Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-28-18, 11:29 PM   #501
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
係咪東方世界觀唔敢亂講,畢竟大玩八十年代梗,又扭計骰又 IBM,又室內吸煙,咁安幾個日本人入去,無違和嘅。

見 Youtube 大部份都讚男女主腳好嘢,其實嗰兩位科學嘅都好嘢,講盡「能醫不自醫」~

有傳見咁「收得」,會添食,雖然好似留咗尾,希望最好唔好啦~

舊 09-29-18, 12:20 PM   #502
Eking

註冊日期: Feb 2006
N系列係MCU同一個世界, 但係好多時都係由新聞/路人帶出, 要知GOOGLE下

舊 09-30-18, 02:01 AM   #503
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
原來惡魔人監督係湯淺政明
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-18, 03:39 PM   #504
肉羊哩咖
griffin611

留意到呢邊有呢啲動畫,有啲唔係好知係乜,絕大部份有日版原聲,小部份有埋中字:

Dragon Pilot : 講日本自古有飛龍,為咗收埋要變飛機(但都要輪二戰),好有 JSDAF 文宣陣除,小女好鍾意(居然兒童台冇),本人就好唔老嚟啲畫風

The Dragon Prince - 美國製作,幻想系,外間評價唔錯,添食預定

名偵探柯南 - 只得第17季(其實有冇人計住?)

浪客劍心 - 全三部

SAO II

Bleach - 頭三季

Last Hope - 唔知係乜 sorry

青之䘠魔師 - 只得第一季

東京喰種 - 全二季

東京殘響

Elfen Lied - 居然有

Samurai Champloo - 鍾意 Cowboy Bebop 不能錯過(等佢有埋 CB 電影版)

兒童台仲有一大堆 Pokemon TV 同電影,LEGO Avengers,仲有 美版 忍者戰隊-忍忍者~

此篇文章於 09-30-18 04:02 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-18, 04:50 PM   #505
aquarius
Game Master

見加拿大有樂園追放
買片仲有senses過香港..
舊 09-30-18, 09:49 PM   #506
肉羊哩咖
griffin611

又未必,可能同發行版權有關。

舊 10-02-18, 07:16 AM   #507
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Titans會係Netflix播,
過往有Robin果集Batman電影多數會爛,
咁如果掉返轉又點呢?

https://www.youtube.com/watch?v=pxdC20Wf9sc

"《泰坦》講述羅賓崛起於黑暗的高譚市,並成為新英雄酷姬、星火和人皮獸的領導者的故事。這個新組成的青少年英雄聯盟同心協力,一邊對抗自己的心魔,一邊抵禦惡勢力,拯救地球。單槍匹馬只會不堪一擊,唯有團結一致才能發揮泰坦潛能。

此篇文章於 10-02-18 07:19 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-18, 07:30 AM   #508
IDGAF
The One

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

Emma Stone 真係扮得起,入晒格,反而Jonah Hill係好識搞笑,但黑幫過款唔係好掂~ 做STONE個細妹都幾搶戲;而想知個女待應「現實」中有冇對應人物?

個結尾係咪暗示成套嘢只係某人嘅腦內幻想嚟?你話,本人真係唔識估。
睇完內幕揭秘,
Jonah Hill個黑幫look設計靈感,
是來自係導演Cary Joji Fukunaga本人的造型吧?

《狂想》| 內幕揭秘 | Netflix

https://www.youtube.com/watch?v=uZr922FBsEk

舊 10-02-18, 06:43 PM   #509
肉羊哩咖
griffin611

睇完 Daredevil 第一季,因為第三季就上;可以話 Kingpin (雖然成部戲冇用呢個名)係繼 Killgrave 之後,Netflix MCU 第二正嘅奸角,妙在佢同主腳無乜機會交流,但兩個人理念衝突,有明在暗角力好精彩,奸角難寫就在唔係成日齋講「我好邪惡」就得,要係有一個自以為正義嘅原因去做壞事,means meet the end,再加上佢有血有肉有感情,智謀武功都一流,設定同演出比 LC 入面嗰幾個都要高幾班。副作用係一路睇一路諗,會唔會突然彈件蜘蛛仔出嚟咁啫~

Foggy 又唔係齋 sidekick 同搞笑,到關鍵時又幾有用,尤其是嚮法律同調查,佢畀 DD 仲掂。

DD個師傅最後見嘅人又無咗下文,可能要等 S2。而DD 係咪有聲納能力?去到啲無人嘅室內空間,都能夠行動自如,有少少唔係好通。

最尾玩劫囚,玩到咁大,想知 S3 Kingpin 佢點打得甩。係咪再屈多次 DD 就得?

故仔有幾個教訓:
-玩政治真係好好搵
-另一方面即使你控制咗大半個城,一去到玩政治,唔該之前畀多啲時間「洗白」自己,跟手趕你啲親人走遠啲
-管錢條友往往係你最大嘅敵人(即使佢係你阿媽/老婆)
-又貫徹咗「只要男人好,女人做咩都無所謂」,只要(對自己)老老實實,即使條佬係肥係大奸都無問題(當然前題係要條老好有銀先)
- 你打低咗個幪面嘅對頭,記住記住記住,一定要一定要一定要,第一時間揭露佢個真身,等佢無得再同你作對。

此篇文章於 10-03-18 07:31 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-07-18, 05:19 PM   #510
肉羊哩咖
griffin611

DD S3 Bullseye 個 origin story

舊 10-07-18, 05:51 PM   #511
肉羊哩咖
griffin611

(遲到好過無到)DD S2 真係弱咗,不過比 JJ S2 好,但又無 LC S2 咁精彩噃。男主腳今季搞到佢好忙,太多嘢質落去一季到,又 Punisher 又 The Hand,結局係好落雨收柴,Blacksmith 真身好似突然間爆出嚟,又嗱嗱聲被收檔;問題之二係 Castle 條線太搶太完整,佢同律師樓三人組互動得太好,法庭戲又夠峰廻路轉(搞到本人又走去開返 The Punisher 嚟睇);反而 The Hand 條線擺明係為咗套 The Defender,段故好有問題,既然 The Hand 咁「臣服」「大黑天」,咁又係咁同佢打嘅?成日講打緊仗,咁場仗係為咗乜,完全無乜提,最斃係究竟 The Hand 有幾大奸大惡,本人感覺唔到,比起 Wilson Flisk 之流隔咗好多重咁。

The Defender 個格好明顯抄 Avenger 1,一班友因為各自原因集合去打「big bad」,每個英雄之間各有矛盾,但係實在用太多「口水」去討論,就算去到最尾都要嗡一輪先去馬,又唔似有個 Captain America 咁做領䄂,同有個鐵皮佬咁 resourceful,(Rand 條友幾累街坊都算喇)最斃係,唔到最尾都唔知有幾大鑊,無晒啲緊張感,而無喇喇將 Electka 變埋啲三流奸角反骨仔,而唔知係咪筆蓆關係,最後兩話黑卒卒係度打,無咗第三話嗰場咁精彩。咁「高老太」做乜突然間係 The Hand 頭目,又突然間咁好抽嘅?(係咪要睇返 IF 先?)

此篇文章於 10-07-18 05:57 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-07-18, 08:46 PM   #512
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
The Dragon Prince - 美國製作,幻想系,外間評價唔錯,添食預定
睇左. 劇情主線都OK既, 但有時D細微位就太兒童向. 明明係影響世界命運既行程, 但輕輕鬆鬆好似郊遊行山咁, 得閒又為D小事鬧交而誤大事.

CG製作畫功穩定唔會崩. 但唔知點解frame數唔夠, 一格格咁去, 唔知係咪突登玩風格.

此篇文章於 10-07-18 09:08 PM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-18, 11:34 PM   #513
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ahleung 查看文章
睇左. 劇情主線都OK既, 但有時D細微位就太兒童向. 明明係影響世界命運既行程, 但輕輕鬆鬆好似郊遊行山咁, 得閒又為D小事鬧交而誤大事.

CG製作畫功穩定唔會崩. 但唔知點解frame數唔夠, 一格格咁去, 唔知係咪突登玩風格.
睇 The Verge 講,唔係特登,係扮手繪風格出事,話S2 會修正返呢個問題
https://www.theverge.com/2018/9/27/1...ix-improvement

-----

She-ra 個 reboot 有 trailer 睇:

係咪女版嘅 FN-2187 嚟?加多啲百合情節?
都係鍾意舊版套戰衣多啲~

此篇文章於 10-07-18 11:41 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-09-18, 12:49 AM   #514
肉羊哩咖
griffin611

又有trailer~~~

Star Trek Discovery S2 新 trailer:

有故仔大綱,有鬚 Spock,Michele 再臨

"Nobody gets left behind"

舊 10-09-18, 09:32 AM   #515
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI

滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-18, 12:08 PM   #516
RPG之鬼

引用:
作者: 滅龍士 查看文章

人人露一手

舊 10-11-18, 12:11 PM   #517
IDGAF
The One

睇晒Better Call Saul Season 4,
前2.5季講得太多主角同佢阿哥的恩怨,
差唔多到第3季先似返Breaking Bad的衍生劇,
去到第4季終於講返叮叮阿伯、炸雞店老闆個地下製毒工場係點誕生,
而且今季個節奏快返好睇好多~!

https://www.youtube.com/watch?v=xZYCcZ3gGEU

舊 10-14-18, 11:00 AM   #518
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
Ironfist cancelled......

舊 10-14-18, 12:01 PM   #519
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
紫羅蘭永恒花園有新一集. 係只此一集定一整季?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-18, 02:58 PM   #520
aquarius
Game Master

套鬼佬版龍珠都唔係咁差啫..
舊 10-15-18, 11:56 PM   #521
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 額倆羅 查看文章
Ironfist cancelled......
大家都無乜反應~ 男主腳就公開貼舖話佢個腳式仲有機會出場~~~

DD 十九號上 S3,甚至 S4 預定有添;JJ 是季麻麻都有 S3;The Punisher 都有得續(好嘢);而 LC 都預佢有 S3

舊 10-16-18, 06:52 AM   #522
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
PS4討論區果邊有網友話兌換到果$234,可以自由使用嚟交不同的月費(如果我無理解錯佢意思的話)

你可唔可以幫手確定到戶口內用淨的餘額,
偽咪可以配合信用卡嚟交$78 plan以外的月費?
更新, 扣完兩個月93蚊後剩下既48蚊, 佢按比例咁計左半個月既UHD PLAN
4/10/2018 Netflix Service 5/10/2018–20/10/2018 Gift Credit HK$48
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-18, 01:54 PM   #523
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
睇晒Better Call Saul Season 4,
前2.5季講得太多主角同佢阿哥的恩怨,
差唔多到第3季先似返Breaking Bad的衍生劇,
去到第4季終於講返叮叮阿伯、炸雞店老闆個地下製毒工場係點誕生,
而且今季個節奏快返好睇好多~!

https://www.youtube.com/watch?v=xZYCcZ3gGEU

前傳仲乜事就快長過正章

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-18, 04:34 PM   #524
IDGAF
The One

引用:
作者: X&Y 查看文章
更新, 扣完兩個月93蚊後剩下既48蚊, 佢按比例咁計左半個月既UHD PLAN
4/10/2018 Netflix Service 5/10/2018–20/10/2018 Gift Credit HK$48
THX~!

都幾好喎,即係我哋買12個月PS+服務送2.5個月4K HDR Netflix服務~!

如果咁計我呢期個服務應該都可以睇埋11月頭推出第六季House of Cards(紙牌屋),正~!

https://www.youtube.com/watch?v=142i_oQRbts

舊 10-16-18, 04:37 PM   #525
IDGAF
The One

引用:
作者: jamsquare 查看文章
前傳仲乜事就快長過正章
係囉,Breaking Bad都係得5季共62集,
Better Call Saul呢套衍生劇宜家都拍咗4季共40集了~!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:45 PM

手機版 | APP版