Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-25-19, 07:28 PM   #326
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
初時堅持用太刀打..

買左psn dl日版???
做咩不去日森買????
可能仲平...
日森已經冇貨,要4月2日先有

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-19, 07:38 PM   #327
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
剛剛開始玩,
第一個疑問係主角係忍者,
點解會著咁鮮色的衫做任務,
慌死人睇佢唔到咁款~!

另外,想問下日文嚟講shinobi同ninja其實有無分別?
因為我見西方人多數都用ninja呢個字眼嚟稱呼忍者,
但細個見SEGA的日系忍者game就係叫shinobi的。
(咁Ninja Gaiden又點…?)

舊 03-25-19, 07:52 PM   #328
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
ムーンライトソード這把From Software 鎮社之寶才是Hardcord 玩家本命啊~~~

當初宮崎英高講明 "隻狼" 唔會有月光劍搞到大家好傷心

https://www.gcores.com/articles/19601
連踢人落山光頭佬都缺席, 反而有一大班低仿狼騎士

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-19, 08:12 PM   #329
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
中bug... load save 之後個人自己坐左係度, 然後CLICK乜都無反應...
30個鐘gameplay化為烏有...
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-19, 08:16 PM   #330
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
剛剛開始玩,
第一個疑問係主角係忍者,
點解會著咁鮮色的衫做任務,
慌死人睇佢唔到咁款~!

另外,想問下日文嚟講shinobi同ninja其實有無分別?
因為我見西方人多數都用ninja呢個字眼嚟稱呼忍者,
但細個見SEGA的日系忍者game就係叫shinobi的。
(咁Ninja Gaiden又點…?)
shinobi > しのび (忍) > しのびのもの (忍びの者) 訓讀

之後到近代再簡化成..............

ninja > 忍者 音讀

其實戰国時代忍者係無固定職業名

有睇大河劇的話武田信玄叫從事隱密工作嘅人做 "透破"

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-19, 08:23 PM   #331
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
ムーンライトソード這把From Software 鎮社之寶才是Hardcord 玩家本命啊~~~

當初宮崎英高講明 "隻狼" 唔會有月光劍搞到大家好傷心

https://www.gcores.com/articles/19601
有幾寶先...代代都係好睇唔好用
同埋呢隻game係決心同魂系包括bb脫離關係,所以無都好正常
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-19, 08:33 PM   #332
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
shinobi > しのび (忍) > しのびのもの (忍びの者) 訓讀

戰國basara....忍者很有顏色

舊 03-25-19, 08:51 PM   #333
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: padage 查看文章
同埋呢隻game係決心同魂系包括bb脫離關係,所以無都好正常
正確黎講係DS 系列有比月光劍更好嘅武器

但計King's Field系列 / Armored Core系列 / Metal Wolf Chaos / 御伽系列 / 叢 -MURAKUMO- / SPRIGGAN

以上作品内月光劍都係最強武器

再正確d 黎講所有宮崎英高負責嘅作品中月光劍一定唔係最強武器

因為宮崎英高係2004 年先入From Software

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 03-25-19, 09:06 PM   #334
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
拎埋龍淚只係死到出左3次龍咳, 仲想話關卡&Boss同DS&bb比殺意度不足
原來放晒去最後, 感覺有排卡

引用:
隻game依舊好多魂系傳統同似曾相識畫面, 唔覺得佢想脫離關係
最多只係放棄某d老梗

此篇文章於 03-25-19 09:23 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 03-25-19, 09:59 PM   #335
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
連踢人落山光頭佬都缺席, 反而有一大班低仿狼騎士
光頭佬有パチ味 不過無背叛係爭D野

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-19, 11:33 PM   #336
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
七面同無頭人等有得無限買神吹雪先打啦sosad
由手機版發出

剛攪掂了,用左幾張神紙即刻變左傻仔

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 03-25-19, 11:43 PM   #337
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

爆機!!!!唔知算唔算goodend...
最後Boss接近只可以削體幹殺, 真係要記熟Boss攻擊模式先有希望贏, 但覺得好玩多過虐

最後仲有隻隱藏Boss(?), 完全係bb聖職者之獸, 但係虐個種難打...

此篇文章於 03-26-19 01:05 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 03-26-19, 07:41 AM   #338
darkvolver
頹冗

引用:
爆機!!!!唔知算唔算goodend...
最後Boss接近只可以削體幹殺, 真係要記熟Boss攻擊模式先有希望贏, 但覺得好玩多過虐

最後仲有隻隱藏Boss(?), 完全係bb聖職者之獸, 但係虐個種難打...

爆機才是真正隻狼的開始....你睇仁王要狂loop.....

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 03-26-19, 09:38 AM   #339
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
拎埋龍淚只係死到出左3次龍咳, 仲想話關卡&Boss同DS&bb比殺意度不足
原來放晒去最後, 感覺有排卡

隻game依舊好多魂系傳統同似曾相識畫面, 唔覺得佢想脫離關係
最多只係放棄某d老梗
其實即係sonic同mario,你話似咩?玩落去完全唔同
隻狼成個核心都變左,完全係新系統新打法,故事描述亦同以往好大分別,沿用只有宮崎無法改變既根基,呢個都係個性風格無法改變正如你右手執筆唔通轉左手咩
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 09:43 AM   #340
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
隻火牛係咪可以用爆竹打?係的話邊度拎爆竹

佢成日一擊脫離搵唔到位吉佢
坐個人上去仲易打(望向某騎馬武士)
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 10:05 AM   #341
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 野良猫 查看文章

你打完某騎馬武士咪有爆竹俾你返去整義手囉,應該仲會啱啱夠料可以強化一次佢潻

只要有頭既嘢都可以用爆竹整停佢,搞到好似玩芒亨閃光流戰法咁
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 10:30 AM   #342
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
隻狼成個核心都變左,完全係新系統新打法,故事描述亦同以往好大分別,沿用只有宮崎無法改變既根基,呢個都係個性風格無法改變正如你右手執筆唔通轉左手咩
…呢個比喻有D問題…SONIC同MARIO其實係唔同廠出既…
而玩法同有冇月光劍亦冇絕對既關係,DS同AC點計唔會係同一個系統吧?

不過如果真係要脫離就唔會用返篝火系統…
只係宮崎都上年講明,各老餅等加強版或DLC吧
引用:
宮崎英高解釋道,月光劍只是他的個人喜好,並不是 Form Software 的定番,因為沒有在每一款社內遊戲出現,目前也沒有計劃《隻狼》亮相。

此篇文章於 03-26-19 10:35 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 10:34 AM   #343
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:

謝解說~!

隻game我尋日先開嚟玩,
玩到可以返3年前左右,
開始諗究竟少主、忍者狼同彿雕師係咪有前世今生果種關係,
例如佢哋件衫的顏色同獨臂呢d元素都有相似的地方,
又或者好似Terminator(未來戰士)咁有未來人係自己老豆果種情節。

引用:
頂佢...低級錯誤喎...

點睇都不是30fps啦....其實你睇到d動作嘛...

放心...呢種game不急真係等下..隨時300以下入手...
而且仲會有dlc...打死不信佢不出..
上次仁王我就係咁諗,
結果等到我初版減價,
買咗放到加強版推出,減埋幾次價都未開始玩…

算啦,PS4都差唔多到尾聲,再唔玩多d,
就好似上代XBOX 360咁特價買落大堆遊戲,
玩到下一代主機都未玩完…

舊 03-26-19, 11:05 AM   #344
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
上次仁王我就係咁諗,
結果等到我初版減價,
即係你太多game啦...一係好似我咁, 賣左不玩的game...
只留最喜歡的~

但仁王前排先賣左..再入完全版...
真心完全版好平....仲要dlc係隻disc入面...好難不入手...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 11:17 AM   #345
darkvolver
頹冗

引用:
謝解說~!

隻game我尋日先開嚟玩,
玩到可以返3年前左右,
開始諗究竟少主、忍者狼同彿雕師係咪有前世今生果種關係,
例如佢哋件衫的顏色同獨臂呢d元素都有相似的地方,
又或者好似Terminator(未來戰士)咁有未來人係自己老豆果種情節。

上次仁王我就係咁諗,
結果等到我初版減價,

算啦,PS4都差唔多到尾聲,再唔玩多d,
就好似上代XBOX 360咁特價買落大堆遊戲,
玩到下一代主機都未玩完…
引用:
即係你太多game啦...一係好似我咁, 賣左不玩的game...
只留最喜歡的~

但仁王前排先賣左..再入完全版...
真心完全版好平....仲要dlc係隻disc入面...好難不入手...
那我算好,買左一定爆到機及可以有時間磨一些可以做到的白金,包括RE2 hard mode...

舊 03-26-19, 02:30 PM   #346
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: teealpha 查看文章
你打完某騎馬武士咪有爆竹俾你返去整義手囉,應該仲會啱啱夠料可以強化一次佢潻

只要有頭既嘢都可以用爆竹整停佢,搞到好似玩芒亨閃光流戰法咁
打赤目前已經買到砲仗啦

龍嗽阿婆過少少飛索爬上山

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 03-26-19, 03:08 PM   #347
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: darkvolver 查看文章
那我算好,買左一定爆到機及可以有時間磨一些可以做到的白金,包括RE2 hard mode...
最緊要知道自己喜歡玩咩...今時今日好多game都係流水式..
不可能隻隻都玩..時間太少...要玩自己喜歡...
除左打機人生仲有好多野...沒可能全部比打機分配既...

至於白金...真係好睇有沒意義和時間...
有愛一定白金...否則不會浪費時間...玩第二隻game好過...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 05:17 PM   #348
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
一直講咁畫面上既野喎, 主角出場個幕已經令人聯想到初代Darksouls

舊 03-26-19, 05:38 PM   #349
darkvolver
頹冗

引用:
一直講咁畫面上既野喎, 主角出場個幕已經令人聯想到初代Darksouls
Darksoul 始終有一定影響力.....不可否認它系統是好...間中有廠出下遊戲是好事。

始終,遊戲市場太多無腦game......

舊 03-26-19, 05:57 PM   #350
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 野良猫 查看文章

按死dash 制追住火牛屁股跑都可以慢慢磨血

引用:
作者: darkvolver 查看文章
Darksoul 始終有一定影響力.....不可否認它系統是好...間中有廠出下遊戲是好事。

始終,遊戲市場太多無腦game......
圖面8bit 化但8 倍難度...............

https://www.youtube.com/watch?v=9PYMVnPEQ08

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Sell 99%新 ps3 Dark Souls 黑暗靈魂 死戰 prepare to die 特別版 中英文版 行版 連最新日本電擊攻略本 $300 henrywk 買賣專區 3 06-04-13 10:44 PM
[西片] Die Hard 6 (Die Hardest) 森羅 電影版 12 05-03-13 09:24 AM
Dark Souls: Prepare to Die Edition ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 3 04-16-12 12:33 AM
[業界] Activision, Vivendi (Blizzard母公司) 合併組成 Activision Blizzard Metal Gear NT 電視遊戲討論版 4 12-04-07 03:53 PM
Activision, Vivendi (Blizzard母公司) 合併組成 Activision Blizzard Metal Gear NT PC電腦遊戲討論版 1 12-03-07 03:09 PM

現在的時間是 02:09 PM

手機版 | APP版