Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37  ... 最後
電視遊戲討論版>Sekiro: Shadows Die Twice 隻狼 | 発売から10日足らずで200万本を突破 | 忍者Dark Souls
雷火武 05:22 PM 04-08-19
我自己卡得最耐個幾隻都係劍聖一心、弦一郎、三年前義父、葦名7槍(早期)
Dyhalt Rushifar 05:23 PM 04-08-19
作者: 雷火武:
有頭周圍走難追
無頭d招易捉好多
跳高危斬基本上送刀
大力舉高刀劈落來個下just guard到佢會有幾秒硬直
有頭習慣咗就用無頭差唔多易捉,係打死佢都未摸到飛撲捉點樣100%避…
無頭單拖果陣基本上PERFECT冇難度,係雙猩初期攻擊力冇得快殺…
赤兵尉SETH 05:29 PM 04-08-19
作者: HAKAIDER:
火牛嘛............正面企定定對著幹就可以

根本唔洗追住跑, 正面擋 / parry 搖頭3 Hit 回合制返撃就可以

你留意就算硬擋3 Hit, 你軀幹値係扣唔過一半, 返而擋火牛跑撞一野扣大半軀幹

即係你越係不停走位, 隻牛越係追住你跑撞越危險 //

DS同bb經驗者對四腳系Boss都本能走位去側同背打, 同會覺得突進唔可以擋
但結論點打都係雜魚級

作者: Dyhalt Rushifar:
有頭習慣咗就用無頭差唔多易捉,係打死佢都未摸到飛撲捉點樣100%避…
無頭單拖果陣基本上PERFECT冇難度,係雙猩初期攻擊力冇得快殺…
飛撲捉要向前避
天野 05:32 PM 04-08-19
想問下有冇增加獲取經驗值嘅物品?
我見只有錢同物品先有得增加
刷經驗值都幾花時間
darkvolver 05:36 PM 04-08-19
作者: 赤兵尉SETH:
DS同bb經驗者對四腳系Boss都本能走位去側同背打, 同會覺得突進唔可以擋
但結論點打都係雜魚級

飛撲捉要向前避
仁王的影子...我打赤鬼或其他boss已避了很多次....再加上已經過bio2訓練,真係無錯。

另外,近距離前後un / 疾步都重要,再加上虛斬度位...
Dyhalt Rushifar 05:37 PM 04-08-19
飛撲捉要向前避
謝,有機會打二周既試下先…
係得呢下既唔常出又唔知佢幾時出…
陸奧 貴志 05:53 PM 04-08-19
作者: darkvolver:
鬼形部真心容易...只係鏡頭一近身罷動及遮住視線攪到易死...

你睇下隻火牛...又係另一個世界
鬼形部我死幾次,反而火牛我初見就隊死左佢...
Dyhalt Rushifar 07:08 PM 04-08-19
話說尋晚其實發生過靈異事件,無頭人轉刀會閃去背後出現,不過原來完成隱身至出現之前有PART會出現被攻擊判定。
而在下就咁好彩果陣貪刀並爆佢體幹,結果搵唔到佢出黎忍殺之餘,仲幫佢全程隱身化…
真係唔好貪得意貪刀…
大懶財 07:09 PM 04-08-19
火牛嘛,其實本體讓佢唔用炮仗都有唔少方法玩,反而唔好彩班卒生還就堅煩…
而且劈到八成血佢會突然跳下跳下露點俾你殺(定係在下當時中BUG?)。

鏡頭仆_既在下目前最有感係秘森無頭人同序幕位果件腳刀忍者…
雙馬騮個鏡頭都麻煩既,不過本身二打一就係咁。

話時話,無頭人DROP既係代糖,二周目會DROP咩?又係全補丹
隻忍者我都想問下點打。。。係咁比佢踢死
HAKAIDER 07:18 PM 04-08-19
作者: 大懶財:
太刀足招危side kick 可以用破解

另外招前跳廻旋踢 / 跳高cut down 唔好硬擋, 軀幹値加近半行

https://www.youtube.com/watch?v=CclEYMhdaSg
Dyhalt Rushifar 07:20 PM 04-08-19
作者: 大懶財:
基本上都係架架架劈劈劈,讀下攻擊次序就得。
刺突危同下段危都差唔多係固定次序,係埋牆就硬食一兩下都照跳走。
同埋唔好由初期路線落去,行前D有洞可以跳落去忍殺。

呀,好似有印象可以引佢去樓梯(?)入口同佢互片飛鏢(等佢出果下掟),時間準既會得你架冇佢擋。
HAKAIDER 07:56 PM 04-08-19
基本上都係架架架劈劈劈,讀下攻擊次序就得。
刺突危同下段危都差唔多係固定次序,係埋牆就硬食一兩下都照跳走。
同埋唔好由初期路線落去,行前D有洞可以跳落去忍殺。

呀,好似有印象可以引佢去樓梯(?)入口同佢互片飛鏢(等佢出果下掟),時間準既會得你架冇佢擋。
第一次打太刀足我係走廊位屈噴火

也可以引太刀足上台屈高低地形
赤兵尉SETH 08:24 PM 04-08-19
原來變左阿伯可以忍殺回春, 仲以為係即死combo

chrischun 07:14 AM 04-09-19
已經係跟劇情攞左不死斬,但係去到水車小屋都仲未見到鬼魂既,點解會咁既
HAKAIDER 07:29 AM 04-09-19
作者: chrischun:
已經係跟劇情攞左不死斬,但係去到水車小屋都仲未見到鬼魂既,點解會咁既
内幕軍忍者入侵左未?
十一月 07:32 AM 04-09-19
Producer先可以死兩次? a
以我所知,死了一次之後,如果成功忍殺(卒仔或boss都得)就會加番一次。
chrischun 07:32 AM 04-09-19
作者: HAKAIDER:
内幕軍忍者入侵左未?
未,只係攞左不死斬,係邊到觸發劇情
darkvolver 08:58 AM 04-09-19
昨日同火牛搏鬥半小時,終於去到主城....但係開始迷路要去邊....我見好像有條路落城底...

另外,想問一下左下角2個圓圈一個復活,另一個是用來做甚麼,成日見佢好像cooldown要時間回。

回復龍咳是不是沒有用?除了影響買野npc...
chrischun 09:01 AM 04-09-19
昨日同火牛搏鬥半小時,終於去到主城....但係開始迷路要去邊....我見好像有條路落城底...

另外,想問一下左下角2個圓圈一個復活,另一個是用來做甚麼,成日見佢好像cooldown要時間回。

都係復活,只不過係同一地點不能復活兩次
鈴蘭 09:25 AM 04-09-19
但結論點打都係雜魚級

飛撲捉要向前避
根本玩慣DS既人打呢D怪淨係會諗點係佢屁股打
Dyhalt Rushifar 09:25 AM 04-09-19

正路係上城頂同弦一郎打
龍咳主要係影響冥助(死咗冇扣野)既出現機率,應該冇其他影響。

尋晚拎晒兩個蛇柿,乾果條蛇係咪冇得殺?
darkvolver 10:35 AM 04-09-19
作者: 鈴蘭:
根本玩慣DS既人打呢D怪淨係會諗點係佢屁股打
其實仁王已經係禁......今集衝刺無敵時間幾長...
chrischun 11:10 AM 04-09-19
有無師兄知道邊到可觸發内幕軍忍者入侵,感謝
鈴蘭 12:07 PM 04-09-19
上面咪講左 你打埋獅子猿咪會有..........
darkvolver 12:38 PM 04-09-19
作者: 鈴蘭:
上面咪講左 你打埋獅子猿咪會有..........

驚或避boss就係禁...另外回億加攻,今晚又試下有幾大影響。

Sent from my iPhone using Gaforum
第一 ... 17 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 37  ... 最後

返回主題版面