Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-14-06, 12:59 AM   #526
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: jerrychf

咁就應該唔係,因為係卡巴向佢求婚個時佢處處顯得避忌,而且又成日係自己部 MS 入面都係度輕聲呼喚羅倫,以表現上佢係鐘意羅倫無錯
蘇絲亞當然對羅倫有意思, 唔係最後唔洗咁傷心
我係話羅倫對蘇絲亞冇愛情

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-06, 01:40 AM   #527
jerrychf
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
蘇絲亞當然對羅倫有意思, 唔係最後唔洗咁傷心
我係話羅倫對蘇絲亞冇愛情
羅倫係由起頭開始都係唔係愛既意思,但對佢家姐就暗戀....@@...
jerrychf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-06, 01:42 AM   #528
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: jerrychf 查看文章
羅倫係由起頭開始都係唔係愛既意思,但對佢家姐就暗戀....@@...
對佢家姐都唔係暗戀
應該係一種睹物思人嘅感覺

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-06, 09:33 AM   #529
jerrychf

引用:
作者: Razgriz 查看文章
對佢家姐都唔係暗戀
應該係一種睹物思人嘅感覺
因為同女王同樣??

不過大家姐好似對羅倫幾冷淡下

唔知咩事,不過總覺得羅倫係有 dd 暗戀大家姐既感覺,可能係因為要羅倫扮女裝個時佢一 d 都無反抗掛
舊 12-14-06, 01:47 PM   #530
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: jerrychf 查看文章
唔知咩事,不過總覺得羅倫係有 dd 暗戀大家姐既感覺,可能係因為要羅倫扮女裝個時佢一 d 都無反抗掛
因為佢想見多佢(女王)幾面吖嘛

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-06, 02:07 PM   #531
jerrychf

引用:
作者: Razgriz 查看文章
因為佢想見多佢(女王)幾面吖嘛

XD

不過我比較終意佢咁樣喎 XD
舊 12-23-06, 01:42 AM   #532
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
終於煲完50集TURN A GUNDAM了~!
個故事真係幾正!
雖然頭2X集節奏就慢咗d,不過一上咗宇宙就好好睇!
除咗第16話係總集篇有悶之外,基本上全套TURN A都無乜悶場!亦唔會有過多的回憶片段!

人設真係好掂!(淨係睇主角羅倫的女性打扮就知! )
月之女王迪亞娜同姬艾爾交換身份呢段劇情真係好正!

機設方面,自己好BUY MOBILE FLAT 呢部機,
因為佢薄&流線型,識變形,又有防彈功能,真係好高科技咁!
(外型又有D似天空之城果隻機械人)

雖然TURN A同過住的GUNDAM好唔同,
不過我自己都幾鐘意天線當鬍鬚的設計,
突出之餘又man d!

不過,其地敵機就太醜怪了!(如初期大頭長腿果部機,同後期月球部隊果部馬其)
另外,部份敵人的性格太低能亦係敗筆!(如寶中尉,歌連軍曹,紅隊等)

舊 12-23-06, 02:09 AM   #533
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
終於煲完50集TURN A GUNDAM了~!
個故事真係幾正!
雖然頭2X集節奏就慢咗d,不過一上咗宇宙就好好睇!
除咗第16話係總集篇有悶之外,基本上全套TURN A都無乜悶場!亦唔會有過多的回憶片段!

人設真係好掂!(淨係睇主角羅倫的女性打扮就知! )
月之女王迪亞娜同姬艾爾交換身份呢段劇情真係好正!

機設方面,自己好BUY MOBILE FLAT 呢部機,
因為佢薄&流線型,識變形,又有防彈功能,真係好高科技咁!
(外型又有D似天空之城果隻機械人)

雖然TURN A同過住的GUNDAM好唔同,
不過我自己都幾鐘意天線當鬍鬚的設計,
突出之餘又man d!

不過,其地敵機就太醜怪了!(如初期大頭長腿果部機,同後期月球部隊果部馬其)
另外,部份敵人的性格太低能亦係敗筆!(如寶中尉,歌連軍曹,紅隊等)
始終都唔係咁鐘意鬼佬做機設
有d機幾starwar下

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-06, 02:46 AM   #534
Eugene
Ultimate Gamer
メ~ン!

註冊日期: Jan 2002
超級TurnAFan報到
我買左全部TurnA的日版OST/DVD
問題是最近発表話會出MemorialBox的DVD

吾知買吾買好…D初回特典又現在無實物看…

大家有用不着CLUB NINTENDO的SerialNo.GE話可以EmailME
超多謝各GAF朋友的Points:共X00Points THZ (゜∀゜)
Pokemon Diamond: Eugene/Gen/3909 2395 0799
Eugene 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-06, 06:57 AM   #535
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
歌連未痴前好型架~成個日扎咁~我好鐘意耶~最後死都型過人~正~\

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-06, 06:57 PM   #536
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: jamsquare 查看文章
始終都唔係咁鐘意鬼佬做機設
有d機幾starwar下
同一個人設計嘛
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-06, 03:02 AM   #537
fafawan
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
我都睇過下,講起同其它高達比較的話,真係冇乜悶場,
見公主幫病人洗血衫覺得最感動
場場都有野講,唔似福田日日回顧

JUS:201948830377
fafawan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-06, 09:50 AM   #538
jerrychf

引用:
作者: Eugene 查看文章
超級TurnAFan報到
我買左全部TurnA的日版OST/DVD
問題是最近発表話會出MemorialBox的DVD

吾知買吾買好…D初回特典又現在無實物看…
我都唔知買唔買好....4 月就出啦...

不過匯番港元,超貴囉成 2xxx,1-25 集 = =....又好似話只係送 dd 野...

引用:
作者: 蔡康永 查看文章
歌連未痴前好型架~成個日扎咁~我好鐘意耶~最後死都型過人~正~\
有無樣睇睇 @@...定係漫畫版入面個個樣就係?? (差唔多...)

引用:
作者: fafawan 查看文章
我都睇過下,講起同其它高達比較的話,真係冇乜悶場,
見公主幫病人洗血衫覺得最感動
場場都有野講,唔似福田日日回顧
個幕真係好掂,無諗過高達洗衫 XD 而且個集依照某網所講係 for 迪亞娜 fans 所設
舊 12-27-06, 03:00 PM   #539
jamsquare

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
同一個人設計嘛
唔講又真係唔知wor
我淨係覺得d high hill starwar到暈 ja

我才沒偷懶,
舊 01-08-07, 01:42 AM   #540
pwacock
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
淺談Turn A

睇完套Turn A
感覺係無想像中咁差,亦無想像中咁好

一開頭的厭惡係由機設而起
後來發覺除左turn A
其實其他機都幾有特色

但係配樂同埋人物心理交化得唔太好
唔係話配樂做得唔好聽
但係有D音樂的插入時間做得非常差
有D位唔應該去用慢歌
佢又走去用
搞到個氣氛好奇怪

另外人物心理真係好差吓
明白到套片想展現一個宏大的世界觀出嚟
但係變左好多地方交待得好含糊
好似有個女的月之民同個紅髪男仔戀愛個段
真係睇到一頭霧水
都唔知佢地係咩原因走埋一齊

仲有有D角色的心理描寫唔夠
e.g.紅色頭髪個地球人,地球方面個老野為乜又去左公主個邊
仲有好多人的心理都描寫得唔好 e.g.紅隊,回歸軍個女仔
而且中段回歸軍作反,後來又為乜願意跟番女王?
而且月之民嚟幫地球人個陣,地球個邊的猜疑
點都唔會係個將軍講兩句就過場掛?
但又無睇到更加多呢方面的描寫...

仲有尾個幾集係咁講,講曬D黑歷史出嚟
成集都在度講
唔可以鋪排得再好少少,起碼都用多兩二集講呀
成集聽佢講,真係聽又嫌悶,唔聽又會miss左重要劇情
畢竟係機械人片,打鬥方面真係少左D

其實睇完都唔係明得曬,總之都覺得套野幾亂
有點兒「眼高手低」的感覺

不過都有好的地方
拉福特真係由頭奸到尾
唔會好似某D片咁無啦啦變正派
假女王個妹個份感情做得唔錯
主角由此至終都係待仔 都係一個唔錯的位
紅眼鏡佬的真係好勁,差唔多係全套裏面最勁的人
當然ed2亦係一首好歌啦

另外有個問題
大結局女王又為乜同羅倫結緍?
(女王手上隻介指)
睇左四十幾集都無乜伏線...
另外佢地結緍的話,又為乜要分房訓?
pwacock 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 02:02 AM   #541
jamsquare

女王鐘意羅倫
羅倫又鐘意女王咪結婚law

不過我始終都覺得係女王時日無多, 話曬都幾百歲啦
羅倫先會陪佢行埋最後個程, 唔使推番我~~~腦內保完黎only

我才沒偷懶,

此篇文章於 01-08-07 02:04 AM 被 jamsquare 編輯。
舊 01-08-07, 10:32 PM   #542
HK-X-Force

註冊日期: May 2003
我覺得一直都好明顯羅倫對女王係一種帶尊敬o既愛,而且愛o既成份越黎越重.... ^^"

套野算係係富野想打破自己舊框框,起碼結局死少o左好多人
女主角地位亦大幅度提升~~

好耐以前寫o既評價:
Turn A Gundam - 用心製作的動畫

傑特評富野之破舊:
由原點再出發 -淺談Turn-A Gundam

版權新聞及文章分享:知識產權關注小組
HK-X-Force 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 01:48 AM   #543
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
定期翻生topic...
簡單黎講,呢套好過起碼一半既高達前作及現作

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 01:57 AM   #544
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
TurnA明明就很帥
比大河原那堆什麼福利蛋啊則田的帥氣千百萬倍吧

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 02:08 AM   #545
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
TurnA明明就很帥
比大河原那堆什麼福利蛋啊則田的帥氣千百萬倍吧
係個頭ge design有少少頂唔順, 其他部分的確好正
Turn X 成部直頭型到爆

舊 01-09-07, 03:22 PM   #546
pwacock

註冊日期: Dec 2004
都仲係有番同一個問題
佢地結緍的話,又為乜要分房訓?
另外羅倫唔係都係在月球訓到咁上下至去地球咩?
估佢都有幾百歲啦^^
turn X設計係唔錯
不過個驚駛艙在個頭的話...
諗起0093 阿寶同馬沙用MS個頭互撼的結果
反而個部flat真係幾正
部機震吓震吓,可攻可守
pwacock 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 10:25 PM   #547
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: pwacock 查看文章
都仲係有番同一個問題
另外羅倫唔係都係在月球訓到咁上下至去地球咩?
估佢都有幾百歲啦^^
turn X設計係唔錯
不過個驚駛艙在個頭的話...
諗起0093 阿寶同馬沙用MS個頭互撼的結果
反而個部flat真係幾正
部機震吓震吓,可攻可守

你聽羅倫最後都稱迪亞娜為女王,羅倫有女王情意結所以唔一齊訓.

睇住部TURN A越來越勁感覺都唔錯.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 11:31 PM   #548
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: pwacock 查看文章
都仲係有番同一個問題
可能佢心目中仲係覺得女王係神聖不可侵犯

turn x 設計我覺得一般, 但係turn a 就超型
特別係發動月光蝶果時

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-07, 11:02 PM   #549
jerrychf

引用:
作者: 真!DC 查看文章
可能佢心目中仲係覺得女王係神聖不可侵犯

turn x 設計我覺得一般, 但係turn a 就超型
特別係發動月光蝶果時
不過女王好似最後大左肚....
舊 06-29-07, 09:29 AM   #550
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
http://www.youtube.com/watch?v=bBpQOmmBY-Y
月の繭演奏版The Concert『Moon』
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中 石光 日本動漫畫討論版 247 01-13-24 04:25 PM
[動畫] 「電脳コイル」 BD-BOX化決定 Designer 日本動漫畫討論版 29 05-06-15 04:16 PM
[動畫] 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 発売中 Vol.20 money 日本動漫畫討論版 415 08-19-13 02:53 PM
[動畫] 「CANAAN」 BD BOX 7月18日発売決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 284 06-25-12 11:08 PM
[動畫] 学園戦記ムリョウ BD-BOX化決定 money 日本動漫畫討論版 0 11-09-11 11:09 PM

現在的時間是 02:44 AM

手機版 | APP版