Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  ... 最後
電視遊戲討論版>Cyber Punk 2077 | PS4, PS5, XB1, XSX, PC | 已售
野良猫 10:07 PM 12-11-20

冇玩但睇BUG好開心
第一個好驚嚇
X&Y 11:16 PM 12-11-20
PC版手動off 左film grain同chromatic aberration 畫面即刻清好多

特別係chromatic aberration, 磨到樹葉同牆啲紋理無晒
ps4boy 11:57 PM 12-11-20
深夜玩嚇到!
風間鈴木仁 01:50 AM 12-12-20

padage 09:26 AM 12-12-20
Ps4老機感覺似特效全開但解像度降最低
變左光影好勁但咩都大近視矇查查
シェンムー 10:28 AM 12-12-20
玩到johnny 出場,好鬼正
今朝有update, 1.4GB, 唔知up左啲乜

Pc版我3070玩有明顯power draw drop問題
啲人話係dlss 問題,希望快啲再有driver update
LR猫 10:37 AM 12-12-20
2080難民
一開始玩無開dlss,lag到爆炸,set到高,唔開光追先無咁lag
琴晚開咗dlss,set返光追最高都順
鐵之侍 11:37 AM 12-12-20
作者: シェンムー:

啲人話係dlss 問題,希望快啲再有driver update
修正一部份Bug,畫面光影之類好像會弄好些,不過肯定還要更新很多次

提提大家今天更新後呢設定要重新set 過
C.Ryo 03:09 PM 12-12-20
XSX 玩到奇哥出埸,Resolution mode 再只開 lens flare 都keep 到廿尾三十FPS,未真正optimise 都玩得好開心,第一身RPG真係好有代入感,成個城市build 得幾仔細,未來應該會用dlc開放更多進入地方同擴大版圖掛,雖然多野講但玩開小島野的話應該好易適應,cdpr今次又都係玩小島喜歡嘅cyber世界,難怪小島會親身客串
darkvolver 04:00 PM 12-12-20
小島只係出下場,冇特別動作算好。唔係d bug會攪到幾惡攪下。

另外,信和一樓賣緊418。

Sent from my iPhone using Tapatalk
豪傑公子 04:50 PM 12-12-20
作者: シェンムー:

有冇後悔唔買3080?
C.Ryo 05:25 PM 12-12-20
仲有樣奇怪, 我本身會第一身3D暈, 但玩呢隻又唔會咁快發作
風間鈴木仁 06:10 PM 12-12-20
我見到有鋪頭入在 限定版本 PS4

奇怪係入面竟然只得 DL CODE PS4 ,DL設計畫圖,實體畫冊。

有人會買的嗎?奇怪限定版,價錢重要4個位數字。

風間鈴木仁 06:17 PM 12-12-20
https://www.gameapps.hk/news/42494/C...077-NEW-UPDATE

《電馭叛客2077》1.04更新降低了遊戲崩潰的可能性

CPDR為《電馭叛客2077》推出了1.04更新,目前已經在PC和PS4平台實裝,Xbox平台稍後推出。以下是官方發布的1.04更新修復內容和更新細節。

https://www.gameapps.hk/news/42501/CYBERPUNK-2077

《電馭叛客2077》勁好賣 開發宣傳費已全數回本

CD PROJEKT 於 12 月 10 日發售的《電馭叛客2077》只推出短短 2 天,官方於最新的公司投資估計報告上表示,遊戲的開發費與宣傳費已全部回本!
鐵之侍 07:06 PM 12-12-20
結果更新後還是崩潰了兩次,有一段劇情還黑畫面。。。。。。

不過感覺畫質好像是好了一點
シェンムー 11:46 PM 12-12-20
作者: 鐵之侍:
修正一部份Bug,畫面光影之類好像會弄好些,不過肯定還要更新很多次

提提大家今天更新後呢設定要重新set 過
thanks
更新左後順左好多 , 場景轉換而家都無DROP FRAME了
2K 中高畫質 光追中 , DLSS PERFORMANCE MODE 有穩60FPS了

作者: 豪傑公子:
有冇後悔唔買3080?
都無GE , 因為價錢都差2K 同埋可能係只係呢隻GAME太癲
3070其實1440P基本上已玩晒
我FORZA HORIZON 4最高畫質可以120HZ以上已經好開心

反而如果佢真係出多VRAM版 3080TI就真係有興趣再換
而家VRAM得8GB其實真係唔係好夠

不過呢排啲DISPLAY卡炒到傻 , 玩住先算了
風間鈴木仁 11:54 PM 12-12-20

PC 真的超級靚
蚊蚊 02:48 AM 12-13-20
作者: hkpm:
隻game有難易度揀, 玩easy應該玩得掂
但如果你係用console, 要考慮埋用手制玩射擊個手感
嘩,原來有EASY咁就好啦~
手制我有呀,感謝你XD
蚊蚊 02:50 AM 12-13-20
作者: whassupbun:
咁哩個係零售商啦, 發行商/開發商冇得咁揀
不過琴日見fb post話果個聲明係假架喎, 官方話冇中國版哩樣野 ¯\_(ツ)_/¯

其實哩隻係RPG game, 唔係純射擊game, 唔係話真係咁考你槍game技術, 我覺得可以安心玩
唔鍾意動武仲可以靠對白過關, 唔一定要全程打打殺殺
咁就好啦~其實我真係想慢慢欣賞佢個世界觀,其實我覺得隻GAME好有Cloudpunk既感覺,所以我好在意2077隻GAME XDDD
蚊蚊 02:56 AM 12-13-20
話說我PC處理器

AMD Ryzen 7 4800H with Radeon Graphics 2.90 GHz
RAM 16.0 GB
顯示卡 NVIDIA Geforce GTX 1600 Ti

正常玩應該無問題?
如果調最勁畫質會唔會hand機
鈴蘭 04:05 AM 12-13-20
玩hard都係得開頭難玩 開始多藥之後都少左死了
同埋主線好多手段比你玩MGS
darkvolver 08:06 AM 12-13-20
作者: 鈴蘭:
玩hard都係得開頭難玩 開始多藥之後都少左死了
同埋主線好多手段比你玩MGS
就係E個原因........我相信cyberpunk團隊除左用RPG第一身做開發外,亦徵詢左小島技術性的可行性。雖然出來有很多bug........但誠意夠哂,而且在今時今日很小廠做突破野,cyberpunk都算係禁。
420secured 08:33 AM 12-13-20
PS4/Xbox One真係可以放棄, PS5/Xbox Series X還好...

然後當中以Xbox Series X有 Lock 30FPS的Quality模式,係咁多部機中行最高解像度/有最高NPC密度/特效

(當然,係PC面前全部都係低質素 )
420secured 08:37 AM 12-13-20
作者: 蚊蚊:
話說我PC處理器

AMD Ryzen 7 4800H with Radeon Graphics 2.90 GHz
RAM 16.0 GB
顯示卡 NVIDIA Geforce GTX 1600 Ti

正常玩應該無問題?
如果調最勁畫質會唔會hand機
Tomshardware https://www.tomshardware.com/news/cy...mance-analysis

1080 Ultra:

darkvolver 10:33 AM 12-13-20
隻game要勉強行60FPS......都要min paid RTX 2070 -2080...
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  ... 最後

返回主題版面