章
睇年份, 似乎係R1同R2之間的故事?
係啵..o者係唔係R2 之後既故事啦..失望 仲諗住魯魯有得番生..

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

此篇文章於 04-22-10 11:50 PM 被 House 編輯。
House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-10, 11:47 PM   #52
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: House 查看文章
係啵..o者係唔係R2 之後既故事啦..失望 仲諗住魯魯有得番生..
魯魯番生, R2評價會係唔少人心目人插水

舊 04-22-10, 11:48 PM   #53
House
里村★紅葉

引用:
本身為R2 都無乜點好評架啦(對比R1)
希望今集可以創造到一個比魯魯更出色既角色啦
唔係可以想像到呢套永遠Code geass既副產品

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 04-22-10 11:52 PM 被 House 編輯。
舊 04-23-10, 12:51 PM   #54
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: House 查看文章
Lulu ge 未來唔係註定左啦咩?
(望向某殖民地

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-10, 02:35 PM   #55
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
結果出多套既目的係
妹控+loli控 = 統治世界

如果係r1~r2之間都ok
至起碼魯魯在生唔使點煩描寫
如果寫r2後既劇本會諗到頭大?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-10, 02:51 PM   #56
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
我係一個當第2季無出的人,
如果魯魯復活會令我將r2評分由48(100滿分)升到60,
如果朱雀會死更可以升到70.

不過最好都係將r2由頭黎過,將頭十~十一十二集全改,更將之後集數內容正常化/合理化,唔好將內容和人物出場只係為了令故事突然間出一陣高潮以出.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-10, 03:04 PM   #57
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
引用:
作者: AiStudio 查看文章

不過最好都係將r2由頭黎過,將頭十~十一十二集全改,更將之後集數內容正常化/合理化,唔好將內容和人物出場只係為了令故事突然間出一陣高潮以出.
我只覺得r2 是機體做得太誇張 和 故事轉變太快...機體一被改裝,就多人領便當...
當然r2 也是有不錯的故事內容啦...
但シャーリー的死實在太orz 為什麼總是シャーリー做悲劇人士...
但是ロロ死時,我拍手掌了
當然你要拿第一季相比...簡直是不能相比就是了...

奇跡も無く標も無く、ただ夜が広がるのみ
揺るぎない意志を糧として、闇の旅を進んでいく」

「勇往邁進!」
hkjacky2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-10, 10:00 PM   #58
House
里村★紅葉

引用:
作者: hkjacky2001 查看文章
我只覺得r2 是機體做得太誇張 和 故事轉變太快...機體一被改裝,就多人領便當...
但シャーリー的死實在太orz 為什麼總是シャーリー做悲劇人士...
不過真係幾神 2,3集就將將LOLO由黑洗白
LOLO死果時仲感動過シャーリー死果時 (兄弟美(

Get

Get 周防天音!

舊 04-23-10, 10:05 PM   #59
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
其實機體呢家野 科技一有新就入戰場好快又換一代
現實一戰都係咁的
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-10, 10:09 PM   #60
ai.
RELEASED

引用:
咁當然要同第一一季比,始終r2係第2季.
我認同某些內容係做唔錯,但同第一季比,差的地方比好的地方多好多.
你所講的"體做得太誇張 和 故事轉變太快...機體一被改裝,就多人領便當"就是我所認為故事唔夠合理.

ロロ....其實依個角色cut左去都無所為
根本好多新角真係為新一季以出.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-10, 10:14 PM   #61
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
引用:
咁當然要同第一一季比,始終r2係第2季.
我認同某些內容係做唔錯,但同第一季比,差的地方比好的地方多好多.
你所講的"體做得太誇張 和 故事轉變太快...機體一被改裝,就多人領便當"就是我所認為故事唔夠合理.

ロロ....其實依個角色cut左去都無所為
根本好多新角真係為新一季以出.
口口可以cut +1
騎士團(舊皇國那班)的人大都走出來是為了領便當...

奇跡も無く標も無く、ただ夜が広がるのみ
揺るぎない意志を糧として、闇の旅を進んでいく」

「勇往邁進!」
hkjacky2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-10, 10:18 PM   #62
House
里村★紅葉

引用:
口口可以cut +1
騎士團(舊皇國那班)的人大都走出來是為了領便當...
唔出The Knights of the Round Table點出12件figure 12件KMF 模型?

Get

Get 周防天音!

舊 04-23-10, 11:18 PM   #63
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 04-23-10, 11:30 PM   #64
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 04-24-10, 12:07 AM   #65
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
問題
右邊第一個坐係度既女仔係乜水?

另外樓上實在太和諧了

舊 04-24-10, 12:10 AM   #66
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
主角變番C.C.搞掂
套野就改做C.C.尋死記

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-10, 12:12 AM   #67
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
問題

另外樓上實在太和諧了
引用:
作者: money 查看文章
金髮幼女係EU代表
女權當道

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-10, 12:13 AM   #68
phil077
Ultimate Gamer

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
問題

另外樓上實在太和諧了
EU代表
四個蘿莉統治世界

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-10, 02:01 PM   #69
House
里村★紅葉

処刑台のゼロ 是指R1 被Orange 拉左果次?

Get

Get 周防天音!

舊 04-24-10, 02:14 PM   #70
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: phil077 查看文章
EU代表
四個蘿莉統治世界
左邊果個超左............................

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-10, 03:20 PM   #71
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
R2..比R1差好多
故事...R2用左頭好多集去做返R1做過O既野,劇情冇咩點推進就夠鐘焗去中華連邦...中華連邦個局勢同R1唔接已經唔在講....最後見返媽媽O個陣直頭係爛晒...完全俾唔到人覺得阿媽點解咁多人愛戴.....慘到最後仲要有幾個圓桌友機設都冇就瓜左...趕戲趕到呢
戰鬥...識飛之後就變左普通機械人動,飛飛射射斬斬,R1用O既戰術...R2冇得發揮,因為敵人全部O係空中,KMF O既標誌滾輪(淨係用黎開車)同埋飛鉤(已經好少用)都鬼隱晒
同埋之前太多廢話情節...戰鬥PART比R1少左好多,換機又換得太多
LANCELOT CONQUESTOR > ALBION...ALBION仲要係最後幾話先出
紅蓮二式>可翔式>聖天八極式...換完O個兩部機都係出黎威完,下一次就收工
成套野得26集又唔係集集打...換機換得仲密過GUNDAM...

新機要發威呢D就緊O架啦....新機就俾人做低,我諗近呢幾年都係得OO第一集O架咋...仲要唔係主角~~

舊 04-24-10, 03:36 PM   #72
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

跟本谷口/大河內諗d人物/設定/伏線夠拍多兩季, 但唔知係咪笨大對原創作品無乜信心, 只肯比26集佢地發揮, 谷口又唔cut走D可有可無的人物/支線(例如圓桌騎士的設定), 結果就搞爛左
不過, 正如上面某人所講, R2都叫做有唔少精彩位, 成套野我覺得都可叫做平均以上啦
(R1我會比85分, R2大約68分)

此篇文章於 04-24-10 03:41 PM 被 greatultraman 編輯。
greatultraman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-10, 10:04 PM   #73
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
左邊果個超左............................
其實中間戈個都超左了(指身材)

--------------

E.U. 上面戈個係...二皇子吧..?佢旁邊戈位...係佢的基友?

再話說....嘔極血都未死的星刻去左邊

引用:
作者: money 查看文章
對 右手轉左鑽
點解我硬係凝住遲D 網上魂SHOP會出呢個鑽頭既...

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 04-24-10 10:09 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-10, 11:17 PM   #74
House
里村★紅葉

魯魯死後 geass 還存在效果嗎?
現在才想起魯魯將二王子同埋其他人一次過geass 哂
死左之後仲有效果嗎?

Get

Get 周防天音!

舊 04-25-10, 11:32 PM   #75
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:

佢復活會由70分跌到-100分

而且死是他的心願
請不要強改他的願望

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
Game vol.16 (完) 龍寶寶 體育版 24 10-30-04 05:48 PM
RO 討論區 VOL.16 之 天空之城 尤諾 荒木飛呂彥 PC電腦遊戲討論版 981 12-29-03 06:37 PM
估波遊戲VOL.16 龍寶寶 體育版 23 11-01-03 05:45 PM

現在的時間是 09:33 PM

手機版 | APP版