Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 15 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 35  ... 最後
國家隊討論區>ENGLAND地帶 VOL.3 [ 碧咸周日晚再次戴起隊長臂章領英軍 ]
啤梨王子 11:53 AM 11-23-07
巴域克︰向球迷感抱歉

英格蘭足總行政總裁巴域克對於球隊出局感到十分失望,並向球迷感到抱歉。

此外,足總已經決定在週四早上八時半召開緊急會議研究麥卡倫的前途。

「現在有很多事情要在明天 (週四) 討論,多謝各方面的關心。」巴域克說。

「我對所有球迷感到抱歉,因為我們未能出線,而這些是我們原本應該要做到的,但我們未能完成。」

「我明顯地感到十分失望。」

================================================

英格蘭出局影嚮運動商標

英格蘭未能出線歐洲國家杯決賽週的影嚮有多大﹖其影嚮在英格蘭出局不足十二小時於股票市場已經出現。

英格蘭國家隊球衣製造商 Umbro 已經向交易所發表聲明,表示英格蘭球衣的銷量將會下跌。

另一零售商 Sports Direct 也表示,沒有信心今年度的盈利會比上年好。

兩間公司在週四倫敦早上的成交價已經出現下滑,Sports Direct 的股價下跌 18.2%,而 Umbro 則下跌 2.6%。

其他體育零售商也受到牽連,JJB 的股價也下滑了 8.6%。
啤梨王子 11:56 AM 11-23-07
麥卡倫已遭解僱

麥卡倫

路透社及《天空體育》週四在英國時間早上同時報導麥卡倫已遭英格蘭足總正式解僱。

英格蘭只需取得賽和便可出線明年歐洲國家杯決賽週,但最終球隊以二比三落敗給克羅地亞。

這也是繼 1994 年未能出線世界杯決賽週後,球隊未能順利晉身大型賽事。

足總在英國時間早上八時半召開會議商量有關其前途問題。

有報導指麥卡倫將可獲得大約二百五十萬鎊的賠償。

麥卡倫在2006年世界杯後正式接掌英格蘭國家隊,在上任後一直備受批評。而球評家在週四賽後亦批評麥卡倫在該場比賽中數個錯誤,包括沒有起用碧咸任正選、放棄保羅羅賓遜而起用卡臣擔任門將、與及讓林柏特與謝拉特同時擔任正選,最終林柏特亦沒有表現等。

===============================================

麥 卡 倫 被 英 足 總 「 炒 魷 」

麥 卡 倫 被 「 炒 」 相 信 是 眾 望 所 歸 。

英 格 蘭 週 三 在 主 場 以 2比 3不 敵 克 羅 地 亞 ,領 隊 麥 卡 倫 未 能 帶 領 球 隊 取 得 08歐 國 盃 決 賽 週 的 入 場 券 ,英 格 蘭 足 總 隨 即 馬 上 把 他 和 助 教 一 同 解 僱 。

英 格 蘭 足 總 召 集 成 員 進 行 緊 急 會 議 ,並 一 致 決 定 解 僱 僅 執 掌 英 格 蘭 帥 印 18個 月 的 麥 卡 倫 ,而 他 亦 成 為 歷 史 上 執 教 英 格 蘭 國 家 隊 時 間 最 短 的 領 隊 。

英 足 總 主 席 說 :「 就 像 英 格 蘭 球 迷 那 樣 ,未 能 打 入 歐 國 盃 決 賽 週 我 們 全 部 都 感 到 十 分 失 望 ,我 知 道 麥 卡 倫 的 失 望 並 不 比 每 一 個 人 少 。 我 想 多 謝 他 從 上 個 夏 季 就 一 直 為 球 隊 工 作 ,他 對 球 隊 的 貢 獻 是 不 容 置 疑 的 ,我 祝 福 他 會 有 更 好 的 將 來 。 我 們 已 開 始 著 手 尋 找 新 領 隊 和 盡 所 有 能 力 找 到 合 適 人 選 。 」

無 緣 08歐 國 盃 決 賽 週 是 英 格 蘭 未 能 晉 身 1994年 世 界 盃 決 賽 週 以 來 首 度 無 緣 國 際 大 賽 ,而 英 足 總 亦 將 會 損 失 至 少 800萬 英 鎊 的 收 入 。

=================================================

摩連奴拒接任英教頭

英國廣播公司報導前車路士領隊摩連奴未有興趣接掌英格蘭國家隊,接替週四被辭退的麥卡倫。

而多名可能的人選,包括維拉的奧尼爾及紐卡素的艾拿迪斯均己表明無意走馬上任。

報導指摩連奴雖然渴望再次重執教鞭,但他只希望執教球會,暫未有興趣帶領國家隊。摩連奴亦重他只會在職業生涯較後時間才考慮執教國家隊,而葡萄牙會是其首選。

不過,前皇馬領隊卡比路則暗示有意接任英格蘭領隊。

卡比路被皇馬辭退後一直未有任何執教工作,現時在意大利電視台擔任嘉賓旁述。
SANG2003 12:48 PM 11-23-07
作者: 柴崎幸:
如果真係搵到卡比路做領隊,英格蘭就會更加多八卦新聞。
不過,點計卡比路都好過麥卡倫多多聲。
今次卡比路唔敢唔用碧咸喇~
英格蘭既人腳夠卡比路玩防突
柴崎幸 02:54 PM 11-23-07
作者: SANG2003:
今次卡比路唔敢唔用碧咸喇~
英格蘭既人腳夠卡比路玩防突
我都想,但...
卡比路真係黎先算啦。
DC 97 03:00 PM 11-23-07
我都想,但...
卡比路真係黎先算啦。
唔系放左風話想教咩
同埋佢濕緊熱,做英教頭收入有返咁上下
我估雙方情投意合,好大机會
SANG2003 03:33 PM 11-23-07
作者: DC 97:
唔系放左風話想教咩
同埋佢濕緊熱,做英教頭收入有返咁上下
我估雙方情投意合,好大机會
卡比路萬歲~\/\/\/\/\/\/
暴走蟹 05:05 PM 11-23-07
如果真係卡比路教

迪科爾、A.莊臣呢D老鼠仔可以88
monster8 05:38 PM 11-23-07
比我就唔炒佢, 不過請過另外一個coach返來, 練波就叫佢返來執波仔!!!
Busconcamp 08:09 PM 11-23-07
如果真係搵到卡比路做領隊,英格蘭就會更加多八卦新聞。
不過,點計卡比路都好過麥卡倫多多聲。
天下間已經無乜邊個教頭劣過麥卡倫...
更無教頭比佢更厚臉皮
暴走蟹 08:19 PM 11-23-07
作者: Busconcamp:
天下間我諗得泰來會感激麥卡倫

當年帶英軍出局比人講足十幾年今日終於有人繼承..

可以解脫.....
『庭』 08:21 PM 11-23-07
如果係卡比路都好, 佢都開到口

B7又見番佢

不過最衰摩生唔肯教, 好想睇佢點處理林伯特, 謝拉特
Busconcamp 08:28 PM 11-23-07
作者: 『庭』:
如果係卡比路都好, 佢都開到口

B7又見番佢

不過最衰摩生唔肯教, 好想睇佢點處理林伯特, 謝拉特
[摩帥]
雙特?無問題!
因為幾年後到我肯黎...
林8已經退役
陣中剩返謝4之嘛

yuhon 09:10 PM 11-23-07
隊波仲差過艾歷臣教果時
SANG2003 09:17 PM 11-23-07
更無教頭比佢更厚臉皮

唔計實力,仲有個星座王子
SANG2003 09:18 PM 11-23-07
作者: yuhon:
隊波仲差過艾歷臣教果時
艾歷臣有料到只係衰成日鐘意玩901輸返比人~
暴走蟹 09:23 PM 11-23-07
就算打901都係因"材"施教做成

以前艾歷臣教英軍時講過
佢想隊波慢慢控定球睇清楚先造球
但個個都唔識停,係咁衝係咁衝
佢都唔識教了...
Montella 09:24 PM 11-23-07
作者: 暴走蟹:
如果真係卡比路教

迪科爾、A.莊臣呢D老鼠仔可以88
双塔打法, 高治/希C基唔愁冇波踢.
yuhon 09:30 PM 11-23-07
打901都好過出唔到線
艾歷臣用人好少少
Montella 09:37 PM 11-23-07

寫筆記? 祈禱?

最後三分鐘....

就這樣結束?

斯人獨憔悴

我比較適合當排球員? (無言)
sqling 10:06 PM 11-23-07
作者: 杜蕾恩:
我要...... 奇連士文
無條件打主攻足球
Busconcamp 10:08 PM 11-23-07
作者: Montella:
默哀
作者: :

最後三分鐘....

就這樣結束?
No.17...
C朗---曼聯7 葡萄牙17
碧咸---曼聯7 英格蘭7-->17
SANG2003 11:20 PM 11-23-07
默哀

No.17...
新舊7號不同命運。。
Kaga 12:03 AM 11-24-07
作者: Jamie:
由九六年開始看英超
自奧雲出道以來就一直期待十年後的英格蘭...
其實除了無龍門之外其實每個位都真的出過人材
後防泰利配里奧, 左有CASHLEY, 右有加利仔
中場打夏格配謝拉特, JOE COLE踢左, B7做隊長踢右
前鋒奧雲朗尼

真的想不到過了十年英格蘭國家隊的水準是會下降
之但係咁多年黎都冇乜點見芥蘭可以係世界盃或歐國盃入到四強
以前笑佢打 901 儍仔, 原來真係有用架, 一換左陣連決賽都入唔到
都係教練o既錯, 球員永遠是對的
KAGA08 12:48 AM 11-24-07
新舊7號不同命運。。
時間的殘酷
DevilElvis 02:34 AM 11-24-07
默哀

No.17...
碧咸永遠都係7號
第一 ... 15 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 35  ... 最後

返回主題版面