Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-08-18, 10:18 PM   #1
JanSeiji
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
Dead or Alive 6 | PS4/XB1/Steam | 發售中

DOA6 announced
https://www.youtube.com/watch?v=Nl9LKH2GlQE
JanSeiji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 10:24 PM   #2
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: JanSeiji 查看文章

WOWOWOWOWOWOOWOWWWW!!!!

舊 06-08-18, 10:35 PM   #3
DOA xA2raeL
Insane Gamer
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL
點解我覺得一9樣 ……
DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 10:40 PM   #4
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 10:40 PM   #5
ComeLOLoh

https://youtu.be/bwBgDPYselc
http://teamninja-studio.com/doa6/

4K Graphics:
http://www.ign.com/articles/2018/06/...ve-6-announced
http://www.ign.com/articles/2018/06/...liar-and-fresh

http://jp.ign.com/dead-or-alive-6/25...ead-or-alive-6

此篇文章於 06-08-18 11:27 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 10:58 PM   #6
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
用唔用得返以前d衫?

Tapatalk を使用して私の F8332 から送信

舊 06-08-18, 11:21 PM   #7
DOA xA2raeL
DOA玩家

Fio Hk 呢 已經唔見左佢
舊 06-08-18, 11:33 PM   #8
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
D衫一開始咁密實, 已經知DLC出乜...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 11:48 PM   #9
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
dead or alive 6 > dead or alive 6 ultimate > dead or alive 6 last round......???

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 11:54 PM   #10
ComeLOLoh

引用:
作者: kog 查看文章
dead or alive 6 > dead or alive 6 ultimate > dead or alive 6 last round......???

再同SNK傾到有不知火舞,SEGA Virtua Fighter角色等等我會完全唔介意。(莎木主角Please)
(其實我係咪都唔會介意,keep住update加新人新野吧…新衫…)

舊 06-09-18, 12:02 AM   #11
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
再同SNK傾到有不知火舞,SEGA Virtua Fighter角色等等我會完全唔介意。(莎木主角Please)
(其實我係咪都唔會介意,keep住update加新人新野吧…新衫…)
DMM版排球個三位新女角,唔知有無機會

上次就胸部引擎,今次唔知咩做賣點呢?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-18, 12:02 AM   #12
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
我介意佢買完後,出改版就變了是基本角色和基本衣服。

舊 06-09-18, 12:02 AM   #13
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
WOWOWOWOWOWOOWOWWWW!!!!
引用:
期待已久之作品 。

極致。 DOA 6 。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-18, 12:07 AM   #14
ComeLOLoh

引用:
作者: Akira 明 查看文章
DMM版排球個三位新女角,唔知有無機會

上次就胸部引擎,今次唔知咩做賣點呢?

真係有機會…唔提起都唔記得(因為PC版DOAX我無玩。)

舊 06-09-18, 12:31 AM   #15
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
不過咁,人家Soul Cailbur VI都玩飛釘凸點
今集6真係要諗下有咩新元素吸引人
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-18, 12:33 AM   #16
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
玩法已經唔同左啦
多左Fatal rush, Break Gauge, Break Blow 同 Break Hold.
聽講冇左搖醒
舊 06-09-18, 12:36 AM   #17
ComeLOLoh

引用:

IGN有提會爆眼鏡/面罩。流汗會因人而唔同。
我估都應該係進化爆衫系統。(著得越密實,越多野可以爆…)

打到路人,會被人推番入去…無防預狀況

舊 06-09-18, 12:38 AM   #18
DOA xA2raeL
DOA玩家

《生死格鬥 6》是與前一代相隔 7 年的《生死格鬥》系列完全新作,承襲系列一貫玩法,配合新一代硬體為基準全面提升畫質,場景的互動與特效更豐富,角色的打擊反應與表情演出更生動,身上的污漬、破損與傷痕表現也更顯著。將不沿用以往強調乳搖與女性肌膚表現的「柔膚引擎」與高暴露度的服裝設計,而是以追求真實感的格鬥為核心,逼真呈現拳拳到肉的衝擊與損傷。
舊 06-09-18, 12:55 AM   #19
hitsu
Senior Gamer
Sony Fans

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDHitsu
引用:
作者: kog 查看文章
仲有Vita版DOA6+
hitsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-18, 09:37 AM   #20
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
D衫唔走賣肉線
因為咁差D認唔到D女角以為係新角色

舊 06-09-18, 09:41 AM   #21
Alpha2

註冊日期: Sep 2016
有steam 版, 想著乜衫都得,唔著更加得
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-18, 10:15 AM   #22
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
初期唔賣肉之後先賣肉。想睇肉DLC啦,營銷策略。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-18, 04:06 PM   #23
1pi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: DOA xA2raeL 查看文章
  《生死格鬥 6》是與前一代相隔 7 年的《生死格鬥》系列完全新作,承襲系列一貫玩法,配合新一代硬體為基準全面提升畫質,場景的互動與特效更豐富,角色的打擊反應與表情演出更生動,身上的污漬、破損與傷痕表現也更顯著。將不沿用以往強調乳搖與女性肌膚表現的「柔膚引擎」與高暴露度的服裝設計,而是以追求真實感的格鬥為核心,逼真呈現拳拳到肉的衝擊與損傷。
失望

引用:
作者: Montague 查看文章
D衫唔走賣肉線
因為咁差D認唔到D女角以為係新角色
XD

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
初期唔賣肉之後先賣肉。想睇肉DLC啦,營銷策略。
好邪惡
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-18, 06:29 PM   #24
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
DOA5 的衫一定要錢買?? 無得打番黎?
希望 DOA6 可開放部分衫比人可以打番黎

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-18, 06:52 PM   #25
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: 信長 查看文章
DOA5 的衫一定要錢買?? 無得打番黎?
希望 DOA6 可開放部分衫比人可以打番黎
Doa5 d衫一開始每角色得2至3件,
之後有少部份衫可以打出來,
再之後大部份衫要$買。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [PS4/NS]『DEAD OR ALIVE Xtreme 3 Scarlet』 安安 電視遊戲討論版 70 10-23-19 10:00 PM
[多機種] Monster Boy ~ and the Cursed Kingdom ~ | XB1、PS4、NS、STEAM ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 06-08-18 09:07 PM
[多機種] Virginia | PS4, XB1, Steam | 2016年9月22日 sorlohk 電視遊戲討論版 0 08-26-16 11:15 AM
[SOLD] PS4 Dead or Alive Xtreme 3 限定特典日版(CODE已用) sing1980 買賣專區 1 04-18-16 11:13 PM
收 PS4 Dead or Alive 5 Last Round 劍仔 買賣專區 0 03-18-16 09:02 AM

現在的時間是 10:45 PM

手機版 | APP版