Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-06-19, 10:42 PM   #451
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: gananika 查看文章
常常偷看你們談論,看到Z1終於忍不住去註冊個賬號說一句,
當年看著節子將近哭出來的戰鬥演出,我人也是差不多要哭出來

另外怎沒人提起OGDP,雖然這影片簡體字但它選得比較好,
有時間請看到尾段,縮退砲的表現手法比後來的OGMD還好

DP係愁哥主場喎,邊有得比 ww
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-19, 01:55 AM   #452
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: HakiK 查看文章
z2其實都寫左個人見人愛既苦勞哥
破界既悶又反襯出再世既高潮
反而就係要夾硬寫ubw既人走哂過去罰企仲難睇
z2其實應該叫外傳獨立返出黎
z3叫完結篇就合理好多
由手機版發出
系列作要大局咁去睇
明顯地Z2係拉遠晒離題晒
一兩個角色描寫成功都彌補唔到佢拖霖左個大故事既問題
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-19, 12:36 PM   #453
s3b21
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
見到一段閃光高達戰鬥動畫,話係fans做但太高質,睇到最後一招我唔夠膽睇,都唔知係咪流出咗....
s3b21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-19, 12:54 PM   #454
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Z2如果唔分兩集一集過節奏快d會好好多
Z2都推左主線架話左你知有次元將存在同以前發生過大戰
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-19, 01:17 PM   #455
HM

引用:
作者: 真!DC 查看文章
Z2如果唔分兩集一集過節奏快d會好好多
Z2都推左主線架話左你知有次元將存在同以前發生過大戰
由手機版發出
就咁而已???
如果Z2有認認真真推主線
講番多元世界既秘密
Z3天獄篇邊需要趕趕趕?
根本就唔係分唔分兩集既問題
係離題,而且係大離題
舊 01-09-19, 01:52 PM   #456
HM

而且我懷疑連次元將呢個設定都係Z2先臨時加落去
舊 01-09-19, 05:48 PM   #457
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: HM 查看文章

我諗肯定係

z1原本就似mx 果d 咁一集過的feel
係唔知點解突然要做3部仲要每部分上下

Sent from my iPhone using Gaforum
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-19, 06:24 PM   #458
HM

引用:
作者: lineage19 查看文章
我諗肯定係

z1原本就似mx 果d 咁一集過的feel
係唔知點解突然要做3部仲要每部分上下

Sent from my iPhone using Gaforum
其實Z應該係本來就打算系列化
只係唔知上頭俾唔俾
所以好多伏筆唔敢埋住
單集完又OK,出落去又OK咁
唔講其他,淨係太極已經係Z1提出黎,Z3先解既野黎
同埋奇米拉係Z1既行動全部係Z3都有晒解釋
舊 01-11-19, 10:11 AM   #459
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
https://m.youtube.com/watch?v=xJZDM08-PG4

今晚8時生放

T 今次有pv2 應不會像上次說幾句就沒了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 10:43 AM   #460
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
Z2直頭成個成界換左跟住同你講係續集
Alpha2都有呢個feel
封印戰爭同第一集唔知有咩關係
兩隻都係第三集先(夾硬)串埋一齊
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 10:46 AM   #461
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Kain 查看文章
Z2直頭成個成界換左跟住同你講係續集
Alpha2都有呢個feel
封印戰爭同第一集唔知有咩關係
兩隻都係第三集先(夾硬)串埋一齊
由手機版發出
ALPHA2我地起碼叫做知道點解會咁夾硬來w(大人的事情)
但Z2就真係好迷

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 11:09 AM   #462
HM

引用:
作者: GN00508771 查看文章
ALPHA2我地起碼叫做知道點解會咁夾硬來w(大人的事情)
但Z2就真係好迷
回想番
當年係PS2俾索尼放棄,PS3,WII同360都未站穩陣腳
笨大唔敢賭是旦一部,就出係PSP上,當年咩game唔係出係NDS就PSP度
然後可能因為考慮到出PSP之後玩既人會少左
於是就諗出分上下兩集賣兩次吸金呢一招
同埋可能因為想吸多d人玩
新參版權作亦都盡量用當年既當紅作品同埋人氣舊版權作回歸
但係呢堆新版權作,多數同Z1既故事無接點,甚至係世界觀駁唔埋
於是要開新世界寫呢堆新參,亦係Z系列大離題既開始
Z3真係救得好辛苦,仲要俾d唔識野既人鬧
舊 01-11-19, 12:14 PM   #463
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:
次元將根本就要黎食天元螺旋王個設定,
豪鬼除左同主角群打左鑊金之外乜都無推到,
z3得返個變左做射手之外對劇情作用係零
直接抽起次元將, 用御使代替可能仲好
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 12:51 PM   #464
HM

引用:
作者: 古鐵.巨人 查看文章
次元將根本就要黎食天元螺旋王個設定,
豪鬼除左同主角群打左鑊金之外乜都無推到,
z3得返個變左做射手之外對劇情作用係零
直接抽起次元將, 用御使代替可能仲好
仲有兩個次元將直頭無出過場
根本就唔係咩重要角色

之前講左我又再repeat
御使最理想出場時間係Z1
最遲Z2就要出
Z3先出根本就too late
事實上Z1 BIG O劇情根本可以出埋哀御使
佢係Z系列係模範城既創造主
而模範城其實係模擬緊多元世界
舊 01-11-19, 01:04 PM   #465
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
個象棋組織(唔記得乜名)都早d提比較好
開頭好神秘好黑幕咁結果好快收左皮
反而覺得御使真身唔咁早出留番神秘感比較好,開頭暗示佢地存在就好了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 01:11 PM   #466
HM

引用:
作者: 真!DC 查看文章
個象棋組織(唔記得乜名)都早d提比較好
開頭好神秘好黑幕咁結果好快收左皮
反而覺得御使真身唔咁早出留番神秘感比較好,開頭暗示佢地存在就好了
由手機版發出
我唔係咁睇
應該要一早出,但可以唔公佈身份
例如喜御使經常出黎做助拳人
怒可以去幫敵對組織
樂做NPC,哀就龜埋
臨尾先一野爆晒4條友真身
個震撼力大好多
亦都符合4個御史各懷鬼胎同喜曾經被放逐呢個設定
舊 01-11-19, 05:34 PM   #467
gananika
Junior Member

註冊日期: Jan 2019
今晚很快就要生放送了,千萬不要X男主路人般的樣子,
也不要男女主同一隻機同款招式啊~ 上作就主要這兩要素
買不下去 x_x
gananika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 06:09 PM   #468
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:
我唔係咁睇
應該要一早出,但可以唔公佈身份
例如喜御使經常出黎做助拳人
怒可以去幫敵對組織
樂做NPC,哀就龜埋
臨尾先一野爆晒4條友真身
個震撼力大好多
亦都符合4個御史各懷鬼胎同喜曾經被放逐呢個設定
諗諗下黑正樹其實可以做埋喜既角色都仲得,
好過而家做路人俾人食埋

怒樂共用一機我直情覺我係懶
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 06:14 PM   #469
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: 古鐵.巨人 查看文章
諗諗下黑正樹其實可以做埋喜既角色都仲得,
好過而家做路人俾人食埋

怒樂共用一機我直情覺我係懶

懶既地方唔只呢一度添
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 08:10 PM   #470
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
其實本身都唔覺Z3同Z1好有連繫
個感覺就好似打完原種打遊星主咁
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 08:17 PM   #471
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
睇完PV2都係燃唔起
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 08:20 PM   #472
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
個樣似係有PV3,搵左堆之前介紹過既機出第2招充數,一堆參戰作1秒畫面都無,主角機又係真實系+男女主+妖精

戰鬥專家
星際林原似係召喚獸
ヴェルビン
大決戰版真龍
撲克同盟出齊就係無唔知係咪要留一手既東方不敗
量產型gunbuster
G&S勇者王
基拉擺招牌自由pose+胸毛炮仲囉埋劍出黎,90%得兩招啦

舊 01-11-19, 08:20 PM   #473
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
真三一龍(正統進化)啊 !!!!!

不是那台垃圾 量產機合體的真龍

所以能有機會進化 聖龍/ 皇帝嗎

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 08:20 PM   #474
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
以為出三一皇帝結果真三一龍,皇帝先係千呼萬喚吧
主角人設好過X
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 08:23 PM   #475
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
今次人設OK喎,機係真實系、特殊部隊feel既設定,但個技點設定係點呢?v係有機械娘x係魔法
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] スーパーロボット大戦 X | PS4,PSV | 發售中 chow263 電視遊戲討論版 521 04-19-18 12:04 AM
[多機種] Birthdays the Beginning︱PS4/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 9 01-09-18 07:32 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 04:42 PM

手機版 | APP版