Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-31-18, 12:23 AM   #176
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
Oh
不過應該會試下玩既
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-18, 12:45 AM   #177
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: HM 查看文章
Oh
不過應該會試下玩既
差少少就違到你要求其實

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-18, 10:06 AM   #178
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: seed2005 查看文章
呢類game就萛有得較難度都好
佢地多數只會做一個原生難度,然後再用加減數方式做另一種難度
通常都係調整敵人能力值/數量就萛
咁當然認真要SET難度,其實應該要幾大工程。
當加多咗關卡敵人,玩者升LV又會升多咗,後半MAP既調整功夫又大咗。
又要人TEST PLAY過,基本上冇咩廠會咁有心機搞…

舊 08-31-18, 10:11 AM   #179
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
打緊隻手遊覺得真係幾有心機整,唔知子龍係咪請番晒d班底黎搞

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-18, 10:24 AM   #180
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ShinDou 查看文章
打緊隻手遊覺得真係幾有心機整,唔知子龍係咪請番晒d班底黎搞

原班底應該仲喺ATLUS度。(未炒晒既話)
其實電話果隻本身系統都已經唔係果樣野,冇必要搵原班底吧。

高田慎二郎應該仲喺ATLUS,不過最新既作品已經係2015年既幻影異聞録FE

此篇文章於 08-31-18 10:51 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-18, 10:39 AM   #181
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
未玩過
有無得玩到自己條囡俾BOSS NTR變埋敵人?
其實算有w

引用:
作者: gingq7 查看文章
[OT]
講難玩的話, 我覺得機戰F遠遠不及SFC隻機戰EX的白河愁路線(唔chok隱藏機), 最慘係辛辛苦苦幫條女升lv, 佢一個屈尾十就....
最後關4隻打大佬搞掂啦,阿叉掉埋去必閃,愁哥王子屈射程,公主補油,馬沙黑騎嗰班送俾堆分身祭旗
最難打係無愁哥嗰關

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-18, 10:53 AM   #182
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: sugihara 查看文章
其最難打係無愁哥嗰關
有攞沙煞比同黑騎士就易玩好多
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-18, 11:00 AM   #183
HM

註冊日期: May 2007
引用:
其實算有w

最後關4隻打大佬搞掂啦,阿叉掉埋去必閃,愁哥王子屈射程,公主補油,馬沙黑騎嗰班送俾堆分身祭旗
最難打係無愁哥嗰關
要7回合內過關拎沙撒比,變相無得龜
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-18, 11:05 AM   #184
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
未玩過
有無得玩到自己條囡俾BOSS NTR變埋敵人?
唔記得係 4 代主角做奸角,洗左義妹腦做自己人,之後last打光輝勢力o既人(某幾百歲o既boss),發功令自己條囡清醒左,於是主角要收拾埋自己條囡咁。

& ...2代雙子巫女 闇/獨立 又好似有咁上下的劇情。

------------
BTW,
SRW EX 咁易打都可以研究咁耐 ....XD
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-18, 11:16 AM   #185
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
印象覺醒果時難度只係數字遊戲,過程一模一樣只係D卒由LV5>LV10>ETC
而去到LUNATIC,打過關要靠S/L去升靚隻人…真係開返皇家騎士團冇咁扯火…

不過其實本身死人系統本身冇咩大意思。一死就LOAD GAME,搞唔到就成關重打,在下估打開SPRG既唔少人都係咁架啦。
火紋沒得LOAD GAME嫁...一死人就要重玩個章...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-18, 11:17 AM   #186
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
謝謝解說,今次有興趣嘗試這個系列了。
你當佢機戰/魔界戰記個種玩法就得...
舊 08-31-18, 11:25 AM   #187
神人ではない!新人だ

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
在下指其他GAME在下都係以無血(我方)開城為唯一過關指標。
…所以當年樹帝戰紀真係完全玩唔掂

舊 08-31-18, 11:29 AM   #188
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: gingq7 查看文章
[OT]
講難玩的話, 我覺得機戰F遠遠不及SFC隻機戰EX的白河愁路線(唔chok隱藏機), 最慘係辛辛苦苦幫條女升lv, 佢一個屈尾十就....
機戰EX又係難...另外第3次機戰最終隱藏關又係超級痴線...
都唔知當年點打爆...
舊 08-31-18, 11:29 AM   #189
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
你梗係未試過升晒啲人去90exp再喺下關係咁重開升lv睇數值

舊 08-31-18, 11:33 AM   #190
charcsc2000
J神哥

引用:
SM女好似LV夠高就唔會俾邪神控制,不過佢都唔係好打得,有冇佢都唔係太大分別既 XD

超任EX係難在D機大部份機都唔係好避得,同埋連D廢機都要改下甲企地形食招,必要時要搵1隻廢機行前引另1隻卒打佢等兩邊都頂到,再用根性信賴修理補黎打

超任第3次如果唔屈MAP既話應該難過EX,不過正常應該冇乜人唔屈MAP XD
好記得第3次最終關...
全關得3隻敵人...都唔知點儲氣...
最後係叫D隊友去死...先儲到氣打死新古蘭修...簡直係惡夢...
舊 08-31-18, 11:34 AM   #191
charcsc2000
J神哥

引用:
你梗係未試過升晒啲人去90exp再喺下關係咁重開升lv睇數值
未呀...你叫而加D新人咁玩....真係嚇走佢地...
舊 08-31-18, 11:39 AM   #192
神人ではない!新人だ

引用:
未呀...你叫而加D新人咁玩....真係嚇走佢地...
印象中LUNATIC唔咁玩係唔駛玩…除非買DLC關
本身其實SET D痴線數字又唔幫你SET高返個上升率,真係做得好好架
_佢_母

不過家陣咩都係打返NORMAL算,近代好多GAME D HARD都淨係得penalty,由過程至ENDING 獎勵咩分別都冇

此篇文章於 08-31-18 11:44 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-18, 11:40 AM   #193
ShinDou

第3次打新古印象中係靠氣合用2千幾攻既大力機,豹馬 龍馬果d,好似1次氣合加30氣,好易打到9999,搵人幫d打手補血,幾下就死

舊 08-31-18, 11:55 AM   #194
charcsc2000
J神哥

引用:
印象中LUNATIC唔咁玩係唔駛玩…除非買DLC關
本身其實SET D痴線數字又唔幫你SET高返個上升率,真係做得好好架
_佢_母

不過家陣咩都係打返NORMAL算,近代好多GAME D HARD都淨係得penalty,由過程至ENDING 獎勵咩分別都冇
而加拎獎盃沒話一定要最高lv...通常我都skip...
係世界樹迷宮, persona q我仲係打緊最高難度...真係好變態...兩下死...
舊 08-31-18, 12:08 PM   #195
神人ではない!新人だ

引用:
而加拎獎盃沒話一定要最高lv...通常我都skip...
係世界樹迷宮, persona q我仲係打緊最高難度...真係好變態...兩下死...
其實在下覺得世界樹根本唔駛SET難度,今時今日邊有怕難既人走去玩架。
SO FAR,新人去玩SET咩難度都3分鐘棄GAME啦

脷伸: 淨係玩3DS果隻REMAKE,大概10分鐘就PACK咗入紙箱

此篇文章於 08-31-18 12:16 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 08-31-18, 12:09 PM   #196
charcsc2000
J神哥

引用:
第3次打新古印象中係靠氣合用2千幾攻既大力機,豹馬 龍馬果d,好似1次氣合加30氣,好易打到9999,搵人幫d打手補血,幾下就死

氣合加30氣---你玩緊咩game呀....

我講緊ps版本喎...
氣合加10氣力咋....
對面大佬每回合自補2萬hp...仲要60hp以下會爆map砲...
仲有兩隻40000hp的大佬....係身邊...

真心重製超級機器人大戰Complete Box...係比機戰F更好玩...
未玩過的CHING一定要試下....
舊 08-31-18, 12:11 PM   #197
ShinDou

Ps版易好多啦加得改咁多野,超任版冇得改武器,最大力果招已經2550,得hp en 甲 限界改

舊 08-31-18, 12:16 PM   #198
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

大家返嚟鋼刷模擬戰喇…
除咗L3有預計唔到嘅難處,其他都唔係賣難玩
係賣可以入Dark side殺晒啲公主

舊 08-31-18, 12:17 PM   #199
charcsc2000
J神哥

引用:
其實在下覺得世界樹根本唔駛SET難度,今時今日邊有怕難既人走去玩架。
SO FAR,新人去玩SET咩難度都3分鐘棄GAME啦
自己爆過無印世樹1, 2, 應該個時應該係最難...
其後出個D反而太易....結果玩呢個系列一定係玩最難...

PERSONA Q初初出又係好難..因為佢成隻GAME都改左...
要摸熟個SYSTEM先得...唔係死左都唔知咩事...
舊 08-31-18, 12:19 PM   #200
charcsc2000
J神哥

引用:
Ps版易好多啦加得改咁多野,超任版冇得改武器,最大力果招已經2550,得hp en 甲 限界改

超任阿寶無敵嫁...有得挑撥...其實仲易玩左..
PS版本沒得挑撥個BOSS...要硬打...
仲要係指定TURN數喎...根本沒咁多資源改野...

如果你咁都話易...我唔知現世代機戰個D叫咩...易到睇片咁玩...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 200 05-25-24 01:08 PM
[多機種] DOOM | Remake | PS4/XB1/NS | 已售 安安 電視遊戲討論版 132 12-13-23 11:16 AM
[多機種] Fear Effect Reinvented︱remake︱PC/NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 3 08-24-22 07:29 PM
[PS4] 聖劍傳說 2 remake | PS4, PSV, Steam enishi 電視遊戲討論版 18 05-18-18 11:28 PM
[XBLA] 双截龍 II Wander of the Dragons (2.5D remake|韓國開發商|已配信) ahleung 電視遊戲討論版 29 04-10-13 02:21 PM

現在的時間是 01:25 AM

手機版 | APP版