Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後
電視遊戲討論版>スーパーロボット大戦T | PS4 NS | 發售中
aquarius 01:33 PM 11-20-18
其實V嘅大和號戰闘動畫係做得出色嘅
PS4都去到後期機戰都應該要做到呢種水準

奈何其他都只係重用PS3 Z嘅場面多(可能銷量問題做唔起全部翻新)

機戰DD中文
https://www.youtube.com/watch?v=HT_ptps7bR8
真!DC 01:34 PM 11-20-18
Bx ux咪冇馬沙寶爺
都好評
由手機版發出
padage 01:54 PM 11-20-18
gundam nt開始之後估計有下隻機戰
LR猫 02:01 PM 11-20-18
作者: HM:
先唔講資源再用果批
今次參戰作明顯有下一番功夫揀過
要彈既都係唔知出黎做乜既G7同連續三次出場既勇者特急
無seed無00無獨角獸無macross無天使龍無鐵孤無國家隊要還神啦
唔明有咩好鬧

不過要鬧
都係鬧無OG囉
泰勇氣係twitter叫左幾耐黑天使呀

劇本越爛,越要入機戰喎
你睇下小真真終於有得做返主角個效果幾好
12號四分衛 02:03 PM 11-20-18
作者: charcsc2000:
dc出3d個時你們又唔o岩...
畫靚d又話重用...
好難服侍喎....
見識過龍珠fighter 個style
依家用3D 應該 okay 掛
由手機版發出
HakiK 02:05 PM 11-20-18
講到招式迫力
呢幾代戰鬥畫面好多時手部動作離奇地生硬
打擊感又怪(至從手制唔識震,hp唔係每hit都扣)

但係望下隻dd,
隻eva,art-7,zeta,nu又做得好唔錯囉
證明根本唔係做唔到既問題
奈何時代就係課金賺大錢
大家嫌招式睇多幾次悶,
我相信變成課金果陣,
新玩家出住招ssr beam saber都異常高潮
關卡難度仲有一定保證,
唔課唔農唔駛旨意過關

由手機版發出
charcsc2000 02:16 PM 11-20-18
作者: 真!DC:
Bx ux咪冇馬沙寶爺
都好評
由手機版發出
好似3DS先係咁???
仲要係地形2D...呢下好緊要...
真!DC 02:17 PM 11-20-18
作者: 12號四分衛:
由手機版發出
果隻3D好似話仲煩過手繪?
由手機版發出
charcsc2000 02:17 PM 11-20-18
作者: gingq7:
我覺得鐵三角:阿寶+甲兒+流龍馬, 真係不能沒有
證明你係舊世代人....雖然我都係....
charcsc2000 02:19 PM 11-20-18
作者: 12號四分衛:
由手機版發出
而加集集都插要佢重畫...比你係笨大你覺得應該點做..
REMAKE F完結篇算啦...
強化人間ですの~★ 02:20 PM 11-20-18
zeta,nu本家有電池人做對比
會覺得DD唔錯既應該係盲

DD畫面係廉價式3D轉2D,曲線多既機仔細睇會睇得出多邊形既角
真!DC 02:27 PM 11-20-18
DD睇過落以前g gen果種做法
3D model cap 2D圖?
定格睇T哩邊好好多
不過DD節奏比較好冇咁累贅
由手機版發出
鐵之侍 02:30 PM 11-20-18
以手遊來說dd戰斗畫面是不錯

記著是「手遊」來說
gingq7 02:44 PM 11-20-18
比我係笨大都將資源放落DD度而唔會揀T
手機game成本低, 又keep住有現金流入

如果將來DD成功的話, 主機版權作應該就可以bye bye或幾年先出一隻 (OG就更加唔駛諗)

但其實只要課金程度和農度不太離譜, 對玩家黎講都有好處,
起碼機戰唔會消失, 參戰作品極多, 劇情上亦應該唔會比主機版縮水, 戰鬥演出理論上亦唔會縮水(只要錢到位), 難度亦應該會比主機版難
gingq7 02:46 PM 11-20-18
作者: 鐵之侍:
以手遊來說dd戰斗畫面是不錯

記著是「手遊」來說
一開始FGO的戰鬥演出都係很流, 但只要錢到位, 都可以越整越華麗
手機呢個媒體用來做機戰理論上係足夠有餘
GN00508771 03:04 PM 11-20-18
作者: 強化人間ですの~★:
今次到底仲有無得用鐵也
原作:
連大絕都唔批準用
OP前被捉
全程被綁
最後被救之後只用過一次合體技
寺田昨晚講左會有既 連唔批准用既招都會整埋

————————
命を懸けて護るべき故郷――それは地球(TERRA)だ

就算寺田話機戰T個T 唔係寺田個T

但一樣有人(包括我)估呢段係咪真係寺田既SOS

—————————
唔係話ALPHA唔好玩
但ALPHA3戈陣咪重多空氣、連續參戰 點解戈陣冇咁多人嘈w
幾時都話遊戲業界衰退、玩家都要負好大責任。尤其亞洲地區係唔係都鬧左先
aquarius 03:09 PM 11-20-18
比我係笨大都將資源放落DD度而唔會揀T
手機game成本低, 又keep住有現金流入

如果將來DD成功的話, 主機版權作應該就可以bye bye或幾年先出一隻 (OG就更加唔駛諗)

但其實只要課金程度和農度不太離譜, 對玩家黎講都有好處,
起碼機戰唔會消失, 參戰作品極多, 劇情上亦應該唔會比主機版縮水, 戰鬥演出理論上亦唔會縮水(只要錢到位), 難度亦應該會比主機版難

而且手遊嘅定期event
多元世界次元震就變得合理化..

Sent from my iPhone using Gaforum
真!DC 03:10 PM 11-20-18
Alpha3係系列作情況唔同
故事連續落上集角色失蹤左反而唔正常

單集作品你每玩一集玩家都要自己腦內reset過晒角色關係
集集都係果班人發生差不多但又有d唔同既劇情會好煩厭同認知混亂
由手機版發出
okabe 03:11 PM 11-20-18
一開始FGO的戰鬥演出都係很流, 但只要錢到位, 都可以越整越華麗
手機呢個媒體用來做機戰理論上係足夠有餘
但笨大既手遊都無邊隻愈攪愈好
FGO 起初成日死機,係賺到大錢先肯花錢去改善
理論上隻DD 唔係做得太差太坑應該都吸引到唔少人去試
GN00508771 03:31 PM 11-20-18
作者: 真!DC:
Alpha3係系列作情況唔同
故事連續落上集角色失蹤左反而唔正常

單集作品你每玩一集玩家都要自己腦內reset過晒角色關係
集集都係果班人發生差不多但又有d唔同既劇情會好煩厭同認知混亂
由手機版發出
出Z2、Z3戈陣咪一樣有人講:XXOO仲放落去做乜
在我角度 我覺得一樣

戰國魔神、CB、ブレンパワード、V高達、ジャイアント・ロボ⋯and more 表示:係呀係呀
Kain 04:12 PM 11-20-18
我覺得鐵三角:阿寶+甲兒+流龍馬, 真係不能沒有
後面兩個換左幾個version所以無咩所謂
今次都有新野
但係阿寶永遠都只係阿寶
由手機版發出
12號四分衛 04:13 PM 11-20-18
作者: charcsc2000:
而加集集都插要佢重畫...比你係笨大你覺得應該點做..
REMAKE F完結篇算啦...
哈哈當然明
但始終比起2d
3D model build 完個一種可以animate 過的重用
長遠其實都係cut cost
由手機版發出
mario0606 04:15 PM 11-20-18
作者: GN00508771:
出Z2、Z3戈陣咪一樣有人講:XXOO仲放落去做乜
在我角度 我覺得一樣

戰國魔神、CB、ブレンパワード、V高達、ジャイアント・ロボ⋯and more 表示:係呀係呀

ALPHA3有戰國魔神架...
GN00508771 04:51 PM 11-20-18
作者: mario0606:

ALPHA3有戰國魔神架...
........
鈴蘭 05:48 PM 11-20-18
作者: GN00508771:
寺田昨晚講左會有既 連唔批准用既招都會整埋

————————
命を懸けて護るべき故郷――それは地球(TERRA)だ

就算寺田話機戰T個T 唔係寺田個T

但一樣有人(包括我)估呢段係咪真係寺田既SOS

—————————
唔係話ALPHA唔好玩
但ALPHA3戈陣咪重多空氣、連續參戰 點解戈陣冇咁多人嘈w
幾時都話遊戲業界衰退、玩家都要負好大責任。尤其亞洲地區係唔係都鬧左先
係有少少唔捨得隻emperor

大鐵人先係真正禁忌
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後

返回主題版面