Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-06-10, 01:52 AM   #101
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Middle 查看文章
都有o既,以我所知 =)
咁大大仲唔快d叫佢出黎救助下大家~

舊 04-06-10, 01:53 AM   #102
忘記密碼
Insane Gamer
看甚麼!?

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 神京 查看文章
其實呢~ 溝女高手會上GAFo既概率係...
應該係, 有都唔會回覆.
以前果班偽死死團~

舊 04-06-10, 01:57 AM   #103
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
而家多數會問了FB or msn先
再約出來
之後就會交換電話

舊 04-06-10, 01:59 AM   #104
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
水池多魚 , 都要識得捉魚先有得食...a
唔識捉, 冇計
識人就識唔少, 不過真係冇加親密度技能

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 03:03 AM   #105
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
作者: 麥C 查看文章
再約出來
之後就會交換電話
我就係咁做完後悔左,原來對方係唔開MSN同少上FB
所以問下咩台,同台就SMS
但點都囉個電話,搵機會搵D野同佢吹返陣水先再探口風有無需要囉MSN/FB

舊 04-06-10, 10:27 AM   #106
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 二伍 查看文章
睇到個狠字,以為你下聯係粗口
的確係丫,我CUT左之嘛

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 11:35 AM   #107
wongmspk

註冊日期: Apr 2009
引用:
乜都驚... 未識已經失敗左...
仲有唔好抱住識=溝o既心態
識=/=溝←讚好
你咪當識個朋友咁同佢搭幾句(當然要適當時候啦同埋語氣問題,唔好俾人覺得你係啲好輕佻既人)
之後臨走果陣,覺得「e,都幾岩傾,可以有發展既空間喎」
先問佢拎電話都未遲,對白都係得果幾句
「e,醒唔起約左班同學gathering添,不如大家交換電話,第日再約出黎傾過啦,硬係覺得同妳好岩傾
wongmspk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 11:55 AM   #108
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
引用:
作者: 麥C 查看文章
再約出來
之後就會交換電話
冇FB / EMAIL個時米又係交換電話先..
諗番起我衣家果個
我係第1日識佢就問佢羅電話
其實真係冇咩問題架喎
自然米得..
之後問佢咩咩台/係米成日傾電話/咩PLAN
咁樣講個話題落去米夠自然囉
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 12:31 PM   #109
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: Norm 查看文章
其實我想問樓主....攞電話既對象係完全唔識既人定話已經識但冇對方電話既人.....
個topic 幫其它人, 我只係參加1份吹水~~

其實我好厚面皮, 適用於浸透式的自我介紹, 著而有效地令人短時間內吸收到關於我的為人..之後自自然然其它野都好易事半功倍....<---當然唔係任何場合,人物都通用啦....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 04-06-10 12:33 PM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 12:37 PM   #110
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Middle 查看文章
你而家咪提供梗俾人參考囉,
又唔會吹完等於無補於事o既 ~ ~

點樣努力提升講野同變通,
又有無好提議呢?
我覺得做過好既聆聽者會易d同效果大d~~

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 01:04 PM   #111
shiro_b

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: GEESE 查看文章
我覺得做過好既聆聽者會易d同效果大d~~
但係除左聽咩都唔講, 同對住牆講嘢冇咩分別
始終口才都係要練一下呢

舊 04-06-10, 01:12 PM   #112
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: shiro_b 查看文章
始終口才都係要練一下呢
點練法呢, 都要有對手互相交談......

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
舊 04-06-10, 01:15 PM   #113
shiro_b

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
點練法呢, 都要有對手互相交談......
平日可以侃侃而談的人
也可以因為心儀對方而變得結結巴巴......

所以我想是不能練的吧

(逃)

舊 04-06-10, 01:16 PM   #114
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
始終口才都係要練一下呢
好既聆聽者就係會係適當時有反應嘛……例如對方唔開心,你最低限度都識拎包紙巾出黎啦……
好多人最唔識做既地方,就係明明對方只係想搵人傾下,訴下苦,但偏偏一開始就搬一大輪道理同解決方法出黎~~
所以我覺得口才唔好唔緊要,表達到自己想點就得~~

舊 04-06-10, 01:18 PM   #115
shiro_b

引用:
好既聆聽者就係會係適當時有反應嘛……例如對方唔開心,你最低限度都識拎包紙巾出黎啦……
好多人最唔識做既地方,就係明明對方只係想搵人傾下,訴下苦,但偏偏一開始就搬一大輪道理同解決方法出黎~~
所以我覺得口才唔好唔緊要,表達到自己想點就得~~
有道理, 順便提提各位男士出街記得帶紙巾, 濕紙巾, 葯和膠布等等
隨時有用的

舊 04-06-10, 01:24 PM   #116
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
有道理, 順便提提各位男士出街記得帶紙巾, 濕紙巾, 葯和膠布等等
隨時有用的
題外話:同意!所以拎到電話,約到出街時,記得做好準備,同埋記得學下咩叫風度同禮儀~~
做得到會加唔少分架!

舊 04-06-10, 01:27 PM   #117
shiro_b

引用:
題外話:同意!所以拎到電話,約到出街時,記得做好準備,同埋記得學下咩叫風度同禮儀~~
做得到會加唔少分架!
小小貼士: 膠布唔係一定for跌親用
高跟鞋整損腳的可能性極高, 留意住個女仔有冇刮腳(行得不自然等等)

舊 04-06-10, 01:34 PM   #118
HI_Ricky
深山人士

引用:
隨時有用的
唔... 呢個技巧係溝緊中的秘方...
首次見面/新相識 見到/知道拎呢D野出街會令人覺得奇....

舊 04-06-10, 01:49 PM   #119
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
小小貼士: 膠布唔係一定for跌親用
高跟鞋整損腳的可能性極高, 留意住個女仔有冇刮腳(行得不自然等等)
通常呢d佢自己都會帶/自己貼左

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 02:08 PM   #120
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
唔... 呢個技巧係溝緊中的秘方...
首次見面/新相識 見到/知道拎呢D野出街會令人覺得奇....
不會啦!
就係個個都唔識咁做,但你早有準備先叫細心嘛!

舊 04-06-10, 02:13 PM   #121
shiro_b

引用:
不會啦!
就係個個都唔識咁做,但你早有準備先叫細心嘛!
我識得有個人乜都帶
連蛾羅納英, 保濟丸, 幸福傷風素都有
紙巾仲有濕和乾之分

唔係唔好架, 有用時幫下朋友都好, 呢d 要時真係好難搵到

(因為識左佢, 我懶到紙巾都唔帶, 最近良心發現自己帶返)

舊 04-06-10, 02:26 PM   #122
HI_Ricky
深山人士

引用:
我識得有個人乜都帶
連蛾羅納英, 保濟丸, 幸福傷風素都有
紙巾仲有濕和乾之分

唔係唔好架, 有用時幫下朋友都好, 呢d 要時真係好難搵到

(因為識左佢, 我懶到紙巾都唔帶, 最近良心發現自己帶返)
我都係帶必利痛,胃藥,凡事令.... 原來有人勁過我

舊 04-06-10, 02:41 PM   #123
忘記密碼
看甚麼!?

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: wongmspk 查看文章
識=/=溝←讚好
你咪當識個朋友咁同佢搭幾句(當然要適當時候啦同埋語氣問題,唔好俾人覺得你係啲好輕佻既人)
之後臨走果陣,覺得「e,都幾岩傾,可以有發展既空間喎」
先問佢拎電話都未遲,對白都係得果幾句
「e,醒唔起約左班同學gathering添,不如大家交換電話,第日再約出黎傾過啦,硬係覺得同妳好岩傾
會唔會比人覺得"依位人兄成日借D2羅女仔d電話"?

舊 04-06-10, 02:55 PM   #124
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
隨時有用的
引用:
我都係帶必利痛,胃藥,凡事令.... 原來有人勁過我
唔拜唔得啦
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-10, 03:25 PM   #125
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
唔拜唔得啦
我呢D成日通頂,又食無定時,有時on-site玩成day.... 必利痛,胃藥,必備ga...,

論壇跳轉

現在的時間是 05:21 AM

手機版 | APP版