Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 42 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
darkvolver 07:02 AM 03-07-19
作者: DevilElvis:
話時話,點解remake會無咗大飛蛾、烏鴉㗎......
其實當年件大飛蛾係用來做甚麼,感覺係做多左。

有烏鴉可能會拖後speedrun時間...
真!DC 07:31 AM 03-07-19
因為speedrun而唔想加怪本末倒置了吧

仲有大蜘蛛都冇左
不過植物變左植物人我覺得幾好合理左
由手機版發出
Squall-Lucifer 07:36 AM 03-07-19
高清大蟲蟲會嚇死玩家吧?
家陣只是高清小强已經嚇死我

不過之後做Bio RE3的話高清 Kumo應該走不掉了
darkvolver 07:55 AM 03-07-19
作者: Squall-Lucifer:
高清大蟲蟲會嚇死玩家吧?
家陣只是高清小强已經嚇死我

不過之後做Bio RE3的話高清 Kumo應該走不掉了

期待跳蚤....好像有2個版本及被遺忘的路人青蛙...

Sent from my iPhone using Gaforum
真!DC 08:04 AM 03-07-19
>家陣只是高清小强已經嚇死我
停屍間果度嚇死我
成隻game最驚嚇部分冇心理準備

蜘蛛還好
由手機版發出
darkvolver 08:16 AM 03-07-19
作者: 真!DC:
>家陣只是高清小强已經嚇死我
停屍間果度嚇死我
成隻game最驚嚇部分冇心理準備

蜘蛛還好
由手機版發出
朋友不要忘記被狗追...
豪傑公子 09:27 AM 03-07-19
作者: DevilElvis:
話時話,點解remake會無咗大飛蛾、烏鴉㗎......
飛蛾、烏鴉冇AUTO AIM之下應該會幾麻煩...
darkvolver 09:36 AM 03-07-19
作者: 豪傑公子:
飛蛾、烏鴉冇AUTO AIM之下應該會幾麻煩...
hard的情況下,烏鴉一群前後腳咬一下見橙,再咬見紅或死.....我諗除左有人要自虐,應該沒有太多人會再玩下去。
真!DC 09:52 AM 03-07-19
印象中飛蛾好似伏喺牆唔理佢唔陏
如果有烏鴉可能一係避一係shotgun/閃光彈了
由手機版發出
爽神 12:04 PM 03-07-19
以往呢啲嘢一向跑過唔使打㗎啦
harakuma 07:20 PM 03-07-19
其實我覺得,

真真正正HC應該連解謎都係亂數才啱, 變咗要去搵文件/Film去解先知果三個章的確實公仔圖樣

大惡魚並不是一成不變既左/右右/左

等等
豪傑公子 07:47 PM 03-07-19
作者: harakuma:
其實我覺得,

真真正正HC應該連解謎都係亂數才啱, 變咗要去搵文件/Film去解先知果三個章的確實公仔圖樣

等等
就算亂數,都離唔開某幾個pattern,
亂撞隨時仲快,你睇bio3就知…
Squall-Lucifer 07:54 PM 03-07-19
Bio3的音樂盒和下水道處理場的機關嗎?
爽神 10:40 AM 03-08-19
作者: harakuma:
其實我覺得,

等等
傳統biohazard一向唔玩呢啲,方便人死背玩speedrun
你見佢dlc啲關都係定死晒,連警長嗰個睇似隨機都係咁
豪傑公子 11:13 AM 03-08-19
去到HARDCORE其實係考操作技巧同資源分配,
解謎已經唔係重點~
darkvolver 11:17 AM 03-08-19
作者: 豪傑公子:
去到HARDCORE其實係考操作技巧同資源分配,
解謎已經唔係重點~
補充去到HARDCORE,係睇你對刀仔的純熟程度....
爽神 11:41 AM 03-08-19
作者: darkvolver:
補充去到HARDCORE,係睇你對刀仔的純熟程度....
其實玩hardcore刀仔都唔太係重點
好多人講到hardcore要有無限刀先打得,但實際要清嘅數量真係好少(西側走廊位至2/f嗰幾隻)
去到拎咗散彈之後就一下一隻啦,手槍都可以收埋

唯一係打g1可以有3把刀,但都冇咩技巧可言,都係就咁狂片
過埋g1就直頭刀仔都唔使再用,係去到打植物人先拎出嚟防下身防手殘
STRIFE 12:17 PM 03-08-19
Hardcore係講走位同手槍描準hit and run
風之將 01:30 PM 03-08-19
純粹想S+的話有無限刀清前期場會安全D,咁完G1後普通手槍子彈會多到用唔哂
爽神 07:47 PM 03-08-19
作者: STRIFE:
Hardcore係講走位同手槍描準hit and run
speedrun先係啫,仲要只限一開頭
正常去到拎咗散彈/硫彈,之後一係就走得就走,一係就一槍一隻,都唔使手槍一擊脫離
夠子彈你玩到尾,因為隻game根本就唔多嘢打
darkvolver 10:11 AM 03-09-19
作者: 爽神:
speedrun先係啫,仲要只限一開頭

正常去到拎咗散彈/硫彈,之後一係就走得就走,一係就一槍一隻,都唔使手槍一擊脫離

夠子彈你玩到尾,因為隻game根本就唔多嘢打

下水道除左幾隻喪屍...
g adult都可以當無事發生...

Sent from my iPhone using Gaforum
十一月 04:32 PM 03-09-19
各位唔好意思,懶得爬文所以直接問。
表線Leon的行動,對裡線Claire會唔會造成影響?
例如武器彈藥回復藥等等,Leon執咗之後,Claire會唔會變成冇得執?
darkvolver 05:09 PM 03-09-19
作者: 十一月:
各位唔好意思,懶得爬文所以直接問。

表線Leon的行動,對裡線Claire會唔會造成影響?

例如武器彈藥回復藥等等,Leon執咗之後,Claire會唔會變成冇得執?

2個都係獨立故事,沒有影響。如果你剛開始玩,可以集中收集raccon公仔先。

十一月 11:29 PM 03-09-19
作者: 赤兵尉SETH:
當警局Remake終於起返個廁所, 研究所仲未知點解決
看來研究所係有廁所的,不過被雜物阻住,player入唔到去。
留意2:54 上面的標誌
https://www.youtube.com/watch?v=G9-hdCHvOrE

作者: darkvolver:
2個都係獨立故事,沒有影響。如果你剛開始玩,可以集中收集raccon公仔先。
thx.
DevilElvis 04:18 AM 03-10-19
想問下Hardcore Leon A route 未打G1 33min係咪好慢…未攞紅寶石

希望大指點下
第一 ... 2 42 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 

返回主題版面